15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvor nyttig er ananas for vekttap

Ananas fordeler kroppen med måte En tonet slank kropp i dag er ikke bare et av kriteriene for skjønnhet, men også et tegn på helse, ungdom og aktivitet. Kvinner og menn i alle aldre bruker villig alle slags midler for å gå ned i vekt. Når det gjelder popularitet, har ananas med rette et av de første stedene blant naturlige produkter som bidrar til å gå ned i vekt..

Hvilke stoffer i fruktens sammensetning kan påvirke menneskekroppen, og hva er ananas effekt på helsen?

Sammensetning og næringsverdi av ananas

Ananasmasse har et utmerket sett med vitaminer Ernæringseksperternes oppmerksomhet på fersk ananasfrukt skyldes den biokjemiske sammensetningen til denne innfødte i Sør -Amerika. Ifølge omfattende forskning inneholder fruktkjøttet av en moden frukt en rekke vitaminer, blant dem er askorbinsyre den klare lederen. Innholdet av vitamin C i ananas når 50 mg per 100 gram skrelt fruktkjøtt. I tillegg er betakaroten, vitamin PP og en rekke B-vitaminer til stede..

Av makro- og mikroelementene i ananas for helse er jod, jern og kalsium, kalium, sink og magnesium, mangan og kobber av særlig betydning. Takket være disse stoffene blir frukt fra fjerne sørlige land et godt forebyggende tiltak mot risiko for åreforkalkning og hjertesykdommer, trombose og sesongmessige luftveissykdommer. Hypertensive pasienter inkluderer ananas i menyen som et produkt som kan senke blodtrykket. Men for de som ønsker å gå ned i vekt, er ananas interessant for andre kvaliteter..

Først og fremst er dette det lave kaloriinnholdet i ananas, fordi 100 fruktkjøtt kan gi kroppen bare 48 kcal.

Samtidig inneholder en slik skive praktisk talt ikke noe fett. Og verdien av ananas for menneskekroppen er:

  • fra 0,4 gram proteiner;
  • fra en liten mengde aske og kostfiber;
  • 11,5 gram karbohydrater, hvorav de fleste er sukrose og fruktose;
  • fra 85,5 gram vann.

Som du kan se er næringsverdien av ananas også lav. Smaken av frukten bestemmes av de organiske syrene i fruktkjøttet, essensielle og aromatiske oljer og et ganske høyt sukkerinnhold i en moden frukt.

Det er ikke fett i ananasFor rundt 20 år siden oppdaget og studerte forskere et kompleks av planteenzymer kalt bromelain i fruktmassen av ananas. Dette navnet ble valgt til ære for navnet på hele bromeliadfamilien, som ananas tilhører. Det unike med disse enzymene viste seg å være at under deres handling ble fordøyelsesprosessene aktivert i kroppen, nedbrytningen av fett, proteiner og karbohydrater ble forbedret, og en person, uten alvorlig fysisk anstrengelse, begynte å gå ned i vekt.

Å spise ananas mens du går ned i vekt vil hjelpe deg med å fylle kroppen med vitaminerOppdagelsen av forskere forårsaket en skikkelig hype rundt ananas og vekttap med sin hjelp, og alle typer dietter basert på bruk av frukt regnes fortsatt som de mest populære..

Men er det verdt å behandle ananas som en mirakelkur? Er det mulig å gå ned i vekt ved å spise frukt, og hvordan ananas dietten vil påvirke helsen din?

Gå ned i vekt med ananas: fordeler og mulige farer

Ananas er inkludert i dietten sammen med annen frukt og bær.Hvis du tror på løftene fra noen kilder, gjør bromelainen i ananas underverker, bokstavelig talt “brenner” kroppsfett. Faktisk er situasjonen noe annerledes. Faktisk har enzymene som er tilstede i ananasmassen en effekt på fordøyelsen. Men det meste av bromelainet er ikke i den saftige fruktkjøttet, men i den tøffe, fibrøse kjernen, som praktisk talt representerer fortsettelsen av stammen som vokser gjennom frukten. Det er denne delen som ikke brukes i mat, men kastes..

Når det gjelder ananas i seg selv, for å gå ned i vekt med 500-1000 gram i løpet av dagen, må du arrangere en fastedag, der det er lov å spise omtrent halvannet kilo fruktkjøtt, vasket med urtete eller vann . I tillegg til ananas, spist i tre eller fire doser, er det tillatt å drikke en liter juice fra denne frukten per dag..

Men vekttap i dette tilfellet oppnås ikke på grunn av virkningen av bromelain, men på grunn av de milde avførings- og vanndrivende egenskapene som er naturlige for frukt. Og det er umulig å følge en slik diett i mer enn 2-3 dager, ellers vil ananas som har spart et par kilo på helse, etterlate et negativt merke.

Et langsiktig ananasbasert kosthold kan være en alvorlig feil som truer fordøyelses-, metabolske og til og med sykdommer..

En frukt preget av et høyt syreinnhold, som kommer inn i mage -tarmkanalen, forårsaker uunngåelig irritasjon.

Med økt surhet i magen, bør ananas ikke konsumeres.Hvis en person som bruker ananas for vekttap, lider av gastritt med høy surhet, magesår eller er utsatt for disse plagene, kan frukten forverre og provosere en forverring av tilstanden. Lignende problemer vil oppstå med pankreatitt eller kolecystitt..

Syrer, med konstant bruk av store mengder ananasjuice og fruktkjøtt, påvirker også tannemaljenes tilstand..

Dessverre slutter ikke listen over risiko ved et eksotisk fruktdiett der. Ananas er et lyst og farlig allergen. Ikke glem dette hvis det er besluttet å bruke frukten i kosten på en fastedag eller for et langt kosthold. Hvis ferske ananas for vekttap med en rimelig tilnærming kan og fortsatt skal brukes, vil den ofte anbefalte alkoholiske tinkturen på fruktkjøttet ikke gjøre annet enn å skade.

Bakt ananasI et forsøk på å føle fruktens “mirakuløse” kraft blir mange forført av det lave kaloriinnholdet og tilstedeværelsen av ananasfiber, som renser ut giftstoffer og andre forekomster fra fordøyelsessystemet. Faktisk er det meste av kostfiber, som bromelain, plassert i fruktkjernen, og innholdet i massen overstiger ikke en brøkdel av en prosent..

Tørr ananasHvis du leter etter fordelene med ananasfiber, er det bedre å prøve tørket frukt. Det er bare viktig å ikke forveksle skivene kokt i sirup og tørkede skiver, mer som kandiserte frukter, med naturlige ringer og skiver uten tilsatt sukker..

I motsetning til hva mange tror, ​​vil du ikke kunne gå ned i vekt med hermetisk ananas, det vil si hermetisert i sin egen juice eller i sirup. Mineralene og vitaminene i frisk frukt i et slikt produkt blir nesten fullstendig ødelagt av virkningen av høye temperaturer og konserveringsmidler. Derfor er slik hermetisk ananasmat helt ubrukelig for helsen..

Hvordan gå ned i vekt med ananas

Fylt ananasMed en mengde motstridende informasjon og veldig reelle kontraindikasjoner, vil ananas fortsatt hjelpe deg med å gå ned i vekt. Bare for dette trenger du å spise dem med en kjerne. I modne frukter av høy kvalitet som har nådd en spiselig tilstand på plantasjen, er ikke den sentrale delen for grov og tykk. Hvis du spiser en skive ananas før måltider, vil dette bidra til å unngå å passere under hovedmåltidet, og en porsjon frukt til dessert vil virkelig hjelpe maten til å fordøye raskere. Men alt er bra med måte!

Anbefalingene om å spise ananas om natten bør behandles med forsiktighet, siden frukten krever arbeid i magen og tarmene, noe som betyr at natteliv vil være utilstrekkelig..

Dessert med ananasHvis du vil holde deg i form eller gå ned i vekt med ananas, kan fruktkjøttet inkluderes i dietten og legge til favorittrettene dine, og ikke glemme kompatibiliteten til visse produkter. Ananas lave næringsverdi påvirker ikke kaloriinnholdet i maten, men smaken på retten vil være ny og uforglemmelig..

I dette tilfellet er det bedre å ikke kombinere saftig fruktkjøtt med fet kjøtt, stivelsesholdige produkter eller melprodukter, men legge det til diett med meieri og grønnsaker, kombinere det med frokostblandinger eller nøtter. For eksempel er en kombinasjon av brun ris, ananas og proteinrik sjømat ideell. Hvis en slik tallerken er smaksatt med krydder og beriket med saftige grønnsaker, vil enhver gourmet sette pris på og godta et sunt kosthold. I stedet for reker kan du bruke mager havfisk eller kyllingfilet.

Ananasdessert med kiwi og luftig rømmeskum er ikke mindre nyttig for helsen. Du kan dekorere retten med nøttesmuler. Med alle gjærede melkeprodukter, inkludert yoghurt og cottage cheese, vil ananas være en god støtte for kroppen, og de vil bidra til å gå ned i vekt..

Ananas for vekttap – video

Previous Post
Ridomil Gold: bruksanvisning, beskrivelse av produktet
Next Post
Creștem în țară o ceapă parfumată orientală condimentată dzhusay