15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg og omsorg for ficus hjemme

ficus omsorg hjemme Ficus er en prydplante med et stort utvalg av arter og varianter. Omsorg for en ficus hjemme er enkelt, men krever forståelse og ta hensyn til egenskapene til denne planten. Med riktig pleie vil denne innendørsblomsten ikke bare bli en fantastisk interiørdekorasjon, men også en naturlig luftrenser..

Ficus er en tropisk plante. Derfor elsker de fleste representanter for ficusplanter varm, fuktig luft. I hjemlandet vokser trær av enorm størrelse, varierer i majestet og bisarre former..

ficus benjamin på Sri Lanka Slekten ficus inkluderer mer enn tusen arter, hvorav en betydelig andel utad praktisk talt ikke har noen likhet med hverandre. Mange arter er ville, og noen vokser i hager, drivhus, kontorer og leiligheter.

Om emnet: ficus Benjamina hjemmepleie med et bilde!

Ficus omsorg hjemme

ficus omsorg hjemmeFicuses kommer godt overens i hus og leiligheter. De dekorerer ikke bare rommet, men renser og fukter også luften ved hjelp av utsendte fytoncider. Men med overdreven tørrhet i luften og mangel på lys, kan de fleste ficusplanter miste sin dekorative appell, så det er viktig å ta hensyn til deres preferanser..

Grunnleggende krav for omsorg for ficus:

 1. Et sted. Før du velger en ficus, må du bestemme hvor den skal stå. Tross alt liker ikke disse innendørs plantene å flytte. Derfor bør du først velge et sted og først deretter en ficus.
 2. Belysning. Det er å foretrekke å plassere planten på godt opplyste steder, unngå direkte sollys. I den kalde årstiden er det lurt å sette en blomst på vinduskarmen, eller bruke ekstra belysning med en fytolampe. Ellers blir de resulterende skuddene svake, bladene blir mindre, grenene begynner å nå lyset, noe som gjør kronen ensidig.
 3. Temperatur. Ficus trenger en temperatur på 18-20 ° om vinteren, og omtrent 25 ° om sommeren. Noen varianter tåler lavere temperaturer. Hvis rommet blir kaldere, må du redusere antall vanninger..
 4. Vanning. De fleste ficuses er følsomme for både overdreven og sjelden vanning. Ikke sump og tørk jorda. Om vinteren reduseres vanningen til omtrent 1 gang i uken, avhengig av arten. Det er viktig at jorda får tid til å tørke ut mellom vanningene..
 5. Luftfuktighet. Ficuses elsker fuktig luft. De kan sprayes og til og med vaskes i dusjen, spesielt på varme dager. Fikus med store blader bør tørkes med jevne mellomrom med en våt klut eller svamp, ettersom de samler støv og plakk kan dannes på overflaten..

Ficus er en blomst, hvis omsorg er nødvendig for sin aktive vekst, bevaring av skjønnhet og helse. Å ta vare på planten gjør det mulig å forme noen av artene til bonsai, og noen til å vokse under taket.

Hvis løvet er dekket med gule flekker og faller av, er jorda mest sannsynlig vanntett. Det er nødvendig å slutte å vanne og la jorden tørke ut. Visne eller vridde smuldrende blader kan signalere utilstrekkelig jordfuktighet. Du kan sette plantepotten i en bøtte med vann, deretter ta den ut og la vannet renne ut.

Ficus -transplantasjon er en nødvendig prosedyre

ficus -transplantasjonEn ung plante bør plantes om hver vår de første 4-5 årene. Videre, mindre og mindre. Store ficuses anbefales ikke å transplanteres, da du kan skade planten eller røttene. En årlig utskifting av matjorden er imidlertid nødvendig. Det er også verdt å fjerne topplaget og hell i et nytt hvis det kommer saltavleiringer på det..

Ficus liker ikke å bli plantet i en potte som er mye større enn rotsystemet. Derfor er det nødvendig å endre det bare når røttene antagelig fyller hele rommet til den gamle beholderen. Diameteren på potten skal være et par fingre bredere enn rotkulen.

Hvis røttene viser seg gjennom dreneringshullet, er potten mest sannsynlig trang. I dette tilfellet kan ficus transplanteres igjen i løpet av sommeren. Hvis du gjør dette forsiktig, uten å skade røttene, tåler ficus transplantasjonen godt..planten trenger en transplantasjon

Prosessen med å transplantere ficus bør bestå av flere stadier:

 1. Planten må først vannes for å lette prosessen med å fjerne den fra potten og ikke skade rotsystemet..
 2. Forbered en porøs jord bestående av humus, torv og sand.
 3. Legg et lag grus på bunnen av gryten for å sikre bedre drenering.
 4. Du må få planten forsiktig ut av den gamle potten uten å riste av klumpen.
 5. Klipp av skadede områder på røttene og dryss med kull eller aktivt kull.
 6. Plasser blomsten i midten av en ny gryte, og pass på at røttene sitter relativt fritt i den.
 7. Fyll gradvis hele ledig plass med jord, uten å fylle roten.
 8. Vann planten.

Ikke dryss jordoverflaten med dekorative steiner eller ekspandert leire. Dette forhindrer at jorden tørker ut og luftes..

De to første dagene etter transplantasjon er det bedre å avstå fra vanning. Med økt tørr luft kan du spraye bladene med vann..

Jordforberedelse

jord for ficusJorden kan kjøpes universell eller spesiell for ficuses. Det er verdt å forlate sure og alkaliske underlag, ficuses foretrekker litt sur, lett jord. En slik jordblanding er også godt egnet for dem: 2 deler blad, 1 del torvland og 1 del humus.

Store, flerårige planter krever tyngre, mer næringsrik jord. Det kan være en blanding av 2 deler torvmark og 1 del blad eller drivhus. Hakket furubark, vermikulitt og trekull kan tilsettes. I dette tilfellet er det viktig å legge god drenering på bunnen av potten..

Å rive skjøre røtter i ficus er et sikkert tegn på feil omsorg. Årsaken kan være feil valgt jord eller feil i vanning: oversvømmelse, overtørking eller vekslende begge deler.

Det er nødvendig å revidere vanningsordningen og ikke bruke for tette leirjord. Fin sand bør ikke tilsettes for å sementere jorda..

Ficus -omsorg hjemme: befruktning

påføring av flytende gjødselHvis du bryr deg riktig om ficus, selv hjemme, vil den ikke være dårligere i skjønnhet og originalitet enn sine eksotiske kolleger. For helsen til blader, rotsystem og aktiv vekst av planten om våren og sommeren, er det nødvendig å utføre gjødsling. Dette kan gjøres som en kompleks gjødsel, og organisk eller spesiell for ficuses. Også ficuses er veldig glad i å mate fra kaffegrut..

Mangel på næringsstoffer og sporstoffer påvirker plantens utseende:

 1. Mangel på nitrogen fører til langsommere eller hemmet vekst.
 2. Mangel på kalsium og kalium manifesteres av tap av lysstyrke på bladene, de ser bleke og sløve ut.
 3. Mangel på fosfor fremkaller forlengelse av stammen.
 4. Jernmangel fører til pigmentering og bladfelling.

Det er imidlertid viktig å observere tiltaket. Du må mate ficusen omtrent 2 ganger i måneden. Hvis du gjør dette oftere, kan det oppstå brune flekker på bladene. Sørg for å følge instruksjonene på emballasjen!

Før gjødsling er det nødvendig å kaste jorda for ikke å brenne plantens røtter.

Reproduksjon

forplantning av ficus ved løvrike stiklingerHvis ficus har mistet sin dekorative appell eller det er et ønske om å øke antall planter i huset, kan du prøve å forplante blomsten.

Det er flere måter å reprodusere ficuses:

 1. Stiklinger. En treskudd bør velges med en lengde på ca 10-15 cm. For effektiv forankring foretas et snitt eller kløft i bunnen av skjæringen (hvis treet er mykt, gjøres ett snitt, hvis det er hardt, er det er korsformet). Etter at skuddet er kuttet, senkes det i varmt vann i en time for å stoppe utslipp av melket juice. Deretter er det to alternativer for rooting av stiklinger:
  • I bakken. Stilken dypes av to knopper i en beholder med lett jord. Deretter komprimeres og fuktes jorden. Dekk toppen med polyetylen eller en plastbeholder for å skape drivhusforhold.
  • I vann. Stilken senkes ned i en beholder med vann og dekkes med en film- eller plastbeholder. Etter roting plantes den i en gryte med jord.
  • Reproduksjon fra et blad. Sunt, ungt, men ikke det øverste bladet er kuttet med en del av stammen. Den resulterende skjæringen dynkes i vann i en time, deretter fylles beholderen med drenering 3-5 cm og jord. Deretter må plantingen vannes og dekkes med polyetylen. Etter roting og spiring kan den nye planten transplanteres i lett jord..
  • Reproduksjon ved lagdeling. Den raskeste måten å få et nytt anlegg. Det er to metoder, med luft og horisontal lagdeling:
   • I det første tilfellet velges et sunt skudd, flere blader fjernes fra stedet der røttene skal dannes. Et par sirkulære kutt gjøres med en avstand på 2-3 cm og barken fjernes. Skjæresteder behandles med Kornevin -pulver og pakkes inn i fuktet sphagnum, deretter med en film og festes med tråder. Etter dannelsen av røttene blir kuttet avskåret og plantet i bakken.
   • Den andre metoden er egnet for ficuses med fleksible grener. Det valgte skuddet bøyer seg til bakken i form av en bue og dypes litt til et rotsystem dannes. Videre kan den rotfestede skuddet kuttes av fra hovedplanten og transplanteres.

   Planteformeringsprosedyren bør startes om våren eller i det første tiåret av sommeren ved en lufttemperatur på 23-25 ​​°.

   Hjemmetjenesten for ficus inkluderer bekjempelse av skadedyr og sykdom

   ficus omsorg hjemmeFør du kjøper en ficus fra en butikk, er det viktig å inspisere planten for tegn på skadedyr eller sykdommer. Med det minste hint av den usunne blomsten er det bedre å nekte kjøpet. Det er bedre å sette en ny plante i huset en uke separat fra andre innendørs blomster..

   Ficuses kan være utsatt for plager som:

   1. En sotet sopp. En klissete blomstring av svart vises på løvet. Dette er konsekvensene av utskillelse av slim fra bladlus, skalainsekter og andre skadedyr. Planten må behandles med en løsning av såpevann. Deretter sprayes hele blomsten fra toppen til røttene med en soppdrepende løsning.
   2. Cercosporosis. På baksiden av bladene vises mørke flekker og vokser gradvis gjennom hele planten. Årsaken er Cercospora -soppen. Det er nødvendig å fjerne syke blader og spray planten med et soppdrepende legemiddel.
   3. Grå råte. Planten blir muggen, så dukker det opp mørke flekker på bladene. Det er viktig å legge merke til sykdommen i tide og fjerne de infiserte delene helt i begynnelsen. Deretter sprayes ficusene med soppdrepende midler. Det er viktig å ventilere rommet oftere og midlertidig redusere vanning..
   4. Pulveraktig mugg. En melignende blomst vises på bladene. I den første fasen av sykdommen er det nok å tørke de infiserte områdene med såpevann. Hvis tilstanden løper, fjernes de berørte områdene, og selve planten sprayes med soppdrepende midler.
   5. Rotrot. Forårsaket av overdreven vanning. Skadede røtter takler ikke funksjonene, og planten dør uten å få tilstrekkelig næring. For å forebygge kan du vanne ficus med en litt rosa løsning av kaliumpermanganat en gang i måneden, og legge kull til jorden når du planter. Du må også overvåke moderasjonen av vanning..
   6. Skadedyr (melus, nematoder, edderkoppmider, insekter, thrips). Flekker eller prikker kan vises på bladene. Det er også verdt å lete etter skadedyr hvis bladene blir misfarget, gradvis blir gule, deprimerte flekker, identifiserer punkteringer og slag på bladene vises. En slik plante tørkes med såpevann, og hvis den er sterkt spredt, sprayes den med insipicider. Bare akaricider er effektive mot flått.

   Det er uønsket å sette blomsterpotter nær hverandre, da dette kan bidra til rask reproduksjon av skadedyr og spredning av sykdommer mellom planter..

   Varianter av innendørs ficuses

   Disse prangende morbærplantene kan se ut som små trær, vinstokker eller busker. Hver type ficus kjennetegnes ved sin originalitet av former og individuell skjønnhet..

   Gummi (elastisk)

   gummiaktig ficusDen vanligste typen. Den slår lett rot og vokser. Har blanke harde blader i forskjellige former og farger. Noen varianter forgrener seg godt og er ganske kompakte, andre danner svakt laterale skudd og har en tendens til å vokse oppover. Det er nødvendig å danne kronen i tide, knytte stenglene eller periodisk kutte dem av og forankre. Han liker virkelig ikke hypotermi av røttene. Tørkebestandig, tåler ikke hyppig vanning. Har et lite rotsystem, så det er bedre å velge en mindre beholder.

   Ficus Benjamin

   ficus benjaminDen mest populære innendørs ficusen, når 1,5 – 2 meter i høyden. Det egner seg godt til krondannelse ved å beskjære og spleise stammene. Lett bøyelige grener tar hvilken som helst form. Bladene er skinnende, skinnende, avlange eller lansettformede, spisse på enden. Tåler ikke vannlogging av jorda. Han er veldig glad i lys, spesielt spraglede varianter. God tørrluftstoleranse.

   Binnendiyka Ali

   ficus bennendijka aliBladene ligner pil i form, derfor har folk navnet pil. Grener godt. Hjemme kan den nå 1,5 m i høyden og ca 70-80 cm i diameter. Elsker sterkt diffust lys, lett halvskygge. Sorter med grønne blader (ikke variert) er mer skygge-tolerante enn andre typer ficuses. De tåler alvorlig overtørking, men dør av vannlogging. Om vinteren er vanningen begrenset i en slik grad at jorden tørker helt ut..

