15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer av ixora og reglene for å dyrke den hjemme

blomstrende ixora Ixora er en sørlig eksotisk blomst som er egnet for hjemmedyrking. Med riktig pleie og vedlikehold føles det godt hjemme i en gryte og gleder eieren med uvanlige lyse blomsterstand. Dette er en ganske sjelden plante, siden den ikke tåler transport godt og kan miste noen av bladene underveis. Men hvis den finnes i en blomsterbutikk, kan den blomstre nesten hele året. Se på bildet av hostablomsten!

Beskrivelse av planten og dens varianter

Ixora i en gryte Alle varianter av Ixora tilhører Madder -familien. De ser ut som små busker med tette blader i forskjellige nyanser av grønt. Hoveddekorasjonen er lyse blomsterstander fra 10 til 20 cm i diameter.. Ixora javanesiskBlomstene kan være røde, hvite, gule og også fargen på laksekaviar. Hjemme vokser Ixora lyse rødt og Ixora Javanese. De er nesten identiske i utseende og omsorgskrav. Du kan bare skille mellom disse to utrolige artene ved formen på kelkbladene og fargen på blomsterstandene. Ixora Javanese har fantastiske lyse røde blomster, hvis spisser på kronbladene er spisse.Ixora lys rød

Disse plantene blomstrer hele året, men de er spesielt aktive i regntiden. Hjemme kan du skape passende klimatiske forhold for dem for blomstring..

Plantings- og omsorgsregler

Ixora lander på stedetBilder av ixora blomster ser lyse ut, og live denne planten vil dekorere ethvert interiør. Det er viktig å huske at blomsten vokser naturlig i tropene, derfor er den følsom for temperatur og vanning. Dette er ikke en plante som føles bra med uregelmessig pleie, med mangel på fuktighet og i kulden kan den dø..

Om sommeren kan planten flyttes til frisk luft, men den tåler ikke frost

Temperaturkontroll og belysning

riktig omsorg for ixoraNår du velger et passende sted for Ixora, må du huske på at det ikke tåler temperaturendringer, men foretrekker godt opplyste steder. Den kan dyrkes innendørs eller under lamper..

Grunnleggende krav til vedlikehold av anlegg:

  • dagtemperatur – minst 20 grader, varme opp til 30 grader og mer, det tåler godt;
  • mye sollys, ellers blir bladene og blomstene kjedelige;
  • lufttemperaturen om vinteren kan falle til 15 grader, men blomsten bør bli vant til dette gradvis.

Om sommeren kan grytene tas ut på balkongen eller verandaen, men bare hvis det ikke er kaldt om natten. Du må herde blomsten gradvis – om sommeren, legg den på vinduskarmen nær vinduet, som stadig åpnes. Hvis den vokser under lamper, må avstanden fra lyskilden til toppen være minst 15 cm.

Blomsten trenger god belysning, noen foretrekker å dyrke den under en lampe

Jord, toppdressing og vanningsregime

Ixora på sommerhuset deresÅ plante og ta vare på en ishora -blomst er ikke vanskelig hvis rommet er varmt og lyst nok. En stor krukke er egnet for denne planten, som er avrundet, og i bunnen må det være hull for å fjerne overflødig fuktighet. Spesiell drenering må plasseres under bakken – du kan kjøpe den i hvilken som helst butikk eller bruke polystyren til dette formålet.

Jordens sammensetning er et annet krav, uten hvilket blomsten ikke kan vokse høy og sunn. Miljøet må være litt surt, og jorda må løsnes regelmessig..

Underlaget for blomstervekst kan tilberedes hjemme fra følgende komponenter:

  • torv eller hageland, som kan kjøpes i butikken;
  • sand;
  • som toppdressing – humus, torv eller kompost.

Planten vannes regelmessig så snart matjorden begynner å tørke ut. Vann ved romtemperatur, stående i flere dager, er egnet. Det er også nødvendig å regulere luftfuktigheten ved å sprøyte vann fra en sprayflaske. Det er også nyttig å kjøpe toppdressing for prydplanter og legge dem til jorden en gang annenhver uke om sommeren og en gang i måneden om vinteren..

Hovedtegnet på at planten ikke får nok fuktighet er at de nedre bladene faller. De blir ikke restaurert, så det er bedre å overvåke blomstens helse hele tiden..

Reproduksjon av ixora

bonsai -formasjon fra ixoraPlanten kan formeres året rundt med stiklinger. For å gjøre dette, etter blomstring, må du kutte av flere skudd og legge dem i en beholder med vann til rot. Ixora frigjør de første røttene etter 1-2 uker, og etter 3 uker blir de sterke nok til å transplantere blomsten i bakken. Organisk gjødsel påføres umiddelbart på potten slik at planten raskt slår rot. For å akselerere veksten av røtter på skuddene, kan du bruke spesialbutikkprodukter (Kornevin).

Noen varianter av denne planten kan dyrkes for å lage miniatyrplanter – bonsai

Ixora ser bra ut i potter på en vinduskarme. På grunn av at hun foretrekker godt opplyste områder, anbefales det ikke å plassere henne ved siden av høye planter. Nabolaget for denne blomsten er viktig, siden det vil være nødvendig å opprettholde høy luftfuktighet rundt den. Med riktig pleie og regelmessig vanning vises store blomsterstander med små flerfargede blomster. De kommer i en rekke nyanser, men de fleste varianter har røde eller gule blomster. Det er få varianter av denne planten til salgs; i naturen er det mange flere av dem. Dette skyldes vanskeligheter med transport og variens evne til å tilpasse seg klimaet i fremmede land..

Video om Ixora

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring