15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Imitert rosentre – luksuriøst pelargonium

rosenknopp geranium Rosebud geranium er en plante som har luksuriøse blomsterstander som ligner en buskrose. Det er mer enn 200 varianter av denne blomsten. Alle er svært dekorative..

Plantegenskaper

rosebud geranium blomstrer Et stort utvalg av pelargonium -arter lar deg velge en passende sort med frodige blomsterstander for hjemmeavl..

Et særpreget trekk ved slike blomster er et stort antall terryblader, som danner vakre elegante koroller, som ligner på små roser. Det særegne ved rosebudgeranium er mangel på lukt i blomsterstanden.

Rosebud -sorten skylder sitt utseende til en tilfeldig mutasjon, som stammer fra historien fra det fjerne 1700 -tallet. Avlsarbeidet fortsatte, og bare ganske nylig fikk blomsten av denne sorten et passende estetisk utseende..

Å dyrke pelargoner innendørs har en veldig viktig fordel – planten renser luften for patogene bakterier.

De beste varianter av rosebud geranium

Avlsarbeid fødte et stort antall varianter som varierer i farge og form. Noen pelargoner har ikke bare vakre blomster, men også veldig interessante blader..

Noen av de vakreste variantene inkluderer:

 • Bornholm – rød rosebudgeranium;Bornholmssort
 • Lady Gertrude med en veldig delikat farge på blomster;Variety Lady Gertrude
 • Appleblossom Rosebud – Hvite blomster med rosa kantAppleblossom Rosebud cultivar
 • Noel Gordon – med originale, vridde kronblad på blomstene;
 • Millfield Rose med rosa-lilla “roser”;
 • Ice Rose variasjon;Ice Rose -sort
 • Geranium Grainger’s Antique Rose;Grainger's Antique Rose
 • sort Marbacka Rose;Marbacka Rose -sort
 • rosenknopp geranium Denise variasjon;Denise cultivar

Hvilken omsorg trenger rosebud -geranium?

Rosa rambler cultivarMed riktig stell av planten i et drivhus eller hjemme, gleder pelargonium seg med et vakkert utseende og rikelig blomstring..

Grunnleggende krav til omsorg for rosebud -pelargoner:

 • skygge fra direkte solstråler;
 • moderat vanning.

Brudd på disse reglene kan provosere en forringelse av blomstens utseende og en reduksjon i intensiteten av blomstring. Ikke oversvøm et husplante med vann, det kan dø på grunn av dette. Om vinteren, hvis planten ikke er i rommet, må den lage et passende temperaturregime – ikke lavere enn + 10 ° С.

En blomstertransplantasjon gjøres best midt på våren. I fremtiden vil omsorgen reduseres til rettidig jordfuktighet. Jorden kan kjøpes ferdig, designet spesielt for pelargonium, eller komponer den selv.

Jordblandingen bør inneholde følgende komponenter:

 • humus;
 • torv;
 • grov sand;
 • perlit;
 • torvland.

For å opprettholde plantens dekorativitet kreves periodisk fornyelse, som må utføres senest en gang hvert 5. år..

Innendørs pelargonium kan om mulig transplanteres til åpen mark for vår og sommer. Dette vil gjøre planten i stand til å blomstre vakkert og frodig i den varme årstiden. Om høsten kan pelargoner transplanteres i en gryte igjen og bringes innendørs..

Hvilken avlsmetode er egnet for rosebudgeranium

kutte stiklinger

Geraniumer kan reprodusere på to måter:

 1. Stiklinger.
 2. Frø.

Siden med frømetoden ikke arver nye planter alle egenskapene til forelder, blir rosebudgeranium avlet av stiklinger. Den beste tiden for dette er fra tidlig på våren til midten av sommeren. For å gjøre dette, blir en liten stilk med flere internoder kuttet fra en voksen plante..

For planting av stiklinger tilberedes en lett jord, med tilsetning av torv. Eller forbered spesielle tabletter for å heie dannelsen av røtter.

Fremgangsmåte:

 1. Stikkene tørkes i 60 minutter..
 2. Fjern de nedre bladene.
 3. Begravet i bakken slik at en internode er i jordblandingen.
 4. Torv rundt skjæringen er lett komprimert.
 5. Beholderen plasseres på et lyst sted ved en temperatur på ca + 20 ° C. Hvis det er grumsete dager, er det nødvendig å ordne tilstrekkelig kunstig belysning..
 6. Vanning – moderat, bruk den vekk fra bagasjerommet.

forberedelse av stiklingerHvis alle betingelsene er oppfylt, vises røtter om 15-20 dager. Hvis plantene har blitt plantet i tabletter, kan du legge dem i glass for videre vekst. Når det er flere røtter, transplanteres kuttet i en blomsterpotte..

Hvorvidt stiklingen skal dekkes med polyetylen, bestemmer hver produsent selv. Denne omstendigheten påvirker ikke rotfrekvensen..

Monseruds Rosen kultivarHvis det var vanlig å bruke en pose på toppen, er det nødvendig å sikre at overdreven fuktighet ikke samler seg under den. Stiklinger av rosebudgeranium, med riktig pleie hjemme, er godt akseptert, slik at du kan få nye planter.

Stammen for planting må velges riktig. Hvis et umodent skudd blir avskåret, uten semi-lignifikasjon, råtner en slik skjæring i de fleste tilfeller.

Pelargonium rosebud er en attraktiv blomstrende plante som kjennetegnes ved sin eleganse og uvanlige skjønnhet. Denne typen geranium for avl velges av ekte kjennere som er klare til å ta vare på en plante med uvanlige vakre blomster..

Plante rosebud geranium i åpen bakke – video

Previous Post
Velge de beste gnagerdrepende midler for gnagerkontroll
Next Post
Plantarea și îngrijirea unui măr columnar