15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker forskjellige typer og varianter av anemoner i landet

anemone i en bukett Anemoner, hvis bilder viser skjønnheten til disse plantene, er representert av 172 arter. Men variasjonen av disse hageblomstene er ikke begrenset til denne figuren: mange varianter har blitt avlet som har et originalt utseende. De vil dekorere ethvert blomsterbed og sted.

Anemonenes andre navn er anemone, eller “Vindens datter”: slik blir navnet på planter oversatt fra gresk. Delikate blomsterblader begynner å flagre ved det minste pusten og svinger forsiktig på de lange og tynne stenglene.

Anemone hybrid (Anemone × hybrida)

Hybride anemoner er en art som er kunstig skapt av blomsteroppdrettere for bruk i landskapsdesign. De oppnås ved å krysse den japanske varianten med Anemone vitifolia.

Eksempler på varianter:

 1. “Dronning Charlotte” (“Dronning Charlotte”) med halvdoble blomster av dyprosa farge.anemone hybrid queen charlotte
 2. ‘Honorine Jobert’ med hvite kronblad.anemone hybrid honorine jobert
 3. ‘Rosenschale’, hvis stilker når en høyde på 60-85 cm. Har store rosa blomster.anemone hybrid rosenschale

Blomstringen av de fleste varianter av arten skjer i september-oktober, og slutter bare med konstant kaldt vær.

Dubravnaya (Anemone nemorosa)

anemone eikDenne sorten kalles også “hvit” for kronbladets naturlige farge. På grunnlag av planten ble varianter avlet med andre farger: rosa, syrin, blåaktig. Strukturen til en blomst kan være enten enkel eller halvdobbel. Høyden på stilkene er liten – bare 20-30 cm, og diameteren på blomstene overstiger ikke 3,5 cm.

Eikeanemonen blomstrer om våren – nesten umiddelbart etter at snøen har smeltet. Blomstringsperioden varer nesten en hel måned. Allerede i juni begynner bladene å få en gul fargetone, og etter sommerens høyde tørker de helt ut. Sorten reproduserer seg med frø, men på grunn av deres dårlige bevaring brukes oftere å dele busken. Du kan sette pris på den beskjedne skjønnheten og funksjonene til disse anemonene fra bildet..

Eikeanemonen har en viktig fordel – upretensiøsitet i klimaet i midtsonen. Plantens “historiske” hjemland er skogene i det sentrale Russland, hvor det kan sees i vårskogen. Derfor vokser den hvite anemonen i hagen uten problemer: det er nok å plante den i et skyggelagt hjørne, fordi den er i naturen under trærne. Hun elsker også fuktighet..

Et annet trekk ved sorten er den sterke forgreningen av rhizomet. Hvis du ikke kontrollerer vekstprosessen, fyller eikeanemonen snart et stort område i hagen. Det anbefales også å plukke av gamle blomster for ikke å forverre situasjonen ved selvsåing..

Det er kunstig avlede varianter:

 • ‘Alba Plena’ – dobbel hvit blomst;anemone eik alba plena
 • ‘Allenii’ er en sjelden sort med blåaktige rosa kronblad;anemone oakgrass cultivar allenii
 • ‘Robinsoniana’ syrinfarge.anemon Robinsoniana

Kronet (Anemone coronaria)

kronanemonKronanemonen er kanskje den mest populære plantearten som brukes til hagebruk. Paletten av nyanser og mangfoldet av fargestrukturer forbløffer fantasien. På grunnlag av denne arten er det avlet opp varianter som har høy dekorativ effekt. Det er sant at omsorg for en slik blomst krever litt kunnskap og oppmerksomhet, men å følge reglene vil bidra til å gjøre det til høydepunktet i hagen..

Planten foretrekker jord med tilsetning av kalk.

Diameteren på blomstene kan være opptil 8 cm i diameter. Sorten foretrekker et varmt klima (hjemlandet er Middelhavet), der den vokser opp til 45 cm i høyden, men i et klima i midtsonen ikke overstiger 20 cm. Denne anemonen dyrkes som årlige eller spesielle tiltak (ly , grave ut knoller) brukes til å spare for neste år.

Alle plantesorter er delt inn i 2 brede grupper:

 • anemone crown de kan (‘De caen’) med en enkel blomstestruktur;anemone crown de can
 • anemone St. Brigid (‘St. Brigid’) med semi- og terry.anemone saint bridget

Hvis du ikke graver knollene for vinteren eller planter dem om høsten, begynner blomstringen i slutten av mai eller forsommeren (avhengig av værforholdene). Når du planter om våren, faller den midt på sommeren og er ikke veldig uttrykksfull, og knoppene dukker opp igjen faller sammen med frostens ankomst..

Populære varianter:

 1. Anemone “Admiral” med en bringebærfarge med en myk perlemorfarge og smaragdblader. Plantehøyden er ca 20 cm.
 2. Fokker med lilla-blå kronblad. Midten av blomsten er uvanlig mørk, nesten svart. Den har en semi-dobbel struktur og ser luksuriøs ut på et blomsterbed..anemone mr. fokker
 3. Anemone “Lord Lieutenant” er en spektakulær plante med doble blomster. Fargen deres er blå, mer intens enn den til “Mr. Fokker”, og den samme mørke midten. Sorten passer godt sammen med andre blomster i hagen og forstyrrer dem ikke..anemoneherre løytnant
 4. “Bicolor” – har originale hvite kronblad. En lys lilla stripe går rundt midten..anemone bicolor
 5. “Holland”, har røde blomster med et snøhvit senter.
 6. Anemone “Governor” – en annen lys variant, farget skarlagen.anemon guvernør Skiller seg ut i høy dobbelhet og hvit farge på kronbladene ved basen. Planten har flere frodige, svarte støvdragere.
 7. ‘Sylphide’ – bringebærsort.
 8. Anemone “De Caen” Mix – egnet for de som ønsker å diversifisere blomsterbedet med en spredning av lyse farger. Fargen deres kan variere: fra lys til mørk mettet.
 9. Mount Everest anemone er en plante med pene blomster med økt dobbelhet. Mange kronblad, samlet nesten i form av en ball, har et lyst gyllent senter.anemone mount everest De er malt i snøhvit farge..

Skog (Anemone sylvestris)

skoganemon i hagenDenne anemonen er flerårig fordi den føles bra i tempererte klimaer og tåler godt vinterkulde. Hun foretrekker lett jord. Den vokser raskt og danner myke puter av grønne blader. Plantenes høyde varierer fra 25 til 50 cm. De litt hengende blomstene er små (fra 3 til 5 cm), malt hvite. De dekorerer stedet i slutten av mai eller begynnelsen av juni, og blomstringstiden varer 2-3 uker.

Skoganemonen blomstrer lenger i skyggen enn på et åpent område.

Kunstig avlede plantesorter med større (ca. 8 cm i diameter) og doble blomster.

Anbud (Anemone blanda)

Planter er miniatyr: de stiger bare 5-10 cm over bakken. Blomster, som tusenfryd, vises om våren i 2-3 uker. Den vokser i både solfylte og halvskygge områder. Fargene på anemoner blanda er varierte.

Populære varianter:

 1. ‘Charmer’ med dyprosa, nesten lilla kronblad.
 2. “Pink Star”, eller ‘Pink Star’, er kjent for sine delikate lavendelblomster med en rosa fargetone.
 3. Anemone “Blue Shades” er farget i mykt blått, noe som gjenspeiles i navnet på sorten: det oversetter som “blå skygge”. En populær plante med et beskjedent, men sjarmerende utseende.anemone blå nyanser
 4. “Radar” – hagesort med lilla kronblad.
 5. “Purple Star” har en tofarget farge: det hvite senteret harmonerer effektivt med den grunnleggende ametysttonen.anemone lilla stjerne

Hubei (Anemone hupehensis)

Hubei anemoneHøyden på Hubei -anemonen er fra 50 til 120 cm. Blomstene er ikke veldig store – diameteren er omtrent 5-7 cm, men de ser veldig fine og elegante ut. De pynter busken i 2 måneder: august og september.

Populære varianter:

 1. ‘Kriemhilde’, som vokser godt i halvskygge områder. Blomstene er halvdoble, malt i en rik rosa-lilla.
 2. ‘Splendens’ – rød variant.anemone splendens
 3. ‘September Charm’ er en høy plante oppdrettet i England og når den når godt 1,2 m. Fargen er lyserosa, med en liten gradientovergang fra en nesten hvit kant til et mer mettet senter.anemonesjarm september

Japansk (Anemone japonica)

anemone japanskJapansk anemone er en liten busk, hvis høyde ikke overstiger 40 cm, med mørke blader. Fargene på kronbladene er varierte. Blomster er gruppert i blomsterstander. Anemone japonica ble omdøpt til Anemone hupehensis under botanisk forskning, og i dag heter den Anemone scabiosa.

Blomster av anemoner i deres naturlige habitat er flerårige, og i midtfeltet tåler de kanskje ikke vinterfrost. Men gartnere elsker dem for sin vakre og rike blomstring, om enn kortvarig. Å dyrke en plante krever oppmerksomhet, selv om det ikke er spesielt vanskelig. Det viktigste er å finne et passende sted for det, basert på preferansene til hver variant..

Interessant om anemoner – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring