15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig omsorg for delikate callaliljer hjemme

bukett med hvite callaliljer Hvis du har valgt en så estetisk tiltalende og sofistikert blomst som calla, innebærer hjemmepleie å følge et bestemt sett med regler. Hovedfaktorene som har en gunstig effekt på planteveksten er lys, varme og en riktig valgt potte. I prosessen med å vokse kan det oppstå mange flere vanskeligheter, som kan omgås hvis de er “bevæpnet” med tilstrekkelig kunnskap.

Calla i en gryte: hjemmepleie

voksende callaliljer i en gryte Til tross for at denne grasiøse planten er hjemmet til sultent Afrika, brukes den ofte som dekorasjon for mange interiører rundt om i verden. I europeiske land dyrkes denne blomsten utelukkende innendørs, hvor alle nødvendige forhold er skapt for dette. Selv om du ikke har erfaring med å dyrke callaliljer, kan hjemmetjenesten være ganske enkel..

Hjemmeprøver er ganske upretensiøse, de krever minimalt med vedlikehold. For at callaliljer skal glede seg med et hyggelig utseende, er det nok å gi den lys, varme og en gryte av passende størrelse. Vanning bør bare være rikelig i vekstsesongen. Resten av tiden foretrekker innendørs calla moderat vanning. Dette betyr imidlertid ikke at planten ikke liker sprøyting. De må være vanlige slik at blomsten kan få nok fuktighet..

Når blomstringsperioden er over, bør vanningen reduseres til en gang i uken. Noen eksperter anbefaler følgende metode: stopp vanningen fra august, og fortsett deretter etter 1,5 måneder.

Vokser calla liljer hjemme

calla liljeDet er tilrådelig for nybegynnere blomsteroppdrettere å følge det klassiske vanningsopplegget. Om sommeren anbefales calla liljer å vannes en gang i uken, og fra slutten av august bør prosedyren gjøres oftere. Generelt er planten skygge-tolerant, så potten kan plasseres i nesten hvilken som helst del av leiligheten. Det eneste du må vurdere er at callaliljer ikke liker mye sollys..

calla frøplanterNår du dyrker callaliljer, blir hjemmepleien også forenklet av det faktum at denne planten lett tåler standard (ikke høyere enn 20 ° C) temperaturregime i rommet. Hvis romtemperaturen er veldig høy, bør blomsten sprayes med en sprayflaske. Innimellom kan den tas ut i frisk luft, samtidig som du unngår den brennende solen..

For at blomstringen skal være rikelig, er det nødvendig å fjerne unge rotkrager, som vises under vekstprosessen..

Hvorfor blomstrer ikke callaliljer hjemme?

farget callaIkke forvent at den blomstrer ofte nok i et rommiljø. Dette skjer vanligvis to ganger i året, eller mer presist, i måneder som mai og oktober. Imidlertid, hvis blomstring er helt fraværende eller forløper ganske passivt i løpet av de angitte periodene, kan det være alvorlige årsaker til dette..

Uønskede faktorer som påvirker blomstring inkluderer:

  • hyppige endringer i blomstens plassering;
  • overvekst av knoller;
  • hyppig transplantasjon;
  • utilstrekkelig belysning i rommet;
  • dårlig planteernæring;
  • brudd på omsorgsreglene i vekstsesongen.

Det er bedre å gjødsle planten i perioden fra januar til mars. Dette bør ikke gjøres mer enn en gang i uken med spesielle midler..

calla leaf sykdomNår du dyrker callaliljer hjemme, er det veldig viktig å beskytte den mot trekk. På våren bør du gradvis tilpasse blomsten til naturlig lys. Blad som det har vist seg gulhet på må kuttes. Hvis du tar vare på denne planten feil, kan det oppstå noen sykdommer, inkludert grå råte, så vel som antraknose og andre..

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring