15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi spiser ananas hjemme ikke bare på helligdager

Duftende saftig ananas Ananas hjemland er Sør-Amerika, og kulturens vanlige habitat er ikke de fuktrike tropene, men de tørre slettene. Og det er til og med overraskende at en plante som danner en kraftig, opptil to meter i diameter, rosett av tornede harde blader har en så saftig og søt frukt. Smaken av ananas ble verdsatt av mennesker i veldig lang tid, lenge før oppdagelsen av Amerika og erobringen av tropper av erobrere..

I dag dyrkes ananas ikke bare i deres historiske hjemland, men også i mange asiatiske land. Selv hjemme kan ananas dyrkes på en vinduskarme..

Moderat forbruk av ananas vil forbedre kroppens generelle helse Etterspørselen etter stikkende, grønt tuftede frukter er stor over hele verden. De brukes ferske og hermetiske, juice og syltetøy er laget av ananas, lagt til forskjellige retter og tørket. Men hvis den kulinariske verdien av frukt er ubestridelig, begynte de å snakke om fordelene med en innfødt i dette fjerne Brasil relativt nylig. Hva er ananas nyttig for kroppen? Hvilke egenskaper og stoffer i fruktens sammensetning bør du være oppmerksom på??

Verdien av ananas for kroppen

Kilde for kalsium, fosfor og jern, sink, jod og jern, mani, kalium og mangan, kobberSom mange andre ferske frukter, vil moden ananas glede gourmeter og tilhenger av et sunt kosthold med en overflod av vitaminer og mineraler. Den absolutte lederen blant vitaminer er askorbinsyre, som i fruktkjøttet utgjør opptil 50 mg per 100 gram. I tillegg inneholder ananas B -vitaminer, PP og karoten. Fruktens søte og sure smak skyldes organiske syrer, sukrose og fruktose i fruktkjøttet, samt aromatiske og essensielle oljer som bestemmer den gjenkjennelige aromaen av ananas.

For kroppen er ananas en kilde til kalsium, fosfor og jern, sink, jod og jern, mani, kalium og mangan, kobber. De siste årene har et kompleks av planteenzym blitt studert aktivt, som, takket være bromeliadfamilien, fikk navnet bromelin.

Energiverdien til en porsjon på 100 gram er 48–52 kcal. I dette tilfellet blir frisk frukt tatt i betraktning, hvis de under industrielle forhold eller hjemme laget kompott, kandisert frukt eller syltetøy fra ananas, på grunn av tilsetning av sukker, kan kaloriinnholdet øke betydelig.

Med et ganske lavt kaloriinnhold av frisk frukt, står 100 gram fruktkjøtt for:

 • 0,3 gram protein;
 • 0,1 gram fett;
 • 11,5 gram karbohydrater;
 • 0,3 gram aske;
 • 85,5 gram vann.

Faktisk prøvde planten å samle vann, noe som ga fruktkjøttet saftighet og andre stoffer som bestemmer ananas fordelaktige egenskaper for menneskekroppen.

De fordelaktige effektene av ananas på menneskekroppen

Med lav magesyre, spis ananasInkludert ferske ananasskiver eller juice fra denne frukten i din daglige meny vil bidra til å revitalisere fordøyelsesprosessene dine. På grunn av den høye konsentrasjonen av syrer og tilstedeværelsen av unike enzymer, vil ananas spist som dessert hjelpe til med å bli kvitt tyngde i magen og bokstavelig talt få kroppen til å fordøye maten som spises raskere. Denne effekten av enzymkomplekset har blitt verdsatt av mennesker som ønsker å gå ned i vekt. I dag er ananas inkludert i kostholdet, og på grunnlag av dette produseres biologisk aktive midler for vekttap..

Ananas er spesielt nyttig for kroppen hvis en person lider av lav surhet, eller av en eller annen grunn ikke produserer nok av sine egne enzymer. I dette tilfellet kan et velsmakende naturlig middel enkelt erstatte medisiner..

Hypertensive pasienter er godt klar over hvor verdifull ananas er for menn og kvinner med høyt blodtrykk. Frukten brukes aktivt som et profylaktisk middel for å redusere det, samt for å fjerne skadelig kolesterol, styrke veggene i blodårene og forbedre effektiviteten til hele det kardiovaskulære systemet..

