15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

For å få Dendrobium orkideer til å glede seg over blomstring, lærer vi å ta vare på den

Dendrobium orkide i interiøret Dendrobium -orkideen fra de sørlige delene av Asia falt i hendene på botanikere, og senere også elskere av eksotiske kulturer, i begynnelsen av 1800 -tallet. Til dags dato har flere titalls arter av disse spektakulære plantene blitt beskrevet, og i naturen er de ekstremt sjeldne, og noen er til og med klassifisert som truede representanter for floraen..

Situasjonen er en helt annen med orkideer, som er spesielt avlet eller akklimatisert for å vokse under innendørs forhold. De er en av de mest ettertraktede plantene i orkide familien. Dendrobium nobile regnes som en anerkjent favoritt blant blomsteroppdrettere – en orkide med kraftige saftige skudd, lysegrønt elliptisk løvverk og vakre duftende blomster. Planter av denne arten ble først brakt til den gamle verden i første halvdel av det nittende århundre. Og for sin skjønnhet har dendrobium tjent et tillegg til artnavnet, som betyr “edel”, “utmerket”, “berømt” (se typer orkideer med bilder).

Uvanlig blomstring av dendrobium orkideer Men i tillegg til den visuelle appellen, har disse orkideene en annen fordel, høyt verdsatt av elskere av potteplanter. De tilpasser seg ganske enkelt innholdet i rommet, og selv en uerfaren entusiast kan ta seg av dendrobium -orkideen hjemme..

Se også artikkelen: orkide – omsorg og reproduksjon hjemme!

Funksjoner av dendrobium orkideen

Dendrobium orkide begynner å blomstreDendrobium orkideer er hovedsakelig epifytter, som i naturen ikke lever på bakken, men fører eksistens, og fester seg til stammer, røtter og grener av woody planter. Orkideer av denne slekten er av den sympodiale typen, det vil si at de danner nye bladrosetter på jordstenglene ved foten av den gamle.

Dendrobium -skudd, først oppreist, og med langvarig vekst, som blir hytte, er dekket med elliptiske eller lineære blader. I løpet av livet, som varer fra 2 til 4 år, når pseudobulb av dendrobium en og en halv meter lengde, og blir deretter naken og, etter å ha gitt datterrosetter, dør.

Dendrobium nobile orchid blomstI akslene til vekselvis voksende løvverk dannes rudimentene av blomsterstand eller nye skudd, som er enkle å bruke når de formeres ved stiklinger for reproduksjon av Denbrobium orkideen. Blomstene er forent i høye blomsterblomstrer av racemose, avhengig av plantens type og modenhet, fra 5 til 20 koroller kan åpne.

Formen på dendrobium nobile orchid blomster og deres unike palett etterlater ikke likegyldige selv eksperter i denne kulturen. I dag kan du finne og dyrke planter med hvite, syrin, oransje og til og med varierte blomster i rommet. Det er derfor denne arten er den mest verdifulle for blomsteroppdrettere over hele verden..

Hva er betingelsene for å holde derdrobium nobile orkideer og hjemmepleie for representanter for denne unike slekten?

Betingelser for dyrking av dendrobium orkideer

Dendrobium orkide i et drivhusNår vi kommer inn i huset fra butikken, blomstrer dendrobium nobile og orkideer av lignende arter vakkert og virker ofte ideelle, helt ikke-lunefulle for den nye eieren. Men uten riktig omsorg for dendrobium nobile orchid hjemme, vil det mest sannsynlig ikke være i stand til å blomstre igjen og vil sannsynligvis dø..

Faktum er at i drivhus hvor planter dyrkes for kommersielle formål, brukes vekststimulerende midler og gjødsel med deponering, som gir blomsten tilførsel av næringsstoffer og styrke i flere måneder. Jo før planten kommer inn i passende forhold og føler omsorg for dyrkeren, jo lenger vil den kunne glede andre med fantastisk blomstring, som varer opptil 8 uker. (Les om Phalaenopsis orkideen og ta vare på den)

I naturen er dendrobiums planter med en utpreget sesongmessighet. I utviklingssyklusen er det perioder med aktiv vekst, blomstring og hviletid. Og for hver slik tidsperiode må du lage dine egne forhold..

Med tilstrekkelig belysning gleder dendrobium orkide med frodig blomstringDendrobium, regnskog orkideer krever kontinuerlig, lys, men ikke direkte belysning. Hjemme kan dette oppnås på vinduer i sør, sørøst eller sørvest retning. Andre steder, når du tar vare på en dendrobium orkide, må du ta vare på kunstig belysning..

I den varme årstiden tåler planten lett innholdet i friluft, balkong eller loggia, det er bare viktig at temperaturen ikke faller under 10-12 ° C, og de brennende solstrålene faller ikke på blomsten.

Hvis planten mangler lys, signaliserer dendrobium mangel på blomstring og en mørk nyanse av løvverk. Med et overskudd av sol lyser løvet, blir gult, og i den varme årstiden visner det.

I den aktive vekstperioden i sommermånedene trives dendrobium ved 25 ° C om dagen og 20 ° C om natten. Varmt, tørt vær får planten til å bremse ned og noen ganger slutte å vokse. På dette tidspunktet er ikke en vanning nok. Blomsten reagerer også positivt på vanning med varmt renset vann..Den aktive veksten og blomstringen av dendrobium orkideen skjer i sommermånedene

Når høsten begynner, bør temperaturen på innholdet i løpet av dagen være 15–20 ° C, om natten skal luften i tillegg avkjøles til 7–12 ° C. Belysningen endres ikke på dette tidspunktet, men blomsten i den kjølige bør vannes mye sjeldnere. Hvis omsorgen for derdrobium orkideen, som på bildet, utføres riktig hjemme, stimulerer dette dannelsen av blomsterknopper og veksten av peduncles. Så snart det er tegn på forestående blomstring, overføres potten til varme..

Anlegget må skape forhold med høy luftfuktighet.For en orkide i et oppvarmet rom er det viktig å ikke bare opprettholde temperaturregimet og passe på riktig belysning. Dendrobium orkide trenger høy luftfuktighet. Og hvis planten om sommeren er behagelig under naturlige forhold, må du om vinteren bruke luftfuktere eller sette potten på en pall med vått grus eller mose..

Dendrobium: pleie av orkideer hjemme

For at planten skal blomstre voldsomt og vokse og gi nye pseudopærer, må den føle konstant omsorg og støtte fra produsenten. Dendrobium orkide omsorg inkluderer:

  • vanlig vanning;
  • topp dressing;
  • vanning og dusj på spesielt varme dager.

Riktig omsorg er en viktig forutsetning for frodig blomstring.Planten får vanning spesielt ofte gjennom hele blomstrings- og vekstperioden. Men her må det tas i betraktning at konstant tilstedeværelse i et fuktig miljø for orkidérøtter er uakseptabelt. Underlaget må tørke ut mellom vanningene..

Den beste måten å vanne på er ved nedsenking i filtrert vann, som er et par grader varmere enn luften rundt. Samtidig kan jordfuktighet kombineres med gjødsling ved å tilsette flytende gjødsel for orkideer i vannet.

Du kan stimulere blomstring ved å regulere vanning og tilførsel av næringsstoffer til røttene. Etter slutten av vekstsesongen reduseres vanningen, og toppdressing avbrytes helt til blomsterknopper vises på planten igjen. Tidlig gjenopptakelse av vanlig sommerpleie for orkideen dendrobium aktiverer ikke utvikling av knopper, men veksten av datterrosetter.

Transplantasjon og reproduksjon av dendrobium orkideer

En type dendrobium orkide hjemmeSom andre innendørs orkideer, behandler dendrobium ikke hyppige transplantasjoner veldig bra, så denne prosedyren utføres ikke mer enn 2-3 år senere..

En dendrobium orkidétransplantasjon er nødvendig av flere årsaker:

  • med vekst av røtter, forskyver substratet fra potten;
  • når det oppdages råte eller skadedyr;
  • med forringelse av kvaliteten og nedbrytningen av substratet inne i beholderen.

Planten trenger en spesiell grovkornet jord, som kan kjøpes i en butikk eller gjøres på egen hånd av fin ekspandert leire, knust mose, kokosfibre, trekull og bark av bartrær.

Datterrosett av dendrobium orkideEn transplantasjon er en utmerket grunn til å utføre vegetativ forplantning av dendrobium orkideen. Det er to måter å få unge planter på:

  • bruk for å plante datterrosetter dannet på toppen av en voksen pseudobulb;
  • etter å ha mottatt spirer fra laterale sovende knopper av et skudd kuttet i stiklinger.

Hvis orkideen er stor nok, kan du dele busken. Men samtidig er det minst tre saftige pseudoboller igjen i hver nye plante. Gamle skudd som har mistet sin elastisitet danner røtter verre og tar lengre tid å akklimatisere seg.

Planten gir babyerFor denbrobium orkide stiklinger og små rosetter forankret i underlaget, er det ordnet drivhusforhold. I sterkt lys, i varmen, danner planter raskt røtter for et selvstendig liv. Det er mulig å transplantere skuddene i bakken når flere jordstengler med en lengde på 3 til 5 cm vises..

Funksjoner i dendrobium orchid care – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive