15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alt om de fordelaktige egenskapene til tibetansk lofant og kontraindikasjoner for bruk

Nyttige egenskaper til den tibetanske lofanten og kontraindikasjoner Den tibetanske Lofant eller koreansk mynte er en flerårig urt fra Lipo -familien med en behagelig, rik aroma og lang blomstring. De nyttige egenskapene til den tibetanske lofanten og kontraindikasjoner for dens bruk er allment kjent innen orientalsk medisin. Planten regnes som en naturlig immunmodulator og er nesten like effektiv som ginseng.

Beskrivelse og plantetyper

lofant blomstrer Den tibetanske lofanturt vokser naturlig i Kina, Tibet, Himalaya og også i Sibir. I naturen er det to typer av denne planten – tibetansk og anis. I urtemedisin brukes bare den første sorten, siden anis lofant ikke har noen nyttige egenskaper.

tibetansk lofanBegge typer lofanta har ellipsoide, avlange blader og langstrakte, tykke og tetraedriske stammer opp til 1-1,5 m høye. Hovedforskjellen mellom plantearter er at den tibetanske lofanten “koreansk mynte” i blomstringsperioden er dekket med frodig snøhvit blomsterstander i form av spikelets.anise lofant

Anis -sorten har blomster av syrin, blålig eller lilla farge, og bladene er litt spisse i formen.

Den kjemiske sammensetningen av den tibetanske lofanten

nyttige egenskaper til tibetansk lofant og kontraindikasjonerEn bred liste over nyttige egenskaper og kontraindikasjoner til den tibetanske lofanten skyldes den rike naturlige sammensetningen av denne planten..

Den inneholder mange biologisk aktive stoffer:

 • askorbinsyre, sitronsyre, eplesyre og koffeinsyrer;
 • B -vitaminer;
 • mineralelementer – jod, selen, kobber, sink;
 • organiske syrer;
 • tanniner;
 • oljesyre og ursolsyrer;
 • flavonoider;
 • fenoliske forbindelser;
 • glykosider og kaempferoler;
 • alkaloider;
 • tannin;
 • metylchavicol;
 • terpener.

Koreansk mynte inneholder også quercetin, rutin, diosmin, astragalin og essensielle oljer. For medisinske formål brukes frøene til den tibetanske lofanten og dens overjordiske del.

Nyttige egenskaper til tibetansk lofant og kontraindikasjoner for bruk

apotekavgiftDe helbredende egenskapene til den tibetanske lofanten er ekstremt mangfoldige. Denne planten har en kraftig tonisk, immunmodulerende, antioksidant, antiinflammatorisk, tonisk og antimykotisk effekt..

De helbredende egenskapene til koreansk mynte:

 • normaliserer hormonnivået i kroppen;
 • eliminerer hodepine og bekjemper svimmelhet;
 • styrker styrken;
 • akselererer hårvekst og hemmer hårtap;
 • styrker veggene i blodårene, forbedrer funksjonen til hele det kardiovaskulære systemet;
 • senker kolesterolnivået i blodet;
 • normaliserer blodtrykket;
 • forbedrer funksjonen til organene i mage -tarmkanalen;
 • bekjemper inflammatoriske prosesser i forskjellige etiologier;
 • stimulerer leverens beskyttende funksjon og fremmer utvinning av hepatocytter.

Regelmessig bruk av tibetansk lofant i form av avkok, infusjoner, te eller bad bidrar til å styrke kroppens immunforsvar og forbedre det generelle velvære. Denne planten akselererer utvinningen etter langvarige virus- og smittsomme sykdommer..

Tibetansk lofant har en positiv effekt på sentralnervesystemet, og reduserer de negative effektene av stressfaktorer. I orientalsk medisin brukes koreansk mynte for å forbedre hudtilstanden ved psoriasis, eksem, akne og andre dermatologiske sykdommer..

Potensiell skade fra anlegget

det er kontraindikasjoner for brukLofant har flere kontraindikasjoner for bruk, som du absolutt må gjøre deg kjent med før du bruker avkok, infusjoner og te basert på denne planten..

De viktigste kontraindikasjonene:

 • barn og ungdom;
 • alle trimester av svangerskapet;
 • ammeperiode;
 • epilepsi og alvorlige psykiske lidelser;
 • ondartede neoplasmer;
 • rehabilitering etter operasjonen;
 • individuell intoleranse.

Tibetansk lofant tolereres oftest godt av kroppen, men i noen tilfeller kan det forårsake bivirkninger. De kommer til uttrykk i en kraftig reduksjon i blodtrykket, overdreven avslapning av musklene i bronkiene, hyppig vannlating eller avføringsforstyrrelse.

Søknad av den tibetanske lofanten

urtete fra tibetansk lofantPå grunn av det store utvalget av nyttige egenskaper og kontraindikasjoner, er den tibetanske lofanten mye brukt i alternativ medisin. Te, avkok, infusjoner og tinkturer fra koreansk mynte brukes ikke bare i kompleks behandling av mange sykdommer, men også for generell styrking av kroppen..

For behandling av dermatologiske sykdommer kan den tibetanske lofanten brukes i form av lotioner, kompresser og bad..

Te

Tibetansk lofant teLofant te er et naturlig og svært effektivt middel for å forbedre mage -tarmkanalen og styrke kroppens immunforsvar. For å lage en sunn drink, hell en teskje av en blanding av tørkede stilker og lofantblader med 250 ml kokende vann, dekk til og la den trekke i 5-7 minutter.

For terapeutiske og profylaktiske formål anbefales det å drikke drikken i en kopp minst 2-3 ganger om dagen. Litt honning kan tilsettes for å forbedre smaken av te..

Tinktur

alkohol tinkturTibetansk lofant tinktur brukes til å forbedre tilstanden til utmattelse og tap av styrke, normalisere søvn med søvnløshet, senke blodtrykket og rense kroppen for giftstoffer og giftstoffer.

For å forberede tinkturen, hell et glass fersk, finhakket koreansk mynte i en glassburk, hell i 500 ml vodka. Plasser beholderen med urt i et 4 uker på et varmt sted uten direkte sollys. Rist tinkturkrukken med jevne mellomrom.

Filtrer det ferdige middelet gjennom gasbind brettet i flere lag og ta 15-18 dråper fortynnet i 100-120 ml vann tre ganger om dagen.

Honning

melliferous tibetansk lofant

Den tibetanske lofanten er en honningplante, fra denne planten hentes honning, som regnes som en av de mest verdifulle blant alle varianter. Dette produktet er en effektiv stimulator for immunitet, det brukes til å gjenopprette en svekket kropp etter en lang sykdom, samt intens fysisk og psykisk stress..

Tibetansk lofant honning lindrer tretthet og reduserer de negative effektene av stress, bekjemper inflammatoriske prosesser i mage og tarm, stimulerer stoffskiftet.

Duftende honning forbedrer tilstanden til bronkial astma, lungebetennelse, bronkitt, influensa, tonsillitt og andre sykdommer i øvre luftveier.

Tibetanske lofantbad

Bad med tillegg av fersk eller fortørket tibetansk lofant hjelper til med å rense huden for rødhet og utslett med eksem, psoriasis, allergisk urtikaria og andre dermatologiske sykdommer.

For å forberede en medisinsk buljong, hell 6 spiseskjeer av den knuste planten, 450-500 ml kokende vann, og la den trekke under lokket i 45-55 minutter. Sil den tilberedte væsken gjennom osteklut og hell i et badekar..

Infusjon av tibetansk lofant har antifungale, antiseptiske og deodorante effekter takket være essensielle oljer i sammensetningen. Tradisjonell medisin anbefaler å legge det til badene for tåneglssopp.

Avkok

avkokEt avkok av tibetansk lofant er et effektivt middel for behandling av arteriell hypertensjon, åreforkalkning og forebygging av sykdommer i det kardiovaskulære systemet. Det brukes til å gjenopprette kroppens immunbarriere etter forkjølelse, bekjempe smittsomme og inflammatoriske prosesser, samt soppinfeksjoner..

For å forberede buljongen trenger du 3 ss friske eller tørkede blader og stilker av koreansk mynte. Hell vegetabilske råvarer med 2 kopper kaldt vann, kok opp på svak varme og la det småkoke i 3-4 minutter.

Dekk den ferdige buljongen med et lokk og la den trekke i 3-4 timer. Ta midlet 100 ml tre ganger om dagen.

Salve

Tibetansk lofant salveKoreansk mynte salve brukes til å behandle dermatitt, urticaria, eksem. Du kan lage ditt eget produkt ved å blande 50 g hakket tibetansk lofant med 15 g riciniol og 1 spiseskje olivenolje.

Bland alle ingrediensene grundig og la det brygge i flere timer, og bruk deretter til å smøre den berørte huden.

Den tibetanske Lofant er en vakker plante som ofte pryder hager og blomsterbed med luksuriøse lilla blomster. Men ikke alle sommerboere og gartnere er klar over de unike medisinske egenskapene. Når den brukes riktig, hjelper lofant til å styrke kroppens immunforsvar, forbedre funksjonen til det kardiovaskulære, nervesystemet, gir aktivitet og godt humør.

Nyttige egenskaper til tibetansk lofant og kontraindikasjoner – video

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Învățarea pregătirii compostului în pungi pentru hrănirea unei grădini de legume