15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Uvanlig søyle ratibid på sommerhuset deres

ratibid søyle Planten, kalt ratibida columnar (“meksikansk hatt”), som vokser fra frøene som ikke forårsaker noen spesielle vanskeligheter, er en av de mest populære blant hobbyfolk. Dette er en veldig vakker og lettstelt kultur som kan dekorere alle områder..

Funksjoner i ratibid -søyle

Meksikansk hatt i landet Denne typen blomst tilhører gruppen av store planter med uttrykksfulle knopper. Fosterlandet til søyle ratibid, eller, som det også kalles “meksikansk hatt”, er landene i Mexico og Canada. Men til tross for opprinnelsen, utvikler den seg vakkert på våre breddegrader..

I hjemlandet blir planten også referert til som:

  • fingerbøl;
  • echinacea smalhodet;
  • langt eller søyle ratibid.

Blomsten tilhører gruppen av urteaktige planter. I naturen foretrekker den tørrere områder. Ratibida søyle er en blomst som vokser på præriene og langs motorveiene. Ofte “bosetter” planten seg i nærheten av forlatte hus og dekker områder som ikke har blitt dyrket på lenge..

Dyrking av søyle ratibid begynte i 1811.

Et særtrekk ved denne kulturen er dens langstrakte løvfellende plater. De kan enten være fjærete eller delt. De nedre bladene er grålige. De vokser opp til 16 cm i lengde, og bredden overstiger ikke 7 cm..

åpent løvverkPlanten vokser i form av en busk med mange spredte grener. I gjennomsnitt når den en meter i høyden. Stilkene av denne sorten er grove, litt dekket med fine hår..

På voksne planter dannes en pil som en knopp dannes på. Diameteren på den søylige ratibidblomsten kan nå 7 cm. Ofte har løse knopper en burgunderfarge, men det er også de som er malt i en brungul tone. På slutten av blomstringen dannes frukt i form av frø. Modne korn er lysebrune.søyle ratibidfrø

Omsorg for denne arten er veldig enkelt. For å dyrke en blomst i blomsterbedet ditt trenger du ikke ha spesielle ferdigheter. Etterlevelse av minimum antall regler vil gjøre planten til den mest fargerike avlingen på nettstedet ditt..

Riktig pleie av ratibid søyle

hage dekorasjonHvis du vil at mange sommerfugler skal bosette seg i blomsterbedet ditt, så er den meksikanske hatten det du trenger. Blomstene i denne kulturen avgir en spesiell aroma og komponenter som er veldig glad i noen av de vakreste innbyggerne på planeten vår..

Velge et landingssted. Dette er en viktig betingelse for dyrking av søyle ratibid. For at busken skal utvikle seg godt og glede seg lenge med sine uvanlige blomster, bør den plantes i områder med mye sol. jordforberedelseDu kan ta hvilken som helst jord for en blomst. Et utmerket alternativ ville være et lammende underlag med nøytral surhet..

Det anbefales ikke å plante planten i nærheten av vannforekomster. Ratibida søyle tåler dårlig fuktighet.

Irrigasjon. Busken trenger ikke hyppig vanning. Denne prosedyren bør bare utføres hvis jorda er veldig tørr og etter luke. For dette må du bruke vann eller regnvann..moderat vanning

Gjødsel. Når det gjelder fôring, er det ingen spesiell tidsplan for denne avlingen. Takket være det velutviklede rotsystemet er blomsten perfekt i stand til å trekke ut nyttige komponenter for seg selv. Flere gjødslingsapplikasjoner er tilstrekkelige per sesong. Komplekse preparater er best egnet. Du bør ikke la deg rive med slike blandinger, siden deres overskudd kan forårsake rask utvikling av grønn masse og redusere blomstringstiden.

søyle ratibidfrøFrøsamling bør utføres etter at plantene har falmet og tørket godt. For å gjøre dette må du kutte boksene med en skarp kniv og male dem til støv, og dermed frigjøre kornene fra andre deler.

Om høsten, når frukten høstes, må stilkene kuttes. Du trenger ikke å dekke buskene for vinteren, de tåler perfekt lave lufttemperaturer.

Formering av ratibid av frø

frøvokst ratibid-søyleFor å dyrke en ny plante kan du bruke både stiklinger og korn. Den andre metoden er en av de enkleste og mest effektive. Med riktig pleie er blomsten i stand til å reprodusere seg selv, takket være rikelig selvsåing..

Det er lett å dyrke søyle ratibid fra frø. Såing av frø til frøplanter bør utføres i begynnelsen av februar. Denne regelen må overholdes, dette gjør at busken kan glede deg med blomstringen samme år..

Før du legger kornene i jorda, må du:

  1. Stratifiser plantematerialet (alle korn bør oppbevares i omtrent 30 dager ved en temperatur som ikke er høyere enn 70 C).frølagdeling
  2. Jorden skal bare brukes med nøytral surhet..surhetstest
  3. For at kornene skal spire raskere, må du dekke beholderen på toppen med polyetylen..dekk beholderen med frø
  4. Velg når to fullverdige blader vises på unge planter.plukke frøplanter
  5. Plant på stedet i midten av mai, og oppbevar i et kjølig rom til den tiden.det er på tide å plante i bakken

Før du planter frøplanter i et blomsterbed, må du herde dem litt. For å gjøre dette, i løpet av to uker, bør beholderen med unge planter tas ut i frisk luft, og stadig øke tiden. Før du flytter dem til blomsterbedet, må jorden i blomsterpotten vannes og vente i omtrent to timer. På slutten av denne tiden bør potter fra hver plante fjernes, bevaring av integriteten til jordkomaen og plasseres i en ferdiglaget depresjon.

såing av ratibidekornSåing av frø kan også utføres direkte i det åpne bakken. Prosedyren bør utføres i mars eller april. Såperioden avhenger av regionen og værforholdene. Før plantematerialet legges i jorda, må stedet graves forsiktig opp og jevnes godt ut. Lag deretter stier med en dybde på ca 2 cm. Avstanden mellom radene bør ikke overstige 30 cm. Hvis plantene er tette, må de tynnes ut og holde en avstand mellom plantene på 35 cm.

Frøformering av søyle- eller “meksikansk hatt” ratibid, beskrevet ovenfor, bekrefter nok en gang enkelheten ved dyrking. Ved å følge enkle regler kan du radikalt transformere nettstedet ditt på kort tid og fylle det med utrolige aromaer.

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring