15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blir Dieffenbachia -bladene dine gule?

Dieffenbachia -bladene blir gule Dieffenbachia er en vakker prydplante som er lett å ta vare på. Hvorfor dieffenbachia -bladene blir gule, og hvordan du kan fikse situasjonen, anbefaler eksperter. En tropisk plante krever forhold nær sitt naturlige habitat. Før du bosetter dieffenbachia i huset, må du finne ut om betingelsene for internering. En døende blomst vil være en dum bebreidelse for en blomsterhandler.

Hovedfaktorene for riktig innhold

Det er tre risikofaktorer – feil plantepleie, skadedyr og sykdommer. Den avgjørende faktoren er å forlate. Hvis bladene på dieffenbachia blir gule, er dette et signal om problemer. Hvis problemet elimineres ved første tegn, vil planten komme seg og glede seg over skjønnhet i lang tid..

For å vokse et rett tre er det nødvendig med jevn belysning. Derfor må anlegget periodisk dreies med urviseren mot lyskilden..

Med mangel på lys kan bladene på planten bli gule. Feil i omsorgen inkluderer uakseptable forhold for en blomst:

 1. Sommerbelysning gjennom et tyllgardin er ganske behagelig for planten. Om vinteren dieffenbachia er det nødvendig med ekstra belysning, dagslyset bør være minst 10 timer. Med mangel på lys blir bladene bleke og deretter gule. Solstrålene skaper nekrotiske flekker.
 2. Vanning med hardt vann vil føre til blekhet og deretter til gulhet av bladene. Vannet skal være mykt, mates med Ferrovit med bleke blader, som en ambulanse. Bladene blir brune og tørker ut hvis planten er tørr. Men hvorfor blir alle bladene til Dieffenbachia gule på en gang og plutselig? Planten er oversvømmet, bakken er sur, røttene råtner og fungerer ikke. Hvis råten ikke fjernes og planten ikke transplanteres til et nytt underlag, tørker den om noen dager..
 3. Jordblandingen skal være fruktbar, løs og lett sur. I tett jord, med forstyrret surhet, blir ikke salter fra jorda assimilert. Veksten vil avta, de nedre bladene blir gule. Dette vil være et tegn på en ubalansert næringsbalanse i jorda. Hvis gulheten starter fra toppen, er vitamintilskudd nødvendig med en balansert sammensetning for dekorative løvfellende planter.
 4. Temperaturen for en dieffenbachia innendørs blomst skal være jevn, uten plutselige endringer. Hvis det er en kortsiktig nedgang til 10-12 grader, vil planten overleve, men bladene blir gradvis gule og faller av. Utkast vil også føre til gulning av platen, tørking. Dette fenomenet kalles nekrose..

Anlegget renser intensivt inneluften. Derfor samler det seg støv på bladene. De må skylles under dusjen eller tørkes med en fuktig klut.

Det må huskes at anlegget ikke umiddelbart reagerer på et lovbrudd, endringer skjer en eller to uker etter at slaget er mottatt. Og hver slik uoppmerksomhet svekker blomsten. Etter det blir dieffenbachia påvirket av sykdommer, det blir en matkilde for skadedyr.

Bladene blir gule når planten er skadet av skadedyrDieffenbachia skadedyr er:

 • edderkoppmidd;
 • skjold;
 • bladlus.

Alle lever av plantesaft og ødelegger den gradvis. Ved hyppig sprøyting av bladene og tørking med en fuktig klut, starter ikke flåtten. Han elsker tørr luft. Men hvis omsorgen er uaktsom, vil punkteringer på bladene og deres gulning bli merkbar. Ved å reprodusere veldig raskt, vil midd befolke alle planter. Hvorfor blir dieffenbachia -bladene gule av kolonisering av flått? Den formerer seg raskt og suger saften ut av bladet. Hvis du ikke kjemper, dør planten..

Skeden ligger på stilkene og venene, ser ut som brune flekker, fjernes med en alkohol-såpeoppløsning. Bladlus vaskes av, fjernes med såpevann. Men hvis det er mange insekter, må du bruke et kjemikalie.

Dieffenbachia sykdommer

Virale, sopp- eller bakteriesykdommer kan forårsake gulfarging av løvverk.Enhver endring i utseendet på en blomst signalerer en sykdom. Bare en gradvis gulning av de nedre bladene og tørking er en normal fysiologisk prosess. I andre tilfeller er utseendet på flekker eller fargeendringer et signal. Bakterielle, virale og soppsykdommer kan påvirke planten.

Soppsykdommer inkluderer:

 • antrakose – svartbrune flekker på bladet, gul kant;
 • bladflekk – starter med små flekker med en oransje kant;
 • rotrot – synlig som en mørk kant på nedre del av stammen, en lysegrå plakett på toppen;
 • fusarium visning – påvirker roten, vaskulærsystemet, planten visner, blir gul, dør.

Alle disse sykdommene behandles med kobberpreparater. Men som en profylakse bør selvsterilisert jord brukes under transplantasjon. Fusarium blir ikke behandlet, planten blir ødelagt sammen med oppvasken.

Dieffenbachia sykdommer kalles bakteriedrepende, og manifesterer seg som gråtende flekker og sår med en ubehagelig lukt. De reagerer heller ikke på behandling. De blir kvitt planten, desinfiserer oppvasken.

Virussykdommer kan identifiseres ved misfarging av bladet. Det kan bli bronse og ukarakteristiske flekker vises. Virus overføres av insekter. Planten er ikke helbredet.

Video om skadedyr av dieffenbachia og konsekvensene av deres habitat

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai