15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interessante fakta om Washington

washingtonia i barnehagen Washingtonia er den mest berømte palmen som brukes til utendørs landskapsarbeid og innendørs dyrking. Før du får en stor plante, må du vite alt om Washington: interessante fakta, reproduksjonsfunksjoner, transplantasjon og vedlikehold av en kultur som har falt inn i hjem fra sørvest i USA og fra Mexico.

Den lille slekten, oppkalt etter USAs første president, forener bare to arter som er like i utseende. Washingtonia filamentary eller Washingtonia filifera er innfødt i California, og Washingtonia robust eller Washingtonia robusta er en innfødt innbygger i de mer fuktige og varmere meksikanske platåene.

Washingtonia: alt om det populære palmetreet

washingtonia i naturen Begge plantene har store fjærblader med en diameter på opptil en og en halv meter og en rett stamme som ekspanderer nedover, som er “dekorert” øverst med et voluminøst skjørt av tørkede blader.

I ung alder er Washingtonia filamentformede frø lett gjenkjennelige av den hvitlige haugen som dannes på bladene. Men på voksne palmer går denne funksjonen ofte tapt, og til og med spesialister synes det noen ganger er vanskelig å skille hva slags tre som er foran dem..

Når man snakker om interessante fakta om Washington, kan man ikke la være å nevne at California -sorten har blitt et levende symbol på det amerikanske sørlandet..

Urbefolkningen i regionene i Nord- og Mellom -Amerika har lenge brukt fersk frukt til mat, og mel tilberedes av tørkede frø. Noen indiske stammer høstet blader for å lage tak, kurver og til og med sko som ligner moderne sandaler. Tett palmetre er et utmerket byggemateriale og råstoff for produksjon av servise og andre husholdningsredskaper.

I dag pryder planter som tåler vind, varme, lette frost og tørke gatene, de kan finnes i forstadsområder og i naturen..

gamle washingtoniaImidlertid kan de vanlige slanke silhuettene snart forsvinne fra bybildet. Poenget er i de brungrå skjørtene som stadig dannes under kronen. Byens tjenester klager over at tørre blader er en kilde til brannfare, samt et sted hvor insekter, tiltrukket av fuglens frukt og til og med slanger, villig bosetter seg. Klatrere og spesialutstyr er ikke bare nødvendig for å fjerne dødt løvverk på 30 meter trær, i Florida, hvor tordenvær er hyppige, de tårnhøye kronene i Washington spiller i økende grad rollen som lynstenger og blinker som lys.

Palm washingtonia hjemme

potte washingtoniaMisligheten av palmetrær fra bymyndighetene i de sørlige delstatene i USA reduserer ikke verdien av disse plantene som lyse, veldig lydhøre for omsorg og veldig upretensiøse innendørsplanter..

I en grytekultur dyrkes washingtonia oftere. Hun:

  • noe mindre enn den meksikanske slektningen;
  • skiller seg i ganske rask vekst;
  • tolererer tørke bedre og overlever til og med frost ned til -10 grader;
  • motstand mot vanlige skadedyr og sykdommer i Washington.

washingtonia i leilighetenDannelsen av et sterkt skjørt i Washington observeres hos unge trær. Så snart palmetreet har mulighet til fritt å felle tørre blader, blir det kvitt dem..

Washingtonia trådrengjøringsfat krever hjelp utenfra.

Blant de interessante fakta om Washington er det nødvendig å nevne tilstedeværelsen av en hybridart av denne planten. Washingtonia filibasta, i henhold til planen til oppdretterne, bør ha bedre kuldebestandighet enn robusta og samme utmerkede tørkebestandighet som den filamentøse varianten.

Funksjoner og tidspunkt for Washington -transplantasjon

washingtonia fra frø

Tråd Washingtonia er ekstremt upretensiøs. Den kan vokse på et sterkt alkalisk underlag og til og med på sand. Men for å ha det bra i en begrenset potte trenger planten fremdeles næringsstoffer. Transplantasjon av vashintonia i de første leveårene utføres ved å overføre til en større gryte. I dette tilfellet bør du ikke velge en for stor beholder..

Hjemme eller i et drivhus må palmetrær transplanteres. Det er best å gjøre dette om våren, i begynnelsen av en aktiv vekstsesong, når det vil være lettest for treet å kompensere for den uunngåelige skaden og raskt vokse..

Men hvordan takler du et stort eksemplar? Vanlig transplantasjon av en flerårig palme er umulig, derfor er det begrenset til å fjerne 5-10 cm av det øverste jordlaget og erstatte det med et friskt, løsere og mer fruktbart underlag. Under transplantasjon kan Washingtonia ikke begraves; dette overvåkes både under full omlastning og ved utskifting av en del av jorda.

På våren og sommeren brukes kompleks gjødsel med langvarig virkning for å mate palmer..

Reproduksjon av washingtonia

washingtonia frøDenne slekten med raskt voksende palmer danner ikke rotskudd eller avkom, så du kan få unge planter bare med frø som ser ut som ristede kaffebønner..

I naturen bidrar fugler og vind til reproduksjonen av Washingtonia. Friske frø som faller til bakken begynner å spire om et par dager, og snart dukker det opp tynne grønne “gressblader” under kronen på en voksen plante. Det er akkurat slik spirene til et palmetre ser ut, som i voksen alder rammer store vifteformede blader..

Bladene blir ikke fjærete umiddelbart, men når planten allerede blir sterkere. Dette er en særegenhet og et annet interessant faktum om Washington. Så planten har tilpasset seg for å forsvare seg mot husdyr som spiser på tørre beite og tråkker ned noen av de grønne plantene..

Frø, som en dyrker kan kjøpe i en butikk, begynner å spire først etter 30-60 dager. Derfor blir de gjennomvåt i en dag i varmt vann, og deretter sådd i en blanding av løvjord, perlit og vasket sand..

Washingtonia fra frø – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive