15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den vakreste frokostblandingen – impera sylindrisk

impera nær hagestien Mer nylig kunne våre bestemødre ikke tenke på å plante prydgress, om enn vakkert, i en blomsterhage, det ble antatt at det bare forstyrrer veksten av nyttige planter. Men tidene endrer seg, og dekorative gress har tatt sin rettmessige plass i hagene våre. Overlegenhet blant dem i skjønnhet er uten tvil okkupert av keiseren. En upretensiøs flerårig frokostblanding, med sine lyse crimson -blader, vil dekorere enhver hageflekk.

generell beskrivelse

imperata sylindrisk Sylindrisk keiser er en av artene til en hel slekt med korn, som er mye brukt i prydhage. En voksen plante er veldig vakker, har en lys farge, mens den er krevende å ta vare på. Kornblandingen ble også kallenavnet “rødt lyn” for sitt oppreise stive høye løvverk og en uvanlig lys rød farge. Brede blader med spisse spisser ved bunnen er smalere. Imperaen blomstrer ganske imponerende: den slipper tykke fjærete paneler av en sølvfarget farge, som vagt ligner et øre.

Planten vokser vilt i Sørøst -Asia, i Kaukasus, hun elsker sandjord og steder nær elver. I kulturen, i hager og parker er sorten Imperata Red Baron utbredt. Den vokser opp til førti centimeter i høyden, selv om de unge bladene kan være lyse grønne, men etter hvert som de vokser, blir de røde i farge, på slutten av sommeren får de en helt blodig farge.

Planting og omsorg for den keiserlige sylindriske røde baronen

landingsstedet til imperaHvis det allerede er en samling av frokostblandinger i bakgården, og ikke bare av den tradisjonelle grønne fargen, men også av en gul fargetone, vil de lyse røde bladene tilføre den nødvendige aksenten til landskapsdesignet ditt.

For sjeldne kornplantematerialer er det å foretrekke å kjøpe i pålitelige butikker, siden du i dette tilfellet må være helt sikker på at du har kjøpt en plante av høy kvalitet.

Det er sant at keiserrøde baron godt kan bli ivaretatt av noen erfarne blomsterhandlere. Denne frokostblandingen dvaler perfekt i et kaldt klima, og det er nesten ingen problemer med den..

Landing

For at gresset ditt skal beholde sin tradisjonelle dekorative effekt for denne sorten, er det ekstremt viktig å velge et godt sted å plante. Kornblandingen tåler lys delvis skygge, men den blir bare rød i en solrik og åpen blomsterbed. Å plante og ta vare på den imperatoriske sylindriske Red Baron gir ingen synlige problemer, men den vokser ganske sakte. I det tredje eller fjerde leveåret blir planten høy og får en karakteristisk rødaktig fargetone..

Jorden må dreneres, frokostblandingen liker ikke steder med stillestående fuktighet. Hvis det ikke er nok drenering, kan planten rote røttene. Resten av landingen utføres imidlertid på en enkel tradisjonell måte:

  1. Store hull, de skal lages dobbelt så store som rotsystemet til en frøplante.
  2. Du må sette kompost i bunnen av gropen.
  3. Etter kompost må du legge en mineralsk kompleks gjødsel.

Etter forberedelsene må den unge saplingen til keiseren Red Baron plasseres i et hull, dekket med jord, vannes og tampes. Etter at stedet rundt plantingen er mulket med et lite lag med torv (ca. tre centimeter).

Omsorg

impera på et blomsterbedPlanten liker ikke fuktighet for mye, men på varme sommerdager er det bedre å vanne den rikelig. Intensiv vanning er også nødvendig om våren, når unge skudd dannes. Keiseren sylindrisk, selv om den ikke tåler stillestående vann, foretrekker den imidlertid intensiv vanning.

Om høsten bør planten beskjæres og la blader omtrent ti centimeter fra bakken stå. Før det kalde været begynner, må du i tillegg mulch ditt dekorative frokostblanding. Hvis grønne skudd dukker opp på planten om høsten eller på slutten av sommeren, bør de kuttes umiddelbart og ikke la dem vokse mye, ellers blir buskens utseende håpløst ødelagt..

Når du begynner å plante en sylindrisk imperate, må du sørge for at bakken er konstant våt, men ikke veldig våt. Denne planten slår ikke godt rot på nye steder, hvis det er lite fuktighet, dør den.

Reproduksjon utføres ved enkel deling av en voksen busk. Prosessen med å dele seg utføres på en tid da buskene har vokst voldsomt, og i midten begynte de å vokse litt skallet. Når du gjør det, bør du vurdere følgende:

  1. Det er best å formere frokostblandinger om våren.
  2. Planten skal graves opp ved roten.
  3. Prøv å ikke skade roten
  4. Du kan pent dele en del av den utgravde planten igjen..

I løpet av sommeren og våren må planten mates to eller tre ganger. Imperata er veldig glad i sylindrisk mineralsk gjødsel fra Red Baron. Men hvis jorda i hagen din er fruktbar, kan det hende at planten ikke blir befruktet i det hele tatt. Det er spesielt hyggelig at den røde frokostblandingen ikke er redd for skadedyr eller sykdommer..

Du trenger ikke tvinge denne planten til å blomstre av all makt. Imperagresset er ikke i naturen, og blomstrer nesten aldri i kulturmiljøet. Anlegget har allerede stor dekorativ verdi på grunn av det lyse bladverket..

I landskapsdesign

impera i en hagesammensetningPå senhøsten, når alle hageplanter har falmet, fortsetter frokostblandingen å glede seg over fargestyrke, attraktivt utseende, og derfor spiller de på denne tiden av året en dominerende rolle i hagen. Men den sylindriske imperaten Red Baron er ikke bare så glad i våre blomsteroppdrettere: den geometriske formen og pittoresken til bladene skaper en spesiell aksent på det dekorative blomsterbedet.

Planten er veldig egnet for en liten hage. En utmerket bakgrunn for impera er grønne bartrær og busker med store blader. Den røde frokostblandingen ser flott ut ved siden av krypende einer. Du kan dyrke denne planten i en beholder, som bringes inn på verandaen eller vinterhagen for vinteren. Om høsten ser imperagresset i en gryte uvanlig ut mot bakgrunnen for å sovne naturen..

impera ved siden av ephedraDenne typen frokostblandinger er nesten alltid tilstede i den klassiske japanske hagen. Planten ser flott ut på en smaragdplen i ideen om en enkelt planting. Keiseren kan plantes midt i et blomsterbed, noe som gjør den til sentrum av den originale komposisjonen.

impera nær reservoaretHvis du ennå ikke har funnet ut hvordan du skal dekorere den lille bredden av dammen i hagen på en original måte, så er det ideelle alternativet å plante den røde baron -keiseren, spesielt siden det er enkelt å ta vare på det. De lyse røde bladene på denne planten vil gjøre dammen din til et eventyr..

Så hvis du er en nybegynner gartner og umiddelbart vil gjøre ferien din spektakulær, så plant en imperato. Planten blir aldri syk, det er ingen problemer med den, men den ser uforlignelig ut, gleder seg med lyse røde blader til det er veldig kaldt.

Keiser i den botaniske hagen – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring