15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dorotheanthus – planting og omsorg i det åpne feltet for krystall kamille

Har dorotheanthus vinter i hagen, planting og omsorg i det åpne feltet for det har funksjoner? Jeg kjøper alltid frø utenom sesongen, når det er rabatter og salg. Så i går gikk jeg for å kjøpe, og de ga meg blomsterfrø i gave som engros -kjøper. Blant dem var en dorotheanthus, jeg visste ikke engang før at noe slikt eksisterer. Hvordan du sår det, umiddelbart på et blomsterbed eller for frøplanter, trenger du, og hva du skal gjøre med det om vinteren?

dorotheanthus planting og omsorg i det åpne feltet Disse sjarmerende små buskene er ekstremt upretensiøse. De trenger ikke fôring eller hyppig vanning, bare varme og sol. Dette er en av de fantastiske og sjeldne sukkulenter – dorotheanthus, planting og omsorg som i det åpne feltet er mange ganger lettere enn for andre hageavlinger. Det er enorm kraft gjemt i de kompakte rosettene som er spredt over blomsterbedet. Du trenger bare å plante en blomst, og da vil den bokstavelig talt vokse av seg selv og glede seg over mange lyse blomster.

Doroteanthus – planting og omsorg i det åpne feltet

dorotheanthus Blomsten tilhører Aizaceae -familien og er en saftig. Det andre offisielle navnet på kulturen er enda mer komplekst – mesembriantemum. Under naturlige forhold, i varmt og tørt Afrika, er det en flerårig plante. I vårt klima dyrkes dorotheanthus oftest som en årlig såing av frø årlig. Bare i de sørligste områdene, hvor det ikke er minusgrader om vinteren, kan du prøve å holde den i hagen og dekke den godt.

Planten har kjøttfulle krypende stilker og saftige ovale blader. Etter vanning eller regn øker de i størrelse, ettersom de er mettet med fuktighet “i reserve”. Og bladets overflate har en tykk hårfest, som skinner utsøkt i solen. For dette er blomsten populært kalt “krystall kamille”. Dorotheanthus blomster ser virkelig ut som kamille, bare med smale kronblad. I fargen er det nesten alle regnbuens farger, og blomstens diameter overstiger ikke 5 cm. Høyden på bushen er ikke mer enn 25 cm, og det er absolutt smuler opp til 5 cm i høyden. Blomstringen varer fra midten av sommeren til frostene.

Hvordan, når og hvor du skal plante dorotheanthus

hvor å plante dorotheanthusKrystallkamille forplanter seg ved frømetode. Du kan så det:

  • direkte i åpen mark om våren, når jorda varmes opp;
  • for frøplanter i slutten av februar, med ytterligere planting i et blomsterbed i mai.

Dorotheanthus vokst gjennom frøplanter vil blomstre 2-3 uker tidligere.

I hagen for uvanlige saftige tusenfryd, bør det lyseste stedet tas. Tross alt blomstrer knoppene først etter lunsj, under solstrålene. Bare noen varianter fortsetter å blomstre like kraftig og lenge i delvis skygge. De fleste blomsterartene trenger solen, men alle er ikke krevende for jordens sammensetning..

Funksjoner ved omsorg for en krystall kamille i hagen

dorotheanthus plante og stelle utendørs i hagenDet er faktisk ingen spesielle funksjoner. Dorotheanthus vokser godt alene. Det er sjelden nødvendig å vanne det – et overskudd av fuktighet for en sukkulent truer med å råtne rotsystemet. Og røttene som går ned i jorden til en dybde på 30 cm kan selv gi busken fuktighet. Blomsten trenger heller ikke fôring, for under naturlige forhold gjør den med det den har, så den er allerede vant til.

Det eneste som betyr noe er beskyttelse mot kulde. Hvis det er spådd returfrost om våren, og krystallkamille allerede har hevet seg eller plantet med frøplanter, må den dekkes. Imidlertid er det alltid et annet alternativ: å plante dorotheanthus i en gryte og ta den med til huset. Der vil den vokse i mange år og vil ikke fryse. Kanskje ikke så frodig, siden det er mindre lys i rommet, men absolutt ikke mindre vakkert.

Oversikt over Dorotheanthus blomst

Previous Post
Et utvalg av 16 beste tidlige blomster for å dekorere en sommerhytte
Next Post
Observăm vecinătatea corectă în paturi, creând plantații mixte de legume