15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi jobber med blomstrende planter i februar måned

tvinge blomster til ferien Det er slett ikke vanskelig å forestille seg et vinterlandskap når bakken er pakket inn i et blendende hvitt teppe, en kald vind blåser og frostsprekk. Den fullverdige eieren av februar gir ikke opp sine posisjoner, og holder planteverdenen i grepet om nummenhet og fred. Men dette er bare på gaten. Under taket på huset, hvor det er koselig og varmt, blomstrer makeløse blomster på vinduene, som er fulle av styrke og sjarm. Hva er hemmeligheten bak å skape denne prakt? Kontinuerlig arbeid av elskere av blomstrende planter. Les: krysantemasse i potter – hjemmepleie etter kjøp!

Å tvinge blomster er en manifestasjon av kjærlighet til mennesker

Til tross for at det er februar utenfor vinduet, lager blomsterelskere ekte blomstermesterverk i hjemmene sine. For å gjøre dette bruker de destillasjon – en prosess som får en plante til å blomstre i en upassende periode for den. Oftest velges løkplanter av følgende typer for dette formålet:

 • krokus;krokus
 • snøklokker;snøklokker
 • tulipaner;tulipaner
 • hyasinter;hyasinter
 • påskeliljer.påskeliljer

Forberedelsen til tvang begynner lenge før selve prosessen starter. Om våren, når greenene vises, velges egnede prøver for destillasjon. Når de observerer planten, plukker sommerboerne knoppene, slik at de ikke har tid til å blomstre. For at blomstene skal utvikle seg vellykket, blir de regelmessig vannet og matet. Som et resultat absorberer pæren et stort antall nyttige elementer, som forblir i den til destillasjonstidspunktet..plante kvalitetsmateriale

Plantemateriale lagres under strenge temperaturforhold fastsatt av biologer. I juli – ikke høyere enn 23 grader, i august – opptil 17. Hvis det er umulig å lage det hjemme, er det bedre å kjøpe pærer i spesialforretninger.

for å tvinge tar vi store løkStore, regelmessig formede pærer er egnet for tvangsprosessen. Før planting blir de frigjort fra tørkede vekter. Jord samles i potten, bestående av jord blandet med sand (1: 1). Deretter plantes løkene i 3 eller 5 stykker i en avstand på 1,5 cm. De skal sitte tett uten å berøre hverandre. Jorddybden under dem er ikke mindre enn 8 cm. Topplaget er omtrent 2,5 cm.

Plantematerialet, som skal brukes til tvang i februar, avkjøles kunstig. Den holdes ved en temperatur på 9 ° C i 4 eller 6 uker.

tvinge løkhusEtter vanning blir potene tatt ut til et kjølig rom med en temperatur på 5 til 9 grader. Der er de til grøntområdet ser ut, hvoretter de overføres til et varmt rom. De første 10 dagene står de i mørket for å akselerere veksten av skudd. For dette er blomstene dekket med en svart papirhette. For at de skal blomstre i begynnelsen av våren, blir de rotfestede løkene satt til destillasjon i begynnelsen av februar. Og så, for å vise kjærlighet til kjære kvinner, er det fullt mulig med en bukett med friske blomster.

Spesiell omsorg for innendørs planter

innendørs planter i februarUansett hvor folk bor på planeten, prøver de å dekorere hjemmene sine med innendørs planter. Når som helst på året krever blomster oppmerksomhet, spesielt når februar er utenfor vinduet. Akkurat nå begynner “vårvåkningen”.

vårens oppvåkning begynnerPlanter som vokser i kar eller store potter overføres til romslige rom hvor det er mye lys. Disse kan være isolerte verandaer eller loggier. På dette tidspunktet sprøytes og vannes blomstene med en løsning av mineralgjødsel. For tilberedning, ta 10 liter vann og 15 gram toppdressing. Rør om og påfør som en vanningsløsning.

overføreI februar er det tilrådelig å inspisere den øverste jordkulen i blomsterbeholdere. Hvis det blir funnet mose eller alger, er det tilrådelig å fjerne dem. For å forebygge er overflaten dekket med småstein eller små steiner..

Det er på tide å transplantere rikelig gjengrodde blomsterpotter i nye beholdere. Dette indikeres ved at røttene strekker seg utover fra hullet i bunnen av potten. Noen unge blomster transplanteres regelmessig. Disse inkluderer:

 • dieffenbachia;dieffenbachia
 • monstera;monstera
 • ficus.ficus

Planter som blomstrer om vinteren bør flyttes til nye potter bare i februar. I løpet av denne perioden hviler de og får styrke..

Når du transplanterer en blomst, blir jorden rikelig fuktet for ikke å skade rotsystemet. For at blomsten skal slå rot raskt, plasseres den vekk fra direkte sollys og sprayes regelmessig.

De transplanterte blomsterpottene er nøye trimmet og gir dem en vakker form. I tillegg er februar en passende måned for poding av innendørs blomster.. stiklinger av innendørs planterDet er i denne perioden at unge stilker dukker opp i livmor krysantemum, egnet for reproduksjon. De blir kuttet forsiktig og deretter forankret i separate beholdere. Etter å ha jobbet hardt på slutten av vinteren, kan du “hvile på laurbærene” blant den frodige blomstringen av innendørs planter hele året.

Hemmeligheter for å forberede blomsterplanter

frøplanter av gateblomsterNår våren er rett rundt hjørnet, begynner fans av gateblomster å tenke på favorittene sine i februar. De prøver å ikke kaste bort dyrebar tid, men å så blomsterfrø til frøplanter. For dette er det viktig å velge plantemateriale av høy kvalitet og vokse unge frøplanter..klargjøring og såing av frø

Før såing blir frøene dynket i en spesiell løsning som består av en svak konsentrasjon av kaliumpermanganat med tilsetning av borsyre. Frøene senkes der og får stå i romtemperatur i 12 timer. Deretter plasseres rettene i kjøleskapet samtidig. Prosedyren fortsetter til grønne skudd vises..

Siden plantene vokser veldig sakte, blir de sådd i februar for å være i tide til vårens oppvarming. Oftest i denne perioden dyrkes blomster som:

 • petunia;petunia
 • salvia;salvia
 • bratsj;bratsj
 • stemorsblomster.stemorsblomster

For å nå det endelige målet, er det viktig å vurdere hovedpoengene med å dyrke blomsterplanter..

Egnede beholdere

frøplantebeholdereBruk så lave (ca. 5 cm) trekasser med avtagbar bunn for å så et stort antall blomster. Slike beholdere sparer plass, men det er ekstremt upraktisk å trekke ut frøplanter fra dem. Noen sommerboere sår frø i gamle boller, panner, pappesker. Men i slike beholdere kan jordforsuring eller stagnasjon av vann forekomme..

Det er best å så blomster til frøplanter i torvbeholdere, plastkopper, spesielle potter. Det viktigste er å bevare rotsystemet til frøplanter når de transplanteres i nye beholdere.

Fruktbar jord

fruktbar jordDen vellykkede veksten av frøplanter avhenger av kvaliteten på jorda der frøene blir sådd. Det beste alternativet er å kjøpe det i en butikk. Noen sommerboere forbereder jorda på egen hånd. For dette blandes 1 del torvmark med sand av samme mengde, pluss 3 deler torv. Fint grus eller grovkornet versjon av sand brukes som dreneringsmateriale..

I ingen tilfelle bør du bruke landet som lignende planter vokste på. Den inneholder sporer av forskjellige sopp, ormlarver og ugressfrø..

Ideelt sted for frøplanter

et sted for frøplanterDe sådd frøene vokser først i fullstendig mørke til grønne skudd dukker opp. Deretter plasseres beholderne i et rom der det er mye lys. Ideelt sted – vinduskarmen, verandaen eller oppvarmet loggia.

Regelmessig vanning og fôring

vanning og gjødslingVanning av frøene utføres ved hjelp av en sprayflaske eller en mugge med en smal hals. I utgangspunktet fuktes plantene med en svak løsning av kaliumpermanganat i moderate mengder, slik at spirene ikke lider av overdreven fuktighet.

Inntil plantene er plantet i åpen bakke, trenger den fôring. Du kan lage løsningen selv ved å bruke 1 del mullein til 20 deler væske. Noen gartnere bruker spesiell gjødsel for planter i en ferdig form..

Ved å bruke slike enkle tips i praksis, kan du lykkes med å dyrke blomsterplanter, til tross for at februar er ansvarlig på gaten. Når det er kaldt og en snøstorm utenfor vinduet, og blomsterelskeren ikke sover på komfyren, vil han hilse på våren omgitt av frodig grønt. Og dette er den sanne gleden ved deres arbeid..

Hvilke blomster for frøplanter å så i februar – video

Previous Post
Et utvalg av 16 beste tidlige blomster for å dekorere en sommerhytte
Next Post
Observăm vecinătatea corectă în paturi, creând plantații mixte de legume