15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Heliotrope marine: varianter, beskrivelse, utendørs pleie

heliotrope marine Blant plantene som er veldig populære blant gartnere og entusiaster av landskapsdesign, er heliotrope marine. Dette er ikke overraskende, fordi denne blomsten er veldig vakker. På grunn av utseendet blir det en verdig dekorasjon for ethvert blomsterbed. I tillegg er det ganske kresen om omsorg, noe som er den udiskutable fordelen..

Beskrivelse av heliotrope

lyse blomsterstander av heliotrope Planten har lyse frodige blomsterstander med en fantastisk subtil vanilje duft. På grunn av denne egenskapen brukes denne blomsten ganske ofte ikke bare som en lys aksent i hagearbeid, men også i parfymeriet for produksjon av kosmetiske produkter og parfymer..

Knopper som er i stekende sol kan brenne ut.

Et annet trekk ved heliotropen er at blomstene vender seg til solen hele tiden, det vil si at de opptar forskjellige steder..

Denne planten stammer fra Sør -Amerika. Det er verdt å vurdere det faktum at blomsten i tropene og subtropene gleder eierne i mange år, mens den i vårt land ikke vil kunne overvintre, derfor regnes den som en årlig.

frodig blomsterstandHeliotropeblomstringene er skjoldbruskkjertelformede og består av mange knopper. De kan være opptil tjue centimeter i diameter..

Bladene er ganske store, mørkegrønne i fargen. Formen deres ligner et invertert egg. Strukturen er litt rynket, bølget med svak pubescens.

Det er mange varianter av heliotrope. Hver av dem har sine egne egenskaper. Busker vokser i høyde fra 20 til 60 centimeter. Fargene på blomsterstandene kan finnes fra hvit til mørk lilla. Blå eller lys syrin tone er mer vanlig..

Blomsten ser sjarmerende ut i komposisjoner med andre planter. I tillegg brukes ofte mindre størrelser i gatekrukker eller gryter på balkonger..

Under innendørs forhold vil heliotrope glede deg over blomstringen i mange år, men dessverre, i det åpne feltet overlever de ikke vinteren, derfor vokser de som en årlig plante.

Planten er veldig glad i å spraye morgenen med varmt vann..

Det er et stort antall typer heliotrope, de viktigste er:

 • Europeisk;
 • Kurasavsky heliotrope;
 • corymbose;
 • stilk-omfavnende;
 • peruansk heliotrop.

peruansk heliotropSelvfølgelig har omsorg og dyrking av heliotrope sine egne egenskaper og regler som må følges. Imidlertid bør det bemerkes med en gang at denne planten er upretensiøs, motstandsdyktig mot mange sykdommer og skadedyr..

Nedenfor vil vi vurdere de vanligste variantene av heliotrope og deres karakteristiske trekk..

Funksjoner ved heliotrope -omsorg

vanningFor tiden har mer enn tre hundre arter av denne planten blitt avlet. Selvfølgelig har hver av dem sine egne egenskaper, men på mange måter er omsorgen den samme..

For at busken alltid skal være pen, bør den kuttes hver 2-3 uke..

Som enhver annen plante elsker heliotrope mineralgjødsel, takket være den vil den glede deg med en lang og frodig blomstring. Det er nødvendig å påføre bandasjer annenhver uke etter planting, før dannelsen av de første knoppene.

Siden busken er termofil, er det bedre å velge solsiden. Vanning bør gjøres ofte, men i moderate mengder. Ikke overdriv, for stillestående væske vil ikke føre til noe godt. Ikke la jorden tørke helt ut. Bruk bare avgjort vann ved romtemperatur.

toppingFor å gi en passende form må kulturen klypes i tide. For dette blir toppen av sideskuddene avskåret, og noen ganger er grenene helt avskåret. Dette vil skape en frodig, vakker busk med en fantastisk bukett blomster og en forlokkende vaniljearoma..

Heliotrope marine

heliotrope marinaSorten har en trelignende form opp til en halv meter høy. I et varmt klima kan den vokse opp til to meter på få år, men under våre forhold slår planten rot som en årlig, siden den ikke tåler alvorlig frost.

Knoppene har en diameter på omtrent 15 centimeter, hovedsakelig blå-fiolett lyse i fargen. Planten begynner å blomstre noen måneder etter at frøene er plantet. De første knoppene sees i juni. Blomstringsprosessen er lang og fortsetter til selve frosten..

Hybrider av denne typen:

 • “Mini Marine”;
 • Dverg Marine;
 • “Marine blå”.marinblå variant

For å plante Marine Heliotrope, velg et lyst, solfylt sted. Prøv å beskytte anlegget mot kraftig regn og vind på alle mulige måter. Jorden skal være løs, godt matet med organisk gjødsel.

Denne typen busk er flott for planting i parker, hagetomter og blomsterbed. Ser bra ut i potter på en balkong eller terrasse.åpen markbuske

Når plantene allerede har vokst fra frøene, må du ikke skynde deg å transplantere dem i åpen mark. Vent til frosten slutter, la værforholdene bli bedre. Men ikke overdriv, plantene skal blomstre allerede i bakken, og ikke på balkongen..

Herde planten fra slutten av april. For å gjøre dette, flytt plantene til frisk luft og ha det der en stund. Dermed vil hun gradvis bli vant til utetemperaturen..

transplanteringFor å plante i åpen mark, graver du først hull og legger humus fra blader eller gjødsel i dem. Avstanden mellom skuddene skal være minst 20-30 centimeter. I de første dagene etter planting av frøplanter, inspiser du plantene. Det anbefales at de ikke er i direkte sollys. I tillegg spray en eller to ganger om dagen..

En voksen marine trenger ikke hyppig vanning. Det er nok å helle litt under roten uten å berøre blomsterstandene. Dette bør gjøres når en tørr skorpe dannes på bakken..

En viktig nyanse ved avreise er introduksjon av mineralsk og organisk gjødsel. Dette er nødvendig for en lang og rik blomstring. Første gangs fôring påføres 10-12 dager etter transplantasjon, og deretter igjen etter 14 dager.

Hybrid heliotrop

heliotrope hybridHybrid -heliotropen er preget av en oppreist stilling, og stilkene er ganske sterkt forgrenet til sidene. Bladene i en mørkegrønn farge har en lang, langstrakt form, som minner om en oval. Høyden på denne plantesorten når noen ganger femti centimeter. Blomsterstanden kan ha en hvit, lilla eller lilla tone, og størrelsen når femten centimeter i diameter.

Heliotrope, som vokser i en blomsterpotte, må med jevne mellomrom tas ut til balkongen, ellers begynner den å strekke seg.

Denne sorten er mest vanlig for innendørs dyrking..

Heliotrop Peruvian Marine

heliotrope peruansk marinEn ganske vanlig plantetype, som når en høyde på femti centimeter. Det begynner å blomstre kort tid etter planting av frøplanter i åpen mark. Med riktig omsorg kan du allerede fra juni observere vakre blomsterstander som vil glede deg med en fantastisk praktfull utsikt før froststart.

De viktigste kultursortene:

 1. Heliotrope av varianten Princess Marina. Denne planten skiller seg ut blant andre med en veldig rik blå-fiolett farge. De åpne knoppene er ikke i stand til å avgi en sterk aroma. Denne sorten er liten i høyden og når bare tretti centimeter..prinsesse Marina variasjon
 2. Heliotrope Mini Marine. Den har små fiolettblå blomster. Bladene er lilla i fargen og mørkegrønne i fargen. Vokser mellomstor med riktig omsorg.heliotrope mini marin
 3. Heliotrope Black Beauty. Planten er lilla i fargen. I blomstringsperioden frigjøres en veldig rik vaniljelukt. På grunn av dette brukes denne varianten veldig ofte til produksjon av parfymeri og kosmetiske produkter..heliotrope svart skjønnhet
 4. Dwarf Marine heliotrope. Den har rike mørkeblå blomsterstander. Kulturen er lav. En voksen plante overstiger ikke trettifem centimeter.heliotrope dverg marine
 5. Regal Dwarf heliotrope. Den har en ganske pen kompakt buskform. Blomstene i denne sorten er de største og har en deilig rik aroma..rigal dvergsort
 6. Heliotrope av sorten White Lady. De er preget av tilstedeværelsen av hvite blomster, som er samlet i brede blomsterstander. Bladene er store, ikke glatte. Platene er hovedsakelig lysegrønne.hvit dame
 7. Heliotropen av babyblå sorten. Blomstene er lilla-lilla i fargen, ganske store i størrelsen. Buskene er ganske kompakte. På grunn av sin lille størrelse er de egnet for dyrking i blomsterpotter..babyblå variant
 8. Heliotrope Odysseus. Dette er en veldig lav busk. Høyden når ikke engang tretti centimeter, derfor er den mye brukt til å dekorere balkonger, så vel som i teppe blomsterbed. Bladene er mørkegrønne, avlange.odyssé -variasjon
 9. Heliotrope klasse Job. Den skiller seg fra andre varianter i for mye forgrening. Blomstene har en lys blå-fiolett nyanse. Blad av mørkegrønn farge.Jobs karakter

Arboreal heliotrop

treelik heliotropeDenne variasjonen av heliotrope er ofte preget av en liten størrelse, i sjeldne tilfeller kan høyden nå seksti centimeter. Grener kan spre seg eller stå opp. Blomstene er ganske små, har en lilla farge og en rik behagelig forlokkende aroma..

I mange tropiske land kan du finne en trelignende heliotrop så mye som to meter høy. I vårt klima er dette selvfølgelig urealistisk, siden disse buskene ikke tåler vintrene våre, og derfor vokser hovedsakelig som ettårige planter..

Bladene av denne sorten har en rik mørkegrønn farge. De har veldig fine hår. Planten begynner å blomstre i juni, og slutter når de første frostene kommer..

fantastiske heliotrope blomsterPå grunnlag av den trelignende heliotropen, så vel som når den krysses med andre varianter, har det nå blitt avlet et ganske stort utvalg av nye arter av denne kulturen. Alle har slått rot med stor suksess i vårt område, og er populære i hagetomter, parker, torg.

Blant de mest populære variantene av heliotrope er følgende:

 1. Mini Marine. Den er preget av kompakthet og en liten høyde – innen tretti til trettifem centimeter. Bladene er mørkegrønne i fargen. Lyse blå-fiolette blomster med utmerket vanilje aroma.
 2. Svart skjønnhet. Har blomsterblomstrer med corymbose med en lilla farge. Vokser opp til førti centimeter høy.
 3. Duftende glede. Den har omtrent samme størrelse som den forrige sorten. Plantenes særegenhet består i blomster, hvis midten er malt i en lavendelfarge som skiller seg fra alle andre..
 4. Regal Dwarf. Har utmerkede frodige blomsterstander med en mørk blå nyanse. Denne planten er liten i størrelse, omtrent tretti centimeter.
 5. Hvit dame. Vil ikke se bort fra amatører og blomsteroppdrettere. Buskens høyde når førti centimeter. Når blomstringsperioden begynner, vises ganske store blomsterstander med et stort antall rosa knopper, som til slutt blir til snøhvite blomster med en forlokkende aroma.

Heliotrope blomst havbris

heliotrope havbrisHøyden på denne heliotropen når maksimalt førtifem centimeter. Blomster vokser opp til tolv cm i diameter.

Busken begynner å blomstre fra begynnelsen av juni, og slutter i slutten av oktober, når de første frostene allerede kommer. Erfarne gartnere begynner å så frø av havbrisen i april, siden det etter 60 dager allerede kan glede deg med de første knoppene..

Havbrisen er absolutt termofil, så etter såing, hold frøene på et varmt sted, unngå trekk. Du må også være forsiktig med å vanne plantene, bruk avgjort vann ved romtemperatur.

Før du planter i bakken, bør jorden gjødsles med spesiell organisk gjødsel. Avstanden mellom hullene bør holdes på omtrent tretti centimeter.

Etter planting, ikke la jorden tørke ut for mye, havbrisen foretrekker fuktighet. Etter vanning er det tilrådelig å bare løsne bakken litt og lage et såkalt lysbilde nær busken.

Når planten er omtrent en måned gammel, må den klemmes. På sidegrenene må du kutte toppen, og da vokser busken ikke, men på sidene. For dannelse av en frodig krone, bør noen ekstreme skudd fjernes helt ved roten..

Som du kan se, er det mange varianter og varianter av heliotrope. Når du kjenner de grunnleggende reglene for omsorg og dyrking, kan du nyte hvilken som helst av dem på din personlige tomt, på balkongen og til og med i landskapsdesign..

Video om voksende heliotrop

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring