15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor trenger du vårfôring for bier

Fôring av bier om våren Vårfôring av bier før flyging øker produktiviteten til dronningen. For å mate de unge biene må de overvintrede summerene være sterke og godt matede. Livmoren sår, med fokus på arbeidernes evne til å mate avkomene. Jo raskere familien vokser, jo mer produktiv vil den være under den viktigste honningsamlingen..

Typer og vilkår for fôring av bier om våren

Kontrollerer bikube og vårfôring Målet med birøkteren er å ta den største mengden produkter fra hver bikube i løpet av den viktigste honninginnsamlingsperioden. Masseblomstring av planter i hver region skjer på forskjellige tidspunkter. Det er på dette tidspunktet at svermen skal være den mest tallrike og sterkeste. Maksimal utbytte av arbeiderbier i yngel er nådd etter 85 dager fra eggleggingen startet. Hver birøkter bestemmer selv tidspunktet for vårens fôring av bier, med fokus på erfaring og værforhold. Sammensetningen av fôret avhenger av oppgaven som løses:

  • fôring av bier før den første flyturen;
  • stimulerende fôring “på ormen”;
  • flystimulering;
  • introduksjon av forebyggende og stimulerende tilsetningsstoffer.

Med ankomsten av den første bestikkelsen av familien, er det ikke nødvendig å mate, mekanismen for biologisk regulering kommer i drift, og livmoren stimuleres til intensiv såing. For svekkede familier er oppgaven med å opprettholde temperaturen i reiret og flyging umulig på grunn av det lille antallet individer. De trenger hjelp ved å mate biene med sukkersirup om våren. Men under ingen omstendigheter lager de salgbar honning av toppdressing. Derfor, om våren, bør materne være små..Bier spiser sukkersirup

I biesamfunnet, som hos mennesker, kan tyvebier bli funnet. Derfor, om våren, trenger du ikke å helle restene av sirupen på bakken nær elveblestene, la de søte rammene stå. Inngangen bør holdes åpen for 2-3 bier for ikke å tiltrekke bier fra et annet bigård. Hold elveblestene rene.

Når han danner et rede om våren, forlater birøkteren rammer med biebrød og yngel. Honningrammer er installert bak membranen. Bier varmer godt og lever av honning, etterligner bestikkelser. I løpet av denne perioden er proteinfôr nødvendig for full utvikling av larver og arbeiderbier. Betydningen av proteinfôr for yngel demonstreres av studien av avhengigheten av antall larver på sammensetningen av fôret i februar, mars ifølge Boren:

Mat sammensetning, tilstedeværelse av pollen Antall larver, stk.
Honning + pollen 8600
Honning + soyabønner + 50% pollen 7500
Honning + soya + 25% pollen 5500
Honning + soyamel + 12% pollen 4900
Honning + soyamel 2600
Honning uten tilsetningsstoffer 575

Ytterligere økning i antall individer i bikuben avhenger av den første yngelen. Derfor er det så viktig å ha tilførsel av biebrød og pollen til vårens fôring av bier..

Stimulerende bier til å fly ut

Stimulerende bier til å fly utSolen er varm, de første blomstene har dukket opp og det er på tide å sette elveblestene i frisk luft. Ved temperaturer over 10 grader kan bier allerede fly ut av bikuben. Etter den første flyturen, når biene har renset avføring av avføring, brukes et flytende tilskudd i form av sukkersirup. Avhengig av hvordan den første flyturen gikk, bestemmer birøkteren bienes helse etter avføringens art. En medisin eller et sentralstimulerende middel kan legges til den tilberedte godbiten..

Hvordan lage mat og mate bier med sukkersirup på våren, se videoen:

Familiens styrke og helse kan bestemmes av fôringsintensiteten. Det har lenge vært kjent at en sterk, sunn arbeider spiser godt.

For å vokse 1 kg avkom krever energiforbruk fra 1 kg honning og 1,5 kg pollen. For å få honning, blir det medbragte pollenet gjentatte ganger overført fra en ramme til en annen, og gjæres med stikk til honning er oppnådd. Derfor bør det være nok ledige celler innen honningsamlingsperioden..

Varianter av flytende dressinger

Flytende toppdressingSå snart bien har smakt sirupen, fristes den til å fly ut av bikuben. Derfor gis flytende toppdressing i jevnt vær og bare i en varm form. Dette kan være:

  • sukker sirup i forskjellige konsentrasjoner;
  • sukker sirup med tilsetning av sentralstimulerende midler;
  • sukkersirup tilsatt vitaminer eller medisiner.

Alle birøktere mater biene med sukkersirup om våren. Det er enkelt å forberede. Granulert sukker helles med en målt porsjon kokende vann og blandes grundig til det er oppløst i en emaljebolle. Du kan lage flytende, middels og tykk sirup ved hjelp av forskjellige mengder sukker. Etter avkjøling til temperaturen på fersk melk, er sirupen klar.

For fôring brukes understell og toppmatere. Det er viktig at fersk sirup helles i en ren beholder. Porsjonen velges slik at det blir et komplett måltid. Ikke mer enn en halv liter sirup helles i overrammemateren. For svake kolonier bør andelen av biesirup reduseres om våren, men gis oftere..Svake familier mates oftere i små porsjoner

Vårstimulering av yngel med kobolt i flytende sirup er effektiv. Med bare 8 mg kobolt per liter fôr kan brødet økes med 20%. Kobolt er inneholdt i spesielle preparater som er tillatt i birøkt – Multikomponent fôradditiv DKM og “Pchelodar”. Sukkersirup tilberedt på bartreinfusjon er et stimulerende og vitamintilskudd.

Hvis det under den første flyturen blir funnet at biene lider av diaré, er det nødvendig å bruke medisinen Nozemat. Sykdommen kalles nosematose. For å forhindre denne sykdommen, tilsett 3 g eddiksyre per kilo sirup til sirupen..Kobolt tilsettes sirupen for å stimulere yngel.

Vårens gjøremål og materialkostnader for birøkteren vil betale hundre ganger med en stor bestikkelse fra en frisk familie.

Vårfôrende bier med honning – video

Previous Post
Hvordan lage en volier til en hund med egne hender – vi utstyrer et hjem for en elsket vakt
Next Post
“Og de ble ett” ved hjelp av superlim fra Kina