Ananas har en annen interessant eiendom. Massen og saften fra en eksotisk frukt gjør blodet tynt, noe som ikke bare reduserer risikoen for sykdommer i det kardiovaskulære systemet og risikoen for slag, men blir en god hjelp i behandlingen av trombose og åreknuter.

Vitamin C-rik frukt fordeler for respiratoriske plagerNår vi snakker om fordelene med ananas for menneskekroppen, kan man ikke unngå å nevne dens effektivitet i perioden med massive luftveissykdommer. Frukten, rik på vitamin C, fyller ikke bare opp kroppen med energi, men styrker også immunsystemet, bidrar til å motstå virus- og bakterieinfeksjoner.

Ananas fremmer fjerning av overflødig væske fra kroppen. Denne egenskapen brukes for sykdommer i genitourinary sfære, for hypertensjon, så vel som under graviditet..

Kvinner som venter baby og andre kategorier av ananasforbrukere vil sette pris på fruktkjøttets evne til forsiktig å påvirke humøret og hele nervesystemet. Ananas for både kvinner og menn kan betraktes som et naturlig energisk og antidepressivt middel. Det gir energi, hjelper til med å bekjempe søvnløshet og stress, depresjon og kronisk tretthet. Det anbefales å inkludere ananas på menyen med svekket immunsystem og anemi..

Effekten av ananasjuice og fruktkjøtt på huden

Ananasmasse påført huden vil forbedre utseendetDenne frukten er i stand til ikke bare å beskytte kroppen mot ytre påvirkninger, men også å forynge den. Stoffene i ananasmassen fungerer som en naturlig antioksidant på kroppen. Dessuten skjer dette når frukten spises og når fruktkjøttet brukes eksternt..

Hvis du bruker velling fra fersk frukt som en del av masker eller påfører is fra fruktkjøttet, mister huden etter ananas sin oljeaktige glans, strammer og lyser. Etter å ha brukt kosmetikk med ananas, blir huden kvitt døde celler, og etterligner rynker glattes ut. Antiinflammatoriske egenskaper hjelper til med å takle purulente formasjoner på huden, under påvirkning av dette naturlige middelet forbedres regenereringen.

Bare hvis du er utsatt for allergiske reaksjoner, så vel som hvis du har skadet eller tørr hud, er det bedre å ikke bruke ananas, eller du bør gjøre en håndleddstest før prosedyren..

De fordelaktige effektene av ananas på kvinner

Ananas inneholder aktive allergenerHvis en frisk kvinne bare føler glede og helsemessige fordeler av å spise ananas, bør den vordende moren være veldig forsiktig med å inkludere eksotiske frukter i menyen. Under graviditet anbefales ananas og andre matvarer som aktivt kan påvirke kvinnens og barnets kropp av leger enten å utelukkes helt fra dietten, eller brukes i mat med ekstrem forsiktighet. I forhold til ananas er slike bekymringer og forholdsregler svært viktige, siden produktet er inkludert i listen over aktive allergener. Som et resultat reagerer kroppen på inntak av et fremmed protein med en ganske voldsom og smertefull reaksjon, uttrykt i luftveisfenomener, ødem i slimhinnene i nesofarynx og alle luftveier, fordøyelsesforstyrrelser, hudutslett og kløe.

Dette betyr at selv om det ikke er tegn på fruktintoleranse hos moren, er det en potensiell fare for ananas for barn. Hvis ananas var i dietten til en gravid kvinne før, og kvinnen etter å ha tatt den ikke følte en endring i velvære:

 • i første trimester er det fortsatt bedre å fjerne frukten fra menyen;
 • i II og III trimester kan du skjemme deg bort med et par skiver av din favorittdelikatesse.

I dette tilfellet må du strengt overvåke din egen reaksjon på ananas og fosterets oppførsel..

Det er bedre å ekskludere ananas helt fra menyen til en sykepleier i de første månedene, for ikke å provosere utviklingen av uønskede reaksjoner på frukten hos babyen.

Barn får ananas etter at de har fylt tre år.Det er på grunn av den høye risikoen for allergi eller matintoleranse at ananas ikke gis til barn under tre år. Hvis barnet har en disposisjon for slike reaksjoner, er det bedre å ikke introdusere barnet for den solfylte frukten til og med i alderen 6-7 år.

