15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Perlekjede til hagen – anafalis

snøhvit anaphalis i hagen For å gi hagen sin unikhet og sjarm, dyrker mange dyrkere anaphalis. De ble forelsket i ham for hans delikate blomsterstand, som minner om et perlekjede, for hans upretensiøse disposisjon og lette omsorg. Et nært bekjentskap med denne planten vil hjelpe deg å sette pris på den..

Attraktivt utseende

anaphalis i blomsterbedet Anafalis er en flerårig hageplante. Det er 35 arter i naturen. Imidlertid er det i det sentrale Russland oftest pearl anaphalis, som kjennetegnes av frodige hvite blomster med et gult senter..

Plantens stilk er dekket med hvite hår langs hele lengden. Det er de som gir anafaliene en uvanlig nyanse. Derav navnet på denne varianten – perle. Den vokser opp til 50 cm. Dvergarter opp til 30 cm høye er spesielt verdsatt av blomsteroppdrettere..

delikat blomsterstand av anaphalisI den varme årstiden vises blomsterstander med små hvite blomster på toppen av den staselige stammen. Vanligvis utstråler de ikke aroma, men oppmerksomheten trekkes til dem av en kurv vevd av tørre blader. I midten av blomsterstanden er delikate gule rør. De skiller seg grasiøst ut mot en hvit bakgrunn..

Anaphalis har langstrakte blader, hvis øvre del forgrener seg. Fra innsiden er de malt i en gråaktig farge, noe som virkelig er herlig..

De første blomsterstandene av anaphalis vises allerede i begynnelsen av juni. De siste blomstene forsvinner i september. Hvis du vil beundre den frodige hagedekorasjonen hele sommeren, så er Anafalis et utmerket valg..

Det særegne ved denne hagedekorasjonen er rotsystemet, som raskt kan spire. Hvert år øker den til 30 cm. Takket være dette er anafalis -planten ikke redd for ugress. Erfarne blomsteroppdrettere bruker disse perlekjederne for å beskytte nettstedene sine. Fint og nyttig. anaphalis i landskapsdesign

Populære typer anaphalis

I flere tiår har russiske blomsteroppdrettere blitt rørt av skjønnheten i denne hage perlen. Dens delikate klynger av miniatyrblomster med raslende blader har tiltrukket seg mer enn en generasjon..

I antikken ble anaphalis brukt til medisinske formål. Selv i dag finnes det i noen medisiner. Selv om det er mange arter av denne planten i naturen, er det ikke så mange dyrkede. Følgende varianter er populære:

  • perle;
  • tre-veined;
  • Nepali;
  • cystisk.

Bildene av anaphalis presentert nedenfor hjelper til med å se planten i all sin prakt.

anaphalis perleAnafalis -perlen vandret til Russland fra den nordlige delen av det amerikanske kontinentet. Den vokser opp til 40 cm i høyden. Plantens stilker og mange lineære blader er dekket med sølvhvitt filtdun. Blomster, i form av kurver, samles i blomsterstander som ligger helt øverst på skuddene. De inkluderer miniatyr hvite blomster, rundt hvilke det er flere rader med tørre blader..

Denne sorten er ikke redd for kaldt vær, så den overlever komfortabelt vinterperioden..

tre-veined anaphalisAnafalis gikk ned i våre blomsterbed fra høyden på Himalaya-fjellene. Vant til å vokse på steinete jord, trives den på fruktbar jord.

Denne flerårige planten kan bli opptil 50 cm. Stammen er rett med lansettformede blader, gråaktig i fargen. Blomsterstanden i hvit farge med en delikat sølvfarge er i perlekapsler på toppen av oppreiste stilker.

Nepalesisk anaphalisFødestedet til nepalesiske anaphalis er de høye fjellene i de berømte fjellene. Den vokser opp til 30 cm. Bladene ved røttene har en oval avlang form. De på skuddene er innsnevret til randen med en hvit kant.

Blomsterstandene beige eller hvite vokser i form av børster fra 1 til 15 stykker. Anafalis nepalesisk blomstrer på sensommeren.

anaphalis cystiskDen cystiske typen anaphalis har spesielt store blomsterstander. De når ofte opptil 1,5 cm i diameter. Det er for denne skjønnheten at denne typen anaphalis er verdsatt. Det er ekstremt sjeldent, derfor regnes det som en eksklusiv art..

Plante og ta vare på en perle skjønnhet

anaphalis på et høyt blomsterbedSiden anaphalis er vant til å vokse under ekstreme forhold, kan selv en amatørgartner dyrke den. Og så skal han pynte blomsterhagen til høsten. Og tørkede knopper er nyttige for hjemmeinnredning..

Når du planter perle anaphalis og tar vare på den, er det viktig å vurdere følgende punkter:

  • denne planten er flerårig;
  • tørkebestandig;
  • elsker solrike områder i hagen;
  • foretrekker godt drenert jord.

Som du kan se, er reglene ikke vanskelige å dyrke en perle skjønnhet i din egen forhage..

Når planten slår rot, bør den ikke bli for vannet. Dette kan føre til døden til anaphalis, noe som er veldig trist..

Du kan plante en plante på tre måter: ved å så frø, stiklinger og dele busken.

Så frø

frøplanter av anaphalisfrøAnaphalis frø er små, så de blandes med grov sand før såing. Deretter legges de forsiktig ut på bakken i små beholdere, uten å drysses med jord på toppen. Det neste trinnet er å dekke beholderen med glass og spray regelmessig. Når skudd dukker opp, dykker du dem ned i esker eller potter. Plant frøplanter i september.

Stiklinger

Reproduksjon foregår fra sen vår til september. For å gjøre dette, ta stiklinger ikke lenger enn 10 cm, som er kuttet fra bunnen 1 cm fra nyren og fra de øverste 2 cm over den. Bare de to øverste bladene er igjen, resten er kuttet av. Stiklinger plantes i sand og dekker beholderen med glass eller film.

Om vinteren må stiklingene oppbevares i et kjølig rom, beskyttet mot frost..

Om våren, når stiklingene slår rot, plantes de i hagen.

Del busken

ung anaphalis bushAvlsmetoden for anaphalis ved å dele busken utføres på våren eller sen høst. For å gjøre dette, graver de ut en busk, skjærer den i biter og prøver å bevare en rot og en stilk i hver. Etter det kan planten plantes på det forberedte stedet..

Når planten slår rot i bakgården, er det lett å ta vare på den. Det er få ugress i nærheten, så det er ikke nødvendig å luke det ofte. Den tåler tørke komfortabelt, noe som betyr at du må vanne den med måte. Og siden han ikke er redd for frost, kan han ikke dekkes for vinteren..

Grunnleggende anaphalis omsorg inkluderer vanlig høstbeskjæring. Det gjøres ved roten, i nivå med bakken. Og hvert 5. år bør buskene tynnes..

Planten er sjelden syk eller påvirket av skadedyr. Derfor vil det nesten alltid dekorere hjemmet med sin frodige blomstring..

Kjennskap til anafalis – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring