15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmehjelp

zamia florida Zamia er en familie av eviggrønne planter. Under naturlige forhold vokser denne blomsten i tropiske og subtropiske områder i Amerika, den kan også dyrkes hjemme i en gryte. Han vokser ikke veldig stor, men krever spesielle forvaringsbetingelser. Selv med god hjemmepleie blomstrer zamia nesten aldri, men det ser originalt ut.

Kjennetegn og varianter av planter

blomsterstand av zamia Varianter av denne planten skiller seg fra hverandre i utseende. Imidlertid har de alle en kort fatformet stilk, hvorfra lange fjærblader av forskjellige former vokser. Dette er en dioecious blomst, det er hann- og hunnprøver. I potter vokser representanter for zamia sakte:

 1. Zamia pseudoparasitic er et stort tre som naturlig vokser opp til 3 m i høyden. Blad når 2 m, de har langstrakte blader opptil 30-40 cm hver.zamia pseudoparasittisk
 2. Pulverisert zamia fikk navnet sitt på grunn av den uvanlige fargen på bladene. De er avlange og har lysskala på overflaten. Stammen er nesten helt gjemt under bakken, den kan bare sees i voksne blomster.pulverisert zamia
 3. Bredbladet zamia er en kort plante med en underjordisk eller overjordisk stamme. Bladene er store, avrundede blader.bredbladet zamia
 4. Dwarf zamia er en sort som er perfekt for dyrking hjemme. Stammen er under jorden og når 25 cm i lengde hos voksne planter. Bladene samles i en rosett, kan bli opptil 50 cm.zamia dverg

Alle varianter av denne planten er giftige for mennesker og dyr. De forårsaker allergiske reaksjoner og dermatitt hos katter og hunder..

Hjemmetjenestens regler

Zamia vokser sakteEn passende art bør velges ikke bare av bildet av zamia blomster, men også av deres betingelser for internering. De kan dyrkes i potter hjemme, men det er viktig å skape komfortable forhold for dem som er så naturlige som mulig. Hjemme vil blomsten ikke formere seg, siden den eneste måten å forplante den på er ved hjelp av frø..

Temperatur og belysning

belysning for utskiftingZamia er vant til å vokse opp i godt opplyste områder, så hun må organisere slike forhold hjemme. Plasser grytene på vinduskarmen på solsiden. På veldig varme dager er det imidlertid bedre å omorganisere planten i skyggen. Bladene på denne blomsten vokser i form av en rosett, så det er viktig å snu potten i forskjellige retninger mot solen. Så de vil ha samme størrelse og farge..

Alle varianter av zamia er termofile planter. Den mest behagelige temperaturen for dem er 25-28 grader, og om vinteren bør den ikke falle under 15 ᴼС. Rommet må ventileres, men beholderen med blomsten skal ikke stå i trekk. Med jevne mellomrom kan bladene tørkes av støv med en svamp..

Overdreven soleksponering kan forårsake bladforbrenning hvis planten ikke gradvis er forberedt på disse forholdene..

Krav til jord og vanning

omsorgOmsorg for et stueplante med en zamie er ikke vanskelig. Den vokser godt på alle typer jord; et vanlig lagringssubstrat er egnet for å plante det hjemme. Du kan også forberede det selv fra følgende komponenter:

 • leire som base – 4 deler;
 • torv – 2 deler;
 • humus – 2 deler;
 • sand – 1 del.

Om sommeren må blomsten vannes konstant, slik at matjorden ikke tørker ut. Vannet skal være ved romtemperatur eller litt varmere, men ikke varmt. Om høsten reduseres vanningen gradvis, og om vinteren er det nok å vanne blomsten hver 3-4 uke. Det er også nødvendig å overvåke plantens tilstand. Hvis bladene begynner å bli gule og falle av, betyr det at det ikke er nok fuktighet..

Sykdommer og skadedyr

anlegget trenger hjelpMed riktig omsorg vokser blomsten frisk. For forebygging trenger det ikke å bli behandlet med noe. Hvis planten ikke føler seg komfortabel nok, kan dette forstås av følgende symptomer:

 • med for mye vanning i kombinasjon med nitrogengjødsel, kan roten begynne å råtne;
 • under for våt jord, når lufttemperaturen synker, kan blomsten dø;
 • solbrenthet ser ut som bladpigmenteringsforstyrrelser;
 • parasitter (edderkoppmidd, bladlus og skalainsekter) kan også dukke opp, mate på blomstens juice og kan føre til dens død.

Hjemme er det ikke vanskelig å dyrke en zamia og ta vare på den, det er nok å holde den varm og vanne den regelmessig. Den vokser sakte, så en voksen plante transplanteres ikke mer enn en gang hvert 5. år. Kjæledyrseiere anbefales imidlertid ikke å ha denne blomsten, siden den er giftig. Giften finnes i blader og stilker og kan forgiftes av katter. Det forårsaker en generell allergisk reaksjon som manifesteres av hudutslett, irritasjon, kløe og hårtap..

Voksende stolthet – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring