15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilken honningekstraktor er best for bigården din

honningekstraktor Honey extractor – spesialutstyr for honningpumping, en viktig del av inventaret i ethvert bigård. Noen modeller er tilpasset private gårdsbruk, med et lite antall elveblest, men det er også profesjonelle, som er utstyrt med store birøkter..

Beskrivelse og prinsipp for drift av honningekstraktoren

honningekstraktor og dens driftsprinsipp Hva er en honningekstraktor? Dette er en enhet som lar deg trekke ut honning uten å ødelegge bikaken. Driftsprinsippet deres er basert på bruk av sentrifugalkraft..

Konstruksjonen er ganske enkel, siden den først og fremst er den:

 • tank laget av rustfritt eller galvanisert stål;
 • kassetter på rotoren, der rammer med bikaker er plassert.

Honningskaker med honning, før de installeres i honningstrakten, skal skrives ut med en spesiell kniv eller gaffel..

Prosessen med å tvinge honning består av flere stadier:

 • rammer med honningkaker settes inn i trommelen;sett inn rammer med honning i trommelen
 • når trommelen roterer, strømmer honning ned;honningdestillasjonsprosess
 • en spesiell lomme eller en beholder plassert i en honningekstraktor er fylt;fyll beholderen med honning
 • det resulterende produktet helles i en ren og tørr beholder.hell honning i krukker

Pumping av honning med honningekstraktor gjør birøkterens arbeid lettere. Ikke bare er tid spart, men bikaken forblir intakt og kan gjenbrukes.

Honningekstraktor og dens populære typer

industriell honningekstraktorEnhver type honningekstraktor er basert på handlinger og prosesser som roterer rammene med en gitt hastighet..

I utgangspunktet er enheter klassifisert i henhold til egenskapene til plasseringen av rammene, mens effektindikatorer og andre parametere kan tas i betraktning.:

 • radial – rammer plasseres i arbeidskroppen langs radiusen;
 • chordial – kassetter festes langs akkordene i kroppen (installert i rette vinkler til radius);
 • tangential – kombiner fordelene med de to første typene, kassetter er plassert i en vinkel på 35 ° til kroppen.

Bruk av radial honningekstraktorer lar deg behandle opptil 16 halve bilder i en last. I korall, ikke mer enn fire.

Men likevel er det ikke så lett å avgjøre hvilke honningekstraktorer som er bedre radielle eller akkordielle. Du må ta hensyn til mange faktorer som påvirker prosessen med å trekke ut honning fra bikkam..

Reversible chordial honningekstraktorer har flere funksjoner enn andre enheter. For eksempel, når det stopper, er kassettene i dem alltid i sin opprinnelige posisjon. Når de roterer, snur de hele tiden, noe som gjør at du kan trekke ut honning vekselvis, fra begge sider, uten å trekke ut rammene. Når du tvinger honning med tradisjonelle honningekstraktorer for kordial, må du manuelt endre posisjonen til kassettene..

chordial honning ekstraktorerFordelene med en horisontal honningekstraktor er effektiviteten selv ved lave hastigheter. Dette skyldes det faktum at ikke bare sentrifugalkrefter virker på cellene inne, men også en rekke andre. For eksempel har gravitasjonskrefter og de som forekommer i laminær Venturi -strømning stor innvirkning på produktiviteten. På grunn av luftstrømmen mellom bikaken og noe delvis vakuum forårsaket av den, observeres en sugeeffekt.

Derfor kan prosessen med å pumpe honning ut av rammen av ett bokmerke fullføres selv på to minutter. Men noen ganger, avhengig av viskositet og temperatur, tar det fortsatt litt lengre tid. Denne raske destillasjonen av honning sikrer høy arbeidsproduktivitet og reduserer de totale kostnadene ved å produsere et verdifullt produkt. For ett bokmerke behandles opptil 40 butikkrammer (hvis høyde er mindre enn 160 mm) eller 20 Dadan -rammer. Det er slett ikke vanskelig å tømme utpumpet honning i en klargjort beholder, du må bare vippe kroppen litt.

Hvordan velge riktig honningekstraktor

honningekstraktor av god kvalitetI tillegg til forskjellene på grunn av typen enhet og funksjonene knyttet til metodene for å installere rammene, blir honningekstraktorer delt inn i henhold til rotasjonsmetoden for rammene:

 1. Håndholdte enheter er en av de billigste enhetene, men vedlikeholdet krever litt fysisk trening, siden det krever mye arbeid å rotere håndtaket uavhengig av hverandre. Hvis honningstrakten er utstyrt med en beltedrift, plasseres håndtaket på toppen, og det skal roteres i horisontalplanet, i motsetning til girkassen, der rotasjonen skjer i det vertikale planet.
 2. Elektrisk drevet – som du kan justere rotasjonstid og hastighet med. I slike avtrekkere må rammekassettene rulles ut manuelt. Rotoren roterer med en 12V eller 220V elektrisk motor.
 3. Den automatiske honningstrakten er en moderne modell med selvutfoldelige kassetter. Utstyrt med en inventar 12 / 220V.

Hver type honningekstraktor har sine egne fordeler og ulemper. For å velge riktig enhet må kjøperen ikke bare ta hensyn til sine egne evner, men også egenskapene til birøktsgården..

Av stor betydning for å oppnå et sunt produkt av høy kvalitet er materialet som honningekstraktoren er laget av:

 • det billigste alternativet er en galvanisert ståltrommel;
 • gjennomsnittlig kostnad – med en aluminiumstrommel;
 • dyrt – laget av rustfritt matstål, klasse AISI 201 eller 304.

En tank av plast, et lett og giftfritt materiale, kan raskt brytes ned. Du må jobbe med en slik honningekstraktor så nøye og forsiktig som mulig..

Før du kjøper, må du definitivt finne ut hva elementene i sentrifugen er laget av – deler, kassetter, lagre, rotor. Type honningekstraktor skal tilsvare antall bikkolonier i bigården. Og hvis det ikke er mange av dem, bør du ikke kjøpe en stor og kraftig enhet..

Hvis antall elveblest på gården:

 • mindre enn 10 – velg en akkord honningekstraktor for to eller tre kassetter, som må omorganiseres uavhengig av hverandre;
 • opptil 20 – enheter for 3 bilder, med roterende kassetter er egnet;
 • opptil 30 – du bør ta hensyn til utstyret av radialtypen, drevet av en elektrisk stasjon, der fra 4 eller flere kassetter.

Små honningekstraktorer uten stasjon bør brukes av nybegynnere birøktere som har flere elveblest i husstanden..

Honning pumpe hastighet

honning pumpe hastighetPumping av honning i tide øker honningutbyttet. Denne prosessen må utføres raskt, spesielt hvis bestikkelsen fortsatt pågår. Derfor er det nødvendig å velge hastigheten på honningekstraktoren riktig når du pumper honning, for ikke å redusere produktiviteten og ikke påvirke lønnsomheten til gården. Når du roterer trommelen for hånd, bør hastigheten være omtrent 160-180 o / min. Hvis enheten drives av en elektrisk stasjon – opptil 300 rpm.

I honningekstraktorer med akkord som opererer med høy hastighet, er kammene ofte bøyd og sprukket. Derfor pumpes honning ut ikke på en gang, men i tre. Halvparten av hele volumet, på den ene siden av rammene ved lave rotorhastigheter, omtrent 50-100 o / min. Og så snur de dem og øker hastigheten til 180 o / min.

Pumping av honning i radielle honningekstraktorer, drevet av en elektrisk drivenhet, utføres samtidig fra begge sider av kammene. Det kan være mer enn 50 av dem i rotoren. Rotasjonen akselereres gradvis og kan nå 300 o / min.

Drivprodusenter

honningekstraktorDet er nødvendig å vurdere ikke bare produsenten av enheten, dens rykte og kvaliteten på varene den produserer, men også selskapet som produserte den elektriske stasjonen.

Det er flere grunner til dette:

 • hvis elektronikken er produsert av et foretak som ligger i en annen region eller et annet land, må den returneres for utskifting eller reparasjon i tilfelle feil, noe som vil avbryte arbeidet i bigården en stund;
 • kostnaden for en importert stasjon kan være overvurdert;
 • installerte programmer som hastighetsregulering av en helautomatisk prosess eller trinnvis utførelse av en oppgave er avhengig av;

Noen stasjoner kan omorganiseres til andre lignende enheter.

Valg av fjernkontroll

FjernkontrollSelv høykvalitets enheter med knapper, med hyppig bruk, lever kanskje ikke opp til forventningene og blir raskt ubrukelige. Rester av honning og voks, propolis og andre birøktprodukter kan plutselig dukke opp på overflaten av fjernkontrollen og ødelegge den, tette seg inn i de minste hullene, forstyrre driften av vippebryterne.

Berøringspaneler er heller ikke alltid egnet, spesielt hvis arbeidet utføres av en person, uten assistent. For å endre modus eller fullføre prosessen, må han vaske hendene eller ta av hanskene med ekstrem forsiktighet. Det er best å bruke praktiske fjernkontroller med pseudoknapper trykt på film.

Honey extractor: utstyr og funksjonalitet

honningekstraktor og utstyrEnheter i salg er ikke alltid utstyrt med de nødvendige elementene og delene. Noen av dem har ikke lokk. Bruken av en slik honningekstraktor er ulønnsom og upraktisk. Honningdråper flyr kraftig ut av tanken og kan flekke alt i nærheten. Tap ved behandling av et stort antall rammer kan være betydelige.

Du kan finne ut hvilken av honningekstraktorene som er bedre ved tilstedeværelse eller fravær av ben og stativ, siden de noen ganger kan selges separat. Hvis en kuleventil er inkludert i settet, er det verdt å prøve å bytte det, da det reduserer hastigheten på tømming av det resulterende produktet betydelig. Det skal være behagelig å jobbe med enheten for destillering av honning.

Derfor bør selv nybegynnere birøktere ta hensyn til kjøpet når de kjøper det, og sjekke om det er en mulighet til på en eller annen måte å lette arbeidet, for eksempel:

 • feste bena til gulvoverflaten – som i den akselererte rotasjonsprosessen kan honningssugeren svinge;
 • formen på beina – deres ublu høyde kan påvirke stabiliteten negativt, og smale støttehæl kan skade gulvbelegget;
 • en stor honninglomme gjør at honningen kan sette seg selv under pumping, noe som betyr at færre filtre er nødvendige;
 • fikse enheten på skrå for å tømme den gjenværende honningen, ellers må assistenten holde den.

Hvis du kjøper en honningekstraktor om høsten eller vinteren, kan du spare mye penger, siden prisene på dette utstyret er redusert på dette tidspunktet..

Hva er prinsippet for å velge en honningekstraktor – video

Previous Post
Hvordan lage en volier til en hund med egne hender – vi utstyrer et hjem for en elsket vakt
Next Post
“Og de ble ett” ved hjelp av superlim fra Kina