   Lyre ficus

   lyre ficusLæraktige store blader opp til 50-60 cm lange er nær stammen og rettet oppover, noe som får planten til å ligne en omvendt fiolin eller lyre. Elsker ensomhet, du bør ikke legge den i nærheten av andre planter. Hjemme forgrener det seg dårlig, og i en alder av 4-5 år kan det gi sideskudd. Tåler ikke jordkjøling etter vanning.

   Dverg

   dvergficusBunndekke eller rik plante med hjerteformede blader og klamrende skudd. Små blader 1-4 cm lange blir gradvis elastiske skinnende bladplater opp til 7-10 cm. Tåler dårlig overdryking av jorden. Ved utilstrekkelig lys kan det vokse nye skudd uten blader. Tåler temperaturer rundt 12-14 ° C om vinteren uten trekk.

   Eikebladet ficus

   eikebladet ficusEn krypende plante med fleksible skudd som klamrer seg til støtter. De brukes i interiøret for å dekorere vegger og gardiner. Bladene er skinnende, læraktige, 4-6 cm lange, formet som eikeblader. Kan dyrkes som en rik plante eller rettes skudd langs forskjellige støtter (sylindere, pyramider, etc.).

   Karika

   caricaEn treplante, også kalt et fiken- eller fikentre. Bladene er pubescent, store, med 3-7 fliker. Vekst og blomsterknopper legges i bladakslene. Løvverket faller delvis av om vinteren. Det finnes en rekke mindre størrelser som bærer frukt innendørs..

   kirsebær

   kirsebær ficusStunted utsikt. Skuddene er oransje, bladene er langstrakte og spisse. Den har små dekorative frukter som ligner kirsebær. Fruktplanten ser veldig imponerende ut.

   Ficus pakke

   ficus pakkeBladene er stort sett ovale med en variert marmorfarge og mellomliggende på en trelignende stamme. Den kan danne en vakkert formet krone. Omsorg for en ficus hjemme krever overholdelse av visse regler. Om sommeren krever det rikelig vanning og sprøyting. Den reagerer dårlig på trekk og plutselige temperatursvingninger. Tåler ikke luftforurensning, derfor er det kategorisk umulig å sette på kjøkkenet eller ved siden av det.

   Rusten

   rusten ficusUpretensiøs plante med en halvkuleformet krone. Store stort sett elliptiske blader er røde på baksiden. Den har unge, myke skudd av en rødlig fargetone, og den nedre delen av stammen er dekket med luftrøtter. Vann planten med varmt vann.

   Flaske ficus

   flaske ficusBasen på stammen, der planten akkumulerer fuktighet, ligner en fortykket flaske. Røttene er korte, derfor er lave, men brede beholdere valgt for dyrking. Om vinteren går denne typen ficus i hvilemodus, vanning bør reduseres sterkt.

   Bengal

   bengal ficusKan danne bonsai. Skiller seg i dannelsen av luftrøtter, hvorav noen tørker ut, og resten når bakken og kan slå rot. Bladene er kraftige, av forskjellige konfigurasjoner, avhengig av sorten.

   Deltoid ficus

   deltoid ficusBladformen ligner en trekant med avrundede hjørner 4-8 cm i lengde. På forsiden har arket lyse prikker, og på baksiden – flere mørke. Fra en tidlig alder kan den begynne å bære frukt med små gule bær, uegnet for mat. Den vokser opp til 80 cm. Motstår temperaturendringer, men tåler ikke trekk. Fuktig, elsker daglig sprøyting og kule dusjer.

   Kraterbladet

   kraterbladet ficusBladene, selv om de er skinnende, er myke, opptil 9 cm lange, i omvendt trekantet form, litt konkave på spissen. Kronen til ficus crateroliferous dannes lett i form av en kost. Om sommeren er det mulig å holde planten utendørs.

   Ficus microcarpa

   ficus microcarpaKan danne bonsai. Skiller seg ut i en uvanlig fortykket stamme og frodig krone. Den er utsatt for sterk forgrening, ser ut som et tre. For å danne en frodig, moderat forgrenet krone, er det nødvendig å beskjære. Når den dannes, kan bonsai kaste løvverk. Små blomsterstander opp til 2 cm i diameter kan vises.

   Alle kan dekorere hjemmet sitt med en original tropisk blomst, det er nok å forstå hvordan man skal ta vare på en ficus og bruke litt personlig tid på det. En sunn, velstelt plante vil glede seg over sin skjønnhet i mange år, og inneluften blir frisk og behagelig..

   Omsorg for ficusgummi hjemme – video

   Previous Post
   Plant en Kadlubitsky -mutter
   Next Post
   Cultivarea mazărei în aer liber