15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Berusende heliotrop med sin duft: plante, vokse og bry seg

stalky heliotrope Delikat og sofistikert, heliotrop fyller kveldshagen med en berusende vanilje aroma. Disse frodige, lilla buskene er en flott dekorasjon for landskapsdesignet til et landsted. Det er mulig å dyrke kultur både på en personlig tomt og i en leilighet. For å gjøre dette må du velge de varianter som er mest tilpasset de naturlige forholdene i regionen. Subtropiske breddegrader fungerer som et gunstig miljø for en blomst. I denne forbindelse krever planting og omsorg for heliotrope, bilder av noen varianter nedenfor, profesjonell kunnskap.heliotrope havbris

Noen trekk ved blomsten

blomsterskjoldOppdrettere har avlet omtrent 300 arter av denne avlingen. På tempererte breddegrader (med frostige vintre) dyrkes bare ettårige, selv om mange skaffer flerårige varianter for hjemmeforhold..

Du kan legge prakt til busken og blomstringen ved hjelp av mineralgjødsel. Topp dressing påføres hver 14. dag til de første knoppene vises..

Blomstringsperioden varer mer enn en måned, fra juli (avhengig av område) og slutter med det første temperaturfallet. Denne representanten for Buryachnikov -familien vokser utelukkende i åpne områder som er tilstrekkelig oppvarmet av solen. Navnet på heliotropeblomsten kommer fra 2 latinske ord: “å snu” og “sol”. De beskriver treffende plantens natur. Utad har denne primbusken følgende funksjoner:

 1. Blader. Fargen er mørkegrønn og formen ligner en liten opp-ned-båt. På grunn av de symmetrisk plasserte venene har bladene en relieffstruktur. På stammen er de forskjøvet og plantet på små petioles.heliotrope blader
 2. Blomster. Ett skjold rommer dusinvis av små blomster. Diameteren til en slik blomst er ca 25 cm. Peduncle er lang og rett. De er for det meste utført av Great Artist i mørkeblå og lilla toner. Imidlertid er det eksempler på en hvit nyanse (White Lady), så vel som med et gul / brunaktig senter (Kurasovsky).blomstrende heliotrop -sort Hvit dame
 3. Frukt. Når de modnes, brytes de i fire skiver. Hvis de blir samlet inn i tide, er de egnet for å plante heliotrop neste år. Det skal tas i betraktning at i de nordlige områdene har frøene ikke tid til å modnes, derfor spirer de ikke godt, og blomstene er små og fattige.heliotrope av sorten Kurasavsky

Busken skal plantes på solsiden av den personlige tomten. Landet skal være rikt på humus og grunt grunnvann. Du må vanne blomsterbedet ofte, men pass på at vannet ikke stagnerer. Dessuten, for at kulturen skal utvikle seg vellykket, må den klype skuddene, toppene. Tross alt når noen varianter 30-60 cm i høyden.Odyssein heliotrope

Ugress kan drukne rotsystemet, så det er viktig å luke jorda regelmessig. For å forhindre at jorden tørker ut den varme sommeren, kan du lage mulch av blader og gress.

Frøformering

heliotrope frøHeliotrope Marine er anerkjent som den mest optimale utstillingen for hagen, fordi den kaster frodig blomst og grener godt. Eksperter anbefaler å dyrke den utelukkende med frøplanter. Frøene produserer kanskje ikke de nødvendige skuddene. Gartnere øver på å begynne å så etter at den siste frosten har gått – i mars. Som et resultat kan de første spirene sees på en måned, og nydelig blomstring i fire. For å fremskynde prosessen med å dyrke heliotrop fra frø (du kan se bildene deres), bør følgende prosedyrer utføres:

 1. Bomullsstoffet er impregnert med en vekstakselerator. Frø er pakket inn i det og etterlatt på et plastbrett. Etter hvert som materialet tørker, tilsettes løsningen. Prosedyren utføres innen 2-3 dager..frøbehandling før såing
 2. Komprimerte torvtabletter brukes i stedet for vanlig jord..
 3. Bløtlegg frøene i løsningen i 24 timer. Sølv eller zirkon brukes som vekstakselerator. 6 dråper av det valgte kjemiske elementet tilsettes et glass med varm væske. Tørk frøene på et håndkle før du sår..bløtleggelse av frø

Slike handlinger vil beskytte heliotrope -planten mot sykdommer og skadedyr, og også gjøre den mer motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. På samme tid vil gartneren se de første skuddene om 10 dager, og ikke 30. frøplanter av heliotrope frøNår mer enn to blader vises på stilkene, og dette vil skje om halvannen eller to måneder, dykker plantene i 2 pasninger. Først transplanteres de i grupper på 6-10 stk. i en beholder. dykket heliotrope frøplanterEtter at de har vokst litt, blir de overført til potter: individuelt eller i grupper (avstanden mellom dem er 10-15 cm).

Det er viktig å knytte blomstrende grener slik at blomsterbedet ser solid ut. Ellers vil heliotropen “falle fra hverandre” på stedet og bli til et teppe.

Skjære heliotrope

høsting av heliotropestiklingerHeliotropen er en trelignende veldig krevende hageboer. Likevel formerer tusenvis av gartnere det ved hjelp av stiklinger. Mars og april er gunstige tider for denne metoden.. heliotrope stiklinger i en torvblandingStiklinger plantes i torvjord befruktet med humus. Mikroklimaet skal være fuktig, og temperaturen skal ikke være lavere enn 18 grader. Det er tilrådelig å lage et miniatyrdrivhus for ham.. stiklinger under glassEn boks eller film er best egnet, men ikke glem daglig lufting. Når røtter dukker opp, blir spirene transplantert i separate beholdere. Når røttene slår rot, blir de trygt overført til et permanent sted..

Landing

plante i løs jordPlantens presentable utseende avhenger av plantingssubstratet, belysning, fôring og vanlig vanning. Bladene visner og falmer hvis avlingen vokser i skyggen. Derfor, for henne, bør du velge den sørlige eller sørvestlige siden av stedet. Hjemme, et anlegg i høy kvalitet og daglig lufting.

Du bør bruke jord uten leireblandinger. Løse og lettere underlag bør foretrekkes..

For å plante en heliotropeblomst er det verdt å kjøpe en spesiell jord for busker og deretter gi plantene riktig omsorg, som vist på bildet. Du kan lage et underlag selv. Dette krever følgende komponenter:

 • torv og lauvmark;
 • grov sand;
 • humus av høy kvalitet;
 • kull banket i aske (1-2 håndfuller);
 • ikke-sur torv;
 • utvidet leire brukes som drenering.

transplantasjon, vanning, befruktningTorv og jord er de største delene i underlaget, og resten bør tas i en størrelsesorden mindre. Deretter bør du grave et stort hull, legge drenering på bunnen, fylle den med organisk gjødsel og deretter legge plantene forsiktig. Røttene må rettes ut, og deretter dekkes med forberedt jord i små porsjoner.jordforberedelse På slutten presser du bakken nær rotkragen og vanner busken rikelig.

Noen spirer kan klemmes av for å gjøre blomsterpotten mer voluminøs..

Omsorg

heliotrope elsker lysSiden urteaktig heliotrop er en veldig kresen plante for åpen mark, anbefales det å vanne den med mykt og avsatt vann (20-25 ° C). Det anbefales å spraye busken hver 2-3 dager, men den tåler ikke overflødig vann. I perioden med intens vegetasjon må jorda fuktes regelmessig og rikelig.. vann til vanning av planterFør hver vanning anbefaler gartnere å sjekke jordens fuktighetsinnhold. Det skal ikke være vått eller tørt. Organisk og mineralsk gjødsel, som allerede nevnt, påføres før begynnelsen av blomstringsperioden. To ganger fôring hver måned for å beskytte heliotropen mot utmattelse.

Regnvann er best egnet for vanning. Den skal sette seg litt og varme seg godt i solen..

Mulching er en effektiv metode for å skape et fuktig mikroklima for den peruanske heliotropen, så vel som andre hybrider i denne familien. Du kan skape et slikt ly for alle typer organisk materiale, nemlig:

 • kompost;
 • sagflis;
 • løvverk.

heliotrope varianter peruanskeSom et resultat vil gartneren spare på vann, samt luke. På samme tid, under et slikt organisk “dekke”, vil jorden alltid være løs og fuktig.. heliotrope mulchingMulch er opptil 10 cm høy. Dessverre er heliotrope en velsmakende bit for:

 • edderkoppmidd (et tegn – bladene smuldrer);edderkoppmidd
 • hvitflue;hvitflue
 • soppbakterier (grå mugg og mugg);
 • bladlus.bladlus

I kampen mot sopp skadedyr brukes antiseptiske preparater (soppdrepende midler). Sprøyting utføres en gang i uken til sykdommen forsvinner helt. For å ødelegge flåtten er det bare å spraye busken rikelig 3 ganger om dagen med mykt vann..

sunn planteI oktober er det tilrådelig å grave opp et bed med de resterende delene av anlegget. For vinteren anbefales det å bruke gjødsel slik at den råtner i bakken før neste planting..

Du kan lage en flerårig fra en årlig. For å gjøre dette, i begynnelsen av høsten, graves det opp med en jordklump (diameter 30 cm). Overført til en stor gryte med et stort hull i bunnen. Plasser blomsterpotten i et rom med en temperatur på minst 7 ° C. Vanning ved hjelp av en pall, fordi kulturen hviler.

Til tross for sin finurlighet, slår denne innbyggeren i Middelhavet godt rot på territoriet til Russland, Hviterussland og Ukraina. I regioner med harde vintre dyrkes imidlertid heliotrope ofte hjemme..

Voksende heliotrop hjemme – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring