15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En uvanlig stueplante fra slekten av insektdyr – Zhiryanka

zhiryanka blomstrer Zhiryanka er en insektetende flerårig plante som tilhører familien Pemphigus (Lentibulariaceae). Til tross for at dette er en rovblomst, dyrkes den ofte innendørs. Imidlertid er det vanskelig å kalle Zhiryanka en dekorativ kultur. Bruken i interiøret er ganske eksotisk. Populært sett kalles denne uvanlige innendørs blomsten ofte oljegress..

Zhiryanka: foto og generell beskrivelse

vanlig bjørk Naturmiljøet er hovedsakelig de ekstratropiske områdene på den nordlige halvkule. Et annet hjemland for anlegget er Sør -Amerika. Minst tolv arter vokser i den europeiske delen. I Russland er denne slekten representert av bare 6-7 arter. Det vanligste er det vanlige svinefettet. Bladene er praktisk talt “sittende”, har en avlang-elliptisk form. De avtar mot basen og når en lengde på ikke mer enn 4 cm. Denne arten vokser hovedsakelig i torvmyrer, på moser, på enger, nær elvebredden.

Hvordan mate en plante?

insektetende bjørkZhiryanka er en insektetende plante, derfor bør fôring være passende. Det bør utelukkende mates av insekter. For å gjøre dette, legg bare et lite stykke søt frukt (du kan melon) ved siden av blomsten. I løpet av kort tid vil små fruktfluer strømme til den. Imidlertid oppfordrer mange eksperter til ikke å mate planten med vilje. Under passende forhold vil blomsten uavhengig finne sin “mat” ved å fange en midge.

Hvordan fanges insekter?

zhiryanka i naturenZhiryanka har delikate blomster som ligner fiolette blomsterstander. Blader av en lys lysegrønn fargetone, danner sammen en basal rosett. Det er den eneste planten i sitt slag som har sanne røtter. Navnet kommer fra ordet “pinguis”, som betyr “fet”. Dette navnet skyldes tilstedeværelsen av kjøttfulle, saftige blader som har en skinnende overflate. Den inneholder mange bittesmå kjertler som skiller ut en hemmelighet i form av slim..

Først av alt dannes sukker på bladene for å tiltrekke seg insekter, og deretter fordøyelsesenzymer for fordøyelsen. Hvis “offeret” er lite nok, er planten begrenset av den stikkende effekten. Hvis et større bytte kommer over, kan den fete planten brette bladet, men ikke så uttalt som det skjer med soldugg.

Vanningsprosess og luftfuktighet

fett absorberer insektSom alle kjøttetende planter, vannet med destillert vann fra pannen. I motsetning til andre arter er den ganske upretensiøs og kan til og med tåle regnvann. I ekstreme tilfeller vil også vann fra springen fungere. Men hvis du vil at planten skal trives, er det best å unngå vann med denne sammensetningen. Vanning må nødvendigvis være bunn, fra pallen, ellers kan blomsten dø. Om sommeren er vanningen hyppig hver 2. dag. Om vinteren kan vanningen reduseres til en gang i uken..

Fuktigheten i rommet bør variere mellom 40-75%.

Veldig lav fuktighetsavlesning kan være skadelig. Generelt trives planten også i terrariet, da den foretrekker en fuktig atmosfære. Det eneste som bør unngås strengt er sprøyting av planten, siden det stadig produseres slim på bladene, noe som er nødvendig for ernæringsprosessen..

Det er strengt forbudt å skylle blomsten under dusjen eller utføre andre prosedyrer der det kommer vann på bladene.

Plassering og belysning

belysning for zhyryankaFett kan vokse normalt selv i dårlig naturlig lys. For at blomsten skal utvikle seg riktig, vil det være nok bare 3 timer om dagen å la den stå under intens sollys. Det er lurt å gjøre dette om kvelden eller om morgenen. Ultrafiolett lys på dagtid vil allerede ha en negativ effekt. Det mest optimale vekstmiljøet er vinduskarmer i den vestlige eller østlige delen av huset. Planten tåler varmen verst av alt om sommeren, så denne avlingen dyrkes ofte i florarier, der belysningsarmaturer er installert. Dyp skygge er heller ikke den beste tilstanden for en feit kvinne, men i delvis skygge vil det føles behagelig.

Transplantasjon og underlag

behagelige forhold for ZhiryankaDe mest vellykkede underlagene er sure, med en klassisk sammensetning. Det skal bemerkes at jorden må være obligatorisk for rovdyr. Det kan være en blanding av torv og perlit. I stedet for perlit er også grov sand eller andre tilleggskomponenter for underlaget egnet. Transplantasjonsprosessen er ekstremt enkel. For å gjøre dette er det nok å fjerne blomsten fra jorden sammen med klumpen, og deretter fjerne substratet fra rotsystemet. Etter det lages en liten fordypning i en gryte som er fullstendig fylt med en ny jordblanding. Denne rovblomsten er installert i den. Den siste berøringen er vanning med passende vann.

Video om Zhiryanka

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring