15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmetjeneste for hymenokallis

Den uvanlige formen på hymenokallisblomsten tiltrekker øyet Planter av slekten Hymenokallis eller edderkoppliljer kom til Europa i en tid med de store geografiske funnene, men ble ikke like populære som hippeastrum eller sørafrikansk amaryllis. Faktisk, hvis hymennocallis vises på vinduet, skiller hjemmepleie seg lite fra omsorg for andre løkplanter, men en ganske sjelden plante blir en original dekorasjon av vinduskarmen.

Funksjoner i hjemmeblomsten hymenokallis

Bulbous plant hymenokallis Krav til vekstforhold og omsorg for forskjellige arter av hymenokallis kan variere betydelig. Dette skyldes det faktum at noen av plantene er innfødte innbyggere ved foten, mens resten av hymenokalliene vokser i en subtropisk, ganske fuktig sone. Derfor trenger løkplanter i det første tilfellet en kort hvileperiode, og innbyggerne i subtropene, der det ikke er sesongskifte, forblir eviggrønne hele året.

Hjemme dyrkes Hymenocallis caribbean eller Hymenocallis caribaea, en eviggrønn art, oftest.

Denne innendørs hymenokallisblomsten har:

  • stor, opptil 10 cm i diameter, pæreformet pære;
  • spisse, lansettformede, opptil en meter lange og opptil 7 cm brede, blader av en mørk grønn eller spraglet farge;
  • vertikal, hul innside peduncle med en umbellate blomsterstand på toppen.

Blomstringen skjer i vintermånedene og kan vare opptil 100–120 dager. På peduncle åpnes fra 3 til 7 store hvite blomster av en karakteristisk “arachnid” -form etter hverandre.

Hymenokallis bryr seg hjemme

Bare med riktig omsorg vil hymenokallis glede seg over blomstringMed et eksotisk utseende er hymenokallisblomsten ikke forskjellig i sin finurlige karakter, derfor er de grunnleggende kravene til omsorg veldig nær omsorgen for at andre dekorative løkplanter oppnås under husets forhold..

For at hymenokallis skal føle seg bra, utvikle seg, blomstre og vokse en løk, må den skape de rette forholdene.

Belysningen skal være lys og langvarig. Selv om vinteren krever eviggrønne arter mye sol, så det er bedre å lage ekstra belysning for dem i 10-12 timer om dagen. Optimal oppstilling av blomsterpotten hymenokallis – sørvindu.

I løpet av løvveksten, det vil si våren og sommeren, klarer plantene seg godt ved normal romtemperatur. Som en del av hymenokallis omsorg, kan potter tas ut i luften, som dekker plantene fra den kalde vinden.

Om vinteren, spesielt med mangel på lys, senkes temperaturen til 12-18 ° C, avhengig av arten. Hvis fytolamper er installert, kan eviggrønne karibiske hymenokallis forbli ved romtemperatur.

For løvfugler er disse forholdene ikke egnede. De tørkede løkene overføres til et kjølig sted, hvor de lagres til spirene våkner ved en temperatur på 10-12 ° C.

Hymenokallis blomstVanning av planten er et av de viktigste trinnene i omsorgen for hymenokallis hjemme. På den ene siden tolererer kulturen ikke overdreven tørrhet i jorda, som den reagerer på med visning av blader og raskt tap av blomster. På den annen side truer rikelig vanning med vannlogging og forfall av rotsystemet og selve pæren. For å forhindre at dette skjer, må du nøye overvåke tilstanden til jorda og hymenokallisblomsten..

Når plantene har blomstret, og bare løvverk er over jordoverflaten, reduseres vanningen litt, men stoppes ikke. Hvis en løvfiskart vokser i huset, stoppes vanningen i kortsiktig hviletid..

Fukting av jorda kan kombineres med en slik hymenokallis -pleieprosedyre som å tørke løvet med en fuktig klut. Dette vil forbedre blomstens utseende og velvære på varme dager og med overdreven tørr luft..

Flytende blandinger brukes til å mate planten.Gjennom hele aktivitetsperioden blir planter matet med ferdige, flytende blandinger for dekorative blomster eller løkarter. Intervallet mellom bandasjer er 2-3 uker..

Når du gjødsler hymenokallis, bør du bruke gjødsel forsiktig med høyt nitrogeninnhold. På den ene siden stimulerer slike sammensetninger utviklingen av løvverk og veksten av løken, men på den annen side påvirker overskuddet av dette elementet negativt kvaliteten og varigheten av blomstring, og pæren uforberedt på overvintring noen ganger råtner.

I hele overvintringsperioden slutter innendørs hymenokallisblomst, spesielt løvfugler, å gjødsle.

Planting og omsorg for hymenokallis

Om nødvendig kan planten enkelt overføres til en ny potte. Hymenokallis er relativt rolig om plantingen og omsorgen som følger. Men omlastning slår ofte ned den rytmen som er vanlig for kultur, blomstring utsettes, så de prøver å plante den om igjen ikke oftere enn etter 3 eller 4 år.

Og likevel, hvis røttene har flettet hele klumpen på substratet helt, eller det har dukket opp barn på pæren, kan en transplantasjon ikke unngås. Hymenokallis -blomsten trenger romslige beholdere, der et ganske tykt dreneringslag er laget i bunnen..

Ved planting begraves løken bare to tredjedeler av høyden.Deretter fylles beholderen med et substrat og pæren begraves i midten med en halv eller to tredjedeler. Jorden er komprimert og rikelig fuktig.

Den beste potteblandingen for hymenocallis er en som gir planten næringsstoffer, luft og fuktighet. Derfor blandes underlaget fra hagjord, humus, grov sand og torv slik at den resulterende jorda er løs og godt strukturert. Den tilberedte blandingen dampes eller steriliseres på en annen måte. For å redusere risikoen for råteutvikling, tilsettes knust kull eller finhakket sphagnummos til underlaget.

Video om hymenokallis eller edderkopplilje

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring