15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkel shefflera omsorg hjemme

omsorg for shefflera hjemme I løpet av de siste tiårene har denne dekorative løvblomsten vunnet enorm popularitet blant blomsteroppdrettere rundt om i verden. Omsorg for en shefflera hjemme er enkelt. Dette er en av årsakene til plantens popularitet blant amatører..

Beskrivelse av blomsten

spraglet shefflera Hjemme vokser det oftest tresorter. Blant 600 arter er det lianer og buskprøver, både med grønne og spraglede blader. Det er den bisarre formen på platene som tiltrekker alles oppmerksomhet til sheffler. Hvert blad består av flere (fra 3 til 12) fingerobber på tynne lange petioles, som på grunn av plasseringen ligner en åpen paraply.

Shefflers er innfødt i regnskogene i Australia, New Zealand, samt Sørøst -Asia, den malaysiske øygruppen og Indonesia.

I sitt naturlige miljø legger planten seg på stammene til store trær for å være så nær lyset som mulig..

Mange er interessert i om kokken blomstrer hjemme? I denne forbindelse bør det sies at praktisk talt ingen spiring observeres i rommet. Men under naturlige forhold frigjør den blomsterstand i form av store panikler eller børster, som ligner tentakler. For denne funksjonen kalles det ofte blekksprutetreet..

Selv uten Scheffler -blomstene – en ekte dekorasjon for enhver privat samling.

Shefflera omsorg hjemme: lys og temperatur

belysning for shefflersDet er behov for mye sterkt lys når som helst på året. Men direkte sollys vil brenne bladene. Øst- eller vestvendte vinduer er best. Hvis du setter blomsterpotten på sørsiden, ta vare på gardinene fra solen. For å bevare den dekorative effekten av bladene på grumsete høst- og vinterdager, belys planten med lysrør..

Det spraglede utseendet krever mer lys, og varianter med solide grønne blader er ikke like følsomme for skygge. Analyser dette hvis sheffleraen ikke vokser, og du ikke lenger vet hva du skal gjøre.

Som en tropisk plante reagerer denne blomsten ikke godt på høye lufttemperaturer. Hun føler seg best når termometeret leser + 18 – 22 om sommeren og + 13 – 16 om vinteren. Hvis temperaturen stiger over + 23 °, reduseres shefflera -woody i veksten. Hypotermi oppstår ved hastigheter under + 12 °. Derfor bør man være veldig forsiktig med slike parametere. Utkast er også kontraindisert..

Når du tar vare på shefflera hjemme, må du passe på at plantepotten er borte fra batterier, radiatorer, klimaanlegg og vifter..

Strengt vanningsregime

vanningsmodusDu må nøye overvåke tilstanden til jorda i potten. Schefflera reagerer kraftig på den minste vanning av et jordisk koma. Rotrot er veldig lett å danne. Imidlertid er det også umulig å tørke blomsten for mye. Så at matjorden tørker – vannet planten litt.

For å ta vare på sheffleraen hjemme, bruk avregnet vann som er litt varmere enn romtemperatur..

På spesielt varme dager kan det være nødvendig med mer vanning. Prisene varierer fra en gang hver 5. dag til en gang hver 2. – 3. dag (for varm sommer). Husk at alt er rent individuelt, og avhenger av graden av fordampning av fuktighet og omgivelsestemperaturen. Sørg for å tømme overflødig vann fra sumpen etter vanning..

Det anbefales ikke å transplantere sheffler umiddelbart etter kjøp..

Det er nødvendig for anlegget å bli vant til nye forhold. Hvis du vil bytte blomst på jorden, vent minst en måned.

Denne kulturen er en stor fan av høy luftfuktighet. For å hjelpe henne med å overleve sommeren og oppvarmingssesongen uten tap, spray ofte bladene med vann (stående, samme temperatur som for vanning). Det er også nyttig å tørke platene med jevne mellomrom med en fuktig klut. Så du vil ikke bare gi nødvendig fuktighet, men også fjerne overflødig støv, noe som vil gjøre det lettere for planten å puste..

Hvis du ikke har tid til å spraye daglig, bytt den ut med en varm dusj annenhver uke..

Jordvalg og transplanteringsfunksjoner

transplantere shefflersDet er best for shefflers å ta næringsrik jord med en litt sur reaksjon. Hvis det er mulig å tilberede jordblandingen selv, bruk den.

Følgende formuleringer anses som de mest nyttige:

  1. Tilsett humus og sand til en blanding av grønt og tørt land.
  2. Bland i like store mengder blad- og torvjord, samt torv, humus og sand.
  3. Også for å dyrke shefflers er et substrat for palmer og roser egnet..

Transplantasjonen avhenger av alderen på planten din. Et ungt eksemplar må bytte land hver vår, siden schiffleren vokser raskt i denne alderen. En voksen blomst som vokser i et stort kar, kan ikke transplanteres i det hele tatt. Det er nok å erstatte det øverste laget av jorden en gang i året. Dette må gjøres forsiktig for ikke å skade røttene..

Øk størrelsen på kjelen gradvis. Under hver transplantasjon, ta en beholder ca 5 cm større enn den forrige..

En unødvendig stor pott vil kreve mer vann når den vannes. Så du risikerer å helle sheffler.

Top dressing opplegg

fôring av shefflersFor en blomst som en sheffler må hjemmepleien nødvendigvis inneholde gjødsel. Mest av alt trenger hun det under aktiv vekst. Vanligvis faller denne perioden i slutten av mars og varer hele september. Hyppigheten av bandasjer er 1-2 ganger i måneden. Til dette brukes mineralgjødsel, organisk materiale (svak løsning) og humater. De kan tilsettes vann for vanning eller påføres etter vanning på fortsatt fuktig jord.

Akkumulering av gjødsel i bakken er mye farligere enn mangel på dem. Jorden blir sur, og røttene dør gradvis.

Først de minste røttene, og deretter hele roten.

Fra organisk materiale har kumøkk en gunstig effekt. De bruker også infused ugress topper. Begge produktene helles med vann (1 del organisk til 3 deler vann), og deretter gjæres i 5 til 10 dager. Den ferdige infusjonen fortynnes igjen med væske minst 10 ganger. Men fugleskitt for gjødsel brukes sjelden. Det må fortynnes enda grundigere (minst 40 ganger).

Velge din egen avlsmetode

avl shefflersPlanten formerer seg ved frø, stiklinger og roting av luftlag. Hvordan du skal ta vare på sheffler -plantene i huset kan sees på bildet.

Frø

frøplanter av shefflerfrøDet er sjelden noen tar denne planten til blomstring og samler frø hjemme. Men å dyrke det fra kjøpte korn er ikke så vanskelig som det ser ut til. Frø blir sådd senest i januar eller februar. De er gjennomvåt i en løsning av zirkon.

Landet blir vanligvis tatt på samme måte som for en voksen prøve. Når frøene er plassert, fuktes underlaget med en sprayflaske. Du kan så direkte i små potter eller kopper, slik at du senere ikke kaster bort tid på dykking. Legg hver beholder i en pose og bind den. Luft ut ditt provisoriske drivhus fra tid til annen i noen minutter.

Stiklinger

forplantning ved stiklingerPlantemateriale er kun hentet fra helt friske planter. Finn en ganske stiv kvist og skjær den av med en kniv med et skarpt blad (verktøyet må forhåndsbehandles med et antibakterielt middel). Plasser deretter kuttskuddet i et glass stimulerende løsning i ca 5 til 7 timer. Overfør deretter til det forberedte substratet. Sørg for drivhusforhold og hyppig ventilasjon. Et bilde av dette stadiet av omsorg for en shefflera hjemme kan sees ovenfor..

Lag

reproduksjon ved lagdelingPå våren blir det gjort et lite snitt på stammen. Mos bør dynkes i en løsning av universalgjødsel og lukk snittet forsiktig med det. En film er viklet over sphagnum. Mosen holdes konstant fuktig. De første røttene vil vises ikke tidligere enn seks måneder senere. Deretter venter de et par måneder til de blir sterkere. Deretter blir toppen kuttet av sammen med røttene og plantet i bakken. Den gjenværende stammen fjernes nesten ved roten. Vanning stoppes ikke. Over tid dannes nye skudd.

Viktig! Blomstersaften er giftig. Unngå kontakt med hud og slimhinner i øynene. Når du former og skjærer shifflere, utføres alle operasjoner best med gummihansker..

problemer med sheffleraMulige vanskeligheter med å vokse:

  1. Den gule fargen på bladene er et tegn på mangel på næringsstoffer i jorda. Gi planten mat omgående.
  2. Blad faller, shefflera vokser ikke – temperaturregimet brytes, potten er i utkast, eller feil ble gjort ved vanning.
  3. Vridne, sorte blader, utseendet av dropsy (baksiden av tallerkenen er dekket med kviser) – jorden mellom vanningene har ikke tid til å tørke ut, eller det ble brukt uavgjort vann.

Hvis du ikke overvåker luftfuktigheten og plantens renhet, kan bladlus, edderkoppmidd eller skalainsekter dukke opp.

Uten inngrep forgrener denne planten seg praktisk talt ikke. Det er ikke vanskelig å danne en sheffler -krone hjemme..

Et bilde av hvordan du gjør dette kan sees ovenfor.

Denne planten vil være en skikkelig gave til enhver blomstelsker. I tillegg gleder det ikke bare øyet, men renser også luften fra nikotin og giftig tjære. Og hennes fargerike paraplyer vil være et pålitelig ly for blues når som helst på året..

Hemmeligheter for å holde shefflers hjemme – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring