15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer Platycerium for dyrking hjemme

vi dyrker platycerium hjemme Slekten til uvanlige Platitserium -bregner, som er hjemmehørende i tropiske skoger, har rundt 18 forskjellige arter. Men typene platycerium for hjemmet inkluderer bare 4 av dem..

Platitzerium stort

platycerium stort Denne typen platycerium for hjemmet kom til oss fra de tropiske skogene i Asia, Australia og de filippinske øyene. Det fikk navnet på grunn av de ganske overordnede dimensjonene..

Som alle andre typer Platycerium large, har den to typer blader:

  • brede sterile blader med dyp disseksjon (lengden kan nå 60 cm)
  • sporebærende kileformede blader med en disseksjon til midten av bladet (lengden kan nå 2 meter).

På grunn av sin store størrelse blir denne typen Platycerium som regel dyrket hovedsakelig i utstyrte drivhus. Anlegget er krevende for et visst fuktighets- og temperaturregime. For behagelig vekst og utvikling av bregnen er den optimale temperaturen +20 – 24 ° C og tilstrekkelig høy luftfuktighet.

Planten tåler ikke direkte sollys, så den føles best i den vestlige eller østlige delen av drivhuset..

Ikke la bregnen ligge i trekk eller i nærheten av varmeapparater.

Platycerium losthorny

platycerium losehornyPlatycerium salicherium, eller Platycerium togaffel, er den mest populære typen bregner for dyrking hjemme. Under naturlige forhold vokser denne typen Platycerium i regnskogene i Australia..

platycerium to-gafletBregnen fikk navnet sitt på grunn av det uvanlige utseendet: bladene ligner elghorn i form. Sporbærende kileformede blader, plassert på toppen, kan nå en lengde på 70 cm. Bladblad med en mørk smaragdfarge utvides vanligvis på disseksjonsstedet, og ligner dermed horn. De nedre bladene, beregnet for å fikse planten, er konvekse, avrundede og lett dissekert mot bunnen..

Hill Platycerium

Hill's platyceriumDenne uvanlige bregnen er innfødt i regnskogene i Australia. I utseende ligner det to-gaflede Platycerium, men skiller seg bare i størrelse: Hill’s Platycerium er mye mindre enn den forrige arten.

Bladene på denne planten er ikke så sterkt dissekert som hos andre arter, og er mye rettere. Hvert segment av bladplaten er preget av en skjerping i enden.

Som andre arter av denne uvanlige bregnen, foretrekker Hill’s Platycerium diffust lys. Ellers kan direkte sollys forårsake brannskader på bladene og alvorlig skade på planten..

Det er nødvendig å vanne rikelig, men det er viktig å sørge for at jorden har tid til å tørke ut, ellers kan rotsystemet til Platycerium begynne å råtne.

Angolsk platycerium

Angolansk platiseriumHjemlandet til denne typen platycerium for hjemmet er den sentrale delen av Afrika. Et særtrekk ved Angolan Platycerium er det faktum at de sporbærende bladene er helt intakte og ikke har en disseksjon. Formen på slike blader er kileformet, og bredden helt i enden kan nå 40 cm. Bladene er preget av en ganske uttalt venasjon og tilstedeværelsen av korte, tynt beliggende røde villi.

Platizerium bør plantes på et stykke furubark eller trestamme, eller i en vanlig blomsterpotte med et spor på den ene siden. Den optimale temperaturen, som for andre arter av denne bregnen, er omtrent + 19-24 ° С, og luftfuktigheten bør være minst 65%.

Valget av typen platycerium for dyrking hjemme avhenger bare av personlige preferanser og ønsker. Det viktigste å huske er at denne uvanlige bregnen, som alle andre planter, krever spesiell omsorg og vekstforhold..

Video – Platitzeriums hjemme

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring