15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante lobelia utendørs?

hvordan plante kjærlighet Når du vet hvordan du skal plante lobelia, kan du vokse en vakker blomst som ligner en bjelle. Om sommeren, med rikelig knoppdannelse, er planten en stor ball med mellomstore blomster, der bladene er nesten usynlige. Du kan dyrke en slik kultur både i innendørs potter og i blomsterbed. Det er selvfølgelig viktig å kjenne de grunnleggende reglene for omsorg for å oppnå rikelig blomstring..

Hvordan velge de riktige frøene

lobelia i hagen Som enhver blomst trenger lobelia hyppig vanning, spesielt i varmt vær. Når det gjelder lyset, ikke bekymre deg, denne planten vil glede deg med et pent utseende både på et lyst sted og i delvis skygge. Han er ikke redd for frost, hun vil fortsette å blomstre til froststart.

ampeløs lobeliaLobelia er av to typer: busk og rik. Du må velge frø avhengig av hva slags plante du vil få. Busker danner en vakker lav ball, bak blomstene er bladene nesten umerkelige. Ampeløse lobeliaer blomstrer ikke så rikelig, og krever mye mer innsats for å ta vare på..

Følg disse retningslinjene for å dyrke sunne og robuste frø:

  1. Ikke glem regelmessig, moderat vanning, siden lobelia ikke tåler både for tørr jord og vanntett.
  2. Velg riktig belysning. Frøplanter trenger sterkt diffust lys.
  3. Temper, det vil si, ta planten ut i frisk luft.

Denne arten kan ha en busk og rikelig form. Lobelia blomster, avhengig av variasjon, er i stand til å skaffe seg en annen nyanse. De vanligste er lilla, hvite, blå, røde og blå knopper. blomstersammensetningDe kan vokse både i potter på vinduskarmen og i sommerhuset..

Svært ofte brukes slike avlinger i landskapsdesign. De danner en frodig ball, de blomstrer fra juni til september.

Hvordan plante lobelia

plante lobelia i en gryteFor at en vakker blomst skal blomstre så tidlig som mulig, bør den plantes i slutten av februar. Hvis du ikke hadde tid, er begynnelsen av mars også egnet, men ikke senere..

Å dyrke frøplanter er ikke lett, spesielt for nybegynnere, men etter å ha funnet ut de grunnleggende nyansene, vil alt sikkert fungere. Før du dyrker lobelia blomster, bør du velge hvor frøene skal sås. De beste alternativene for frø er jord, torvtabletter eller kassetter..

Det anbefales ikke å bruke organisk gjødsel for denne plantetypen..

Sekvensering:

  1. Lander i torvtabletter. Denne metoden er ikke forskjellig fra den når du sår i kassetter. Hvis du kjøpte frø som ikke er i granulat, bør du bruke tannpirkere, hvis kanter anbefales å være våte. Len frøene mot dem, og senk dem inne i tabletten, helst nærmere midten. En uke senere kan du forvente de første skuddene av frøplanter.lobelia i torvtabletter
  2. Så frø i jorda. Lobelia foretrekker løs, næringsrik jord. Det er best å kjøpe ferdig jord. Ta en passende beholder, hell den tilberedte jorda der og hell med fytosporin. Komprimer jorden etter at den tørker. Siden frøene er små, er det bedre å blande dem med sand og så. Du kan ikke drysse toppen med jord, bare slå litt på frøene.så lobelia i bakken
  3. Lander i kassetter. Lobelia frø brukes ofte i granulat, som inneholder ca 8 frø. I dette tilfellet er det bedre å plante planten i kassetter. Disse enhetene er esker med celler, som hver har spesielle fordypninger. Det er i dem vi må legge granulatene våre. Som du kan se, er denne metoden ganske enkel..lobelia i kassetter

Det er også et annet landingsalternativ. For å gjøre dette må du helle et lite lag med snø på den forberedte bakken og legge frø på toppen. så lobelia i snøenNår det begynner å smelte, vil kornene slippe og ta den nødvendige posisjonen i bakken. Da må beholderne dekkes med folie og fjernes til et varmt sted. Omsorg for Lobelia -frøplanter inkluderer daglig lufting av plantene.

Vanning og dykking av en plante

dykk frøplanter av lobeliaNår du merker at plantene har begynt å klekkes, må du umiddelbart overføre beholderne til det lyseste stedet i leiligheten din. Vannplanter bør vannes nøye daglig. Undersøk plantene nøye; ved første tegn på sykdom bør de skadede spirene fjernes og jorden behandles med et soppdrepende middel.

Siden beholderen som frøene plantes i er dekket, samler det seg kondens på den og det dannes ytterligere fuktighet. For å unngå mugg og forskjellige sykdommer hos frøplanter, må du regelmessig ventilere, åpne lokket i minst 20 minutter to ganger om dagen..

Vanningsregler

vanningFørst, etter spiring av frø, må du vanne plantene når jorden tørker ut. Når plantene allerede er sterke, og du ikke vil dekke det, må du vanne mye oftere. Så snart jorden stivner, fuktes umiddelbart slik at spirene ikke forsvinner, ettersom rotsystemet er svakt. Topp dressing på dette stadiet er ikke nødvendig.

Frøplukking

plukke frøplanterDenne prosedyren er nødvendig når du vil transplantere den i en vanlig beholder. Spirene plantes i bunter som inneholder fra fem til ti planter. Før du planter lobelia, bør du huske at dette bør gjøres så nøye som mulig. Den mest praktiske måten å utføre denne prosedyren på er med en teskje. Alle handlinger må være ekstremt nøyaktige, siden det er lett å skade plantens rotsystem..

Transplantasjonen utføres omtrent tre uker etter de første skuddene. For dette, bruk små engangskopper med en diameter på opptil fem centimeter, eller skuffer. Avstanden mellom spirene skal være omtrent 5 centimeter. Du må handle så forsiktig som mulig, siden plantene er veldig tynne og skjøre. Prøv å ikke skade dem.

Den første blomstringen av lobelia etter såing kan observeres etter 2,5 måneder..

Flere frøplanter bør plantes i en beholder, siden det er nesten umulig å skille dem en etter en. Med ethvert forsøk på å gjøre dette, er det stor fare for å skade planten. Gjør en liten fordypning i jorda, legg plantene i den, trykk lett ned med jord og vann. Det gjenstår å være tålmodig, og vent til plantene vokser litt.

Planter lobelia utendørs

plante lobelia i åpen markNår du velger lobelia, begynner plantene å vokse mye mer intensivt. I løpet av denne perioden, prøv å skape passende forhold for plantene. Først og fremst bør det være så lett som mulig i rommet der grytene er plassert. Best plassert på en vinduskarme eller glassert balkong. Ikke glem vanlig vanning..

Å vite når du skal plante lobelia -frøene utendørs kan skape en vakker og sunn plante. Slike blomster vil være fargerike og store.

vakre lobeliaLandingstid. Den mest passende tiden for planting av frøplanter i bakken er slutten av mai. Før prosessen er det tilrådelig å herde plantene. For å gjøre dette må du ta ut potter med frøplanter utenfor, eller i det minste åpne balkongen eller vinduet oftere. Da blir plantene lettere å tilpasse seg nye forhold etter transplantasjon..

lobelia jordValg av underlag. Jorda for lobelia skal være fruktbar og fuktig. Grav hull ca 30 cm dype med 15 cm mellomrom mellom dem. Ikke glem drenering, utvidet leire og flisete murstein vil gjøre. Planter planten fra potten i de forberedte sporene, dryss med jord og vann.

jordforberedelseRegler for planting i åpen mark. Før du transplanterer lobelia, bør du forberede jorden på forhånd. Den må løsnes, og mineralgjødsel påføres gropene, og frøplanter bør plasseres der. For å oppnå en vakker blomsterkant, hold en avstand mellom plantene på ca 15 cm. Ofte begynner lobeliaer å blomstre selv på balkongen eller vinduet, i så fall vil det være mulig å plante allerede blomstrende skjønnheter.

Utendørs pleie av planter

øm lobeliaFor de som ønsker å dyrke en vakker blomst, er det noen regler å følge. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot vanning av planten, siden ikke bare utseendet, men også blomstringstiden avhenger av det. Før du planter og begynner å ta vare på lobelia, må du også vite hvor det er best å plassere det og hva som betyr å gjødsle.

Belysning

Prøv å beskytte blomsten mot direkte sollys, da det vil komme brannskader på plantens blader. Lobelia foretrekker sterkt diffust lys. Fôr med mineralgjødsel i tide. Beskjære planter etter blomstring for å lage nye skudd.

Irrigasjon

vanning lobeliaFørst av alt må du sørge for regelmessig, moderat vanning, men du må sørge for at vannet ikke stagnerer. Hvis jorden tørker ut, kan planten raskt slutte å blomstre. For å gjøre busken frodig, sfærisk, klem den i tide. De gjør dette etter at kulturen allerede har tilpasset seg nye forhold. Fjern tuppen av kvisten, så vokser tuppen til sidene..

Beskjæring

lobelia hårklippNår den første blomstringen har passert, kutt av lobelia -grenene og trekk deg tilbake fra toppen til fem centimeter. På stedet for kuttet, over tid, vil du se nye skudd. Før frysing, kutt busken nesten til selve roten, og dekk den med falne blader på toppen. Det er varianter som ikke tåler ekstrem kulde, så transplanter plantene i potter og ta dem med inn i et varmt rom..

Gjødsel

gjødselMange vet ikke hvordan de skal mate lobelia for vekst. Faktisk er alt enkelt. Vanlige universelle preparater kan brukes som gjødsel. Hyppigheten av påføring avhenger av jordens sammensetning. Plantefôring utføres opptil tre ganger i løpet av hele sesongen. Du kan også bruke ferdige mineralformuleringer som inneholder fosfor, kalsium og nitrogen..

Ikke bruk gjødsel ofte, da dette fremmer veksten av løvet, og ikke blomstene selv..

Potensielle skadedyr

lobelia skadedyrTil glede for blomsteroppdrettere er lobeliaer veldig motstandsdyktige mot forskjellige sykdommer og skadedyr. De eneste unntakene er snegler, som angriper planter som vokser nær vannforekomster. I tillegg, med et overskudd av fuktighet, kan de bli muggne, så du må være forsiktig når du vanner..

For at planten skal føle seg bra på stedet og gi den en spesiell sjarm, må du vite hva du skal plante lobeliaen med. De beste alternativene er allisum og Iberis. Petunier, begonier, ageratums vil også lage en utmerket komposisjon.

Prosessen med å vokse og ta vare på lobelia er ganske arbeidskrevende. Men ikke bli opprørt av å følge enkle anbefalinger, disse plantene vil utvilsomt bli en av dine favoritter..

Lobelia -voksende videoer

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta