15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Favoritt sitronteoppskrifter og dens fordeler

Te med sitron Te eller infusjon laget av gjærede og spesialtørkede blader av tebusken er favorittdrinken over hele verden. Metodene for å brygge og bruke det kan være alvorlig forskjellige, men da det først dukket opp i Russland, kom te med sitron på smak i forskjellige deler av verden..

Årsaken til populariteten ligger i:

 • i en ideell kombinasjon av smak og aroma av urteingredienser;
 • i evnen til å slukke tørsten med både varme og kalde drikker;
 • i en infusjon med lavt kaloriinnhold;
 • i fordelene som fersk te med sitron gir til kroppen.

Sammensetning og kaloriinnhold i te med sitron

Sunn iste med sitron og mynte Et stykke frisk sitron tilsatt varm te er anerkjent over hele verden som en russisk bryggemetode, selv om tradisjonen med å smake drikken med tørket skall har lenge eksistert i England, Tyskland og andre europeiske land. Amerikanerne foretrekker å presse saften av frukten i en kopp. Men i begge tilfeller viser ikke te seg å være så aromatisk og rik..

Når den er riktig brygget te med sitron, kombinerer den alle de biologisk aktive stoffene som finnes både i bladene på tebusken og i de saftige fruktene..

Drikken er rik på vitaminer, pektiner, syrer, proteiner, sukkerDerfor, når du drikker en hel kopp, kan du forvente at kroppen vil få en betydelig del:

 • essensielle oljer;
 • tanniner;
 • vegetabilske alkaloider;
 • aminosyrer;
 • vitaminer;
 • mikroelementer;
 • naturlige pigmenter.

Med tilsetning av sitron, som på bildet, er te beriket med syrer, pektiner og vitaminer, essensielle oljer, sukker og proteiner. Kaloriinnholdet i drikken uten tilsatt sukker eller honning overstiger ikke 1 kcal per 100 gram. Men søtet sitronte har et høyere kaloriinnhold og varierer fra 29 til 31 kcal per kopp..

Sitronte: fordelene og skadene ved drikken

Kombinasjonen av biologisk aktive stoffer i te med en fersk sitronskive lar oss snakke om fordelene med en varm drink mot forkjølelse og risikoen for at de oppstår.

Askorbinsyre, essensielle oljer og sitronfytoncider hjelper til med å takle patogener, gjenopprette styrke og styrke immunitet.

Te med sitron og ingefærDenne effekten kan forventes fra både svart og grønn te med sitron. Hvis personen har feber, forårsaker drikken økt svette. Drikker helbredende te:

 • lindrer følelsen av tørst;
 • gjør pusten lettere med rennende nese;
 • akselererer prosessen med utslipp av sputum;
 • tørker og desinfiserer forsiktig slimhinnen i halsen og munnhulen.

Drikken har en gunstig effekt på det vaskulære systemet, reduserer risikoen for dannelse av kolesterolplakk, forbedrer elastisiteten og permeabiliteten i blodårene. Antioksidanter i sitronte er kraftige og effektive for å opprettholde ungdom og ytelse.

Svart te med kanel og sitronRegelmessig inntak av svart te med et stykke sur sitrus lar deg aktivere hjerneaktivitet og ikke føle overanstrengelse selv med ekstraordinær mental og fysisk anstrengelse, stress.

Sitronte er bra for lav magesyreDuftende infusjon med honning er et utmerket verktøy for å normalisere blodtrykket, motta kraft og rehabilitering etter de mest alvorlige sykdommene. Mikroelementer i biehonning gjør te til en ekte eliksir for menneskers helse..

Sitronte bidrar til å støtte fordøyelsesprosessen under lav surhet, og brukes også i dietter for vekttap. Te med ingefær og sitron er enda mer effektivt for vekttap.

Men med en så imponerende liste over fordeler, kan man ikke være tankeløs om å drikke drikken. Tross alt betyr den høye aktiviteten til biologiske komponenter at fordelene og skadene med te med sitron går side om side:

 1. Selv om drikken er verdsatt for sine bakteriedrepende og antibakterielle egenskaper, vil en høy konsentrasjon av syrer være skadelig og kan forverre gastritt med høy surhet og magesår..
 2. Det er fare for hud- og luftveisreaksjoner ved te -drikking hvis personen er utsatt for sitrusallergi. Det er av denne grunn at vordende mødre og små barn ikke skal la seg rive med deilig te..

Sitronte: hvordan du tilbereder en helbredende drink på riktig måte

Lære å lage sunn teFor å maksimere fordelene med sitron i kombinasjon med te, ikke dypp den duftende skiven i bare kokende vann. Høy temperatur ødelegger de fleste vitaminene, flyktige forbindelser forlater drikken umiddelbart, selv før den er full. Ideelt sett kommer sitronskiven inn i infusjonen ved temperaturer under 75 ° C.

Fytoncidene og essensielle oljene som sitron er så kjent for, finnes i zest, så du trenger ikke å fjerne den før du lager te. Men det er viktig at du vasker frukten grundig. Gjør dette under rennende varmt vann med en børste eller vaskeklut..

Te med sitron er overraskende sunt og velsmakende, som på bildet smaksatt med ingefær. En slik drink toner aktivt opp, har en antiinflammatorisk, febernedsettende effekt, og hjelper også med å takle overvekt som en del av et komplekst kosthold..

Lag te med sitron og ingefærAlle kan bruke oppskriften på te med ingefær og sitron. Drikken er enkel å tilberede og alle ingrediensene er tilgjengelige:

 • ingefærroten vaskes grundig og hakkes med et rivjern;
 • sitronen vaskes under rennende varmt vann og kuttes i tynne skiver;
 • legg ingefærmassen i kokt vann og kok opp væsken over svak varme;
 • beholderen fjernes fra varmen, og svart eller grønn te brygges med ingefærvann;
 • under lokket tilføres drikken i ca 8-10 minutter;
 • te med ingefærrot helles gjennom en sil;
 • i løpet av tiden som har gått etter at den er fjernet fra varmen, avkjøles teen nok til at du kan legge en sitronskive eller litt juice presset fra frukten i den.

Du kan tilsette honning, kanel til teOm ønskelig kan du tilsette en klype pepper, safran eller kanel til drikken.

En slik drink er veldig velsmakende og nyttig hvis du tilsetter sitron i skiver, ferdig blandet med sukker eller honning. Oppskriften på te med ingefær, sitron og honning vil hjelpe med inflammatoriske sykdommer i luftveiene og nasofarynxorganene, med varme og overarbeid.

Om vinteren varmes te med sitron, brygget sammen med krydder som kanel, nellik og kardemomme godt og lindrer frysninger. Og på varme sommerdager er det ingenting bedre enn kald sitronte med tilsetning av mynte, kamille og timian.

Sitronte -video

Previous Post
Hvordan bruke helsemessige fordeler av voksmøl
Next Post
Pepenele Bukharka este un plus excelent în dieta ta