15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon og stell av romfioler

Innendørs fiolett ballerina Fioler har lenge vært ansett som en indikator på velvære i rommet der de slo seg ned. Hvis eierne er oppmerksomme og tar vare på alle innbyggerne i boligen, vil Saintpaulia få sin andel av oppmerksomhet og glede seg over den store blomstringen. Reproduksjon og omsorg for et fiolett rom vil ikke gi vanskeligheter hvis du kjenner plantens landbruksteknologi.

Om emnet: fiolett – hvordan ta vare på at det skal blomstre?

Forhold og mikroklima gunstig for planten

Wick vanning fioler De avgjørende er:

 • plassering;
 • belysningens varighet og intensitet;
 • temperaturregime og luftfuktighet;
 • vanningsmodus;
 • rettidig transplantasjon og reproduksjon av fioler.

Plasser et fiolett rom på et godt opplyst sted på alle vinduer, bortsett fra de nordlige, uten direkte sollys. Mangel på belysning vil provosere sykdom, blomstring vil stoppe. Fioler kan dyrkes på hyller på baksiden av leiligheten hvis det opprettes kunstig belysning av dagspekteret for dem i minst 10 timer.

Temperaturen om sommeren kan være 21-25 grader, om vinteren er 15-18 nok. Frøplanter slår rot eller roter ved 25 0. Alle prosesser bremser ved en temperatur nær 30 0. Luftfuktighet bør være omtrent 50%.

Wick vanning ordningFiolett liker ikke overdreven fuktighet. Hvor ofte skal vannet fioler? Under blomstring bør bunn eller tradisjonell vanning være daglig, om vinteren to ganger i uken. Det viktigste er ikke å renne over og unngå stillestående vann i sumpen. Overvanning av røttene mottar ikke luft og kan råtne. I moderne omsorg har vekevanning av fioler og andre innendørs planter vekket stor interesse..

Med riktig pleie trenger fioler fôringSaintpaulia vokser på mager jord med lite tilleggsernæring. Derfor blir substratet ofte erstattet for fullverdig innhold. Ved årlig omplanting erstattes bare underlaget, uten å øke grytens volum. En transplantasjon er nødvendig hvert tredje år. Den systematiske dyrking av nye prøver lar deg fjerne gamle planter som mister sin dekorative effekt. Å formere en fiolett, så vel som å plante om, er enkelt, å kjenne de grunnleggende reglene.

Transplantasjon og reproduksjon av innendørs fioler

Roterende bladplaterReproduksjon av planter kan utføres ved hjelp av blader, skudd fra roten av 3-4 blader, frø. Oftest brukes metoden for å kutte et blad, vi vil analysere det mer detaljert.Skudd fra roten av planten

For reproduksjon tas et blad fra en sunn plante. Hvis dette er en stor rosett, velges bladene fra den andre delen, rotfestet gjennom et glass vann. I unge planter eller unge blader av de øvre nivåene slå rot direkte i underlaget, i våt mose, i et minidrivhus.

Plante forplantningsarkBladet skal ha tugor, før det legges for spiring, blir det gjort et nytt snitt, som oppdateres hvis stilken råtner i stedet for callus. Noen varianter av Saintpaulia roter ikke gjennom vann, bare i mose eller underlag.

Krav til underlaget

Substrat for fiolerDen fiolette jorda skal være lett og litt sur. Komposisjonene er forskjellige, det viktigste er at den må være pustende og næringsrik. Konstant moderat hydrering gjør at mineraler kan oppløses og frigjør salter for ernæring. En av de anbefalte formuleringene for Saintpaulias:

 • hageland – 5 deler;
 • torv – 3 deler;
 • sand – 1 del.

Du kan ta ferdig jord for frøplanter “Vermion”. Men noen av sammensetningene bør først behandles mot patogener og skadedyr, og deretter tilsettes til 2 liter av den ferdige blandingen:

 • “Living Earth” 1 liter;
 • vermikulitt 1 kopp;
 • perlit 1 glass;
 • sphagnum mose 1,5 kopper;
 • knust trekull 2/5 kopp;
 • superfosfatpulver på tuppen av en kniv.

Utvidet leire er nødvendig for drenering.

Fiolett servise

Violette potterBeholderne skal være brede. I en høyde på 10 cm for en voksen plante er en kopp 15-20 cm i diameter egnet. Det riktige forholdet er viktig, så et større dreneringslag legges ut i en dyp, smal gryte. Romslig servise vil forsinke blomstringen til den er full av røtter. Ved transplantasjon bør røttene i utgangspunktet være trange. Enhver tallerken brukes, men plast er bedre, siden fajanse har porer, og en jordklump tørker raskt.

Vanning vann

For vanning av fioler, bruk rått, avgjort vannMjukt, fuktig, avgjort vann brukes. Hvis vanningen er i bunnen, er det nødvendig å fjerne det gjenværende vannet fra sumpen umiddelbart etter vanning etter at jordlaget er blitt vått. Moderne veke vanning av fioler lar deg skape jevn fuktighet og reduserer pleietiden.

Når du planter fioler med røtter, bør du følge følgende forhold:

 • Lag et dreneringslag, som tidligere har beskyttet dreneringshullene mot tilstopping, ved å trekke en veke gjennom dem og legge det i et lag med hellet jord. Plasser røttene slik at nakken på planten er i midten av koppen, under kanten for vanning. Dryss forsiktig røttene med jord, forsiktig risting og komprimering av underlaget mekanisk.
 • Etter sprinkling til nakken på røttene, vanner du jorden slik at den fester seg til røttene. Etter at klumpen har lagt seg, hell på toppen av den tørre blandingen og mulch fra fordampning med vermikulitt.
 • Dekk det nye anlegget ovenfra fra fordampning, ventiler. men ikke vanne før det slår rot.

Utvikling av unge planterFremveksten av nye blader på busken, utseendet til unge frøplanter på stiklingene vil tjene som et tegn på overlevelse..

Det er ikke nødvendig å bruke en større pott for hver transplantasjon. Det avhenger av rotsystemets tilstand. Hvis hun har viklet en jordklump tett inn og beholder formen når den fjernes fra potten, trenger du en 1-1,5 cm stor tallerken.

Bushforyngelse og transplantasjonSpørsmålet blir ofte stilt om det er mulig å transplantere et blomstrende fiolett. Dette er uønsket, hvis planten blomstrer, har den fortsatt nok næring, vent til slutten av blomstringen. Men hvis planten er oversvømmet, er transplantasjonen uunngåelig. I dette tilfellet bør du revidere røttene og fjerne de brune. Du kan tynne ut opptil 2/3 av rotsystemet og fjerne noen av bladene, bruke dem til forplantning. For at blomstringen skal komme seg raskere, må du ta mindre transplanteringsretter..

Du må plante planten igjen etter blomstring.Hvordan plante en fiolett hvis den ikke blomstrer og har mistet sitt dekorative utseende på grunn av alderdom? I en slik plante er stammen bar nedenfra. Skjær av toppen med en skarp kniv, rot i vann og plant deretter som alle andre fioler.

Hvis fioletten, som blomstrer vakkert, har falt av de nedre bladene og stammen er bar, kan den utdypes, men ikke umiddelbart. Først må du ha røtter på denne delen av planten. Pakk stammen inn i sphagnum-mose, som har bakteriedrepende og fuktighetsbevarende egenskaper. Når røtter vises på den, kan du legge til jord.

Video om veke vanning fioler

Previous Post
Et utvalg av 16 beste tidlige blomster for å dekorere en sommerhytte
Next Post
Observăm vecinătatea corectă în paturi, creând plantații mixte de legume