15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor alle romantikere elsker den engelske rosen Graham Thomas

rose engelsk Graham Thomas En viltvoksende frodig busk med mange doble gyldne knopper skiller seg umiddelbart ut i rosehagen med en uvanlig struktur av blomster. Engelsk rose Graham Thomas er den beste nostalgiske sorten med utmerkede botaniske egenskaper. Er det mulig å motstå de skålformede doble rosene, hvis aroma sprer seg i hele distriktet.

pionblomster Gitt sortens gode immunitet mot store sykdommer og plantens vinterhardhet, vokser den lykkelig i alle regioner. Den upretensiøse busken vil glede deg ikke bare med knoppenes opprinnelige form, men også med lang blomstring. Hele sommeren og helt til frosten blir ikke denne engelske rosen lei av å danne flere og flere nye knopper, som blomstrer etter hverandre.

Historien om den romantiske engelske rosesorten

utvalgsresultatSorten kan ikke kalles gammel, fordi den er litt over 40 år gammel, og ble oppdrettet av den berømte britiske oppdretteren David Austin. Drømmen hans var å gjenopplive de romantiske rosene som kunstnere ofte skildret i maleriene sine. Fylte, avrundede blomster fra tett pressede rader med bølgete kronblad gir virkelig en romantisk stemning. Samtidig var forskeren i stand til å oppnå et annet mål – å få en fengende farge og øke plantens motstand. Det er ikke overraskende at de såkalte engelske rosene, inkludert Graham Thomas, har fått særlig popularitet blant gartnere fra forskjellige land. Denne gule nostalgiske sorten har vunnet mange priser på internasjonale utstillinger. Og han ble til og med tildelt en av de høyeste seirene – inkludering i Hall of Fame i World Federation of Rose Society.

Foreldrene til sorten var floribunda Iceberg rose og engelskkvinnen Charles Austin. Fra den første tok Graham Thomas varigheten av blomstring og motstand, og fra den andre – koppens form av frodige knopper.

Rose English Graham Thomas – botaniske egenskaper

den frodige blomstringen til den engelske rosen Graham ThomasSelve bushen kjennetegnes av sterk vekstkraft og forgrenede, sterke skudd med en litt hengende form. Store blader når en lengde på nesten 20 cm, og deres rike grønne farge skinner lekende under solen med en blank glans.

Generelt avhenger plantens dimensjoner av det voksende klimaet – jo varmere, jo høyere og mer spredende vil rosen være. I de sørlige områdene kan buskens høyde overstige 3 m, og diameteren – mer enn 2 m. Dessuten er dens fleksible grener godt festet til støtten, og om ønskelig kan en engelsk kvinne vokse som en kompakt klatrer. I en kjøligere stripe dyrkes sorten oftest som en spredende kratt med en høyde på 1,5-2 m.

Alle vil like variasjonen og slå rot i enhver rosehage, fordi den er upretensiøs og sterk.

Rose har utmerket immunitet mot pulveraktig rose, og lider svært sjelden av svart flekk.

Og oppdretteren klarte også å øke frostmotstanden til engelskkvinnen, og til og med minus 23 ° vil ikke kunne forårsake betydelig skade på henne..

Engelskens blomstring er unik i både former og timing

lys knoppfargeDen engelske rosen Ggraham Thomas skiller seg ut for sine nydelige blomster. De er ganske store, med en diameter på mer enn 11 cm, men viktigst av alt, de er tett doblet. Hver knopp, med den første spissen, har opptil 4 dusin flotte kronblad. Når blomsten åpnes helt, dukker en virkelig romantisk rose opp for øynene dine – koppformet, tett, fyldig og med en utrolig aroma. Med et ord er det umulig å beskrive det. David Austin sier selv at duften av sorten overraskende kombinerer noter av teroser og fioler. Og noen oppdrettere tror til og med at blomstene lukter frukt..

I hver blomsterstand er minst 3 knopper bundet, men oftest er de fra 5 til 9 stykker. Roser blekner ikke på nesten en uke. I tillegg beholder de sin rike gullgule farge, selv i regnvær. De blekner ikke i solen heller, bare de allerede blekne blomstene blir litt bleke.

Av blomstringens natur tilhører sorten kontinuerlig blomstring. Rosen blomstrer i kontinuerlige bølger, og starter i juni. Den rikeste er den første bølgen, de neste er ikke så mange, men de veksler til høsten. Hvis du bor i sør, vil du kunne puste inn den originale aromaen og beundre rosene til frosten kommer..

Funksjoner ved voksende engelsk rose Graham Thomas

Engelsk rosedyrkingSorten ser nydelig ut både i en enkelt beplantning og i gruppesammensetninger. Planting av frøplanter gjøres best om våren, spesielt i kaldt klima. Høstplanting er bare mulig på sørlige breddegrader. Prøv å finne et solfylt sted for den engelske rosen, slik at busken beholder sin tetthet. I delvis skygge vil den også vokse, men grenene begynner å strekke seg, og kronen faller fra hverandre.

I gruppekomposisjoner vil gule roser se harmoniske ut mot en blå bakgrunn. Plant dem slik at blå, blå eller lilla klematis er i bakgrunnen. Og foran rosene eller mellom buskene kan du plassere bjeller eller lavendel.

Omsorgen for den engelske gule skjønnheten er den samme som for resten av rosene.:

  • ikke glem å vanne det, spesielt i varmt og tørt vær;
  • mate om våren med organisk materiale, og om sommeren – med mineralkomplekser for roser med en overvekt av kaliumfosforgjødsel;
  • installer en støtte hvis du vil vokse en klatrende buskform;
  • beskjære en rose med sterk vekst med jevne mellomrom.

I tempererte klimaer kan Graham Thomas -rosen dyrkes som en kratt. For å gjøre dette, etter den første blomstringsbølgen, forkorte skuddene og etterlater bare halvparten av lengden – da begynner busken å forgrene seg aktivt.

Trenger jeg å dekke den engelske rosen for vinteren

forbereder roser til vinterenTil tross for den erklærte gode frostmotstanden, kan busken overvintre bare i sør uten ly. I den sentrale sonen og i nord er det viktig å klippe rosen med sagflis eller humus om høsten. Dette vil beskytte rotsystemet mot hypotermi, noe som er spesielt viktig i snøfrie vintre. Og for å beskytte delen over bakken, bygg en ramme og dekk den med fiberduk.

Hva er fordelene med den engelske rosen Graham Thomas, og har den ulemper

Engelsk rose Graham Thomas i hagen

Sorten mottok sine internasjonale priser og anerkjennelse som gartner for slike fordeler.:

  • lang blomstring med en overflod av knopper;
  • rik farge som ikke blekner i solen;
  • vanlige avrundede doble blomster;
  • raske vekstrater;
  • original aroma;
  • motstand mot sykdom og frost.

Av manglene kan bare én navngis. Rosen liker ikke varmen, som tar bort all sin skjønnhet og forkorter blomstringstiden. I tørke, spesielt hvis busken vokser i selve solen, varer knoppene ikke lenger enn 3 dager og kronbladene begynner å smuldre.

Heldigvis kan dette problemet løses hvis du sørger for at kjæledyret ditt alltid har rikelig med fuktighet. Og så vil alle naboene se med misunnelse på rosenhagen og drømme om en romantisk engelsk kvinne.

Den engelske rosen Graham Thomas er i full blomst – video

Previous Post
Gled deg over skyggen av en eviggrønn gran
Next Post
Alegerea celor mai bune soiuri de măr pentru regiunea Moscovei