15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tips for allergikere: hva du skal gjøre når ragweed blomstrer

ambrosia Sommeren er den vanskeligste tiden for allergikere. Det er spesielt vanskelig for dem når ragweed blomstrer. Allergimanifestasjoner kan plage en person som er utsatt for det i en sesong, slik at helseproblemer blir husket til neste år. Hvis du eller dine nærmeste ikke har det bra under blomstring av urter, bør du bedre vite hva det er – ragweed..

Beskrivelse av planten, arten, opprinnelsen

ambrosia struktur Denne planten tilhører slekten av urter fra Astrov -familien. Opprinnelig fra Nord -Amerika, hvorfra den spredte seg til nesten hele verden. Slekten inkluderer rundt 50 arter. Av disse finnes bare tre i Russland:

 • trepart,
 • malurt,
 • barfot.

Ambrosia er allestedsnærværende i Volga -regionen, sør i Russland og på Krim. De siste årene, på grunn av klimaets oppvarming, begynte frøene å modnes, selv i midtbanen..

Navnet på planten kommer fra det greske ordet ambrosia – slik ble maten til gudene og røkelsen som de gned, kalt i mytologi.

Ambrosia vokser opp til to meter i høyden, roten går i bakken til en dybde på fire meter. Bladene dissekeres pinnately, lysegrønne, de yngre er mørkere. Dekket med korte, hårete hår. Ambrosia reproduserer bare generativt. Hver voksen plante er i stand til å produsere opptil 150 tusen frø per sesong..

I ragweed spirer frø på ethvert modenhetstrinn – biologisk, voksaktig og melket. Nyhøstede frø trenger en hviletid på opptil 4-6 måneder, hvoretter de forblir levedyktige i opptil 40 år.

ragweed blomstFrøplanter vises i mai-juni. Ambrosia blomstrer i slutten av juli – begynnelsen av august. Blomstringen fortsetter til oktober. Små femblader grønngule blomster samles i piggformede blomsterstander. Frø begynner å modnes i august.

Skade fra ragweed

ragweed tilhører allergenerPlanten tilhører det svært uønskede karantene ugresset, og det er all grunn til dette..

Jordforringelse

Så snart en ragweed spirer dukker opp, vil det onde ugresset om noen år dekke alt med et solid teppe. Dette lettes av en usedvanlig lang rot, som henter vann fra slike dyp, der dyrkede planter og ville planter ikke når..

Som et resultat av de utførte feltforsøkene har forskere fastslått: For å vokse sin egen vekt på ett kilo bruker ragweed nesten tonn vann, 1,5 kg fosfor og 15 kg nitrogen. På de stedene hvor dette ugresset vokste voldsomt, blir jorda i lang tid uegnet for dyrking..ragweed ugress

Undertrykkelse av dyrkede planter

Ragweed spirene som har slått igjennom våren bygger raskt opp den grønne massen og skygger for de dyrkede plantene, og tar bort alle næringsstoffene og vannet underveis. Avlinger reduserer avkastningen kraftig på de stedene der ragweed har lagt seg. Bildet viser hvor raskt planten erobrer plass..

Forskyvning av enggress og ville planter

ambrosia langs veienPå samme måte fortrenger ragweed alle engengresser. Hvis det kommer i høy, er fôrkvaliteten sterkt svekket. Ved å erstatte honningplanter, kan et ugress riste den biologiske balansen betydelig ved en gitt biocenose.

Smaken av melk forverres raskt, det utvikler en ubehagelig skarp lukt og ettersmak hvis dyret spiser en blomstrende ragweed.

Høy allergenitet

Ifølge den faste troen til allergikere, er ragweed pollen en av de kraftigste allergenene, som forårsaker såkalt høysnue – en smertefull reaksjon av kroppen ved inntrengning av pollen i luftveiene. I tillegg til utviklingen av en allergisk reaksjon, kan det provosere utviklingen av astma. En farlig form for allergi er anafylaktisk sjokk og sannsynligheten for senere utvikling av lunge- og hjerneødem..

Et særtrekk ved pollen anses å være egenskapen til å forårsake allergi selv hos friske mennesker som aldri har lidd av det. Allergier oppnådd på denne måten vil manifestere seg i hver sommerperiode..

I en tid hvor ragweed blomstrer, er det nødvendig å kjenne symptomene på sykdommen og ta passende tiltak for behandling..

Hvordan håndtere allergier

ragweed allergiMer enn halvparten av menneskeheten lider for tiden av allergi, og antallet allergikere øker bare hvert år. Derfor trenger selv friske mennesker å kjenne manifestasjonene av allergi..

Symptomer på sykdommen

ragweed allergi symptomerNår pollen kommer i kontakt med hud eller slimhinner hos voksne som er utsatt for høysnue, vises følgende symptomer på ragweedallergi:

 • konjunktivitt, der øynene blir røde, kløe og rennende øyne observeres;
 • kløende hud ledsaget av rødhet;
 • ondt i halsen med konstant ønske om hoste og nysing;
 • allergisk rhinitt med neseutslipp.

Alt dette fører til fremveksten av sekundære faktorer av sykdommen. Disse inkluderer:

 • urimelig irritabilitet;
 • søvnløshet;
 • hyppig hodepine;
 • redusert konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • deprimert mental tilstand.

Hos en person med allergi mot ragweed er øynene de første som lider..

Når det kommer en rennende nese og hoste, må du kontrollere at dette er en manifestasjon av høysnue og ikke forkjølelse..

Behandlingsmetoder

medisiner for behandling av allergiNår disse symptomene vises, tas antihistaminer – antiallergiske legemidler. Listen over de mest populære og effektive stoffene inneholder følgende legemidler:

 • suprastin,
 • klaritin,
 • tavegil,
 • zyrtec,
 • loratadin.

Disse stoffene er reseptfrie, men det er best å rådføre seg med legen din på forhånd slik at han eller hun velger den mest passende medisinen og dosen..

Det beste middelet mot de irriterende symptomene på allergi hvert år er injeksjoner mot reaksjonen. Som et resultat av terapi blir kroppen vant til stimulansen og reagerer ikke så smertefullt når ragweed blomstrer. Metoden er basert på vanlig administrering av små doser av allergenet intravenøst ​​til pasienten..

Behandling med folkemedisiner

folkemedisiner for allergiI spørsmålet om hvordan man behandler en allergi mot ragweed, vil oppskrifter av tradisjonell medisin hjelpe. Avkok og urteinfusjoner har ikke en så uttalt effekt som når du bruker medisiner, men de påvirker ikke leveren og nyrene. Med det neste utbruddet av høysnue, kan du prøve følgende folkemedisiner:

 1. Selleri og honning. Vri friske blader i en kjøttkvern, bland med honning, la stå over natten. Ta tre skjeer hver dag.
 2. Nettle. Avkoket av bladene blir drukket en liten halvtime før måltider. Kontraindisert ved tromboflebitt.
 3. Barnåler. Tre spiseskjeer hyben legges til fem spiseskjeer hakkede nåler. Blandingen helles med kokende vann og holdes på lav varme i 10-12 minutter. Hvis blandingen er brygget i en termos, er det ikke nødvendig å koke. Buljongen er insistert og full i løpet av dagen.furu nåler i kampen mot allergi

Alle disse oppskriftene inneholder mange vitaminer og andre nyttige stoffer. Hvis de ikke kan lindre lidelse, vil de definitivt styrke kroppen og øke immuniteten..

Allergiforebygging

Allerede før symptomene på en allergi mot ragweed begynner, bør du ivareta forebyggende tiltak. De vil redusere ubehag betydelig..

En av de mest effektive forebyggende tiltakene er riktig kosthold. Om sommeren kan du hoppe over følgende matvarer:

 • alle søtsaker;
 • vannmelon, melon, fersken;
 • solsikkefrø og olje fra dem;
 • kamille te;
 • pickles, røkt kjøtt og marinader;
 • noen alkohol.

Noen av ovennevnte matvarer inneholder pollen fra familien Asteraceae. Når de brukes, kan det oppstå komplikasjoner opp til anafylaktisk sjokk..

Når ragweed blomstrer, anbefaler leger alle allergikere å følge disse enkle reglene:

 • Hold vinduer og dører lukket for å forhindre at pollen kommer inn i huset;
 • installer et spesielt pollenfilter i klimaanlegget;
 • utfør våtrengjøring i rommet hver dag – det er nødvendig å tørke støv grundig av alle overflater og vaske gulvet;
 • ta en varm dusj før sengetid og vask håret for å forhindre at pollen kommer i seng – dette er beheftet med utvikling av elveblest;
 • bade alltid kjæledyr etter å ha gått, ettersom pelsen bærer pollen i store mengder.

Forebygging av ragweedallergi er et av de mest effektive tiltakene for å beskytte helsen din. For å unngå farlige konsekvenser, kontakt lege hvis tilstanden forverres..

Avlstadier av ragweed og årsakene til vitalitet

ragweedfrø bæres av vinden

Ambrosia bæres oftest til nye steder av bilhjulene. Så snart ett eller to frø spirer på siden av veien, vises en grønn kant av denne planten langs den. Hvis du ikke tar noen tiltak, vil hele åkeren langs veien bli fylt med et lumsk ugress om noen år. Det blir grønt der andre planter begynner å visne og degenerere..

Vind, på hjulene til biler og dyrehår, vil ragweedfrø fortsette sin reise gjennom åker, parker og hager, og såre pollen sjenerøst.

Det er flere årsaker til den fenomenale overlevelsen av ragweed:

 1. I Nord -Amerika har ragweed naturlige fiender – insekter og planter – som hemmer veksten og reproduksjonen. I Russland har den ingen skadedyr, så ragweed fanger til og med fattige saltvannsmasser..
 2. Ugresset overlever lett enhver tørke, siden røttene trenger inn til en stor dybde, der dyrkede planter ikke når.
 3. Hver ragweed busk gir opptil 150 tusen frø..
 4. Hvis du ikke fjerner avskårne blomstrende planter, kan umodne frø fortsatt spire etter en hvilende periode..
 5. Ambrosia frø forblir levedyktig i opptil 40 år.

Russiske forskere utførte eksperimenter på populasjonsplantinger med en bladbille importert fra Nord -Amerika, hvor ragweed er den eneste maten. Inntil disse eksperimentene var vellykkede.

Kontrollmetoder

ugressbekjempelseDet er mulig å bekjempe en seig ugress bare i ett tilfelle – hvis du bruker alle mulige tiltak for ødeleggelse i komplekset og går helt til det ikke er en eneste plante igjen på et eget territorium. Lignende tiltak bør brukes i alle regioner der klimatiske forhold tillater frø å spire. De mest effektive tiltakene for å bekjempe et skadedyrsanlegg er:

 1. Klipping – den utføres bare i løpet av massespiringsperioden. Hvis du begynner å klippe litt tidligere, begynner det lumske ugresset å buske hardere og frigjøre mye flere knopper. Etter den første slåtten blir det utført noen flere per sesong for å forhindre at planten blomstrer. Denne metoden er effektiv i åker, ødemarker, langs veier, i parker.klippe ragweed
 2. Å trekke seg ut med røttene er en møysommelig metode, men mer effektiv. I et lite område kan du bli kvitt ragweed om et år eller to.
 3. Den kjemiske metoden er egnet for store områder der de to første metodene ikke vil gi synlige resultater. Tillatte plantevernmidler på territoriet til Den russiske føderasjonen inkluderer: roundup, glyfosat, glyphos, tornado, lauren, dominator, prima, klinikker. Sprøyting med plantevernmidler er forbudt i bosetninger, på beite, i sanatorier.ragweed kjemisk behandling
 4. Kunstig tinning med gressplen vil hjelpe til med å fordrive ugresset fra de stedene det har okkupert store områder, men bruk av kjemikalier er forbudt.

Forskere har utviklet spesielle blandinger av flerårige belgfrukter og gressplener som vokser raskt og vennlig og undertrykker ragweed. Blandingen inkluderer tynne rump, rotløst hvetegress, revehale, svingel og andre. I de sørlige områdene ble det vellykket utført forsøk på såing av Sarepta sennep, noe som fullstendig fjernet forsøksfeltene fra det grønne skadedyret.

Når du vet hvordan ragweed ser ut, bruker alle nødvendige metoder for å bekjempe det og bruker forebyggende tiltak for å beskytte mot allergi, vil du kunne redusere manifestasjonene av sykdommen betydelig og beskytte deg selv og dine nærmeste..

Nye måter å bekjempe ragweed – video

Previous Post
Et ubehagelig bekjentskap eller som er parasittsopp
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător