15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan behandle en ku hvis mastitt er funnet?

Beitende ku med hemoragisk mastitt Mastitt, ketose, postpartum kutt, endometritis, brucellose regnes som farlige sykdommer som fører til tap av melkeavkastning, uegnet melk til mat og et dyrs død. Hvis en ku har mastitt, vil behandling hjemme ta lang tid. Det er lettere å forhindre alle sykdommer enn å behandle dem..

Årsaker og symptomer på mastitt og hvordan man behandler sykdommen

Du kan ikke drikke melk fra en syk ku Melk fra friske kyr er sunt og lett å fordøye. Men hvis dyret blir syk, kommer patogener med melk lett inn i menneskekroppen. Derfor anbefales det å bruke produktet bare etter varmebehandling, slik at kusykdommer ikke blir et problem for mennesker. Melk fra kyr med mastitt er ubrukelig. Men før betennelsen er bestemt, er mikrober allerede der, og melkeavkastningen brukes til mat.

Mastitt manifesteres ved grovning av juret, betennelse i brystkjertlene. Sykdommen er smittsomme, forårsakende midler for stafylokokker og streptokokker. De forårsaker sykdom hos mennesker.

Behandling av mastitt hos kyr uten antibiotika vil være ineffektiv. Infeksjonen fjernes med vanskeligheter, behandlingen utføres i flere måneder.

Et legemiddel for behandling av mastitt hos kyrÅrsaker til omsorgsfeil som kan føre til sykdom hos dyret:

 • manglende overholdelse av hygieniske forhold for å holde en melkeku;
 • feil melkeproduksjon etter kalving;
 • ubalansert fôring;
 • brudd på reglene ved start før kalving;
 • utilstrekkelig behandling av juret før melking;
 • sår, riper, sprukne brystvorter, blåmerker i juret.

I løpet av stallperioden for å holde kyr, skapes det betingelser for penetrering av enhver infeksjon gjennom spenene i juret til dyret. Derfor bør kullet være tørt og varmt. Rengjøring på låven bør gjøres daglig. Et skittent jur under oppstart eller amming er alltid en infeksjonskilde.

Før melking må juret til en ku vaskesNår kua har kalvet, er babyen fremdeles svak ved sugingen og kan ikke massere juret. Det er i denne perioden at råmelken blir gitt tett opp, og vertinnen trenger tålmodighet når den melkes manuelt. Før melking masseres juret med milde bevegelser, brystvortene smøres slik at huden blir elastisk og ikke blir skadet. Etter suging må kua selges til slutten. Hver dag melken blir mer og mer, yveret blir ikke grovt, noe som betyr at kua er frisk.

De sier at en ku har melk på tungen. Men i den nye kalvingsperioden er det nødvendig å redusere andelen kalorifôr for å melke juret før det kommer stor melk. Det er melken som er igjen i juret under oppstarts- eller melkeperioden som er grobunn for infeksjon. Åpne sår oppmuntrer til infeksjon utover brystvortene.

Mastitt er en smittsom sykdom. I det akutte stadiet av sykdommen må kua isoleres fra flokken, kalven må holdes borte.

Det er lett å identifisere mastitt i råmelk. Du må helle produktet i et gjennomsiktig kar og avkjøl. Hvis råmelk eksfolierer, betyr det at en infeksjon i juret er tilstede, det er nødvendig å starte behandlingen umiddelbart uten å vente på synlige tegn.

Behandling for mastitt hos en kuMastitt er definert av utseendet på komprimerte områder i juret, som er smertefulle, kua reagerer urolig for berøring under suging og melking. Dette er mastitt. Sykdommen kan manifestere seg i alle laktasjonsperioder, være i en kronisk tilstand fra det tidspunkt kua starter og til kalving..

Metoder for behandling av mastitt hos en ku hjemme avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen:

 • mild form, når melk blir strammet i juret, uegnet, men juret ser sunt ut;
 • en moderat grad av sykdom, juret er grovt, blir rødt, temperaturen stiger, melk kommer ut med blodpropper, mengden synker;
 • alvorlig form ledsages av stratifisering av melk, serum med blod, dyrets tilstand ligner forgiftning, det er feber.

En syk ku har et ubehagelig utseende og lukt av melk.Hvis sykdommen identifiseres under oppstartsperioden, foreskrives antibiotika for behandling av mastitt hos kua. På dette tidspunktet er det ingen fare for at stoffet kommer i melken. Under amming med en akutt form for mastitt, blir veterinæren tvunget til å foreskrive antibiotika, men melken tappes i løpet av en måned, kalven blir ikke matet til dem. Hvordan behandle mastitt hos en melkeku uten antibiotika? Komprimerer som er tilberedt av risstivelse vil hjelpe, lindre varme med et kålblad, behandle abscesser med vodka -kompresser.

I det akutte stadiet av sykdommen har melk et ubehagelig utseende og lukt. Behandling av akutt mastitt hos en ku hjemme utføres til klumpene forsvinner helt. Etter sykdom må dyret beskyttes mot trekk og skader på juret. Behandlingsforløpet utføres i løpet av den tørre perioden, etter diagnostikk for tilstedeværelse av infeksjon.

Kua har fått diagnosen ketose

Definisjon av ketoseMetabolske forstyrrelser i storfe fører til et overskudd av ketoner. Det høye innholdet av aceton i urin, blod og melk bestemmes. Dette er symptomer på ketose hos en ku, behandlingen av sykdommen utføres i et kompleks.

I tillegg til den ubehagelige smaken og lukten av melk, manifesteres konsekvensene av sykdommen:

 • et sykt dyr mister appetitten, mister vekt;
 • livmoren bærer ikke barnet, det oppstår en spontanabort;
 • kalven er født død;
 • kua eldes raskt og blir slaktet.

Hvis en ku er syk, er melken bitter, har en ubehagelig lukt av aceton og er uegnet til mat. Dyreoppførsel er ustabil, fra overspenning til depresjon.

Behandlingen utføres med medisiner, sure tilsetningsstoffer og konsentrater fjernes fra dietten. Intravenøse injeksjoner utføres, og formuleringene drikkes i en blanding av antibiotika og salter ifølge Sharabnin.

Som forebyggende tiltak mot ketose i kostholdet til dyr i sommerperioden inkluderer:

 • rødbeter;
 • melasse;
 • potet;
 • gulrot.

Hvordan identifisere brucellose hos kyr

Bestemmelse av burcellose hos en kuSykdommen er smittsom, årsaken er bakterien Brucella Abortus, brucella. Hos et sykt dyr, bein og ledd påvirkes nervesystemet, kardiovaskulær aktivitet svekkes. Sykdommen overføres når dyr spiser avføringsrester på beite fra smittsomme individer. Fe er infisert fra dyr gjennom slimhinner.

Sykdommen kan bare bestemmes etter laboratoriestudier av fysiologiske materialer. Symptomer på brucellose og tuberkulose hos storfe er identiske.

Kjøtt og melk fra syke dyr smitter. For behandling av husdyr brukes antibiotika, immunstimulerende midler, antiinflammatoriske, smertestillende midler. Hvis ett dyr er sykt, er det isolert fra flokken, fjøset desinfiseres.

Kronisk brucellose hos en ku kan identifiseres ved abort eller leddgikt hos okser. Det er umulig å kurere kronikerne, dyrene blir ødelagt. Som en profylakse er det nødvendig å analysere dyrenes biologiske materiale for sykdommen årlig..

Hva er postpartum parese hos kyr

En ku har postpartum pareseSykdommen oppstår innen 3 dager etter kalving og er forbundet med mangel på kalsium i kroppen. Høytytende individer lider vanligvis. Skiltene er:

 • tap av matlyst, tannkjøtt;
 • angst;
 • kramper;
 • tap av tunge, sikling;
 • lav temperatur, skjelvende.

Uten hjelp fra en veterinær dør 70% av dyrene. Førstehjelp for denne sykdommen er intravenøs glukose. Parese kan oppstå på grunn av feil pleie av livmoren under drift:

 • overflødig konsentrat i dietten;
 • mangel på turer i frisk luft i løpet av stallperioden;
 • forkjølelse under kalving;
 • forstyrrelse av biskjoldbruskkjertelen;
 • brudd på metabolske funksjoner i kroppen.

For å forhindre postpartum parese hos en ku, må den tilberedes. En uke før kalvingen må du mate den fødende kvinnen med søt sirup – 300 g sukker per liter vann, tilsett D -vitamin to dager før kalving og fjern lucerne og kløver fra dietten.

Endometritis hos kyr og hvordan den skal behandles

Endometritis diagnostikkUnder kalving, hvis hygieniske forhold ikke blir observert, kommer en infeksjon inn i livmorslimhinnen. På grunn av den inflammatoriske prosessen, akkumulering av lochia i livmoren, er dyrets tilstand deprimert. Livmoren utelates, purulent og blodig utslipp observeres.

Behandling av endometritis hos kyr er introduksjonen av antibiotika oksytocin, furazolidon og andre legemidler for å stoppe den inflammatoriske prosessen.

For at dyrene i husstanden skal være sunne, gi miljøvennlige produkter, er det nødvendig å følge anbefalingene fra spesialistene i behold. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot stamfisk.

Diagnostikk av latent mastitt – video

Previous Post
Gjør-det-selv vakkert og komfortabelt hus for en katt
Next Post
Bolile agrișei și tratamentul acestora