15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan organisere kompetent omsorg for Washington -palmet hjemme

washingtonia hjemme Omsorg for Washington DC hjemme kan virke litt skremmende. Men dette er bare ved første øyekast. Faktisk, for å få en nydelig plante med en spredende krone og et attraktivt “skjørt” rundt stammen, trenger du ikke å gjøre mye innsats. Med forbehold om alle forutsetningene, vil Washington absolutt oppfylle formålet – det vil bli den beste interiørdekorasjonen.

Setevalg

velge et sted for et palme Belysning for Washington bør være naturlig – den elsker det sterke diffuse lyset som vinduer mot sørvest og sørøst kan gi. Hvis dette er en veranda, så nødvendigvis med vinteroppvarming..

For at bladene på washingtonia skal utvikle seg jevnt, etter hvert som de vokser, må de regelmessig vendes mot lyskilden.!

I varmen bør planten beskyttes mot direkte sollys, flytte den litt lenger fra vinduet. Om vinteren, derimot, sørg for at håndflaten mottar den optimale mengden lys hver dag og samtidig ikke lider av kunstige varmekilder..

Hvis Washington stadig er i et lukket rom, er det nyttig for det å ordne luftbad – å ta det ut på balkongen i flere timer eller bare utenfor. Det er bedre å gjøre dette sent på våren, når luften allerede har varmet opp nok. Les om daddelpalmen!

washingtonia i leilighetenDen optimale temperaturen for å holde Washington er mellom + 18-21 ° C. Samtidig er noen avvik mulig, for eksempel om sommeren, maksimumsmerket bør ikke overstige + 24 ° C, og for vellykket overvintring krever planten lavere indikatorer – ca + 10-18 ° C.

Grunning

ferdiglaget jord for palmerWashingtonia foretrekker tett jord av leire med en lett alkalisk indeks. Det ideelle alternativet vil være et ferdiglaget underlag for dyrking av palmer. Men du kan forberede jorda selv. For henne trenger du:

  • torvland – 2 deler;
  • løvjord (humus) eller våt torv – 2 deler;
  • perlit eller grov sand – 1 del.

Vi blander alt og planter Washingtonia i den resulterende jorda. Samtidig er det lurt å velge en høy gryte med hull i bunnen..

Den optimale tiden for transplantasjon regnes som vår, når planten allerede har kommet ut av dvale..

Unge Washingtonianere transplanteres hvert år, når de fyller 3 år – en gang hvert tredje år, etter 5-6 år – en gang hvert femte år. Når det gjelder voksne palmer, hvis alder er mer enn 10-15 år, i tilfelle av dem, blir transplantasjonen erstattet av en endring av det øverste laget av jorda. Behovet for denne prosedyren indikeres vanligvis med roten som har dukket opp på overflaten av substratet..

palmetransplantasjonOg husk at for hver neste transplantasjon trenger du et badekar som er litt større og bredere enn det forrige..

Når du tar vare på Washingtonia hjemme, ikke glem å mate den med jevne mellomrom – om våren, sommeren og høsten påføres løselig gjødsel for palmer på jorden 1-2 ganger i måneden.

Vanning

betingelser for forvaring

En av de verste fiendene til Washington er et tørt underlag, så du må hele tiden overvåke tilstanden og vanne planten i tide: om sommeren er det rikelig et par ganger i uken, om vinteren, når det er i dvale, er det knapt , en gang hver 10-14 dag..

Om vinteren skal jorda være knapt fuktig.!

Ikke glem at overdreven vanning, akkurat som tørking av jorden, kan påvirke plantens helse negativt. Når underlaget er vannet, kan rotsystemet råtne, noe som senere vil føre til tørking av bladene..

washingtonia i et komfortabelt miljøI tillegg, når du vanner Washington, er det viktig å ta hensyn til størrelsen på karet og fuktigheten i rommet. For optimal plantevekst og utvikling bør fuktigheten være mellom 55 og 75%. Hvis det imidlertid er ganske enkelt om sommeren å sikre denne tilstanden – ved å åpne vinduene, så om vinteren når varmesystemet er i drift, bør luften fuktes kunstig. For dette brukes vanligvis en sprøyteflaske, og sprøyter med den både selve planten og jordoverflaten. Hvis et slikt tiltak virker upraktisk for deg, kan du installere en husluftfukter. Om vinteren anbefales det å vaske bladene i tillegg med rent vann ved romtemperatur. Bare dette må gjøres forsiktig for ikke å skade hendene dine på tornene..

De grunnleggende reglene for vanning er som følger:

  • en ung plante, i motsetning til en voksen og en gammel, trenger ikke rikelig vanning og mengde fuktighet;
  • aldri legg en beholder med vann under gryten – jorden absorberer alltid mye fuktighet, noe som er uakseptabelt for Washington;
  • det anbefales å bruke mykt vann til vanning – det kan være flaske eller ekte regn.

Ting å huske?

hjemmelaget planteGenerelt er det ikke vanskelig å ta vare på Washington hjemme, men samtidig er det visse vanskeligheter som det er lurt å vite om:

  1. Dette palmetreet kan vokse til en ganske imponerende størrelse, så før du foretar et slikt kjøp, bør du ta hensyn til størrelsen på rommet der du skal plassere det..
  2. Washingtonia tåler ikke angrep fra noen skadedyr som ormer, bladlus, edderkoppmidd og skalainsekter. Av denne grunn er det viktig å regelmessig inspisere planten og forhindre utseende av parasitter..
  3. Hvis vanningen ikke er tilstrekkelig, blir bladene raskt gule, hvis luften er for tørr, blir tipsene deres brune, ved lave temperaturer vil løvet visne, og lyse tørre flekker på det vil indikere et overskudd av lys.

Med riktig pleie og rettidig implementering av prosedyrene ovenfor er det ingen spesielle problemer med dyrking av Washingtonia..

Det fine med omsorg for et Washingtonia -palme – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive