15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer og varianter av terrestriske levende tepper fra seige

seig i naturen Det er slett ikke vanskelig å forestille seg en eng dekket med et blomstret teppe. Tenacious er en fremtredende representant for denne naturlige designen. Og kanskje sang de vandrende Bremen Town -musikerne fra den gamle tegneserien om henne.

I sitt naturlige miljø finnes planten i de afrikanske tropene, Amerika, europeiske skoger og det fjerne Australia. Den kultiverte seige ble først presentert i England på en hagearbeid i 1653. Showet fant sted i London, deltatt av fargeelskere fra hele verden.

Beskrivelse og trekk ved det seige

seig krypende på sommerhuset deres Anlegget fikk navnet sitt på grunn av sin fantastiske evne til å overleve under ugunstige forhold. Den tilpasser seg fantastisk til ufruktbar eller steinete jord. Andre navn for de seige er også kjent – Ayuga, Bitter og Dubnik. I hagebruk brukes prydsorter som dekker bakken oftest. De kan vokse lenge på ett område uten å miste sin uberørte skjønnhet..

våroppvåkning seigNoen ganger på begynnelsen av våren dukker fjorårets frostbitne blader og skudd opp under snøen. Men dette er ikke skummelt, siden unge blader og stilker alltid har et friskt utseende. I tillegg blir den overlevende raskt frisk. Aktiv vekst i denne flerårige begynner i mai, når blomstringsperioden er bak.

Ayuga har medisinske egenskaper, derfor brukes det i medisin. I USA er den spesielt avlet nær bikuber, for honningblomsterstand.

Erfarne kokker bruker seig som krydder til salater eller fiskeretter. Gartnere dekorerer sine private tomter med det, og designere skaper unike landskap..

krypende seigBeskrivelsen av den krypende planten bidrar til å forestille seg planten i full skjønnhet. Den har en shaggy stilk, en firesidig form. Den vokser opp til 35 centimeter, mens den kan slå seg fast på jordoverflaten. Som et resultat kryper planten langs bakken og skaper et levende teppe..

Flerårige blader er ovale, ovale med hakkede kanter. De ved røttene er lange petiolate med en blå fargetone. Stilkene har store champlevéblader..

blomstring av den krypende seigeBlomstene til de seiggående krypende en-lippene, som ligner miniatyrvifter, er plassert langs skuddet i form av et øre. De er blå eller blå. Noen ganger er det hvite og rosa prøver. Tårnende over det grønne teppet, dekorerer de det med levende blomster. Blomstringsprosessen begynner i mai og slutter i juni..

seig blomstring rosaFruktene er hårete nøtter som dukker opp inne i kalken av knoppen. Modning av frø skjer i juli eller august. Det er slike typer dekorative krypende seige.

Svart skallet

seig Black SkellopPlanter av denne arten vokser opp til 10 cm. Bladene er blanke, preget. Bølget kant langs kantene. Farge – rødbete eller lilla.

Burgund glød

seig Burgund GlowEt krypende insekt av denne typen har skinnende grønnaktig-skarlagede blader. Kantene er malt med en hvit eller rosa kant..

Den seige Burgundy Glow kan skifte farge når den transplanteres. Dette bør tas i betraktning når du designer en personlig tomt..

Brown Hets

seig Brown HetsEt særtrekk ved arten er de mørkebrune eller lilla bladene. I verden glitrer de med en bronsefarge. Blomstrer med blå knopper på unge skudd.

Variegata

seig variasjonPlanten har grønne blader med en grå eller sølvfarget nyanse. De er dekorert med hvit eller kremkrøllet kant rundt kantene..

Sammenlignet med andre varianter vokser den ikke like fort. Føles godt i potter og små steinhager.

Ayuga tilhører familien Lamb. Eviggrønne og løvfellende arter finnes i naturen. I deres slekt er det opptil femti årlige og flerårige varianter. Gartnere bruker hovedsakelig krypende insekter for å lage en landskapsdesignbakgrunn. Stauder med burgunder, sølv eller bronse blader er spesielt etterspurt..

De mest kjente variantene for dekorering av personlige tomter har en bronsebrun, mørk lilla, grønnbrun bladfarge. Noen arter er merket med et hvitt mønster og intrikat kant.

Bildene av de overlevende som presenteres nedenfor, inviterer deg til å stupe inn i det fantastiske planteriket.

Populære typer elastisk skjønnhet

ung seig buskFlerårige bunndekkblomster av de seiglivet er i stand til å overleve under ekstreme forhold. De er ikke redde for sommervarme, kalde vintre, fuktig eller tørt klima. Planten vokser godt i skråninger, blant steiner og nær kantstein. Dekorerer foten av trær og busker i hageområdet. Passer perfekt inn i interiøret som en rik plante. I hagearbeid er det mer enn 50 typer levedyktig skjønnhet.

Seig i Genève

seig GenèveDenne arten finnes i den svarte jordsonen i Russland. Det kan sees på de bratte bakkene i Kaukasus og Krim -fjellene. I europeiske skoger og Skandinavia. I Lilleasia og i Middelhavslandene.

Den seige helena geneva er en klyngerotert flerårig plante. Den har horisontale røtter som hårete skudd strekker seg fra. I gjennomsnitt vokser stilkene opp til 40 cm. Ved basen vokser korte petiolate blader, og på skuddet – sittende, avlange i form med en tannkant.

Blomstene er i hvirvler fra 2 til 6 stykker. Den øvre delen danner et øre. Calyx av knoppen når 7 mm. Strukturen er hårete. Farge – blåaktig, tidvis hvit. Blomstring skjer i mai eller juli..

Fruktene av planten vises i form av brune nøtter med en rynket overflate. Formert vegetativt eller av frø.

Pyramidal seig

pyramidefastDenne spesielle arten finnes på de alpine engene i Europa. Det er en flerårig plante. Vokser fra 15 cm i høyden til 30.

Pyramidal seig har et stort antall skudd, som er preget av:

  • tetraedral form;
  • oppreist posisjon;
  • shaggy cover.

Tallrike blader ved basen vokser opp til 11 cm. Formen ligner en ellipse, innsnevret til et bladblad. De som vokser nær blomsterstanden er ovale. Kantene er litt takkete. Farge – mørk grønn.

Knoppene er blå eller blek lilla, plassert langs stammen. Minn det originale blomsterøret.

Planten elsker fuktighet veldig, så det er lurt å avle den i et skyggefullt område..

Seig atropurpurea

seig atropurpureaBladene på denne flerårige er mørke med en rød eller brunaktig fargetone. Vokser 15 cm i høyden. Det særegne ved variasjonen av den seige atropurpurea er at den ikke har krypende stilker.

Som et resultat, alltid et kompakt utseende på hageplener. Elsker mye lys. Tåler lett kulde. Passer for hager med steinete jord.

Glamorøs variasjon – mahogny

seig mahogniDen seige mahognien vokser opp til 10 eller 15 cm. Den har avrundede blanke rødlige blader.

Det er også eksemplarer med en mørk burgunderfarge. Den blomstrer med blå knopper plassert langs den opprettstående skuddet. Elsker glidende skygge, men er heller ikke redd for direkte sollys.

Ulike varianter av seige er mye brukt i sommerhytter. Et utrolig vakkert levende teppe vevd av grasiøse blomstespikes vil erstatte den gresskledde plenen.

seig blant andre planterI landskapsdesign av bakker kombineres seighet harmonisk med andre planter. På blomsterbedet er Ayuga en original bakgrunn for edle blomster, som gleder øyet for en hel varm årstid..

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring