15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Datura urt bruk

dop urt

Siden 1700 -tallet har denne giftige planten blitt brukt som smertestillende, narkotisk og krampestillende middel. Bruken av dopurt er fulle av farer. Planten hjelper i behandlingen av lidelser i nervesystemet, hoste og gastrointestinale sykdommer. I tillegg hjelper det mot kikhoste, nevralgi, epilepsi og stivkrampe. Før du vurderer oppskriftene på tilberedning av medisinske legemidler, bør du gjøre deg kjent med de medisinske egenskapene til thymus.

vanlig dop

På grunnlag av “gal potion” tilberedes avkok og infusjoner, som fungerer som impregnering for kompresser. Kremer anbefales å bruke på blåmerker eller strekkmerker. Slike prosedyrer lindrer også smerter ved revmatisme..

Medisinske egenskaper til Datura urt: hoste og nevrose forsvinner på engelsk

Datura frukt og blomst

Bladene, blomstene, stilkene og frøene fra kulturen inneholder omtrent 0,25-0,37% alkaloidforbindelser. Disse indikatorene er i stor grad avhengig av egenskapene til dyrking og utviklingsstadier av Solanaceae. Imidlertid er det disse organiske stoffene som bestemmer graden av narkotisk effekt av dopplanten og dens medisinske egenskaper..

Vanligvis er grønn masse rik på 3 alkaloider:

 • atropin;
 • skopolamin;
 • goscyanin.

medisinsk plante

De fleste av dem akkumuleres i blader (0,37%), røtter (0,27%) og deretter frø (0,22%). De listede stoffene sikrer at muskelsystemet fungerer fullt ut, og beskytter fibrene mot de destruktive effektene av kolinerge reseptorer. Goscyamin, som er en del av kulturen, bidrar til å redusere utskillelsen av flere typer kjertler: svette, spytt og mage -tarm. Mirakeldrikken fungerer som et utmerket krampestillende middel mot alvorlige hosteanfall, samt kramper..

Datura urt har funnet en spesiell anvendelse i kompleks behandling:

 • bradykardi;
 • forstoppelse (spesielt spastisk);
 • kolitt;
 • nevralgi;
 • hemorroider;
 • magesår og tolvfingertarmen;
 • revmatisme.

Datura frø er modne

Blant annet må pasientene vite hva som er fordelene og skadene med dopfrø, siden de inneholder opptil 17-25% fete oljer. Overmetning av kroppen med mettede estere kan forårsake en allergisk reaksjon.

Den kjemiske sammensetningen av dopblader inneholder også mange andre komponenter:

 • oljesyre (40%);
 • steroider;
 • tanniner;
 • organiske syreglyserider;
 • karoten.

Takket være dette komplekset er planten et hjelpemiddel for behandling av luftveiene (bronkitt, astma og kikhoste), nervesystemet og sykdommer i muskelsystemet..

Nyere forskning har vist at Datura urt har unike egenskaper når det kombineres med Adonis. En slik plante “duett” ødelegger og blokkerer veksten av ondartede celler som dannes i magen..

Adonis

En medisin basert på plantens blader og frø brukes mot nervøse og psykiske lidelser. Selvmedisinering i dette tilfellet er veldig farlig, siden representanten for Solanaceae er en uvanlig giftig kultur..

Latent fare – kontraindikasjoner for doping

giftig plante dop

Det dødelige stoffet finnes i små doser i alle deler av planten. Derfor er det ikke nødvendig å misbruke låret. Et langt behandlingsforløp eller en overdose forårsaker alvorlig forgiftning. Det ledsages av hallusinasjoner, oppkast, utvidede pupiller, stor uro, tørst og heshet..

Selv om bruk av vanlig medisin i folkemedisinen er veldig vellykket, kan den fortsatt ikke brukes:

 • under graviditet og amming;
 • med glaukom;
 • hvis det er en individuell intoleranse for komponentene i kulturen.

gravide skal ikke bruke dop

I tilfeller av forgiftning er det nødvendig å skylle magen raskt og ringe lege. Spesialisten vil foreskrive pasienten et forløp av adsorberende legemidler, samt legemidler med kolinomimetiske og antikolinesteraseeffekter.

Når du tar hensyn til denne informasjonen, må du være nøye med doseringen av folkemedisiner. Eksperter bestemte at dagspengene for en voksen ikke skulle være mer enn 0,6 g rent konsentrat og en engangsdose – 0,2 g. Av denne grunn er det nødvendig å gjøre deg kjent med særegenhetene ved tilberedning av medisinske legemidler, så vel som deres bruk..

Hårfjerning hjemme. Datura olje gnides i 3-4 dråper, helst etter å ha dusjet. Den oljeaktige blandingen trenger bedre inn i åpne porer. Hvis irritasjon og utslett vises, stoppes prosedyren.

Det fine med høsting av dop

plukke modne dopfrø

For å tilberede verdifulle råvarer må du vite hvordan de enkelte delene av anlegget ser ut. Dette vil hjelpe deg med å samle de nødvendige ingrediensene for din “potion”. Og når hun kjøper urt på markedet, vil en kvinne beskytte seg mot svindel..

Du kan finne ut dopurt med følgende egenskaper:

 1. Stammen er delt i flere grener.
 2. Hver av dem er plantet med store blader med denticles og dype riller. I seg selv avgir de en heftig aroma..
 3. Hvite traktformede blomster ligner miniatyrgrammofoner som blomstrer bare om kvelden..
 4. Fruktene er kuler med mange torner.
 5. I midten er de fylt med små svarte frø..
 6. Daturarot består av en tett stang med fine grener.

dop pinnsvin

Bladene plukkes i løpet av blomstringsperioden, fra juni til oktober, til den første frosten. Frø høstes først etter at de er fullt modne. Råvarer tørkes under et baldakin eller på loftet. Oppbevar tørkede urter i forseglede beholdere, separat fra andre avlinger og i 2 år.

dop tinktur

Farmasøytiske selskaper produserer Datura oljeekstrakt. Hvis du gni olje inn i huden din om kvelden (en gang om dagen), kan du permanent bli kvitt uønsket hår. I begynnelsen blir hårene mindre, og over tid slutter de helt å vokse..

https://www.youtube.com/watch?v=EIYaYXyDHh8

Datura urt: bruk i tradisjonell medisin

stor plante

Etter å ha høstet verdifullt materiale, kan du begynne å studere oppskriftene for å forberede verdifulle drikker. Datura tinktur og dens formål er av stor interesse for mange. Mesteparten av tiden brukes det mot krampaktig hoste..

Slik forbereder du det:

 • slip frøene;
 • fortynn pulveret med alkohol (70%) i et forhold på 1: 5;
 • insisterer på 2 uker.

De tar medisinen i henhold til ordningen: 1 ss. l. bare 2 dråper av blandingen tilsettes. Drikk stoffet 30 minutter før måltider 4-5 ganger om dagen.

For hemorroider anbefales sitzbad. Tørkede blader (20 g) hell 1 ss. kokende vann og insister i 60 minutter. Tilsett deretter ca 7-10 liter varm væske og la stå på et varmt sted (slik at væsken ikke avkjøles) i 1 time.

tørket dop vanlig

Neuralgi, anfall, kramper, kikhoste (andre typer hoste) eller astma behandles med medisinske infusjoner. For 250 ml kokende vann trenger du 2 ss. l. tørkede blader. Den resulterende blandingen kokes i et vannbad i ca 5 minutter. Deretter pustes dampene inn i 15-20 minutter.

Datura frøbehandling blir stadig mer populær. Knuste korn (1 ts) hell 200 ml kokende vann og la stå i ca 30 minutter. Ta denne medisinen en teskje 2-3 ganger om dagen..

Den foreslåtte terapien er relevant for:

 • psykiske lidelser;
 • epileptiske anfall;
 • magekreft (for å lindre smerter);
 • kramper.

Mastitt og svulster behandles lokalt med lotioner. Tinktur av tistelfrø (1 ss) fortynnes med 100 ml væske. Kompresser påføres huden i 30 minutter eller 2-3 timer.

Ren juice fra ferskpresset grønn masse brukes ved alvorlige former for depresjon, epilepsi eller nymfomani. Bare 1 dråpe av konsentratet fortynnes i en spiseskje vann. De drikker velduftende hver 8. time. Det er verdt å ta i betraktning at bare riktig bruk av Datura urt vil sikre et vellykket utfall av behandlingen. Og for dette må du vite hvordan du bruker det i hvert enkelt tilfelle. Og du kan ikke klare deg uten å konsultere lege..

Giftig dopurt – video

https://www.youtube.com/watch?v=9uP_WXBRkaw

Previous Post
Et ubehagelig bekjentskap eller som er parasittsopp
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător