15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vellykket dyrking av helenium fra frø i det åpne feltet

voksende helenium fra frø Riktig dyrking av helenium fra frø er nøkkelen til en vakker og sunn plante. Hvis du observerer plantetiden, velger du riktig sted og holder deg til vanning og fôring, så danner denne høststauden en frodig busk med mange fargerike blomster.

Gelen: hovedtyper og beskrivelse av dem

fantastisk helenium i hagen Anlegget ble først oppdaget i Nord- og Mellom -Amerika, men på ganske kort tid har helenium blitt populært over hele verden. Det er en flerårig urt med et godt utviklet rotsystem..

Blomsten kjennetegnes av sterke peduncler, som tørker ut ved begynnelsen av den første frosten.

I dag er det rundt 30 forskjellige typer helenium. Den presenterte planten har ikke form av en busk. Gelen er en enkelt prøve som er nær hverandre..

Stilkene er alle rette, jevne. Høyden når 160 cm. Bladene er lansettformede, arrangert vekselvis. Knoppene samles i blomsterstander som ligner formen på en kurv.

Hovedtyper av gelen:

  1. Chuppah. Denne typen blir ofte referert til som en hoopesa. I naturen foretrekker den å vokse i steinete områder. Høyden på skuddene overstiger ikke 1 m. Stenglene til Hupa helenium er rette, sterkt forgrenet i den øvre delen. Bladene er dype grønne med en brun fargetone. Blomster er single. De når 8 cm i diameter og er gule. Blomstring kan observeres i slutten av juni eller begynnelsen av juli.helenium chuppah
  2. Gelenium Autumn Jazz. Dette er en av de vakreste variantene. Planten vokser opp til 1,2 m i høyden. Blomstene er vakre og store. De presenteres i form av en kamille. Diameteren på den åpne knoppen når 6 cm. Kronbladene får en rik gul, brun eller burgunder, litt kuttet i endene.helenium høstjazz
  3. Gelenium Ranchera. Blomsten vokser ikke høyere enn 1,5 m. Bladene er langaktige, litt spisse i endene. Knoppene er små. Kronbladene har en dyp rød nyanse. Mindre vanlig kan de få en rødlig eller gulaktig farge og et lilla senter..helenium rancher
  4. Gelenium Chelsea. Dette er hybriden som blomstrer først. I utgangspunktet har knoppene en rød fargetone, men over tid vises en gulaktig tone på dem. På slutten av sommeren blir kronbladene oransje. Blomstene er hjulformede. Stilkene er ikke høye.gelenium chelsea
  5. Gelenium Rubintswerg. Denne sorten gjelder også for hybrider. Planten når en høyde på 65 cm. Blomstene er i form av en kurv. Kronbladene er rubinrøde. Begynner å blomstre i andre del av juli.helenium rubinzwerg

Høsthelenium er ikke mindre populært. Sorten kjennetegnes ved sine lyse farger som ikke mister attraktiviteten i mange måneder..

Dyrker helenium fra frø

frøplanter av heleniumfrøDet er ikke nødvendig å ha spesielle ferdigheter for å dyrke en ny plante. Det er nok å overholde plantetiden, utføre forberedelsene riktig og følge de enkle pleie anbefalingene.

Metoder for såing av frø

Denne reproduksjonsmetoden brukes ofte av de som er vant til å kontrollere hele prosessen med å dyrke planter. Planting av korn utføres både i esker og direkte i det åpne bakken. For frøplanter utføres såing av frø i andre del av februar eller i begynnelsen av mars. Når det gjelder å plante utendørs, er høsten den beste tiden. I løpet av vinteren vil plantematerialet gjennomgå en naturlig lagdelingsprosess..

Planting av frøplanter

så heleniumfrøDet anbefales å så frø i lange beholdere. Det er best hvis de er laget av tre eller slitesterk plast. Underlaget for helenium må brukes næringsrikt. Et godt alternativ er en jord som er beregnet på blomstrende planter..

Ikke glem drenering. For dette kan du bruke mellomstor knust stein eller ødelagt murstein. Deretter helles jorden. Kornene blir sådd på overflaten, uten å begrave dem i bakken. Plantematerialet er lett dekket med en sandkule. For rask spiring anbefales det å dekke beholderen med polyetylen..

Hvis alt er gjort riktig, vises de første skuddene om en måned..

Det er nødvendig å holde beholderne i et rom der lufttemperaturen er innenfor +200 C. Etter at to fullverdige blader dukker opp, dykker plantene. Du kan plante blomster i en hvilken som helst beholder. Men det er best hvis torvgryter brukes til planting..

Planting av frøplanter i åpen mark

frøplanter av heleniumFrøplanter plantes i et blomsterbed i andre del av mai eller begynnelsen av juni. På dette tidspunktet er jorda allerede godt oppvarmet, noe som er veldig viktig for helenium..

Området skal være godt opplyst av solen og beskyttet mot trekk. Når det gjelder jorda, er det best å plante i en litt sur og næringsrik jord som perfekt gjennomsyrer fuktighet..

Før du planter frøplanter i et blomsterbed, graves stedet nøye opp, alt ugress og rusk fjernes. Du må også legge til kompost og lage groper..

Så snart stedet er forberedt, begynner de å plante. Først må du hente frøplantene fra potter og legge dem i vann slik at rotsystemet blir mettet med vann. Etter 20-30 minutter blir plantene overført til jorden..

Riktig pleie av helenium i hagen

Det er ikke vanskelig å ta vare på denne typen planter. Det viktigste er å kjenne til funksjonene som blomsten har.

Irrigasjon

vanning av blomster

Vanning av helenium er nødvendig ofte og rikelig. Tørke er skadelig for stauder. Etter hver prosedyre anbefales det å løsne jorda og fjerne ugress. Dette er veldig viktig, siden mangel på oksygen og en skorpe som dannes på jordoverflaten kan føre til visning..

Blomster som er plantet med frø, begynner å blomstre det andre året.

Plantebefruktning

gjødsel for heleniumDet er nødvendig å mate helenium tre ganger per sesong. Den første befruktningen påføres de siste dagene i mai. For å gjøre dette, rør 20 g urea i 10 liter rent vann. Den resulterende løsningen helles over blomstene. Kaliumsulfat kan også brukes.

Den andre fôringen utføres under aktiv utvikling. For å gjøre dette, bruk Agricola-7 eller Agricola-fantasy. Alle disse preparatene kombineres med 1 liter kumøkk og 10 liter vann..

Den siste prosedyren utføres i andre del av oktober. Det er nødvendig for blomsten å overleve vinteren godt, få styrke og glede med rikelig blomstring. For å gjøre dette, fortynn 20 g kaliumsulfat og superfosfat i 10 liter væske.

Overføre

For å ha mange blomster, og de har en lys farge, er det nødvendig å plante helenium hvert annet eller tredje år. For å gjøre dette er rotsystemet delt inn i flere deler og transplantert til et annet passende sted..

Sykdommer og skadedyr

Flerårig er ganske motstandsdyktig mot forskjellige sykdommer. Men til tross for dette blir planten noen ganger påvirket av krysantemnematoden. Det ødelegger både blader og knopper. På grunn av dette blir de brune og tørker ut..

Å bli kvitt en nematode er enkelt. For å gjøre dette må du fjerne alle berørte skudd og helle selve blomsten med en svak løsning av svovel eller kalkmelk.

Hvis du følger alle regler for omsorg, er ingen insekter og sykdommer forferdelige for helenium. Blomsten vil glede seg over mange år med sine vakre skudd og attraktive, lyse knopper.

Plante frø i åpen mark

plante helenium i åpen markHvis du bestemmer deg for å så frø umiddelbart på et blomsterbed, må du gjøre dette like før frostene, slik at de ikke rekker å stige.

Først må hagen graves opp. Hvis jorden er tung, leirete, befruktes den med humus og en liten mengde sand tilsettes.

Så snart stedet er forberedt, kan du begynne å danne sporene. Avstanden mellom hullene skal være innen 30-35 cm. Frøene sås ikke tykt, ellers må du bryte gjennom.

Så snart plantene dukker opp på overflaten, er det nødvendig å sikre at de ikke drukner av ugress. Når plantene når 10 cm i høyden, kan du begynne å plante dem og observere avstander på 25 til 30 cm.

voksende helenium i det åpne feltetNytransplanterte prøver blir vannet hver dag. Det er best å gjøre dette om kvelden etter at solen har gått ned. Vannet må være varmt og rent.

Regnvann kan også brukes til vanning, men det bør være ved romtemperatur..

Formering av helenium ved å dele busken

Dette er en av de enkleste avlsmetodene. For å vokse ung på denne måten er det nødvendig å ordentlig dele rotsystemet..

I utgangspunktet må du grave en busk sammen med en jordklump. Deretter deler du den i flere deler med en kniv eller annen skarp gjenstand. Samtidig er det viktig å sikre at rotmassen er minst 20 cm i diameter. Flytt det forberedte plantematerialet inn i en hul og dekk det med jord. Tamp jorden litt på toppen og vanne rikelig.

Ved planting er det nødvendig å sikre at rotkragen er over jordoverflaten.

Overvintrende helenium

forbereder gelen for vinterenTil tross for at denne planten er helt vinterhard, er det en mulighet for frysing. For at en blomst skal overleve vinteren godt, er det nødvendig å klippe den hvert år. Sagflis eller grangrener er et utmerket alternativ. I områder hvor alvorlig frost observeres, er rotsystemet dekket med en fiberduk..

Voksne prøver, før de beskyttes, anbefales å kuttes. Gjør det med en skarp kniv eller hagesaks..

Ta av ly umiddelbart etter at snøen har smeltet.

Gelenium er en unik blomst som, hvis den plantes riktig, vil glede deg med sine lyse blomster i mange år. På grunn av de dekorative egenskapene brukes stauder ofte til å lage landskapsdesign. Det ser flott ut i store blomsterbed, i nærheten av prydbusker. Planten passer også godt til høsttyper blomster..

Interessant om voksende helenium – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring