15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er hemmeligheten bak populariteten til New Zealand Røde kaniner blant bønder

kaniner hekker New Zealand rødt New Zealand Red er en vanlig nordamerikansk kaninras som er oppdrettet for vakre, myke og holdbare skinn, samt verdifullt kjøtt. Kaniner av den røde rasen i New Zealand kjennetegnes ved rask vektøkning, krevende ernæring, utmerket fruktbarhet og enkel omsorg, noe som gjorde dem veldig populære i bakgårder og store jordbruksgårder..

Hva er forskjellen mellom de røde kaninene i New Zealand

kaniner avler New Zealand rød Til tross for navnet begynte historien til New Zealand Røde kaniner i California i 1910. Ifølge en legende bestemte lokale bønder seg for å krysse semi-domesticerte kaniner hentet fra New Zealand med flanders, sølvkaniner og belgiske harer. Slik dukket det opp en ny rase, som preget av sitt vakre utseende, skinnende ildrøde pels og upretensiøs “karakter”.

Beskrivelse New Zealand Red Rabbit:

 1. Kroppen er sterk, sylindrisk, 48-51 cm lang, med godt utviklede muskler.
 2. Ryggen er kjøttfull og bred, 23-25 ​​cm bred, sakro-lumbale sonen er uttalt og godt utviklet.
 3. Hodet er lite i størrelse, med oppreiste ører opp til 9-12,5 cm i størrelse.
 4. Øyefarge – lys rosa eller lys rød.
 5. Brystkassen er dyp, med en kort og bred nakke.
 6. Poter kraftige, korte, tett dekket med hår.
 7. Pelsen er tett, kort og tykk, kan være stiv, går raskt tilbake til sin opprinnelige posisjon når den strykes.
 8. Fargen kan variere fra ildrød til mursteinrød.
 9. Gjennomsnittlig kaninvekt – opptil 4,5-5 kg.
 10. New Zealand røde kaniner er frodige, oftest i et kull på 5-8 kaniner.

De uakseptable ulempene med New Zealand Røde kaniner inkluderer overdreven kroppsvekt over 5,5 kg, slappe, tappede eller for lange ører (mer enn 13 cm), tilstedeværelsen av en dobbel hake og for tynt hår uten karakteristisk glans.

Funksjoner av innholdet i New Zealand røde kaniner

innholdsfunksjonerKaniner av rasen New Zealand Red kan oppbevares for å få verdifulle og næringsrike kjøttprodukter, samt tykk og luftig ull. Rask vekst og rask vektøkning tillater kommersiell avl.

I tillegg kan de bli fantastiske kjæledyr – kaniner blir fort vant til en person, kjenner igjen eieren og har en rolig, kjærlig karakter. De regnes som anerkjente langlever når de holdes hjemme, ettersom de lett lever opp til 10 år..

kaniner i volierenKaniner av New Zealand rød rase kan oppbevares både i maskebur og i spesialforberedte skap. I motsetning til representanter for andre raser, føler disse kaninene seg godt i bur med et meshgulv – tett og hard haug på potene beskytter dem mot liktorn og skader.

Grunnleggende krav for å holde røde kaniner i New Zealand:

 • maskeelementer i buret må være sterke og pålitelige;
 • det bør ikke være skillevegger og andre skarpe elementer inne i buret eller aviæret, som dyr kan skade seg på;
 • for å forhindre multiplikasjon av patogene mikroorganismer, må du ta vare på et effektivt ventilasjonssystem i buret;
 • for å forenkle rengjøringen under nettgulvet, anbefales det å plassere en spesiell pall;
 • antall matere beregnes avhengig av antall kaniner;
 • matere og drikkere må være godt festet til veggene i buret eller aviæret;
 • vannet må skiftes regelmessig, og sørg også for at det ikke er overflødig fôr i materne, siden kaniner ikke vet hvordan de skal kontrollere appetitten.

Hanner må oppbevares i separate bur, ellers kan ikke kamper unngås. Du må også organisere separate hus for kvinner i påvente av avkom, der de skal utstyre reir for kaniner.

Kaninfôringsrasjon

kanindietHoveddelen av kostholdet til New Zealand -kaniner bør være nyslått gress. Derfor, når du holder deg utenfor byen med å mate fluffy husdyr, vil det ikke være noen vanskeligheter. I gjennomsnitt trenger 10 voksne kaniner omtrent 15 sekker gress per måned. Dyr må mates to ganger om dagen..

Regler for fôring av kaniner:

 1. I kostholdet til dyr må det være granulatfôr som har en balansert vitamin- og mineralsammensetning..
 2. Fôrblanding gis til dyret i mengden 170-200 g per dag.
 3. I stedet for fôrblanding kan du bruke en kornblanding av hvete, bygg og havre..
 4. Gresset for fôring av kaniner bør ikke slås i nærheten av motorveier og andre forurensede steder..gress i kostholdet til kaniner
 5. I kostholdet til dyr, spesielt fôring av kaniner, må det være grønnsaker – rødbeter, kål, gulrøtter.grønnsaker i dietten til kaniner

Om vinteren kan grunnlaget for dietten til kaniner være høy, nåletre, rotvekster, blandet fôr og kornblandinger..

Kaninavl

kanin med kaninerOppdrett av New Zealand røde kaniner regnes som kostnadseffektivt. Hunnene kan parres så tidlig som 5 måneders alder, menn når seksuell modenhet 1-2 måneder senere.

Dyr kjennetegnes ved tidlig modenhet og fruktbarhet-hunnkaniner tar med 6-8 kaniner i et kull som veier opptil 45-50 g..

Hver hunn fører opp til 45 babykaniner per år. Dette gjør det mulig å øke antall husdyr på kortest mulig tid. Kaniner kjennetegnes ved et velutviklet morsinstinkt og rikelig amming. Takket være dette kan de mate store avkom..

kaniner hekker New Zealand rødtNew Zealand Red Rabbit -rasen er en av de mest populære blant nybegynneroppdrettere og erfarne bønder. Etterspørselen skyldes dens attraktive utseende, upretensiøsitet i omsorg og vedlikehold. Også rask vektøkning og sterk immunitet. På grunn av sin lette og vennlige natur kan kaninen bli et lojal og kjærlig kjæledyr..

Kaniner av den røde rasen i New Zealand er fordelaktige for næringslivet – video

Previous Post
82 valmistumiskampausta, joita voit rokkailla tänä vuonna
Next Post
Pământ ușor și slăbit cu rumeguș pentru răsaduri de roșii – caracteristici ale gătitului acasă