15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig dyrking og stell av osteospermum

vokser og bryr seg om osteospermum For at dyrking og stell av osteospermum skal skje på en gang, er det nok å følge enkle regler. Blomsten er ikke kresen når det gjelder vekstforholdene. Den er i stand til å overleve i all slags vær og på en rekke jordarter..

Osteospermum plante: egenskaper og typer

typer osteospermum for hagen Planten kalles ofte afrikansk kamille. Osteospermum presenteres i form av en spredt busk. Kvister er oppreist, rikelig dekket med løvverk. De er ovale, lange, grå eller grønne..

Skyggen av blomstene påvirkes av plantingsstedet og mengden lys..

De løse knoppene er frottéblomstrer opp til 6 cm i diameter. Blomster er delt inn i ekstreme og sentrale. Sidene er oftere lilla og hvite, og de sentrale er blå eller lyseblå..

Blomstringene mister ikke attraktiviteten i omtrent 5 dager, og når de visner, dukker det opp friske knopper i stedet. Derfor er blomstring av osteospermum langvarig. Med riktig pleie og gunstige værforhold fortsetter blomstringen til midten av oktober..

Knoppene åpnes bare i klart vær nærmere middagstid, og stenger umiddelbart etter solnedgang. På regnfulle og overskyede dager vil du ikke kunne se skjønnheten i blomsterstandene. Dette beskytter pollen mot vind, regn og nattdugg..

De minst vanlige variantene er de hvis blomster har varme nyanser (gul, oransje, rød).

Hovedtyper:

  1. Osteospermum Pass blomstrer i en lilla eller rosa nyanse. Diameteren på den åpne knoppen er ca 4,5 cm. Lidenskapen blir liten, derfor vokser den som et husplante.osteospermum Pass
  2. Osteospermum Kult. Den årlige planten presenteres i form av en liten busk. Blomsten er ikke upretensiøs for værforholdene. Den tåler høye og lave temperaturer godt. Blomstene er i form av en kamille, med en diameter på 7 cm.osteospermum Kult
  3. Osteospermum Asti. Små busker med mellomstore blomster (5 cm i diameter). Anlegget er motstandsdyktig mot tørke, vind, varme, lett frost. Blomstringen er rikelig nok, varer til slutten av november.osteospermum Asti
  4. I vår region er ampeløs osteospermum ganske populær. Du kan dyrke blomsten som et husplante i kanner eller potter. Arten elsker solen veldig, og hvis du planter en busk i et åpent område, vil den blomstre lenge og voldsomt.osteospermum ampeløs
  5. Osteospermum Akila Parple. Arten er frostbestandig. Skiller seg ut i lyse lilla blomster.osteospermum Akila Parple
  6. Osteospermum Accord. Dette er en årlig, ganske høy plante. Tusenfrydens diameter er 4,5 cm. Knoppene har et blått senter og hvit kant. Blomstringen varer fra tidlig sommer til sen høst..osteospermum Accord

Osteospermum: voksende frøplanter

voksende frøplanter av osteospermumFor å dyrke en plante er metoden for stiklinger eller planting av frø egnet. Noen varianter kan bare dyrkes fra korn. Videre blir plantematerialet sådd direkte i det åpne bakken, på det permanente stedet. Ulempen med denne reproduksjonen er sen blomstring. For å oppnå tidlig knoppdannelse, bør plantene først dyrkes..

For at frøene skal slå rot og spire før, bør deres tette skall knuses før de plantes..

Tidspunkt for planting av frø til frøplanter

så frøFor å få tidlig blomstring må du så frø til frøplanter i de siste dagene av mars. For at frøene skal spire, trenger planten varme. Temperaturen fra +18 til + 200C er den mest optimale. Etter halvannen uke begynner frøene å spire.

Frøplanteunderlag

Når du plasserer planten i jorden, må du sørge for at den er løs. Jorden skal bestå av torv, fallne blader, humus og sand. Underlaget kan tilberedes ved å blande sand og torv i like store mengder..

Såregler

Siden kornene til osteospermum er store nok, spirer de godt. Hvis du planlegger å dyrke innendørs arter, blir frøene plantet umiddelbart i potter. Dermed elimineres risikoen for å skade rotsystemet under plantetransplantasjon. Det anbefales ikke å dype plantematerialet dypt, det er nok å trykke det ned i bakken med en halv centimeter og dekke det med jord.

For at frøene skal spire godt, bør de bare tas tørre. Bløtlegging vil ikke forbedre spiring. Bedre å bare legge dem i en fuktig klut eller serviett..

Beholdere med plantede frø bør dekkes med glass eller tykk film, settes på et varmt, lyst sted. Frøplantene vil vokse ganske raskt bare hvis du gir den mye sol og en temperatur på minst +200 C. Det anbefales å holde beholdere på vinduene som vender mot sør- eller vestsiden.

Frøplante: omsorg og påfølgende planting

dykk frøplanterMens du vokser frøplanter, vanner du dem sparsomt uten å overfukte. Toppdressing utføres bare en, 15 dager før planting i bakken. Dette øyeblikket faller midt på våren. Mineral og organiske formuleringer er gode alternativer..

Noen gartnere diskuterer behovet for å klype planten. Prosedyren utføres to ganger før du lander i åpen bakke. Klemming bidrar til å bremse strekkingen av planten, noe som bidrar til å danne en vakker busk i tide. I tillegg vil planten blomstre mye bedre..

Herding av frøplanter

Osteospermum er motstandsdyktig mot kulde, men herding vil ikke skade det. Det er nødvendig å venne plantene fra det øyeblikket bladene begynner å vises på den. Da bør temperaturen reduseres, for eksempel å slippe inn kald luft inn i rommet. Den første prosedyren bør ikke vare lenger enn 12 minutter. Deretter øker vi herdetiden og reduserer temperaturen til +110 С.

Så snart nattefrosten stopper ute, er det på tide å overføre plantene til osteosmermum til åpen jord..

Gunstig periode for avstigning

jordforberedelse for planting av frøplanterPå tidspunktet for avstigning, bør du ha en sterk flukt. Frøplanter bør overføres til bakken sent på våren – forsommeren, når været blir stabilt varmt.

Frøplanter bør plantes i et område som er godt oppvarmet av solen. Det viktigste er at det ikke er harde vind her. Jorda for planten skal være fruktbar, løs, befruktet.

Plantingsprosessen gjøres best på en solrik og varm dag. Frøplanter må graves ut av beholderen sammen med bakken og plasseres i det forberedte hullet. Tamp jorden og hell deretter vann over den. Det må opprettholdes stor avstand mellom plantene. Den skal være omtrent 50-100 cm.

Osteospermum stiklinger

forankring av skjæring av osteospermumEn annen måte å planteformere på er stiklinger. Innkjøp av plantemateriale bør gjøres på slutten av sommeren. Du må kutte stiklinger på toppen av planten diagonalt. Hver av dem bør ha flere ark.

La stiklingene ligge i vann i en måned, og transplanter dem deretter i potter. Pottemediet bør inneholde sand, jord og humus. Deretter sprayes stiklingene med gjødsel og dekkes med en film. Det er også nødvendig å opprettholde et temperaturregime på ca 180 C. Frem til våren overvåker vi spirene, og så snart nattfrosten er over kan de flyttes til åpen bakke.

Voksende og omsorg for osteospermum

osteosperm i potteHvis du bryr deg riktig om osteospermum, vokser du en upretensiøs, attraktiv og hyggelig blomst..

Vanningsmodus

Vanning av planten er nødvendig regelmessig og i moderate mengder. Ta bare varmt og avgjort vann. De bruker også regnvann. Ikke glem dette, spesielt i varme eller tørke. Om vinteren bør vanning gjøres slik at jorden ikke er tørr.

Etter hver vanning anbefales det å fjerne alt ugress og løsne jorda. Dette vil hjelpe busken til å ha god immunitet og motta alle nødvendige sporstoffer og vitaminer..

Plantefôring

I løpet av sesongen bør planten mates tre ganger: på denne måten vil det vise seg å forlenge blomstringen, og de løse knoppene vil få en rik, lys skygge. Første gang å gjødsle skuddene bør være tre uker etter planting. Den andre fôringen utføres før blomstring, når knoppene bare begynner å sette seg. Og den tredje arrangeres i slutten av august. Du kan gjødsle osteospermum med kaliumnitrat eller superfosfat, ved å følge instruksjonene. Du kan bruke spesielle komplekse komposisjoner for blomster.

Beskjæring av blomsterstander

For at busken skal glede seg over sin skjønnhet gjennom den varme årstiden, anbefales det å systematisk fjerne tørre blomster. Hvis dette ikke er gjort, vil de bli en hindring for dannelsen av nye, sunne knopper..

Osteospermum overvintrer

osteospermum i blomsterbedetAfrikansk kamille dyrkes best som flerårig plante. For å gjøre dette, for vinteren, bør osteospermum plasseres i et kjølig og lyst rom. I de kalde månedene må du vanne blomsten til et minimum, fordi overflødig fuktighet i kulden vil være ødeleggende for planten..

Å forlate planten i det åpne bakken for vinteren er bare mulig i de sørlige områdene, der lufttemperaturen ikke faller under -80 C. Men til tross for dette bør blomsten dekkes forsiktig med et spesielt lerret, som fjernes med begynnelsen av våren.

Lavvoksende typer osteospermum er veldig glad i gartnere og designere. Slike planter ser bra ut i et blomsterbed, de tar ikke mye plass og kommer rolig sammen med andre blomster. Afrikanske tusenfryd vokser godt i potter, så når de lager blomsteroppsatser, er de perfekte.

Osteospermum blomstrer – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring
Next Post
Proverka
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org