Er ananas bra for endometrium??

Ananas regnes som en eliksir for endometriumI dag kan du ofte høre om fordelene med ananas for endometrium, det vil si livmorens indre foring, som spiller en viktig rolle i graviditetsprosessen og videre under utviklingen. Det er dette laget som vokser i løpet av syklusen som mottar det befruktede egget. Hvis dette ikke skjer, dør endometrium av, og sammen med menstruasjonsblod utskilles det fra kroppen. Med begynnelsen på en ny syklus gjentas prosessen..

Kvinner hvis endometrium ikke har tilstrekkelig tykkelse, som leger sier, har oftere vanskeligheter ikke bare med å føde en baby, men også med å bli gravid.

Derfor bruker kvinner som ønsker å bli mor alle mulighetene slik at endometrium når de ønskede indikatorene. Det er en oppfatning at for endometrium er ananas nesten en eliksir som stimulerer utvikling. Legene tilbakeviser imidlertid denne uttalelsen. Faktisk har ingen slik medisinsk forskning blitt utført, og når man snakker om fordelene med ananas for kvinner, kan ernæringseksperter merke tilstedeværelsen i fruktkjøttet:

 • et bredt spekter av vitaminer;
 • antioksidanter;
 • organiske syrer.

Men andre frukter har samme sett med aktive stoffer. Men allergien til ananas for en gravid kvinne kan ikke ha noen fordel!

Ananas anbefales ikke for gravide.For å endre tykkelsen på endometrium, anbefaler leger å ta hensyn til matvarer som inneholder betakaroten og vitamin E, samt selen:

 • Og her er ikke ledere innen vitamin A -innhold ananas, men gulrøtter og tomater, lever og vannmeloner, samt røde appelsiner og fersken..
 • Kilden til vitamin E for kvinner er ikke ananas, men nøtter og kli, frokostblandinger og vegetabilske oljer..
 • Du kan fylle opp kroppen med selen ved å inkludere makrellretter og brød med kli, brokkoli og tomater i kosten..

Fordelene med ananas for menn

Et glass juice eller noen skiver ananas vil hjelpe en mann til å gjenvinne sin styrke.Ernæringseksperter som viser de fordelaktige egenskapene til ananas for menn, må si at denne frukten raskt kan gjenopprette energi, gi næring til en persons vitamin- og mineralreserver. Siden for mange representanter for det sterkere kjønn, forbereder dagens liv daglig alvorlig psykisk og fysisk stress, vil inkludering av ananas i dietten nøytralisere de negative konsekvensene av overarbeid. For en mann vil ananas styrke immunforsvaret og nervesystemet, manifestere sin effekt som en effektiv antioksidant. Dette kan ikke annet enn påvirke det generelle velværet og den seksuelle aktiviteten til en mann..

Mulige kontraindikasjoner og nødvendig forsiktighet

Til tross for de ubestridelige fordelene med ananas for den mannlige og kvinnelige kroppen, er det umulig å misbruke denne frukten og være tankeløs om et så aktivt produkt..

Med diabetes er det bare mulig å spise ananas etter å ha konsultert lege.For det første bør ananas kastes hvis du er utsatt for matintoleranse og allergi. Denne fruktforholdsregelen gjelder for alle aldre. Samtidig er det ikke nødvendig å inkludere ananas på menyen for barn under tre år, så vel som ammende kvinner og vordende mødre i første halvdel av svangerskapet. Faren for å spise ananas for gravide er at frukten kan provosere plutselig arbeid.

Siden dette produktet har en ganske høy glykemisk indeks, bør bruk av ananas for diabetes ledsages av alle forholdsregler. Ubehagelige symptomer etter å ha spist ananas og forverring av velvære venter på en syk person som lider av magesår og gastritt med høy surhet. Det økte innholdet av aktive syrer i fruktkjøttet påvirker tennens emalje negativt, derfor er det verdt å skylle munnen og pusse tennene etter å ha spist fersk frukt..

Sannheten om fordelene med ananas – video

Previous Post
Tips for allergikere: hva du skal gjøre når ragweed blomstrer
Next Post
Plantare fascinantă și îngrijirea șoldurilor ridate