15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De beste varianter av årlige asters for blomsterbed

varianter av årlige asters Varianter av årlige asters er de lyseste og vakreste blomstene som vil dekorere blomsterbed, hage, sommerhus og lokalområde. Planter ser veldig fordelaktige ut, ikke bare i sengene, men også i buketter. Det er et stort antall varianter av årlige asters, som er forskjellige i skyggen av knoppene og formen på kronbladene. Materialet vårt vil hjelpe deg å forstå mangfoldet i disse kulturene og gjøre det riktige valget..

Populære varianter av årlige asters

delikate blomster Det er mange varianter av asters, som er delt inn i henhold til forskjellige kriterier. For eksempel, når det gjelder blomstringstid, er plantene sent (blomstring skjer om høsten), middels (blomstring i august-september) og tidlig (knoppdannelse forekommer i juli).

Avhengig av høyden er asters dverg, lav, middels, høy og gigantisk. Ved blomstens utseende er de delt inn i koronal, peon, dobbel, krøllet, halvkuleformet, enkel, ikke-dobbel og andre..

Dverg aster varianter

Små blomstrende busker vil dekorere enhver hage.

Dverg Royal Aster

dverg kongelig asterDvergen Royal er den minste variasjonen av asters. En voksen busk vokser bare opp til 20 cm. I denne forbindelse brukes den beskrevne sorten ikke til blomsterbed, men hovedsakelig for å dekorere grenser. Dwarf Royal Aster har blå-lavendel doble knopper, noen ganger finnes også hvite. Blomstringene til denne sorten er små. Diameteren er omtrent 8 cm. På grunn av at de er runde og flate, kan det vokse rundt 20 stykker på en busk. Derfor er blomsten veldig gunstig for gartnere..

Det er bedre å forplante denne sorten av frøplanter. Frø blir sådd i april, og i mai vil de første bladene dukke opp – dette er et tegn på at plantene må dykkes. Hvis det er planlagt å plante direkte i bakken, gjøres dette nærmere juni.

Dverg aster

dverg asterDverg -aster refererer til pionblomster. Hjemlandet er Vest -Europa. En dverg -aster vokser opp til omtrent 30 cm i høyden, og derfor fikk den dette navnet. Stammen er 25 cm lang. Hver blomsterstand vokser opp til 7 cm i diameter. Når det gjelder knoppene, er de overveiende hvite. Blomstringsperioden til dvergasteren er lang. Oftest brukes kulturen til å skape grenser. Ofte dekorerer dverg -asters balkonger og verandaer.

Astra Erfurt dverg

aster Erfurt dvergHjemlandet til Erfurt dverg -aster er Tyskland. Denne blomsten har en pyramideform. Den kompakte og sterke stammen når en høyde på omtrent 25 cm. Buskens grener, selv om de er små, er sterke, fordi de trenger å beholde store blomsterstander med en diameter på omtrent 10 cm. Knoppene vises 3 måneder etter starten av vekstsesong. Asters Erfurt -dverg ligner utad pioner, bare størrelsen er mindre. Disse blomstene kan være halvdoble og doble, og fargen er rosa, rød, hvit, lilla..

Lavvoksende asters

Aster varianter opp til 35 cm høye er valgt som grensen til hagestien.

Årlig fortauskanter

årlig grense asterEt annet flott alternativ for å lage et vakkert nettsted er den årlige astersteinen. Denne blomsten vokser opp til 30 cm i høyden, så den er ikke egnet for å arrangere et blomsterbed. Hver busk er i stand til å vokse godt. Mange blomsterstander kan dannes på den. Derfor er bare 2-3 planter egnet for å dekorere en liten kant. Denne variasjonen av asters blomstrer i en lyserosa, kremaktig tone. Planter som har blitt forplantet av frø begynner å blomstre i midten av juli. Hvis du vil oppnå tidligere knoppdannelse, bør frøplanter plantes. Curb Aster harmonerer godt med andre varianter av samme størrelse..

Royal asters

kongelig asterViltvoksende og brede busker med lyse knopper er kongelige asters. Blomster kjennetegnes av en tett og lav busk (opptil 30 cm i høyden), som vokser i bredden. Derfor, for dekorasjon av grenser, vil slike asters være det beste valget. Nok ti busker på den ene og den andre siden, og du kan med fordel markere stien på stedet. Hver plante vokser omtrent 11 blomster. Når de åpnes, er knoppene flate, frotté.

Middels høye asters

Asters av middels høyde brukes oftest i komposisjoner med andre planter..

Astra Beatrice

aster beatriceDen mest frodige representanten for denne typen blomster er aster Beatrice. En liten busk når en høyde på en halv meter og kan bestå av mer enn 40 blomsterstander. Til tross for overflod av blomster, er de ikke forskjellige i stor størrelse – bare opptil 8 cm i diameter. Knoppene er hovedsakelig hvite med gulaktige flekker. Asters av denne sorten ser bra ut med andre plantearter. Aster Beatrice kalles ofte hvit aster. Den blomstrer i omtrent 70 dager i året..

Grekerne mente at asters var i stand til å drive unna problemer og beskytte lokalene mot skade..

Astra Gala

aster gallaAstra Gala er en lysblå frodig blomst som blir de originale aksentene til blomsterbedet ditt. En busk inneholder ca 8 blomsterstander, hvis diameter er 7 cm. Den voksne planten når 55 cm i høyden. Blomstringsperioden begynner i midten av august. Med tanke på knoppens lyse farge før du planter dem, må du sørge for at de ikke kommer i sterk kontrast til andre avlinger i hagen..

Vinter kirsebær

sort Vinter kirsebærAstra Winter kirsebær er strukket ut i en søyle vakker busk. Denne sorten fikk navnet på grunn av sin rike rød-kirsebærfarge. På hver busk av en blomst, som kan nå en høyde på 60 cm, dannes blomstrer vekselvis. Derfor vil flere og flere knopper glede øynene gjennom sesongen. Mer enn 20 blomster kan vises på hver busk. Aster Vinter kirsebær begynner å blomstre i juli og slutter med begynnelsen av den første frosten. Når du planter i åpen mark, er det verdt å vurdere buskens prakt. Den optimale avstanden mellom plantene er 25-30 cm.

I Tsjekkia kalles asters vinterrosen..

Søyle asters

søyle astersSøyle asters skiller seg positivt ut i en hageseng. Denne arten fikk navnet sitt på grunn av buskens særegenhet. Hvis andre varianter sprer grener i bredden, vokser søyle -aster i form av en kolonne, det vil si oppover. Som regel når en slik plante 20 cm i diameter og 60-65 cm i høyden. Blomstene til disse asters er tett doble, store, med en diameter på omtrent 10 cm. Når det gjelder fargen, kan den være veldig mangfoldig – lilla, hvit, oransje.

Blanding av asters Gala

blanding av asters GalaMange gartnere ønsker å diversifisere blomsterbedet sitt, og kjøper en blanding av Gala -asters. Disse plantene gleder seg over blomstring fra midten av august til oktober. Busker vokser middels høye (ca. 50 cm). Hver av dem består av 8-9 blomster, derfor må du plante minst 20 eksemplarer for å lage et frodig blomsterbed. Regelmessig ernæring med mineralgjødsel vil la asters glede øyet i løpet av den varme høsten. Asters galla en blanding som på bildet trenger regelmessig vanning og ugressbekjempelse.

Når det gjelder fargene, kan de bli fanget som gule, rosa og blå-lilla knopper.

Nålestere

nålestereNålestere er den opprinnelige representanten for slekten. Buskene til denne blomsten vokser i form av kolonner, bestående av solide stengler. Til sidene vokser planten nesten ikke og når en høyde på 60 cm. Derfor, hvis du vil få et stort blomsterbed, må du plante ca 10 busker. Blomstringene til nålestere er frotté og flate, har formen av en sirkel. De når 10 cm i diameter. Asters av denne arten blomstrer omtrent 50 dager i året. Knoppene kan være hvite, oransje og rosa.

Aster pute

aster putePute -aster fikk sitt navn fra formen på selve blomsterstanden. Planten danner en liten busk, hvis bredde når 30 cm. I høyden er dette mellomstore blomster, omtrent 50 cm. Perfekt for å vokse i blomsterbed i nærheten av andre høye avlinger. Diameteren på blomsten er 7 cm, til tross for et visst formplan ser de veldig festlige ut.

Det er forskjellige farger – hvit, fersken, oransje, rosa.

Varianter av høye asters

Høye asters er best egnet for å kutte en bukett..

Astra røde tårn

aster rød asterDet asterrøde tårnet har også en peonformet blomst. Det skylder navnet sitt til en knallrød knopp, som skiller seg veldig godt ut i solstrålene. Asterblomster er veldig myke og voluminøse, sfæriske i form. De når 10 cm i diameter. Buskens busk i voksen form tar form av en pyramide. Dette er høstblomster, gledelige for øyet i august-september. Slike asters bør plantes i forhåndsmat jord, helst i svart jord..

Blomster elsker en overflod av lys og sol, så stedet for blomsterbedet bør være åpent: fyll områdene under trærne med andre blomster.

Astra Apollonia

aster apolloniaAstra Apollonia er en utmerket årlig blomst som vil være en ekte dekorasjon for hagen din. På grunn av de store dobbeltknoppene ser den edel og vakker ut. Apollonia -busken når en høyde på over 60 cm, hver av dem vokser opp til ti blomster. Bare 3-4 eksemplarer er nok, noe som viste seg å være frodige, vakre blomsterbed. Diameteren på hver blomst er 10 cm.

Når det gjelder fargen på Apollonia, er det en rekke: blå, rosa, hvite, gule, oransje blomster, så vel som deres blandinger. Det anbefales å regelmessig mate denne typen asters med mineralgjødsel..

Peony aster amerikansk forgreningsblanding

sort amerikansk forgreningsblandingAster peony amerikansk forgreningsblanding tilhører en vakker og høy blomst som kan dekorere en hage. Blomstene er blå-røde, veldig store. De når en diameter på 10 cm. Aster vokser til en busk på et lite område, omtrent 30-40 cm, men busken når 70 cm i høyden. I denne forbindelse er det bedre å plante et blomsterbed Amerikansk forgreningssort med andre høye planter.

Denne arten forplantes godt av frøplanter. Så korn i mars, og plant aster i bakken i mai. Tidligere må jorda ryddes for ugress, løsnes og gjødsles med mineralgjødsel. Denne veldig vakre blomstersorten er upretensiøs i vedlikehold og er motstandsdyktig mot skadedyr..

Astra lilla tårn

Astra lilla tårnVirkelig, det fiolette tårnet aster regnes som en nydelig blomst. Først og fremst er disse plantene ganske høye, omtrent 75 cm høye. Når du planter et asterlilla tårn på et blomsterbed, må du huske på at det ser harmonisk ut med andre blomster og ikke skiller seg ut for høyt. Knoppene er veldig frodige, ligner på pioner i form. En stor myk kule med lilla farge når 10 cm i diameter.

Det er best å forplante planten med frøplanter, og først deretter plante busker med blomster i bakken.

Eksperter anbefaler å organisere en planting i midten av mai, og deretter i august vil plantene glede deg med store og vakre blomster. For denne typen asters anbefales det å velge åpne områder på jorden, hvor blomstene vil motta sollyset de trenger så mye..

Utendørs omsorg for asters

landing av asters i åpen bakkeDet vil ikke være vanskelig å dyrke vakre blomster, for dette er det viktig bare å ta vare på dem. Uavhengig av typen aster, er omsorgen praktisk talt den samme. Først av alt må du plante plantene ordentlig. Vi plasserer de lyseglade i solen, på et åpent område, og de skyggeelskende går inn i skyggen.

Etter hvert regn bør jorden i blomsterbedet løsnes, og ugresset skal fjernes. Når det gjelder gresset, må det bekjempes med det som trengs, slik at det ikke trekker all livskraft fra favorittblomstene dine..

Blomster bør bare vannes med avløpet væske..

Du må også huske om hilling. Denne prosedyren bør behandles slik at stilkene – i dette tilfellet er det mer sannsynlig at røttene begynner å styrke seg i jorda.

Du må være forsiktig med vanning av asters. Det er viktig å ikke overdrive det med vann, ellers begynner blomstene å råtne. Det er optimalt å vanne en gang om dagen. Gjødsel må tilsettes jorda i tre trinn. Først før planting, deretter når knopper dannes, og en tredje gang, når de første blomstene dukker opp.

Nå er det mange asters, og hver dag tar oppdrettere med seg flere og flere nye. Når du velger asters, la deg styre av målene du setter deg. Hvis du vil lage et blomsterbed, så velg noen få høye asters, som sammen vil skape et vakkert ensemble. Men for å dekorere grenser og blomsterpotter på en veranda eller balkong, er det bare lave varianter som passer.

I bransjen for å skape skjønnhet fra blomster er hovedkriteriet glede og kjærlighet for det du gjør. Og ved å sikkerhetskopiere alt dette med praktisk kunnskap, kan du oppnå fantastiske resultater..

Valget av varianter av årlige asters – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Originar din Asia Mică și Asia Centrală pepene Kassaba