15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høydepunktet i landskapsdesign er en krypende seig

krypende seig Mange gartnere bruker bakdeksel for å forvandle bakgården til en oase av nytelse. Det krypende insektet er et originalt levende blomsterteppe, ved hjelp av hvilke hulrommene mellom trærne og buskene i hagen fylles. Planten dekker bakken tett, slik at ugress ikke vokser på den. Hele sesongen kan du nyte den frodige dekorasjonen av paradiset.

Kort beskrivelse og vanlige typer

seig krypende variant Sjokoladespon En flerårig plante – krypende seig eller ayuga tilhører labiate -familien. Den vokser opp til 30 cm i høyden. Små blomster ligger på en oppreist stilk, dekorert med brede blader.

Anlegget fikk navnet sitt for sin upretensiøse disposisjon. Den er tørketolerant og vokser på steinete steder som på fruktbar jord. Funnet i løvskog, solfylte glader og til og med blant tette busker.

Til dags dato er det kjent mer enn 40 varianter av krypende seig, som vokser i forskjellige deler av planeten. I sin opprinnelige form ble planten husket av folk for sine lyse blå blomster. Men takket være oppdretternes arbeid har nye dekorative alternativer dukket opp. De skiller seg hovedsakelig ut på følgende måter:

  • plantehøyde;
  • bladform;
  • blomstringstid;
  • farge på knopper;
  • tegninger på brosjyrer.

På de medfølgende bildene av den krypende overlevende kan du tydelig se disse forskjellene..

seig krypende sort AtropurpureaDen mest kjente sorten som brukes av gartnere er Atropurpurea. Den har blanke brune rynkede blader med en bronsefarge. De danner blomstertepper 8 cm høye og er lysglade planter..

seig, krypende burgunderglødView Burgundy Glow (Burgundy Glow) kjennetegnes av små blader som kommer i forskjellige farger. Avhengig av jord og lys lyser de i rødt, brunt eller lilla. Den seige Burgundy Glow vokser godt i skyggen av busker eller trær.

seig krypende flerfargetDen originale varianten av de seiglivet – Flerfarget (Flerfarget). Lyse lilla blader, som viser røde, oransje og gule flekker, endrer farge avhengig av lyset. I et skyggefullt område av hagen vises flekker av en gul eller rosa nyanse på grønne blader.

seig krypende variegataVariasjonen av krypende seig – Variegata (Variegata) har grågrønne blader, innrammet av en kremkant. Virkelig et kunstverk!

seig, krypende Black SkallopMørk lilla skinnende takkete blader er karakteristiske for sorten kamskjell. En så seig blomstring i blått. Hvis det faller mye lys på det, blir bladene mørkere over tid..

Til tross for at den seige vokser godt på skyggefulle steder og i lyset, er det bedre å unngå områder under den brennende solen. Ideell – under spredte busker.

Plante og ta vare på teppeblomster

krypende blomsterteppeFor å dyrke et blomsterteppe på en personlig tomt, er det viktig å følge de grunnleggende reglene for å plante en krypende seig og ta vare på den.

Planten formerer seg ved å så frø eller dele busker. Men først bør du forberede jorda og velge et passende sted i hagen. Siden Ayuga er en upretensiøs plante, vil den slå rot hvor som helst i blomsterhagen. I et skyggelagt område vil den overlevende imidlertid bli bedre.

Den ideelle jorda for å plante en plante er loam, som er beriket med vermicompost. I de forberedte små hullene blir frøene til de seiglivet sådd og drysset med jord.

Såmateriale kjøpes best i spesialbutikker. Frø som høstes på egen hånd mister sortens egenskaper.

Du kan plante en krypende seig på en vegetativ måte. For å gjøre dette er roten av planten delt inn i stoloner, der det er 3 internoder. For å få plantemateriale vannes den seige aktivt i omtrent en uke. I løpet av denne tiden vokser nye røtter. Plantene du liker blir gravd opp, og deretter delt i deler med en skarp kniv eller saks. Nye frøplanter legges ut i det forberedte hullet i en avstand på 30 cm fra hverandre. Dekker dem med jord, det viktigste er ikke å dekke toppen av planten. Det er mulig å plante en krypende seig på denne måten om våren, til den blomstrer.

plante en seig krypende rosettDu kan plante et blomstreteppe ved å dele planten i rosetter. Det skal være 3 av dem på hvert håndtak. Takket være dette vil den krypende seige slå rot raskere. Denne metoden gjelder under hele varmeperioden..

krypende seig trenger en hårklippHovedregelen for Ayuga -omsorg er å kontrollere teppetes vekst og tetthet. På grunn av dette må det periodisk tynnes og vannes under en tørke. Hvis blomsterpute har vært behagelig for øyet på ett sted i mer enn 6 år, må nitrogengjødsel påføres jorden. Og tidlig på våren legg til litt jord.

Om vinteren kan den seige ikke dekkes, siden den ikke er redd for frost.

Zest av landskapsdesign

seig krypende blant bartrærErfarne gartnere bruker seig til å lage forskjellige komposisjoner. Hun dekorerer skyggelagte områder og gjør dem til et fristed for avslapning. På bakgrunn av høye trær og spredte busker er den seige som et mykt teppe som tiltrekker øyet. Og i harmoni med andre hageblomster lager mestere praktfulle komposisjoner. På bildet av den krypende vigilanten i landskapsdesign er alle sjarmene godt synlige.

teppe fra det krypende treet i hagenDet er et flott tillegg til områder der gressplenen ikke vokser eller tørker ut. En original base for et alpinsklie og et høydepunkt ved stammene av majestetiske trær. De som noen gang har vært i en hage dekorert med en krypende seig, vil tilbake dit igjen.

Vokser en krypende seig på nettstedet – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring