15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner i hjemmetjenesten for asplenium

Nydelig asplenium hjemme Av mange grunner har bregner blitt veldig populære i innendørs hagearbeid. Den grønne fargen er beroligende, de utskårne bladene er pittoreske og iøynefallende, og tar tankene fra negativitet. Det er 800 arter av gamle bregner. Asplenium er en type tropisk plante, hvorav mange er epifytter, som vokser i symbiose med og på trær. Tre varianter av asplenium er identifisert i kulturen, og omsorgen er tilgjengelig hjemme og i drivhus..

Asplenium agroteknikk

Stor vakker plante Det viktigste for å holde blomster hjemme er å skape forhold for dem å utvikle seg. Gitt at det er mennesker i rommet som er vant til visse forhold, vil det være nødvendig med en balanse mellom interesser. Aspleniumpleie hjemme bør gi:

  • riktig belysning;
  • tilstrekkelig luftfuktighet;
  • trekkfri luftutveksling;
  • temperaturforhold om sommeren og vinteren;
  • vanning, gjødsling og jordbehov.

Hvis vi, etter å ha født et barn, oppdrar ham, og over tid kan han klare seg uten hjelp, vil stueplanten alltid være hjelpeløs, krevende omsorg og oppmerksomhet. Det vil bare dra nytte av dets tilstedeværelse med forsiktig forsiktighet. En grønn vinduskarme med syke planter vil ikke skape en behagelig tilstand.

Asplenium tolererer ikke solens direkte strålerNår du lager en hage, er det nødvendig å finne et sted for hver plante å smake. Asplenium i belysning liker ikke direkte sollys. Og hvis leiligheten ikke har nordlige vinduer, bør den plasseres på en dybde på minst 3 m fra vinduet. Vi vet at sunne blader absorberer skadelige stoffer fra luften og renser det. Derfor er det så viktig å ha sunne fronds. I et mørkt hjørne vil blomsten slutte å vokse og utvikle seg. I lyset blir bladplatene bleke. Bare en gylden middelvei for pleie og vedlikehold av asplenium vil føre til suksess.!

Det er spesielle teknikker for å oppnå nødvendig luftfuktighet for et anlegg. Den ideelle fuktigheten er 60%, det er et behagelig miljø for mennesker. Det er umulig å skape slike forhold i leiligheter med sentralvarme. Lokal fukting må brukes.

Asplenium care -teknologi krever hyppig sprøyting av arkene med en fin spray. Selv om vinteren bør denne fuktingen gjøres 2 ganger om dagen. Om sommeren blir bladene fuktet oftere, og antall tilnærminger avhenger av omgivelsestemperaturen. Konstant fordampning bør organiseres i nærheten. Det oppnås med en fordamper, bleier på varmebatterier eller en pall installert i nærheten med porøse fuktede materialer – mose, ekspandert leire. Når du sprayer, trenger du bare å bruke mykt, varmt vann, du kan bruke kokt.

AspleniumpleieI et kjølig rom kan overflødig fuktighet i aspleniet om vinteren føre til mugg. I motsetning til andre prydplanter, elsker bregner dusj, men beskytter bladene mot berøring. Så det er bedre å ikke røre dem igjen og ikke stresse planten. Konsekvensene av utilstrekkelig fuktighet vil være tørking av bladene, misfarging og bladlus. Bladlus vil bli indikert av den brune fargen på bladbladet. Fern bladlus blad vrir seg ikke.

Voksende ung aspleniumAsplenium elsker å vanne sparsomt, uten bukt. En jordklump skal bare være fuktig. Selv om sommeren vanner de den 2-3 ganger i uken, om vinteren etter behov. Men før du gjødsler, må du fukte jorda. Gjød planten i vekstsesongen en gang annenhver uke med en spesiell sammensetning for bregner. Den inneholder mer organisk ekstrakt og få mineralsalter. Gjødsel er egnet for ficuses, men i halv dose. Overdreven saltholdighet i jorden vil føre til at planten dør. Vann for vanning tas demineralisert, eller naturlig mykt med en liten mengde karbonater.

Den beste vanningsmetoden er bunnvanning, mens planten med en gryte senkes ned i en beholder og venter på at klumpen blir fullstendig mettet med fuktighet. Feltet opprettes i flere timer for å filtrere overflødig væske. Overløp og tørke er like skadelig for planten..

Asplenium trenger hjelpAv stor betydning for pleie av Asplenium er ren luft uten trekk. Som andre planter av denne arten tåler Asplenium ikke tobakkrøyken fra rommet. Utkast er også kontraindisert for bregnerosten. Det er bare en reaksjon på feil forvaringsbetingelser – tørking av bladene. I dette tilfellet kan planten frigjøres fra tørkede plater og konstant luftfuktighet kan opprettes. Etter en stund begynner bladene å vokse igjen. Det anbefales ikke å kutte friske blader akkurat slik..

Kostenets transplanteres sjelden når behovet oppstår:

  • veksten av nye blader stopper;
  • fronds begynner å bli gule;
  • det er en intensiv tørking av løvet, underlagt betingelsene for internering;
  • beholderen er tett fylt med røtter.

For en god utvikling av planten trengs en spesiell jord.Jorda for asplenium består av like store mengder torv, blad og torv, sand. Hakket sphagnum og kull vil være nyttige tilsetningsstoffer. Når du transplanterer, velg en større pottestørrelse, men ikke romslig. Inntil røttene fyller bakken, vil den overjordiske delen av planten ikke utvikle seg. Unge planter transplanteres årlig; for voksne endres rettene om nødvendig. Samtidig velter en sunn plante uten å ødelegge koma og underlaget komprimeres ikke..

Syke røtter må fjernes og sårene desinfiseres. Det er nødvendig å transplantere det syke anlegget etter rengjøring i en mindre gryte, slik at det ikke blir noen forsuring av jorden.

Sykdommer og skadedyr

Anlegget har problemerAsplenium -omsorg består i konstant overvåking av plantens tilstand. Til tross for den spesielle sammensetningen av saften av bregner, kan skadedyr og sykdommer invadere en svekket plante. Så overdreven vanning kan forårsake septoria, grå råte. Flekker kan være et signal om at planten overfôrer. Slike flekker er et resultat av taphina- eller phyllosticta -sykdommer. Behandling av soppspore-bærende sykdommer utføres med soppdrepende midler. Under behandlingen reduseres vanning og toppdressing utelukkes.

Behandling av soppspore-bærende sykdommer utføres med soppdrepende midlerPlanter i tørr luft angriper bladlus og insekter. Du kan redde deg selv fra dem med insektmidler eller folkemetoder. Men hvis nematoder blir avlet i fronds, så er en slik plante vanskelig å kurere, det er bedre å bli kvitt den for ikke å infisere alle de andre plantene. Du kan finne nematoder hvis du fukter et blad med brune indre flekker og legger det på mørkt papir. Små, opptil 1 mm ormer, synlige på svart bakgrunn, begynner å dukke opp fra platen. Du kan velge slike fronds, slutte å vanne og sprøyte planten en stund, i noen tilfeller hjelper det.

Anbefalte varianter for innendørs avl

Asplenium hekketAvslutningsvis vil vi nevne de mest egnede variantene av Asplenium for vedlikehold og omsorg hjemme. Asplenium hekker er den mest utbredte planten i kulturen. En epifytisk bregne, har store blader opp til en meter, som vokser fra midten og skaper en trakt. Denne planten trenger plass, den vokser aktivt i bredden. Den ble kalt nestlignende for den særegne plasseringen av krypende røtter og blader..

Asplenium blomsterbærendeAsplenium bulbiferous har fjærete blader, vokser veldig raskt, blader blir sterkt dissekert og henger ned. Små planter utvikler seg på de utbredte knoppene, som faller i bakken og slår rot.

Asplenium anticum, eller osakaAsplenium anticum, eller osaka, er mindre vanlig. Den har fjærete blader som er bølgete rundt kantene..

Asplenium bregne video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai