15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De grunnleggende teknikkene for å plante den “udødelige” blomsten gomphrena

gomfrena blomstrer i hagen Blant de mange grønne plantene som befolker planeten Jorden, skiller de “udødelige” artene seg spesielt ut. Gomfrena er en sjarmerende representant for pulserende udødelige blomster. Når du observerer slike planter, lurer du ufrivillig på hvorfor folk lever så lite. Noen skilpadder lever 300 år, trær – tusen og mennesker bare 70 – 80. Til tross for dette har vi tid til å nyte den jordiske skjønnheten til det fulle, spesielt blomster.

blomst av de amerikanske tropene Gomfrena kom til Europa fra de fjerne tropene i Amerika, noe som indikerer hennes kjærlighet til varme. Basert på dette, i de sørlige områdene i landet vårt, kan planten dyrkes i åpen mark ved å så frø, på midtre breddegrader – gjennom frøplanter. Men før du blir forelsket i denne søte planten, bør du se nærmere på den for å legge merke til all dens sjarm..

Subtile slag av den “udødelige” blomsten

tørre blomster homfrenGomfrena regnes som en sjarmerende representant for tørkede blomster, som er mye brukt til å dekorere sommerhytter. Den tilhører Amaranth -familien og ligner veldig på vanlig kløver. I kontrast er planten mye større, og knoppene kommer i forskjellige farger..

Gomfrena er en utendørs urt som kan skape fantastisk teppeskjønnhet. Skuddene til blomsten er oppreist med mange grener. Noen varianter har en krypende karakter. De vokser opp til en halv meter i høyden og er dekket med tett, elliptisk løvverk. Grå bittesmå hår er synlige på hver bladplate.

Små knopper samles i blomsterstander i form av en ball og er hovedsakelig plassert på toppen av blomstens laterale og viktigste stilker. Hver av dem er dekket med originalt naturpapir som aldri vil falme. I tillegg kan man se lette prikker på hodene på lyse knopper. De ligner små gyldne insekter som nyter den søte nektaren av blomsterstanden..

I sitt naturlige miljø kaster gomphren -anlegget knopper i forskjellige farger, nemlig:

 • snøhvite alternativer;
 • rosa nyanser;
 • røde toner;
 • gul og oransje;
 • lilla.

Interessant nok har gomfrens levetid også en pubescent struktur, som bladene. Denne “designen” gir planten en viss sjarm og originalitet. Knoppene blomstrer med sommerens begynnelse, og gleder hjertet til sommerboerne til de første høstfrostene.

Knoppene som blomstrer de aller første på planten mister ikke sin skjønnhet for hele sesongen. For denne unike eiendommen er den “udødelige” blomsten verdsatt.

Originale varianter av gomphren

gomphren av forskjellige varianterNår det gjelder tørkede blomster, forstår du at disse unike blomstene praktisk talt ikke mister sin dekorative effekt. Derfor har oppdrettere gitt gartnere flere varianter..

Sjarmerende Ball Gomphrena

gomphrena sfæriskEn plante med et så enkelt navn er en forgrenet busk som ligner en ball. Gomphrene Spherical har elliptiske blader, som er dekket med tykke, fine hår. Når solstrålene treffer dem, ser det ut til at planten er nedsenket i en grå tåke, noe som skaper betydelig beundring..

frodig gomphren buskDelikate pubescent knopper er ikke mindre attraktive på en lys sommerdag. Selv om de er tøffe å berøre, forhindrer dette ikke at de tørkede blomstene tiltrekker seg oppmerksomhet fra gartnere. Raffinerte blomstertoner gomphren slutter aldri å glede fansen hele sesongen. Jeg vil merke følgende:

 • Snøhvit;snøhvite blomster
 • krem;krem
 • karmin;gomphrena karmin
 • lilla eller lilla.gomphren lilla

Et interessant faktum – knoppene mister ikke fargen selv etter at de er helt tørre. Det er derfor blomster brukes i dekorative buketter til interiør i hjemmet..

De første blomstene i Gomphrena Spherical vises i begynnelsen av juli, de siste i september-oktober. Frøene modnes om høsten, oftest på plantens hovedstamme. De lagres i achene – en liten frukt av en blomst.

For å få plantemateriale av høy kvalitet, tørkes modne knopper. De blir hengt opp med røttene oppe innendørs eller utendørs under en baldakin. Deretter terskes og frø oppnås.

Eksotisk variasjon – gomfrena Strawberry

gomfrena jordbærDen utrolig lyse årlig tilhører de udødelige tørkede blomstene. De forgrenede buskene vokser bare opptil 30 cm i høyden, og ligner en jordbæreng. Løvverket til jordbærgomfren er mørkegrønt, langstrakt. Store blomsterstander er plassert på lange stammer. De er malt, som jordbær, i en lys rød farge. Sorten elsker løs og næringsrik jord. Det beste voksende alternativet er solrike områder. Gomfrena Strawberry brukes til å dekorere forstadsområdet, som en krypende plante. Blomsterhandlere elsker henne også når de lager blomsterbuketter av tørkede blomster..

Gomfrena den fraværende

gomphrena spredtDenne typen tørket blomst har krypende skudd som kan vokse i forskjellige retninger. Basert på observasjoner av gartnere ble det lagt merke til at en busk kan dekke 1 m² av et sommerhytteblomstbed på kort tid. Når de vokser i hengende beholdere, faller skuddene ned og skaper en gråtform..

Gomfrena Hare

Gomphrena HarePlanten vil vokse opp til 30 cm, noe som vellykket brukes til å anlegge bakgården. Om sommeren vises lyse oransje eller korallblomster på spissene av grønne krypende stilker..

På bildet av Gomphrena Hare kan du se disse flotte knoppene med enestående skjønnhet.uvanlig blomstring

De grunnleggende teknikkene for å plante en “udødelig” plante

spiring av frø av gomphrenFor at blomsten skal vises i dacha blomsterbed, så tidlig som mulig, er det viktig å plante den riktig. Tross alt avhenger dette av om blomsten vil slå rot på stedet eller ikke. Selv om det er en tørket blomst, krever den fortsatt oppmerksomhet..

Å dyrke homfren fra frø tidlig på våren i containere gjør det mulig å se blomstringen i den kommende sesongen. For å gjøre dette, i mars eller begynnelsen av april, må du forberede en passende jord. Først desinfiseres underlaget med kjemikalier eller helles ganske enkelt med kokende vann. Deretter løsnes jorden for å gjøre den myk. Gomphrenfrø blir sådd tykt i grunne hull, drysset med jord og dekket med folie.

Ikke skape et for varmt miljø for planten. Avlinger trives på rundt 20 grader.

voksende gomfrene frøplanterSå snart de første skuddene vises, må beholderne tas ut til et lyst sted. Etter 14 dager kan avlingene dykkes i separate beholdere eller potter. Interessant nok tolererer gomfrena dykkerprosessen godt og tas raskt på ny jord. Hovedbetingelsen for henne er moderat vanning..

blomstrende homfren i det åpne feltetÅ plante gomphren i åpen mark og ta vare på det begynner når den siste trusselen om frost forsvinner. Det beste alternativet er slutten av mai eller begynnelsen av juni. Det er også viktig å lykkes med å velge et sted for en varmekjær plante. Solrike steder er egnet, der jorda varmes godt opp gjennom sesongen. I områder med hyppige sommerregn, er det tilrådelig å dyrke gomfren i drivhus..

gomphrena i gryterFor å gi planten behagelig pleie, er det viktig å ikke glemme å pløye jorden regelmessig. Dette må gjøres forsiktig, uten å skade de unge skuddene. Rettidig vanning vil gi gomfrene konstant tilgang til livgivende fuktighet. Og toppdressing med kompleks gjødsel bidrar til at knopper ser raskt ut.

gode frøplanterOfte begynner gjødsling å bli tilsatt jorden allerede i beholdere med frøplanter. Etter planting på et blomsterbed – med intervaller på annenhver uke. Hvis planten vokser i blomsterpotter, tilsettes gjødsel oftere, men i lav konsentrasjon. Når gomfrena begynner å blomstre, bør fôringen stoppes umiddelbart. Landingen vist på bildet av Gomfren, og omsorgen for den, utført kompetent og i tide, slutter ikke å glede fansen.

Hvis jorden blir gjødslet uhensiktsmessig med organisk materiale, vil planten vokse frodig med grønt. Men for en hel sesong blomstrer den kanskje aldri.

Gomfrena og skjønnhetskjennere

stort blomsterbed med gomphrenaSiden gomphren tilhører dekorative tørkede blomster, brukes det til å lage forskjellige blomsteroppsatser. Når planten blomstrer fantastisk, blir knoppene nøye kuttet og tørket. For å gjøre dette plasseres de i et mørkt rom med god ventilasjon. Skudd samles i bunter av flere stykker og henges med knopper ned. Etter fullstendig tørking brukes blomstene av blomsterhandlere og elskere av naturlig skjønnhet..

Gomfrena ser fantastisk ut i buketter:

 • med zinnias:gomphren med zinnias
 • i et selskap med eksotiske sukkulenter;sammensetning med sukkulenter
 • i tandem med engelske roser;gomphrena med engelske roser
 • ved siden av craspedia.gomfrena med craspedia

Slike blomsteroppsatser er slående i sin raffinement og skjønnhet. Derfor vises de ofte i husene og leilighetene til naturelskere.

I landskapsdesign brukes gomfrena i steinhager, hagesenger, i hengende beholdere og gulvpotter. Hovedsakelig brukt som:

 • dekorativ fylling av forskjellige hulrom mellom trær;mellom trær
 • grensedekorasjon av de viktigste blomsterbedene;gomfrena langs fortauskanten
 • en utsøkt plante omgitt av hagedekorasjoner;opprettelse av hagepynt
 • blomst i en stor potte på sommerhuset deres.

I tillegg brukes gomfrena til å behandle forskjellige sykdommer. For eksempel ble det i India brukt til å gi eldre styrke. Moderne “healere” forbereder forskjellige avkok fra en blomst og bruker det til behandling av bronkitt eller generell styrking av kroppen. Uansett, er det viktig å nærme seg enhver behandling for sykdom. Tross alt kan det som hjelper en person være skadelig for en annen..

Oppsummert kan det bemerkes at gomfrena tar sin æresplass innen hagedesign. Hun dekorerer fantastisk blomsterbed på landet. Ser flott ut når det er kuttet og kan beholde sin farge og egenskaper i vinterbuketter i lang tid. Virkelig et udødelig naturlig mesterverk.

Såing av gomphrena frø til frøplanter – video

Avstigning av gomphren i den åpne gunt – video

Frodig blomstrende gomphren – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring