15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De beste balkongblomstene for solsiden

blomster for solsiden For bymenn er landskapsarbeid på en loggia eller balkong ofte den eneste måten å komme nærmere naturen på – det er både dekorasjon, en måte å muntre opp, slappe av på og ikke belastende arbeid med bakken. For at plantene skal bringe glede, må de velges riktig, for eksempel bør blomster til solsiden ikke bare være fotofile, men også tåle direkte sollys..

Utvalg av blomster for å vokse i solen

valg av farger for balkongen på solsiden For sørvendte balkonger finner du det største utvalget av planter blant blomsterbedene.

De må oppfylle følgende krav:

  • ikke vær redd for direkte sollys;
  • vokse raskt og nå toppen av dekorativitet;
  • utvikle seg normalt i et begrenset volum av en gryte, eske eller annen beholder;
  • tåle periodisk mangel på fuktighet;
  • blomstre kontinuerlig;
  • krever ikke nøye vedlikehold;
  • reagerer godt på mineraltilskudd.

designalternativer for balkongerEierne bestemmer selv hvilke blomster de skal plante hjemme på solsiden – det er mange av dem. Artikkelen vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget – ikke alle kjenner funksjonene i en bestemt kultur. Kanskje blomsteroppdrettere vil ta hensyn til planter som ikke tidligere ble ansett som “kandidater” for planting i containere..

Mange årlige sengeblomster i hjemlandet er stauder. Det er mulig å beholde buskene til neste sesong, men ikke alle vil blomstre like rikelig som de som vokser fra frø eller stiklinger..

Petunia for den sørlige balkongen

petunia for sørlige balkongerNår de stiller spørsmålet hvilke blomster som ikke er redde for direkte sollys, som er i stand til å opprettholde dekorativitet hele sesongen og føler seg bra i containerkultur, huskes petunia først og fremst. Det er flere varianter med forskjellige vekstmønstre og corolla -diametre..

Petunier har et attraktivt utseende, duftende blomster er symmetriske, som en grammofon eller en trakt med et langt rør. Corollas med smeltede kronblad er doble eller enkle, enfarget, kantet eller dekket med flekker. Farging – alle, unntatt oransje eller dyp gul. Skjøre stilker og små, hele blader, pubescent. Skytelengden varierer fra 20 cm til 2 m.

Storblomstret eller grandiflora

storblomstret petuniaDenne petuniaen presenteres i mange varianter, den kjennetegnes av de største blomstene, men den vanskeligste å ta vare på. Diameteren på corollaen i noen kultivarer når 12 cm, den er dobbel, tofarget.

Planter på balkongen på sørsiden føles bra. Men store blomster kan lide av langvarig regn eller sterk vind..

For å bevare dekorativiteten, bør visne knopper regelmessig fjernes, og bare stilker skal trimmes med jevne mellomrom..

Multiflorous eller multiflora

flerblomstret petuniaBlomstene i denne gruppen når 5-7 cm i diameter. De er ikke like vakre som de av petunia grandiflora, vanligvis i samme farge, men de dekker busken helt, noe som ser spesielt imponerende ut. Planten er ikke lunefull, motstandsdyktig mot sykdommer og lider mindre av værkatastrofer.

Det er selvrensende varianter – de trenger ikke å plukke av visne knopper.

Floribunda

floribundaDen inntar en mellomstilling. Corollas opptil 10 cm i diameter, varianter varierer i forskjellige former og farger. De lider av vind og regn, men ikke så mye som Grandiflora.

Petunia ampelous eller pendula

ampel petuniaOfte brukt til vertikal hagearbeid, balkongplanting eller hengende planter. Til tross for de lange skuddene, brukes den ikke som klatreplante – kvistene klamrer seg ikke til støtten, men henger malerisk.balkongdekorasjon på solsiden

Det er bedre ikke engang å prøve å rette pendelen med et riller – stilkene brytes lett.

Det er delt inn i tre grupper avhengig av lengden på skuddene:

  • semi -ampel – opptil 30 cm;
  • kraftig – 35-80 cm;
  • brusende – opptil 2 m (vanligvis – ca 1 m).blomster for solsiden

Denne gruppen inkluderer surfiniya – ampeløs petunia avlet av det japanske selskapet Suntory.

Rett opp blomster for solsiden

reise blomster for solsidenÅ plante blomster som danner en kompakt busk eller sprer seg, men som ikke har flytende skudd for solsiden, blir vanligvis laget i balkongkasser eller potter. Hvis du plasserer dem i hengende potter, vil planten være vanskelig å se, og vil miste noe av sin attraktivitet..

Gatsania

gatsaniyaAfrikansk kamille danner en busk opp til 30 cm høy. Blomsterstanden er en kurv 5-9 cm i diameter med et gult senter og lyse kronblad: gul, rød, oransje, hvit. De kan være monokromatiske, men oftere er de dekorert med langsgående streker og en kontrastfarge mørk flekk ved basen..

Tørkebestandig kultur. En busk per sesong med tilfredsstillende fôring og rettidig fjerning av visne knopper kan produsere opptil 35 blomster.

Hvis du forlater noen få gatsaniya for vinteren på et lyst, kjølig sted, kan busken deles i utsalgssteder og plantes om våren. De vil blomstre tidligere enn de som er hentet fra frø..

Fiolett tricolor

tricolor fiolettDu kan dyrke stemorsblomster på den solfylte balkongen. Denne upretensiøse miniatyrplanten har mørke smale blader og en asymmetrisk femblomsterkrone opp til 10 cm i diameter..

Det ser ut til at blomster er like unike som snøfnugg – selv på en busk er fargen i det minste litt annerledes. Den kan variere fra hvit til nesten svart – dyp lilla eller burgunder, være monokromatisk eller kombinert, med flekker eller slag i forskjellige størrelser.

Stemorsblomster vokst i en toårig kultur blomstrer lenger og rikelig.

Tagetis eller ringblomster

solsikkerblomsterMarigold varianter i høyden fra 20 til 50-60 cm er gode blomster for en solrik loggia. De danner en oppreist busk med fjærete blader, hule stilker, enkle, halv-doble eller doble blomsterstander-kurver og et uttalt sylindrisk teppe. Avhengig av sorten, har tagetisblomster en diameter på 1-6 cm, gule, oransje, brune..etiketter i esker

Når den gnides, avgir alle deler av planten en sterk behagelig aroma.

blomster for solsidenSiden rotsystemet til ringblomstene er sentralt, må potten eller boksen velges dypt. For å sikre kontinuerlig dannelse av nye knopper, blir “hodene” som har mistet dekorativiteten avskåret.

Ampel blomster for solsiden

ampel blomster for solsidenDe mest populære plantene for balkongplanting er planter med lyse knopper og fleksible stengler som bøyer eller faller vakkert under kanten av beholderen. De kalles ampeløse eller ampeller. Mange tåler godt sollys.

Lobelia

lobelia for solsidenEn kompakt, tett busk med tynne, tett forgrenede skudd 10-20 cm lange, helt prikket med små to-lipped blomster som ikke er mer enn 2 cm i diameter. De er vanligvis farget blå, lilla eller blå, men det finnes varianter med hvite og lilla koroller, eller stilker som når 1, 5 m.

Blomstringen begynner i juni, varer til september, og lengre med god omsorg. Lobelia plantes vanligvis med andre planter, for eksempel pelargoner, tagetis, petunier med kontrastfarger.

Frø spirer godt, men når du plukker uerfarne dyrkere har det ofte problemer. Lobelia -frøplanter er små, stilkene skilles ikke en etter en, men plantes i individuelle kopper i bunter.

Nasturtium eller capuchin

nasturtium på balkongenBlant variantene er det vinstokker, ampeller og oppreiste busker med fleksible skudd. I nasturtium er ikke bare gule, oransje eller røde asymmetriske traktformede blomster av dekorativ verdi, men også blader.

Capuchin er ikke bare en prydplante, men også en spiselig og medisinsk plante.

Pelargonium eller geranium

ampel geraniumDet er mange arter som brukes som blomsterbed, containerplanter og innendørs planter. Som blomster for solsiden av balkongen er varianter av rik (ivy) pelargon av største interesse.

Planten er en busk med skudd fra 25 cm til 1 m lang, først stigende, deretter hengende. Blomstene samles i en paraply, de kan være enkle, doble, ligner på ikke helt åpnede rosa knopper. Farging – hvit, alle nyanser av rosa, rød, til veldig mørk burgunder.

pelargonium -varianter for solsidenBladene er ganske tøffe, glatte, som eføy. Når de gnides, avgir de en bestemt aroma. Det antas å lindre og lindre hodepine.

Pelargonium eføy blomstrer nesten kontinuerlig.

Dette er en flerårig plante, med begynnelsen av kaldt vær, kan krukkene bringes inn i huset, og buskene kan transplanteres i potter fra balkongboksen. For å bevare dekorativiteten trenger den beskjæring av stilker og fjerning av visne stengler.

Klatreplanter for en balkong i solen

klatreplanter for solsidenKanskje dette er den minste gruppen for landing på loggiaen. Det er nødvendig at blomstene ikke bare tåler direkte sollys, kontinuerlig kaster ut knoppene, men også vokser raskt.

Søt ert eller rang

søt ertDet er over 1000 varianter. Planten er mye brukt i vertikal hagearbeid og er verdsatt for sin behagelige aroma og rikelig blomstring. Fleksible stilker er dekorert med lysegrønne parede blader, på toppen av hvilke det er antenner som fester seg til støtten. Grener svakt.

Blomster samles i 3-7 stykker i en børste, asymmetrisk, som et seil eller møll. Knoppene vises fra juni-juli til frost. Farging – alle, bortsett fra gul.

Søte erter vokser ikke i en flat gryte.

Morning herlighet

morgenherlighetEn liana på omtrent 5 m lang med hjertelignende blader kalles ofte en loach. Blomstene er som en grammofon, har en lang stilk og en behagelig lukt. De er tett spredt med skudd, bare åpne i sterk sol, i overskyet vær er de stengt. Blå, lilla, blå, rosa, røde knopper vises på forsommeren, erstatter hverandre, dekorerer de sørlige balkongene før frost.balkongdekorasjon

Kobei

kobei på balkongenEn av de vakreste blomstene for en balkong på solsiden er den raskt voksende årlige kobei-busken. Liana opptil 6 m lang, i stand til å klamre seg til murverk eller andre uregelmessigheter. Bladene er vakre, fjærete, med 3 store fliker.

kobea blomstrerBlomstene er klokkeformede, med en bølget kant av corolla, opptil 8 cm i diameter, på lange ben. Knoppene er grønn-gule, når de er helt åpne, blir de hvite, lilla, forskjellige nyanser av syrin.

kobei på balkongenDet er vanskelig å velge blomster til solsiden – det er mange av dem, alle er vakre, de fleste er lette å ta vare på. Her er det viktig å observere målingen og sørge for at fargene kombineres, og luktene ikke blandes..

Årlige og flerårige blomster for solsiden av balkongen – video

Previous Post
Plant en Kadlubitsky -mutter
Next Post
Cultivarea mazărei în aer liber