15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Adenium hjemme – hvordan vokse eksotisk

adenium hjemme Adeniumet som vokste opp hjemme hos russerne er bedre kjent som “Desert Rose”, “Impala Lily, eller” Star of Sabinia “. Denne planten har mange romantiske navn. Adenium er vanlig i Thailand, Arabia, Taiwan, Vietnam og Afrika. Faktisk kan vekstområdet være enda større, siden det finnes i mange land. Tilhører familien Kutrov. Oppdrettere har klart å avle mange varianter av denne saftige. Over tid har adenium blitt ekstremt populært. Takket være det vakre utseendet når som helst på året, enkel pleie og likhet med en rose, var plantens suksess garantert..

Adeniumjuice er giftig. Aboriginale mennesker bruker den ofte til å smøre pilspisser. På grunn av dette bør du ikke plassere planter på steder der kjæledyr eller barn kan få tilgang. For dem kan kontakt med adenium ende dødelig.

Adenium hjemme – valg av varianter

vi velger de beste varianter av adenium Du bør først gjøre deg kjent med de mest populære hjemme -adenium -variantene før du lærer det grunnleggende om omsorg for disse plantene. Totalt er det rundt 50 planter i slekten, men bare en liten del kan vokse hjemme. I sitt naturlige habitat kan planten vokse opp til fem meter i høyden. I dette tilfellet kan bladene være enten smale eller veldig brede. Bladbladene i adenium er 5 til 15 cm store og forekommer hos de fleste arter først etter blomstring. Under ideelle forhold kan blomstringsperioden vare opptil to til fire måneder hvis eieren klarer riktig mengde varme og vann..vakkert adenium hjemme

Hjemme reguleres dyrking av adenium av størrelsen, som styres av beskjæring. Men med alderen vil anlegget fortsatt bli ganske stort, og det vil ikke fungere for å forhindre det. Men på mange måter er maksimal vekst begrenset av variasjonen..

Adenium obesum

Adenium obesumDen mest utbredte sorten i pottekulturen. Blomstrer voldsomt. Det er en eviggrønn saftig som utvikler caudex – en spesiell fortykning av stammen, på grunn av hvilken den er i stand til å lagre en stor mengde vann og næringsstoffer. Bladene er arrangert i et spiralmønster og blir opptil 7 cm lange, de har også et langt blomsterrør og fem avrundede kronblad.

Adenium socotranum

Adenium socotranumEn av de største artene, som kan nå fem meter i høyden, og den sylindriske stammen kan bli opptil 2,5 meter i diameter. Den blomstrer bare noen få uker om sommeren, og bare med kvalitetspleie. Skiller seg ut i originale rosa blomster.

Adenium arabic (Adenium arabicum)

adenium arabic i naturenDenne sorten ligner veldig på baobab. Han har en knebøy og bred caudex. Grenene er små, men kronglete, dekket med gråaktig eller mørk brun bark. Litsya selv er store og kjøttfulle. Blomstene kan være rosa eller rødlige i fargen. Den største fordelen med denne sorten er et ekstremt kraftig rotsystem og motstand mot tørke.. Adenium arabic (Adenium arabicum)Det er avgjørende for å overleve midt i ørkenen, hvor næringsstoffer og fuktighet er sterkt begrenset..

Desert Rose (Adenium Desert Rose)

Desert Rose (Adenium Desert Rose)Denne prangende arten er best kjent for sine oppblåste stilker og traktformede rosa blomster. Vekst er hovedsakelig avhengig av korrekt beskjæring. Hvis du forlater busken alene, kan den vokse opp til fem meter i høyden. Vokser mest aktivt om våren og sommeren.

Adenium multiflorum

Adenium multiflorumDet er en busk eller et lite tre opp til flere meter høyt. Utad ser det også ut som en baobab. Planter av denne sorten har alltid caudex, og stammen er dekket med grå eller brun bark. Nederst er den lettere enn på toppen. Blomster samles i aksillære blomsterstander og er hvitrosa eller røde, eller deres forskjellige nyanser.

Bohman’s adenium (Adenium boehmianum)

Bohman's adenium (Adenium boehmianum)Det er et lite tre. Den kan bli opptil 1,5 meter høy. Har en spredende krone og caudex. Bladene er mørkegrønne og blanke, kantene er bølgepapp. Blomstene er traktformede og har opptil fem rosa kronblad.

Hvilken omsorg trenger adenium hjemme

adenium hjemmepleieAnlegget krever ikke for kompleks og konstant pleie. Tvert imot er det nok å oppfylle de grunnleggende anbefalingene for at adeniet utvikler seg og vokser perfekt, og gleder eieren med blomstringen. Det viktigste er å sikre riktig fôring. Også adeniumplanter hjemme kan forplantes uavhengig på forskjellige måter..

Om temperatur

overholdelse av temperaturforholdeneFor adenium bør du velge riktig temperatur i rommet der den skal oppbevares. Du må velge et sted med en temperatur på ikke mer enn + 35 ° C. I vintersesongen kan du holde den på + 15 ° С.

Jo høyere temperatur, jo mer luftfuktighet bør være i rommet med planten. Den optimale verdien er 75-80% ved + 25-30 ° С.

Det særegne er at innendørs blomster er ganske følsomme for temperaturendringer. Frost kan raskt ødelegge en plante, så du må unngå dem. Om vinteren er det nødvendig med en lavere temperatur slik at busken kan hvile og få styrke for den påfølgende blomstringen i samme skala. På dette tidspunktet er planten også i stand til å felle løvverk, noen ganger til og med alt. For høy temperatur (mer enn + 35 ° С) forårsaker en nedgang i vekst og blomstring, noe som kan føre til at planten visner.

Et viktig kriterium er den nedre temperaturgrensen – + 10 ° C med lav luftfuktighet. Unnlatelse av å overholde disse betingelsene kan føre til forfall av rotsystemet og plantens død..

På de varmeste dagene må adenium lage lett regn med en sprøyte. Imidlertid bør den være kortvarig og bare etter solnedgang. Ellers kan bladene bli brent av solstrålene, noe som ikke bare vil påvirke utseendet negativt, men også skade planten. Fuktighet bør heller ikke komme inn i blomstene..

For å øke luftfuktigheten til den nødvendige, kan du bruke en god metode. Det er nok bare å plassere boller med vann eller fuktet ekspandert leire ved siden av busken. Det blir nok.

Hvis romtemperaturen er høyere enn + 20 ° С, bør vanningen være overfladisk. jordklumpen må ikke fuktes helt, ellers begynner caudex å råtne på grunn av overflødig fuktighet og planten vil mest sannsynlig dø senere.

Vanning og jord

vanning adenium

For adenium er følgende vanningsmetoder mulige:

 1. På en dag. På varme sommerdager bør plantepotten fuktes litt. Det bør vannes rikelig i perioder med aktiv vekst, og de begynner bare med ankomst av varme.
 2. Moderat vanning. Når været er grumsete ute og termometeret ikke stiger høyere enn + 22 ° C, er det nødvendig å vanne planten omtrent hver 5.-7. dag. Dette er optimalt for rotsystemet. Dette bør gjøres overfladisk, uten å fukte hele jorda på en gang..
 3. Vann om vinteren. I den kalde årstiden skal den være knapp, og før neste prosedyre skal jorden være helt tørr. Hvis oppvarmingen er på, men leiligheten fortsatt er kjølig, må du vanne Adenium 1 gang på 7-10 dager, men med relativ varme vil det være nok til og med en gang i uken.

næringsjord for adeniumHovedfaktoren for veksten av en plante er landet der den vokser. Hagearbeid vil ikke fungere. Du trenger en næringsrik og løs jord, slik at adenium raskt kan utvikle seg og blomstre. Jorda skal la luft og fuktighet passere godt til røttene slik at væsken ikke stagnerer i potten. Siden dette kan føre planten til døden.komponenter for forberedelse av underlaget

De viktigste alternativene for jordblandinger:

 1. Sukkulent pottejord er lett å få tak i i enhver hagebutikk. Bakepulver må tilsettes der. Alternativt vermikulitt eller perlit. Det totale volumet av bakepulver er 20% av total jord.
 2. Du kan lage din egen potteblanding. Forholdet bør være som følger: 50% kokosfibre, 20-30% løvjord, 10-20% mellomstor sand. Kull kan tilsettes om ønskelig. Det vil fungere som en drenering eller naturlig jordkomponent.

Du kan ikke legge til leire, ødelagt murstein til jorden. De forstyrrer luftutvekslingen, og derfor vil anlegget ikke kunne utvikle seg normalt. Et høyt innhold av bakepulver kan føre til vannlogging i rotsystemet og kan forårsake råtning. Selve jorda skulle til slutt vise seg å være nøytral eller lett sur med en pH på 5,5-7.

Topp dressing gjøres bare i perioder med aktiv vekst.

Om belysning

ekstra belysningSollys er avgjørende for Adenium. Blomsten trenger sterkt lys for normal utvikling. Det er best å plassere det på øst- eller sørsiden av huset. Fravær av skygge fra trær er ønskelig. Og selv om den generelle oppfatningen sier at det er nødvendig å skygge planten, må den faktisk fortsatt tas ut i 4-5 timer til et sted hvor den vil bli utsatt for direkte sollys. Resten av tiden trenger adenium sterkt, men diffust lys..

I fravær av det anbefalte lysnivået utvikler adenium seg ekstremt sakte og blomstrer ikke.

Om vinteren trenger adenium bakgrunnsbelysning i 14 timer. Derfor er det verdt å lage god belysning på forhånd på vinduskarmen der du planlegger å sette anlegget. Hvis planten mangler fuktighet, lys og varme, kan den kaste løvverk helt og se smertefullt ut. Men her er det verdt å ta hensyn til en bestemt variant..

For belysning kan du bruke lysrør eller fytolamper.

En hviletid er nødvendig for adenium. På dette tidspunktet får blomsten styrke og forbereder seg på våren..

Derfor er det viktig å overvåke lengden på dagslys for omtrent å forstå:

 • når og hvor mye du skal slå på bakgrunnslyset;
 • om du trenger å mate planten;
 • hvor moderat vanning skal være for at planten skal få nok næringsstoffer til å blomstre.

Betongforholdene kan variere avhengig av sorten. Derfor, i tillegg til generelle anbefalinger, bør du stole på din egen erfaring, eller stole på gartnere som holder en lignende blomst hjemme..

Adenium hjemme: hvordan befruktes og hostes riktig

valg av potter for adeniumRiktig befruktning kan øke veksten og blomstringen av planten betydelig. Men hvis du overdriver det, vil resultatet være en økning i caudex og blader med en nesten fullstendig opphør av blomstring, så det er verdt å utøve måtehold for å gjødsle denne planten..

Gjødsel som brukes må inneholde en stor mengde nitrogen, eller være tilstrekkelig balansert. For å danne en stor caudex og forbedre blomstringen, anbefales det å redusere mengden nitrogen i jorda og begynne å bruke gjødsel som inneholder kalium og fosfor..

Adenium tar gjødsel godt for kaktus og sukkulenter. Men i hvileperioden (om vinteren) bør fôring stoppes og gjenopptas først i begynnelsen av vekstperioden (om våren).

gjødsel for adeniumOfte er det ikke nødvendig å mate planten. En gang annenhver uke er nok til at adenium føles bra. I blomstringsperioden blir det vanligvis laget tre dressinger, dette er nok for de fleste varianter.

Planten eller plantepotten skal være romslig, men ikke for stor. Den langstrakte formen vil tillate røttene å bli fullt plassert slik at de er plassert fritt. Det er ønskelig at det er et dreneringslag i potten.gjødsel for små adenier

Det anbefales å velge en gryte laget av lett plast. Dette vil forhindre at rotsystemet lider av varme, og planten vil ikke overopphetes. Dette er hva eksperter anbefaler til nybegynnere gartnere.

Om transplantasjon

adenium hjemme transplantasjonDet er nødvendig å transplantere adenium hjemme en gang i året slik at planten kan fortsette å utvikle seg i fremtiden. Unge planter krever en årlig transplantasjon, mens eldre adenier transplanteres når rotsystemet vokser, når det er på jordoverflaten. Dette skjer omtrent hvert 2-3 år. Hvis du ikke følger dette, kan hun til og med knekke potten. Unge planter vokser aktivt rotsystemet og utvikler seg, og derfor blir jorden fattigere mye raskere.

Etter å ha fjernet planten fra potten, er det verdt å undersøke røttene. De som er råte eller forringet må kuttes. Den sentrale roten kan kuttes nesten til basen, planten vil rolig overleve en slik operasjon. For desinfeksjon av kuttet brukes kullflis og god tørking. I tillegg er det tilrådelig å fjerne alle blader før du planter på nytt, slik at bare de sterkeste blir igjen. Det er også ønskelig at planten er utendørs i flere timer. Som et resultat vil det la røttene helbrede..

Hvis gjengrodde røtter var årsaken til transplantasjonen, bør du ikke vanne planten på omtrent 5-7 dager. I ekstreme tilfeller gjøres dette veldig forsiktig og i små porsjoner for ikke å forårsake råtning og død av røttene på grunn av stillestående fuktighet..

vellykket transplantasjonUnder normale forhold skjer transplantasjonen om våren. I begynnelsen kan planten være ustabil – det er verdt å støtte fra steiner eller utvidet leire.

vi danner adeniumSom et alternativ til transplantasjon kan du overføre adeniet til en ny gryte ved papiroverføring, og bevare den gamle jordklumpen. Denne prosessen er mye mindre traumatisk for rotsystemet. Som et resultat vil anlegget utvikle seg i en akselerert hastighet hvis eieren bruker riktig fôrings- og vanningsregime..

Beskjære grenene av adenium hjemme

kardinal beskjæringFor å gjøre adenium virkelig vakkert og forgrenet, må du lage en kompetent beskjæring. Dette er ofte en hard nødvendighet, siden apikal utvikling råder i mange planter av denne slekten, og derfor kan laterale skudd ikke utvikle seg normalt..

Det er verdt å beskjære slik at grenene øker i høyden bare med 8-12 cm. Og syklotpasta er i stand til å provosere fremskyndet utvikling. Du må finne ut hvordan du bruker den i de spesielle instruksjonene som følger med settet. Ofte beskjæres adenium hjemme og gjøres til et slags mangrovetre..

For dette trenger du:

 1. Finn en frøplante med en tykk stamme og kutt av roten ved innsnevring av caudex.
 2. Rot stilken i vann.
 3. Når planten vokser røtter igjen, overfører du den til en bred pott med god, lett jord..

Etter det er det nødvendig å vanne frøplanten regelmessig og kontrollere plasseringen av røttene slik at treet ikke dør for tidlig. I dette tilfellet vil det være nødvendig med en transplantasjon to ganger i året, siden det er nødvendig å regelmessig rette røttene, samt fjerne unødvendige. Som et resultat kan du få veldig vakre blomster..

vi danner adeniumOm ønskelig kan du lage alt fra adenium. Anlegget er lojal mot alle manipulasjoner og viser god vitalitet. Oppdretteren kan fjerne noen eller nesten hele den nedre delen av adenium. Det viktigste er forsiktig håndtering av caudex og røtter, for ikke å forårsake infeksjon og forfall, så vil alt lykkes..

Den optimale beskjæringsalderen er 1 år. Men det er best å fokusere på størrelsen på blomsten. Hvis adenium fortsatt er svakt, ikke hadde tid til å bygge opp et tilstrekkelig kraftig rotsystem og caudex, vil beskjæring best utsettes til bedre tider.

Hvordan forplantes adenium hjemme

forankringAdenium kan formeres hjemme på tre måter: ved stiklinger, frø, lagdeling. Lagdeling er en upopulær metode på grunn av kompleksiteten. Med frø er alt enkelt, først må de dynkes i en løsning av kaliumpermanganat for å desinfisere, og deretter spire i torvtabletter eller gasbind. Frøene vokser snart og kan legges i en gryte. I fremtiden må du klype av den sentrale roten hvis du vil fremskynde utviklingen av planten litt..

Beskjæring av sukkulenter gir levedyktige stiklinger. De plantes direkte i underlaget. Etter 4 dager sprayes jorden for å fukte. Det er alt, skjæringen begynner å utvikle seg og vil snart bli et fullverdig anlegg..

Lag er den mest interessante og vanskelige måten å forplante adenium på. Det er verdt å dvele nærmere på. Det er effektivt nok til umiddelbart å lage et nytt sterkt anlegg. Så:

 1. Ta en stilk med en tykkelse på minst 2 cm og kutt den, spill umiddelbart en vekststimulator på kuttstedet.
 2. Pakk inn i sphagnum og dekk til med film.
 3. Etter utseendet til de første røttene (dette tar minst 30 dager), blir stiklingene skilt fra forelder og plantet i bakken.

Dermed mottar eieren et ferdig anlegg, som umiddelbart starter aktiv utvikling..

Sykdommer i adenium

adenium sykdom.

Det er viktig å vite hva du skal gjøre hvis merkelige endringer begynner å skje med adenium og mistenkelige ytre tegn vises, for eksempel:

 1. Bladene blir gule. Hvis bladene tørker ut og faller gradvis, forbereder planten seg på å hvile, dette er normalt. Men det er verdt å ta hensyn til rotsystemet og tilstanden til caudex. Det anbefales å redusere mengden fuktighet. En voksen plante takler vanligvis sykdommen alene, men en ung må kuttes til sunt vev..
 2. Blader tørre. Planten kan plantes i ubalansert jord. Dette skyldes ofte kokosfibre av dårlig kvalitet (det er forsterket med havsalter). Planten blir syk på grunn av et overskudd av mineraler..

Hvis planten begynner å råtne, kan du gjøre følgende:

 1. Fjern adenium fra gryten, rengjør og skyll fra jord.
 2. Etter tørking (tar 20-30 minutter), sjekk anlegget for råte.
 3. Hvis caudex er myk, klipper du all råte ned til levende vev. Noen ganger er det nødvendig å fjerne hele caudex, dette er nødvendig, planten overlever etter dette.
 4. Tørk den resulterende skjæringen på et varmt sted i 1-2 dager. Temperaturen bør ikke være lavere enn + 22 ° С. Hvis det ikke har dukket opp mer råte i løpet av denne tiden, kan du begynne å rote, ellers må råten kuttes igjen og planten må tørkes igjen. Roting utføres i fuktig, men ikke våt jord. Perlitt eller spesiell jord kan brukes som jord..

Først etter 10 dager kan den første magre vanningen av planten utføres. Med riktig pleie vil planten kunne komme seg i sin tidligere form. Etter en måned vil adenium hjemme vokse røtter og det kan overføres til en ny pott, hvor det vil utvikle seg raskt ytterligere.

Video om reglene for omsorg for adenium hjemme

Previous Post
Vi legger de beste medisinske plantene til sparegrisen vår
Next Post
Preparat biologic Trichoderma Veride – un mijloc unic de protejare a plantelor de grădină