15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelen med å avle Bielefelder kyllinger på sommerhuset

kyllinger Bielefelder Bielefelder kyllinger er populære blant bønder for sin kombinasjon av høy produktivitet, evnen til å raskt gå opp i vekt, utmerket motstand mot mange sykdommer med en rolig, fredelig natur. Attraktivt utseende og lys, vakker fjærdrakt gjør Bielefelder -kyllinger til en ekte dekorasjon av husstanden.

Bielefelder kyllinger – rasestandarder

Bielefelder kyllinger på gårdsplassen Kyllingrasen Belvedere eller Bielefelder er et resultat av langsiktig arbeid fra tyske oppdrettere. Hun ble født i 1974 i den tyske byen Bielefeld som et resultat av å krysse fire raser av kjøttretende retning samtidig – stripete Amrox, Welzummer, Rhode Island og New Hampshire kyllinger.

Resultatet av langvarig avlsarbeid var rasen Bielefelder, som er svært motstandsdyktig mot de fleste kjente sykdommer hos fjærfe og er i stand til å legge et stort antall egg gjennom året..

Beskrivelse av Bielefelder kyllinger:

 1. Kroppen i hanene er langstrakt og massiv, hos kyllinger er den mer avrundet, med en uttalt linje av lår og mage..Bielefelder hane
 2. Gjennomsnittsvekten for voksne hanner når 4,3-4,8 kg, kyllinger – opptil 3,8 kg.
 3. Diameteren på markeringsringen for hanner er 22 mm, for lag 20 mm.
 4. Nakken er kraftig, forkortet, hodet er lite.
 5. Nebbet er mellomstort, beige-brunaktig.
 6. Lobene er ovale, avlange, dype røde.
 7. Brystet er godt utviklet, bredt og litt hevet.
 8. Ryggen er langstrakt, lett bøyd.
 9. Magen er godt utviklet, bred og uttalt..
 10. Kam – i kyllinger, små og rette, i haner, røde, bladformede.høner
 11. Vingene er mellomstore, kraftige, nær kroppen.
 12. Halen er buskete, liten i størrelse, snur skarpt fra baksiden og oppover. Stripete fjær.
 13. Potene er lyse gule, korte og store.

Bielefelder-kyllingen er en utmerket legghøne som kan legge opptil 220-240 egg per år. Gjennomsnittsvekten til ett egg med et brunt skall er 70-80 g.

Fjærdrakt i henhold til rasestandarden kan være av to typer – sølv eller gylden i kombinasjon med brokede og svarte striper. Denne fargen kalles “krill”.

Forskjeller i fargen på kyllinger

kyllingfargeBielefelder er en autoseksuell kyllingart. Dette betyr at det allerede på en dag gammel er mulig å spre kyllingenes kjønn i henhold til fargens karakteristiske trekk..

De viktigste forskjellene mellom Bielefelder kyllinger på daggamle:

 • i daglige haner er loen lysegul, en lys flekk kan sees på hodet og brune striper på baksiden;
 • hos hunner er skyggen av kanonen mørkere og mer mettet, på baksiden og hodet er det brunsvarte striper, øynene er “oppsummert” med en svart kontur.voksne kyllinger

Seksuell dimorfisme manifesteres i det faktum at hunner har en mørkere og mer mettet farge med en overvekt av brunrøde nyanser. I haner er fargen lysere, men variert..

Arten til representantene for Bielefelder -rasen

raseegenskaperBielefelder kyllinger har en rolig, balansert og fredelig karakter. De er veldig vennlige både med mennesker og med andre dyr og fugler, de viser nesten aldri aggresjon..

Vennligheten til Bielefelder kyllinger er også en ulempe, spesielt når den holdes sammen med andre fugler. De kjemper aldri for reirom eller mat, noe som kan føre til hemmet vekst og redusert produktivitet. Derfor er det bedre å holde representanter for denne rasen atskilt fra andre kyllinger..

Bielefelder -kyllinger blir veldig raskt knyttet til mennesker og kan bli ekte familiefavoritter. Dette er godtroende, kvikke og kjærlige fugler som lett kan læres å utføre de enkleste kommandoene..

Raseproduktivitet

høy produktivitet av rasenBielefelder er en av de beste kjøttrasene. Denne fuglen går raskt opp i vekt-voksne haner kan nå 4,7-4,9 kg, kyllinger opp til 3,6-3,8 kg. Rasen har hvitt, fast og saftig kjøtt, som er høyt verdsatt for sin utmerkede smak og ernæringsmessige egenskaper. På samme tid krever ikke Bielefelder mye tid for å gå opp i vekt – med 6 måneder får fuglen opp til 2,8-3 kg.

Lag begynner å legge egg så snart de når puberteten, det vil si etter 6 måneder. Maksimal produktivitet oppnås på 1,5 år. Kyllinger ligger hele året, gir opptil 220-240 store og smakfulle egg.

Etter å ha blitt 3 år, reduseres eggproduksjonen til kyllinger kraftig, men kjøttet beholder utmerkede deilige kvaliteter..

Betingelser for kyllinghold Bielefelder

betingelsene for å holde kyllingerRiktig boforhold, omsorg og balansert ernæring vil sikre god helse og maksimal eggproduksjon for Bielefelder -kyllinger. De tilpasser seg godt lufttemperaturen og tåler frost ned til -13 ° C, men under slike forhold reduseres produktiviteten betydelig..fôring av kyllinger

Grunnleggende betingelser for å holde kyllinger Bielefelder:

 1. Huset skal være varmt, beskyttet mot trekk, uten fuktighet. Lufttemperaturen i hønsehuset bør ikke falle under + 10 ° С.
 2. På gulvet i hønsegården er det viktig å legge et tett sengetøy av sagflis, torv eller halm. Tykkelsen på sommerkullet bør være opptil 13-15 cm, vinter-opptil 20-25 cm.kyllinger i drivhuset
 3. Om vinteren trenger Bielefelder kyllinger kunstig belysning, siden de for høy eggproduksjon trenger minst 15 timers dagslys.
 4. For fugler er en sterk trepinne med en høyde på 45-55 cm utstyrt med en spesiell stige for løfting. Med tanke på den store vekten av kyllinger, må du velge sterke trebjelker..
 5. For verpehøner er det nødvendig å utstyre reir med sengetøy.
 6. Matere, drikkere med alltid rent vann og askebad er installert i fjørfehuset.
 7. Det blir satt opp en romslig voliere for vandrende fugler. Representanter for Bielefelder -rasen liker ikke å fly, så gjerdet kan være lavt.

Bielefelder kyllinger om vinterenBielefelder kyllinger er en populær tysk kjøttras. Hun ble populær blant bønder på grunn av sin upretensiøsitet i forhold til forhold, sterk immunitet og høy eggproduksjon. Med forbehold om omsorgskravene, vil hvert fjærfehus kunne motta ikke bare velsmakende og store egg og verdifullt kjøtt, men også en spektakulær dekorasjon av bakgården.

Kyllinger Bielefelder i en privat gårdsplass – video

Previous Post
82 valmistumiskampausta, joita voit rokkailla tänä vuonna
Next Post
Pământ ușor și slăbit cu rumeguș pentru răsaduri de roșii – caracteristici ale gătitului acasă