15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Diverse begonia: stell i hagen og i vinduskarmen

begonia omsorg I kulturen er det rundt 125 arter av begonier. I dag er det mer enn 2000 varianter og hybrider. Dette er ikke bare en vakker, men også en veldig takknemlig plante: dekorativ blomstrende begonia, som er godt ivaretatt, kaster ut knopper hele året, og løvfældende varianter forbløffer fantasien med form og farge på platene.

Innbyggerne i de tropiske områdene i Sør -Amerika, Vest -Afrika, Sør- og Sørøst -Asia er mye brukt i pottekulturen. Begonia har i mange tiår vært et av de ledende stedene i de hundre mest populære innendørsplanter. I russiske blomsterbed vokser den som en årlig.

Den enkleste klassifiseringen av begonier

forskjellige typer begonier Begonia (Begonia) er en omfattende slekt med ettårige og flerårige planter, blant hvilke det er busker, gress, dvergbusker, lianer. Totalt er det omtrent 1000 arter, hvorav antallet fortsetter å vokse.

Om ønskelig kan begonier velges for enhver smak – kulturen er slående i sin variasjon. Men artene og variantene har noe som forener dem:

 • unisexual blomster;unisex begonia blomster
 • asymmetriske blader, kalt “elefantører” – den sentrale venen deler dem i to ujevne deler.asymmetriske blader

Blomsterelskere har dusinvis av klassifiseringer av begonier etter form, farge, størrelse på blomster eller blader..

Det er fire store grupper som brukes til dekorative formål:

 • løvfellende;
 • tuberøs;
 • blomstring;
 • buskete.

Stort sett kan begonier være med vakre store blader og iøynefallende knopper, eller med dekorative blomster og umerkelige små tallerkener. Samme kombinasjon av begge, det er ikke ennå, noen busksorter nærmer seg dem.begonier skjønnheter

På samme måte som begonier er forskjellige, er omsorg for dem også veldig annerledes. Før du kjøper, bør du spørre om arten – kanskje den er så lunefull at den rett og slett ikke kan overleve under normale innendørs forhold.

Dekorative bladbegonier

dekorative bladbegonierEn omfattende gruppe med grasiøse bladplater av en bisarr form, i forskjellige farger. Det er arter som bare er beregnet på drivhus med høy luftfuktighet eller florarium. Noen vokser på vanlige vinduskarmer..

Imperial

Begonia imperialisBegonia imperialis er en ganske lunefull begonia. Danner jordstengler – jordstengler, som er modifiserte krypende stilker. Elsker lys og varme, krever høy luftfuktighet, men tåler ikke sprøyting av antennen.

Veldig vakker. En plante opp til 40 cm høy, danner en frodig busk med god omhu. Bladene er asymmetriske, 10 cm i diameter, med en hjerteformet base og en skarp spiss. Den øvre delen av platen er fløyelsaktig, sølvfarget, dekorert med radielle grønne striper rettet mot kanten, den nedre er rød.

Royal eller Rex

Begonia rexBegonia rex er en rhizomatøs begonia, hvis omsorg regnes som en av de vanskeligste blant innendørs planter. Designet for å vokse i forarier. Det er mange varianter og hybrider – alle utrolig vakre, men veldig lunefulle..

Stammen ligger fast, tykk, under ideelle forhold (som er svært vanskelige å sikre), den gamle artplanten kan nå en maksimal størrelse på 1,5 m. Blomstene er små, representerer ikke dekorativ verdi.

Bladene er asymmetriske, dekket med sparsomme lange hår, i representanter for gruppen kan de nå en diameter på 5 til 20 cm, form: avrundet, langstrakt, dissekert i varierende grad, vridd langs den sentrale venen av en snegl. Tallerkener er dekorert med en rekke slående mønstre.

Kombinerer vanligvis flere farger fra så mørkegrønn at den ser svart ut til sølvfarget, overflaten virker fløyelsaktig, faktisk dekket med korte, tettsittende børster.

mangesidige kongelige begonier

Bauer

Begonia boweraeBegonia bowerae er ikke den mest lunefulle arten, som har produsert noen utmerkede varianter. Det er en liten busk opp til 25 cm høy med en krypende stilk og kornformede, langstrakte blader opptil 10 cm lange og 4-6 cm brede.

Avhengig av typen kan platene være glatte eller dekket med hår. Oversiden er grønn med svarte flekker langs kanten og langs venene, undersiden er lys, med rødlige årer.

Størrelse

Begonia sizemoreaeBegonia sizemoreae er en av de hardeste prydløvbegoniaene. Vokser opp til 40-60 cm. Blomstene er vakre, rosa, små, samlet i panikler.

Blader i form av en asymmetrisk oval med en avrundet eller spiss spiss, overflaten er rynket, gamle plater er dekket med lange sparsomme hvite hår, dyp venasjon. Den øvre delen er mørkegrønn med en sølvaktig sirkulær stripe, den nedre delen er rød.

Rødbladet eller fista

Begonia erythrophyllaBegonia erythrophylla er skygge-tolerant, relativt ikke-lunefull, egnet for nordlige vinduskarmer. Stammen er krypende, tykk, blomstene er iøynefallende. Bladene er nesten avrundede, over – grønne med bronsebrun, under – rød.

Hogweed

hogweed begoniaBegonia heracleifolia er en variabel art som har produsert mange varianter. En sjeldenhet blant dekorative bladbegonier – omsorg er mulig selv for nybegynnere blomsteroppdrettere.

Stammen er lang. Hvis den ikke er trimmet, kan den dyrkes som en rik plante. Bladene er relativt symmetriske, opptil 25 cm i diameter, sterkt dissekert, lik lønn. Petioles opptil 40 cm. I en art plante er fargen grønn.

Varianter kan være tofarget, bronse, med en rødlig eller lilla fargetone, forskjellige i dybden av disseksjon av platene..

Masson

Begonia masonianaBegonia masoniana er en veldig vakker, viltvoksende rhizomatøs begonia 45 cm høy. Avrundede rynkede blader 15 cm i diameter er dekket med en fløyelsaktig dun. Platene er lysegrønne, langs de store venene, som ligner et maltesisk kors, er plassert så mørkt at brede striper ser ut til å være svarte.

Vakre blomstrende begonier

blomstrende begonia, omsorgDen største fordelen med disse begoniene er blomstene som dekker busken helt, på grunn av hvilken ingen tar hensyn til de små bladene. Med god forsiktighet kan den vare hele året, men det anbefales fortsatt å gi plantene hvile..

blomstrende begonia i hagenEr at begonia vokser hjemme som en slags bukett – den bleknet og gikk til søppeldunken. Selvfølgelig er det ingen som gjør dette med hybridsorter..

Blomstrer alltid

Begonia semperflorensBegonia semperflorens – hjem, hagebegonia, for dyrking i hengende beholdere utendørs. Det er en flerårig plante, men den brukes ofte bare i en sesong, spesielt når den plantes i et blomsterbed. Upretensiøs, upretensiøs, egnet for nybegynnere blomsterbutikker. Har mange varianter, deltok i etableringen av hybrider.

Buskene er små, fra 8 til 30-40 cm høye. Planten er dekket med blomster opp til 5 cm i diameter i alle nyanser av rødt eller rosa eller hvitt. Bladene er små, avrundede, vanligvis grønne, røde og bronsefarger, sjelden hvite, brune. Det finnes varianter med flekkete tallerkener.

Tuberous begonier

tuberous begonierBegonia tuberhybrida brukes som potte og hageplante. Den er representert av mange hybrider fra 20 til 80 cm i høyden med oppreist eller hengende skudd.

fantastisk tuberous begoniaBlomster fra 1,5 til 20 cm i diameter, dobbel, enkel, halvdobbel. Farging – alle, bortsett fra nyanser av fiolett, blått eller lyseblått.

Tuberous begonia er en hybrid. Botanikere vet ikke selv hvor mange naturlige arter som deltok i opprettelsen, men de hevder at fra 6 til 9.

Lorrain

Begonia x LorrainBegonia x Lorrain er en gruppe hybrider på opptil en halv meter høy. Form en busk med tynne, litt nedoverbøyde skudd. Bladene er runde, grønne, med en svingete kant, ikke mer enn 10 cm i diameter. Blomstene er små, enkle, rosa eller hvite, samlet i panikler. Knoppene åpner om høsten eller i første halvdel av vinteren.

Elatior

Begonia x ElatiorBegonia x Elatior er en annen hybridgruppe. Blomster kan være enkle eller doble, opptil 5 cm i diameter, samlet i løse panikler. Farging – alle, bortsett fra nyanser av blått. Knoppene åpner uavhengig av årstid. Bladene er avrundede, med en takket kant.

Busk (busker) begonier

busk begonierEn interessant gruppe, men ikke så imponerende som de to foregående. Omsorg – middels vanskelig, kan dyrkes på en ikke for solrik vinduskarme.

Det er dusinvis av arter av buskbegonier dyrket i en pottekultur. Hver er interessant på sin egen måte. Denne prøven er bare ment å gi en ide om gruppen..

Fuchsia

Begonia fuchsioidesBegonia fuchsioides er kanskje den mest kjente typen buskbegonier blant ikke-fanatiske dyrkere. Danner en stigende busk opp til 90 cm høy. Bladene er små, opptil 2 cm lange, ovale, avsmalnende i endene, takket langs kanten, grønne, skinnende.

Blomstringen er lang, med god omsorg – fra senvinter til høst. Knopper av lyse rosa nyanser, 1,8-2,5 cm i diameter, samlet i børster på 7-11 stykker. Noen ganger omtales arten som blomstring – planten ligner virkelig fuchsia.

Reed (Kane)

Cane-lignende begonierCane-lignende begonier er en gruppe kultivarer med stive, oppreist stilker som har fortykkelse ved nodene, som bambus. Høyden på noen varianter kan nå 4,5 m, og bladets lengde er 35 cm. Platene er asymmetriske, spisse.

Noen varianter vokser bare på grunn av bladene og plantens opprinnelige form. Andre tiltrekker seg oppmerksomhet med sine ganske velduftende blomster..

Fikk øye på

Begonia maculataBegonia maculata inkluderer korallbegonia, tidligere betraktet som en egen art. Dette er en vakker urteaktig busk som vokser opp til 45-60 cm med en krondiameter på 1 m. Bladene er glatte, med en svingete kant, opptil 15 cm lang, ikke mer enn 5 cm bred. Den øvre delen av tallerkenen er mørkegrønn, dekket med sølvfargede flekker, den nedre delen er rødlig.

Begonia: plantepleie

begonia omsorg i vinduskarmenPå samme måte som utseendet på begonier med dekorative blader og blomster er forskjellig, så gjør omsorgen for dem også. Det kan beskrives som vanskelig (Begonia rex) eller lett med liten vanskelighet (Begonia semperflorens). Men det er en rekke krav som forblir uendret for kulturen..

For å gjøre omsorg for begonier ikke for belastende, må kulturen skape de rette forholdene. For lunefulle synspunkter som Royal, Imperial eller Massona, bør de være ideelle..

Stell etter kjøp

butikk begoniaDet første du må gjøre med begonia etter kjøpet er å sette det i karantene i 2 uker. Den kan inneholde skadedyr eller sykdommer ubemerket eller vasket bort uten bruk av kjemiske beskyttelsesmidler. Det er en mulighet for forurensning av alle innendørs planter..

Fra Holland, Polen og andre land kommer begonier i transportbeholdere fylt med torv. Dette underlaget er dårlig egnet for dyrking av planter og må byttes ut umiddelbart etter karantene..

Unntak – blomsten skal kastes umiddelbart etter at knoppene faller. Enhver transplantasjon er forbundet med et midlertidig tap av dekorativ effekt. Hvis begonier bare er ment å dekorere en ferie eller imponere gjester, er det bedre å ikke røre det, men å intensivt mate det med gjødsel for blomstrende avlinger.

Når du kjøper sort- eller hybridbegonier på utstillingen, bør du ta instruksjoner for videre dyrking fra selgeren.

Ganske ofte selger de knapt forankrede stiklinger eller uplukkede frøplanter, og transplantasjon kan ødelegge dem. Og amatører kommer neppe til å lande i ren torv..

Temperatur og belysning

innholdstemperaturAlle begonier er kortdagsplanter. De føler seg komfortable i den nordlige vinduskarmen. I sør blir de ofte syke og mister sin dekorative effekt, de krever beskyttelse mot direkte stråler fra middagssolen hvor som helst.

Dette betyr ikke at begonier kan dyrkes i fullstendig mørke eller på baksiden av en leilighet uten belysning. Planter trenger mer lys under blomstring enn i hviletid..

begonia i hagenI hagen kan begonier ikke plantes på et åpent sted. En del av dagen, spesielt ved middagstid, må de være i skyggen av andre planter, bygninger eller små arkitektoniske former (benker, fontener, lysthus, espalier, etc.). Dette vil på en eller annen måte beskytte kulturen mot sommervarmen..

Den mest behagelige temperaturen for begonier:

 • om sommeren – 20 ° С;
 • om vinteren – ikke lavere enn 15 ° С.

Når regimet blir krenket, lider spesielt lunefulle dekorative bladformer. Busker og blomstrende blomster tåler vanligvis varmere innhold lettere – opptil 26 ° C. Det anbefales på det sterkeste ikke å senke temperaturen selv for en kort tid utover det tillatte nivået..

Vanning og fôring

vanning av planterBegoniaer, spesielt de med prydblader, krever høy luftfuktighet, men tåler ikke sprøyting av antennen. Inntak av vann på bladene forårsaker ofte tap av dekorativitet, og på Royal Plate kan det generelt råtne, og planten vil dø..

Du må øke fuktigheten på andre måter:

 • spray ofte luften for å hindre at vann kommer på plantene;
 • legg gryten på en pall fylt med fuktige småstein;
 • spesielt lunefulle prydbladede begonier dyrkes i florarier (terrarier eller akvarier tilpasset planter);
 • legg en beholder med en blomst i en større plantemaskin, fyll den ledige plassen med sphagnummos og fukt den hele tiden.

Vanning skal være rikelig og vanlig, rent, avgjort vann uten klor ved romtemperatur eller litt høyere. Det er umulig å tillate stagnasjon av vann i potten – dette vil garantert ødelegge plantene. Etter vanning blir væsken som strømmer ned fra underlaget igjen i pannen i 30-40 minutter og deretter fjernet.

gjødsel for begonierBegonia blir befruktet i vekstsesongen hver 2-3 uker, avhengig av dekorativiteten med forberedelser til blomstrende eller løvfellende planter. Universal er best igjen for enklere avlinger.

Buskbegonier, hvorfra de vil oppnå frodig blomstring, mates med medisiner med høye doser kalium. For vekst av bladmasse gis det gjødsel der nitrogen dominerer..

Tiden for topp dressing er ikke nødvendigvis vår-sommer. Vinterblomstrende begonier Elatior og Lorrain hviler på dette tidspunktet, og om høsten og vinteren krever de økt ernæring.

Formasjon

trenger dannelseAlle typer begonier trenger dannelse. Noen kilder hevder at dette ikke er gjort med Royal (Rex) og Everflowering -artene. Dette er en feil.

Uten beskjæring av begonia:

 • strukket ut;
 • busken blir løs;
 • blomstring forverres;
 • løvfiskarter avslører den nedre delen av stammen og mister sin dekorative effekt.
beskjæring av begonier
Beskjæring er delvis eller fullstendig fjerning av individuelle stilker for å:
 • danne en vakker busk;
 • begrense veksten;
 • forbedre blomstring.

Det utføres i begynnelsen av vekstsesongen, som i noen begonier faller om våren, i andre, som åpner knoppene før vinteren, om høsten. Jo yngre planten er, desto lettere tåler den perasjon..

Dannelse av en busk med dekorativ blomstrende begonia:

 1. Når plantens høyde blir 6-10 cm, eller en ny vekst av skjæringen når samme størrelse, blir kronen med et par blader kuttet av med skarp saks.
 2. Sideskudd blir forkortet så snart de strekker seg opp til 10 cm. Snittet gjøres 5 mm over den utadvendte knoppen (blad).
 3. Kvister som tykner kronen fjernes fra den vokste busken, eller kuttes for lenge.

Ampel varianter toppen av skuddene kuttes i begynnelsen av hver vekstsesong med omtrent 1/3. Så busken beholder sin attraktive form lenger..

trimming av rikelig planteHvis en voksen buskbegonia er sterkt strukket, begrenses veksten ved beskjæring. Anlegget blir forkortet, og kuttet er drysset med knust aktivert karbon slik at infeksjon ikke kommer dit. Toppen kan forankres.

Rex begonier og andre løvformer anses som de vanskeligste å dyrke, de må være i perfekt form. Vanligvis oppbevares de i 3 år, og så snart stammen begynner å strekke seg, blir toppen avskåret og rotfestet på nytt.

Spissene på skuddene av blomstrende begonier blir klemt i begynnelsen av vekstsesongen eller umiddelbart etter blomstring. Dette stimulerer tilering og dannelse av flere knopper..

Operasjonen på den alltid blomstrende begonia blir vanligvis ikke utført – en ung busk er allerede kompakt og vakker. Og etter blomstring blir den oftest erstattet med en ny plante..

Sanitære tiltak

beskjæring av tørkede bladerGamle, begynner å tørke ut eller alvorlig syke blader kuttes ut uten å vente på at prosessen skal nå petiole. Sårene er støvet med knust aktivert karbon. For det første reduserer platene som har begynt å forsvinne dekorativiteten, og for det andre kan patogener fra bladene som har begynt å råtne ødelegge hele planten.fjerning av skadede skudd

For behandling av sårflater på innendørs planter er det bedre å bruke aktivt karbon i stedet for aske. Bortsett fra at trerester ble spesielt brent for sanitære behandlinger på en ren overflate..

Vakker begonia: omsorg og transplantasjon

pleie og transplantasjon av begoniaUnge planter transplanteres vanligvis årlig, voksne – hvert 2-3 år. Signalet om å erstatte underlaget og flytte til en større pott er røttene som har rømt ut i dreneringshullene, eller en helt flettet jordklump.

Det anbefales for nybegynnere å finne ferdige “Begonia” -jord for transplantasjon i blomsterbutikker..

Erfarne dyrkere utgjør underlaget på egen hånd etter å ha siktet, desinfisert og blandet komponentene:

 • bladhumus – 2 deler;
 • torv land – 1;
 • hageland – 1;
 • sand – 0,3.

Begonia transplanteres, ikke transplanteres:

 1. Drenering plasseres nederst.
 2. Sovne med et tynt lag kullbiter.
 3. Legg et lite underlag på toppen.
 4. En begonia blir tatt ut av en gammel gryte sammen med en jordklump..
 5. Rengjør forsiktig et jordlag med en trepinne, som lett skilles fra den totale massen.
 6. En blomst er plassert i midten av den nye beholderen for å utdype stammen med 2-3 cm.
 7. Sovne med jorden. Tetning slik at det ikke dannes dips på sidene.
 8. Vanning. Det er veldig nyttig å bruke en rooting -løsning.

vanning etter transplantasjonFor rhizombegonier, ta lave brede potter. Tuberous er egnet i vanlig form. Hvis utformingen av rommet krever bruk av høye beholdere, er det meste av potten fylt med drenering – planter i en stor mengde ubebygd land vil skade.

Den første potten for kutting eller frøplante bør være 5-6 cm i diameter. Hver neste potte de første 2-3 årene er en tredjedel mer. I fremtiden økes størrelsen på beholderen med ca 4 cm.

Begonia – omsorg avhengig av plantetype

Det er forskjeller i omsorg for begonier med dekorative blader og blomster. Det viktigste er at de første er mye mer finurlige og lunefulle, de krever i utgangspunktet spesielle betingelser for forvaring..

Vakkert blomstrende

blomstrende begonia omsorgDen eneste særegenheten ved omsorg for blomstrende rhizombegonier dyrket på vinduskarmer er at stempling (fabrikkvarianter) opprinnelig ikke var beregnet på dyrking i flere sesonger. I alle land, bortsett fra Russland og nabolandene, blir de kastet etter blomstring..

Men blomsteroppdretterne i det post-sovjetiske rommet prøver for enhver pris å beholde billige blomster. Og de blir veldig overrasket når de neste år ikke kan oppnå verken frodig blomstring eller en anstendig buskform. I det store og hele er slike planter egnet som moderplante. De lagres til neste sesong, og deretter blir stiklinger tatt for å dyrke nye busker..

Samlingsvarianter og hybrider vil glede eierne i flere år. Men likevel må de oppdateres ofte, forankre de apikale stiklinger..

Dekorativ løvfell

pleie av dekorativt bladbegoniaNår du kjøper begonier med dekorative blader, bør du se etter informasjon separat om hver art, sort eller hybrid. Gruppen inkluderer utrolig fine planter, og de som kan overleve selv på et vinduskarmen i kjøkkenet (dette er det verste stedet for innendørs blomster).

Begonias Rex (Royal), Imperial, Masson vil føles best i et drivhus eller florarium. For å gjøre dette kan du uavhengig utstyre et akvarium eller terrarium. Det er lettere å opprettholde høy luftfuktighet der – selv en enkelt “punktering” kan drastisk redusere dekorativiteten i romforhold. Det vil ikke lenger være mulig å gjenopprette de tapte bladene..

Tuberøs

sovende tuberous begoniaDen eneste begonia med en uttalt sovende periode. Frøplanter og rotfestede stiklinger av knollen eksisterer ikke ennå, de blir igjen på samme sted og fortsetter å bli ivaretatt, som for rhizomatøse arter.

Bare planter som blomstrer i inneværende sesong eller tidligere blir sendt til overvintring. For å opprettholde knollen i en levedyktig tilstand, må den få hvile..

På slutten av sesongen reduseres vanningen, planten plasseres på et mørkt sted med en temperatur på ikke mer enn 16 ° C.Når den overjordiske delen tørker helt, kutt den av og etterlate 2 cm stubber.

Videre avviker ekspertmeningen. Noen anbefaler at du lar begonia stå i gryten. Andre – ta ut knollen, rist av underlaget og legg den i sand eller sagflis. Begge er riktige.

Oppbevares fra november til slutten av februar ved 7-9 ° C, vanning omtrent 1 gang i måneden. Små (opptil 2 cm i diameter) knuter tørker ut raskere, de blir fuktet oftere. Du kan beholde plantematerialet i kjelleren, kjelleren, nedre del av kjøleskapet.

Flere ganger i løpet av vinteren blir knuter ventilert og sortert ut. Tørket eller råtnet kastet.

I begynnelsen av mars blir de avslørt på et lyst sted, de begynner å vanne. Etter at spirene dukker opp, transplanteres de til et friskt substrat..

I hagen og i blomsterbedet

hage begonia omsorgFor utendørs dyrking brukes 2 typer begonier: Alltid blomstrende og Tuberous. De prøver å holde det siste i bakken så lenge som mulig, men graver det ut før den første frosten. Oppbevares som beskrevet ovenfor.

Den evigblomstrende begonia må kanskje kastes. Hvis den tåler transplantasjonen godt i bakken, er det problematisk å sette blomsten tilbake i potten. Rotsystemet har vokst, skader før en sovende periode vil sannsynligvis føre til døden.

Hvis du trenger å lagre livmorprøven for forplantning om våren, blir begonia gravd opp med en høygaffel og lagt i en spesiell pose sammen med en stor jordklump. Du kan gjøre det selv – de tar en veldig tett cellofanpose, lager hull nederst på størrelse med en rosa negl.

Deretter legges posen med begonia i en eske for ikke å søppel, og kuttes av. Oppbevares i et kjølig rom med minimal vanning og lett tilgang. Om våren blir de omorganisert i et lyst, varmt rom, matet. Blomsten vil raskt begynne å vokse, det vil være mulig å kutte stiklinger.

Reproduksjon av begonier

Avl av begonier er ikke så vanskelig. Det anbefales for nybegynnere å begynne å dyrke en kultur med apikale stiklinger – dette er det enkleste.

Frø

frøplanter av begonia frøBegonia frø er små og upraktiske å jobbe med. De blir sådd i et lyst underlag, drysset litt med jord, dekket med glass, oppbevart på et varmt sted. Luft daglig og sjekk fuktigheten. Vann om nødvendig fra en husholdnings sprayflaske.

Etter fremveksten av skudd fjernes lyet, utsatt for lyset. Dykk ned i individuelle beholdere med liten diameter i fasen med 2-3 sanne blader.

Begonia blomstrer omtrent 4-5 måneder etter spiring.

Stiklinger

Denne avlsmetoden er ikke bare den enkleste. Det lar deg avle hybrider mens du opprettholder egenskapene til moderplanten..

Apikal

forplantning ved stiklingerStiklinger blir tatt etter beskjæring, eller fra dronningceller som er spesielt etterlatt for dette formålet. De skal ha minst 2-3 knopper, den beste lengden er 8-15 cm. De nedre bladene fjernes og etterlater 2-3 på toppen. Snittet tørkes i skyggen til callus dannes..

Spiret i vann, torv-sandblanding, perlit, lett underlag. Etter at røttene dukker opp, transplanteres de i lett jord, for eksempel beregnet på frøplanter.

Du kan også formere stiklinger av tuberous begonier tatt i august etter blomstring. De plantes i individuelle potter til en dybde på 4 cm..

Leafy

forplantning av bladerFriske tallerkener fra midtre nivå brukes til forankring. De gamle er noen ganger i stand til å gi røtter, men dette er over, de unge vil sannsynligvis bare råtne.

Fra godt modne blader som ikke har mistet veksthormoner, får mange barn på en gang:

 1. Platen kan plantes helt i lett jord eller forhåndsrotes i vann.
 2. Den sentrale venen fjernes fra bladet med et skarpt blad, halvdelene plantes kuttet ned i et lyst underlag.
 3. Det meste av plantematerialet kan oppnås ved å dele platen i fragmenter og skjære mellom store årer. Eller lag mange hakk på hele arket.forplantning av blader

Biter av blader tørkes i ca 20 minutter og plantes på et lett underlag. Plassert i et akvarium, dekket med glasskrukker eller cellofan for å skape en drivhuseffekt. Ofte sprayet og ventilert, holdt varm (20-25 ° C).

landingsmetodeSmå planter vil dukke opp fra kuttårene etter en stund. Når de vokser litt, blir de forsiktig skilt og transplantert i beholdere med liten diameter..frøplanter

Knoller

tuber divisjonBare gamle store knoller kan formeres på denne måten. Når nye skudd når gjenopptakelsen av veksten etter en hvilende periode når 5-6 cm, blir de kuttet i biter og såroverflaten drysset med knust aktivert karbon. La den ligge slik at kuttet blir korket. Plantet i et lett underlag.

Skadedyr, sykdommer og mulige problemer ved dyrking av begonier

mugg på begonierDen beste forebyggingen av sykdom er riktig omsorg. Behandling – behandling med passende soppdrepende midler.

Oftest påvirkes begonier av:

 • pulverisert mugg – hvitt, uutslettelig støv på vegetative organer;
 • grå råte – brune flekker og grå blomstring på stilker og blader;
 • varierte flekker – merker kan ha forskjellige farger, fet, rustaktig.

Insektmidler hjelper til med å bekjempe skadedyr. Den største faren i romforhold representeres av:

 • skjold;
 • trips;
 • nematoder.

Ofte vises soppmygg (sciarids) i potter. I seg selv er de ubehagelige, men de er ikke farlige for begonier. Disse insektene signaliserer at noe er galt med underlaget, mest sannsynlig er det vanntett eller surt..skede

I det åpne feltet eller drivhuset kan følgende vises:

 • bladlus;
 • hvitflue.

Problemer forårsaket av pleiefeil:

 • tuppen av bladene blir tørre – utilstrekkelig fuktighet;
 • hvitaktige flekker på siden som vender mot solen – en forbrenning;
 • tallerkener tørre og krøllete – lav luftfuktighet;
 • knopper smuldrer – det samme;
 • veksthemming – mangel på næringsstoffer;
 • knopper dannes ikke – planten er for ung eller det er ikke nok kalium i dressingen.

Begonia, som kan være morsomt å ta vare på og reprodusere, er veldig populært over hele verden. For å ta vare på kulturen gir glede, og ikke bli en tung belastning, må planten umiddelbart skape passende forhold. Og ikke for å dyrke varianter som ikke kan stelles som de krever.

Tuberous begonia, omsorg i henhold til reglene – video

Previous Post
Dorotheanthus – planting og omsorg i det åpne feltet for krystall kamille
Next Post
Avocado este un copac cu un aspect unic