15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer varianter av callaliljer – blomster til bruden

calla blomster Calla blomster er en populær prydplante i hager, drivhus og pottekultur. Callaliljer tilhører slekten Zantedeschia, en flerårig urt av aroid -familien. Det populære navnet på blomsten er calla. Dette treffende ordet gjenspeiler kulturens utseende nøyaktig – et stort bredt sengetøy med kronblad er oftest hvitt og ser ut som en fuglevinge. Blomsten kommer fra ekvatorial og sørlige Afrika. Der vokser den på sumpete steder.

Generell beskrivelse av calla liljer

calla flerårig Calla, eller zantedeschia, er en flerårig urt opp til 2,5 meter høy. Bladene er brede, basale, mørkegrønne. I noen varianter er bladene dekket med hvite flekker. Blomsterstanden er et gult øre på en lang peduncle. Omslaget til blomsten er stort, traktformet, hvitt, rosa eller gult.

Callaliljer vokser i drivhus, vanlig i innendørs blomsterbruk. Mange varianter er egnet for kutting, da de kan stå i en bukett i opptil en måned..

Callas er giftige planter på grunn av deres høye innhold av kalsiumoksalat..

Hele planten er giftig. Når calla juice kommer på slimhinnene, oppstår smerte og irritasjon, hevelse og påfølgende alvorlig allergisk reaksjon er mulig. Kontaktdermatitt kan vises på huden fra blomstersaft. Det bør tas vare på veldig nøye, unngå kontakt med juice på huden..

Callaliljer kan formeres av frø, men oftest gjøres det vegetativt – ved å dele roten.

Callaliljer trenger en sovende periode for regelmessig blomstring. Det varer fra to til seks måneder..

I løpet av denne perioden feller fargede arter bladene og slutter helt å vokse, og hvite callaliljer mister ikke sin dekorative effekt, men de slutter å utvikle seg. I hvileperioden lagres fargede varianter på et kjølig sted i form av en sovende knoll, og hvite varianter er begrenset i vanning..

Følgende typer callaliljer er vanlige i blomsterbruk innendørs:

 • calla liljer;calla eliot
 • calla Remani;calla Remani
 • calla Picasso;calla picasso
 • calla etiopisk.calla etiopisk

Bilder av calla blomster er slående i forskjellige former og farger. Blant dem er det snøhvite prøver, gul, rød, lilla og nesten svart. To-tonede varianter er spesielt vakre når blomsten ved bunnen og kantene har forskjellige nyanser..

Calla Elliott “Zantedeschia elliottiana”

Calla Elliott kjennetegnes av store blader med hvite flekker og blomster i to nyanser. Planten er tuberøs, det er bedre å forplante den vegetativt. Sorten elsker god omsorg – mye lys, varme, hyppig vanning.

De mest kjente variantene av calla liljer:

 1. “Vermeer” – er svært dekorativ. Bladene er skåret, bølgete i kantene, dekket med hvite flekker. Ved stammen blir en burgunder -calla -blomst, nærmere kantene, jevnt hvit.calla vermeer
 2. “Gult hjørne” – den grønne stammen skifter gradvis farge til gulaktig. Forsiden av blomsten er lysegul, solrik nyanse. Ser bra ut med lyse flekkete blader.calla gult hjørne
 3. “Svartøyet skjønnhet”-et bredt lysegult kronblad har et dypt lilla senter og en maisgul stammen. Bladene er mørke, dekket med store hvite flekker med uregelmessig form.calla svartøyde skjønnhet

Calla rehmannii

Calla Remani tilhører en forkrøplet art. Planter når en høyde på ikke mer enn en halv meter. Den har smale grønne blader som den feller for vinteren. Formert av knoller, populær i innendørs blomsterbruk.

Kjente varianter:

 1. “Evening” – dette er navnet på calla -sorten med mørk lilla, nesten svarte blomster.calla kveld
 2. “Indian Summer” – en uvanlig og sjelden variant av røde callaliljer med en granateple -nyanse.calla indisk sommer
 3. “Kameleon” – rettferdiggjør navnet sitt – blomstene skinner med alle nyanser av fersken og gyldne toner. Mørkegrønne blader er dekket med hvite flekker.calla kameleon
 4. “Picasso” er en rekke callaliljer 35-45 cm høye. Store burgunderblomster med en lys kantblomstring i juli-september og blomstrer i opptil en og en halv måned.
 5. Black Forest – sorten har store blomster i form av et lys i en burgunder -lilla nyanse.Calla Black Forest
 6. “Anneke”-vakre traktformede blomster av rosa-fiolett nyanse.calla anneke

Calla Ethiopian (Zantedeschia aethiopica)

Calla Ethiopian er den største innendørs zantedeschia -varianten. Denne arten har store hjerteformede blader og traktformede blomsterstander. I hvileperioden forblir løvet lysegrønt, noe som øker artens dekorative effekt.

De mest kjente variantene av etiopiske callaliljer inkluderer:

 1. “Grønn gudinne”-en variant med hvitgrønne blomster og en kort sitronfarget stammen.calla grønn gudinne
 2. “Childsiana” – sorten blomstrer voldsomt med snøhvite blomster med et oransje senter.calla childsiana
 3. “Ametyst” – en rekke lilla calla kjennetegnes ved sin betydelige høyde og delikate aroma.calla ametyst
 4. “Perle” – en høy variant med lysegrønne blader, blomstene er store, hvite, duftende, grønne på utsiden. Passer til buketter.
 5. “Albomakulata” – en stor hvit blomst formet som et lys og en lett vanilje aroma.calla ambomukalata
 6. Kaptein Chelsea er en nydelig tofarget variant. Burgunder sengeteppe med gyllen kant. Bladene er mørkegrønne med sølvfargede prikker.
 7. “Little Jam” – calla har hvite blomster med det opprinnelige utseendet. I en blomst som ikke har blomstret til enden, vrir kronbladet seg som en trakt, i midten er det en knallgul stammen. På kanten av kronbladet, en grønnaktig utvekst-klo.

Hvordan plante calla liljer

å plante callaliljer i en gryteDe kjøpte knollene skal først oppbevares i kaliumpermanganat fortynnet til rosa farge, og deretter settes i en oppløsning av Kornevin -stimulatoren eller annen i et par timer. Anlegget krever en ganske stor mengde land – omtrent 2,5 liter per knoll. Drenering helles i bunnen av potten, deretter næringsjord. Calla -knollen er glatt under og har små buler i den øvre delen. Du må legge knollen med den glatte delen ned i fuktet bakke..

Plantingen skal være grunne, knollen er bare dekket med et jordlag ikke mer enn 1-2 cm. Ellers er det stor risiko for rotrot.

Umiddelbart etter plantingen blir callaen ikke vannet, potten blir liggende på et varmt sted uten trekk. I fremtiden trenger calla blomster regelmessig vanning. Planten må også mates med en kompleks gjødsel for blomster..

Video utvalg av varianter og typer calla liljer

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring