15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Utforske orkide sykdommer og planteredningsteknikker

Min favoritt orkide er syk Det er ikke noe problem å ha en vakker sommerfuglblomst i huset. Feil omsorg er årsaken til orkide sykdom. Amatørens råd er til tider akkurat det motsatte. Det er tegn på at selv en uerfaren amatør vil forstå årsaken til endringen i bladets farge og form. Feil omsorg og konsekvensen oppstår når de grunnleggende reglene for å holde en orkide ikke følges.

Bilder av orkide sykdommer og deres behandling med en beskrivelse

Phalaenopsis orkide frostskader Anlegget reagerer ikke umiddelbart på brudd på innholdet. Konsekvensene kommer om noen dager, da blomsterhandleren allerede har glemt hva som skjedde. Derfor vil bare en forsiktig holdning til planten og et omsorgssystem hjelpe til med å unngå sykdommer. Når du velger en orkide, må du måle betingelsene og kravene til sorten. Så det er lysglade varianter som kan leve selv på det sørlige vinduet med skyggelegging, for eksempel Wanda. Phalaenopsis orkideen, som elsker skygge, er ofte avlet. Subtilitetene i omsorg for forskjellige orkideer må vurderes.

Den vanligste typen orkideer i dyrking er Phalaenopsis. Det er lettere å ta vare på det når det oppbevares i et rom..

For ikke å lure på om orkideen er syk, hva du skal gjøre, må du unngå:

 • feil vanning;
 • tørr luft rundt blomsten;
 • feil belysning;
 • temperatur kollaps;
 • underfôring og overfôring;
 • sykdommer overført av insekter og luft;
 • åpne infiserte sår på planten.

Konsekvensene av feil vedlikehold kommer til uttrykk i svekkelsen av anlegget. Orkideer lider ofte av overoppmerksomhet. Orkide sykdommer kan deles inn i grupper:

 • feil inneslutningsregime;
 • sykdommer forårsaket av parasitter;
 • sopp-, virus- og bakteriesykdommer;
 • mekanisk skade.

Enhver orkide sykdom begynner med forsømmelse..

Belysning

Brenning av blader fra direkte solstrålerFeil belysning kan føre til brannskader. Selv vårsola kan være dødelig hvis orkideen ikke gradvis blir lært den. Mangel på belysning vil føre til langstrakt vekst. Hvis situasjonen ikke blir korrigert, vil blomsten dø. Kunstig belysning bør utføres med kalde glødelamper installert minst 30 cm fra arket. En glødelampe brenner arket.

Vanning

Overdreven vanning i mange år kan føre til tap av tugorarkHvis bladene til en orkide visner, kan en av årsakene være et brudd på vanningsregimet. Orkideen vokser i en gryte med gjennomsiktige vegger. Røttene deltar i fotosyntesen og leverer fuktighet til bladene. Derfor oppstår bladsløvhet ved langvarig tørking av planten eller overdreven vanning. Hvis planten er veldig tørr om sommeren, og selv med tørr luft, vil bladene miste tugor. For ikke å skape en drivhuseffekt, er rommet ventilert. Det er viktig at røttene tørker helt mellom vanningene. I et konstant vått underlag vil rotrot begynne og bladene på orkideen vil også visne.

Hvis planten ble mettet med vann ved vanning og glemt for en dag, vil det oppstå hevelse i bladene. Dette betyr at tallerkenen har blitt mettet med vann, hoven, og gråt flekker har dukket opp på den. På dette tidspunktet er planten sårbar for enhver infeksjon..

Orkidéblomster har forskjellige dufter, men forårsaker ikke allergi. Lukten av råttent kjøtt og duften av vanilje skaper en slags blomster. For bedre pollinering holder kronbladene det besøkende insektet.

Ødem er spesielt farlig ved overvann i kjølig vær. Ved en temperatur på omtrent 15 grader bør vanningen reduseres, gråteflekker skal tørkes med filterpapir slik at de ikke vokser. På dette tidspunktet kan du ikke spraye orkideene på bladene..

Hevelse av orkidébladNår den er i et trekk ved minusgrader i flere timer, vil planten dø..

Svekkede orkideer koloniserer sporer og mycel. Rot dannes. Noen ganger kjøpes planter med tuberkler på bladene, der infeksjonen er sovende. Infeksjon kan skje gjennom bakken, med fly.

Mycelium på et blad phalaenopsisSoppsykdommer i orkideblader presenteres på bildet.

Tuberkulene i myceliet på bladene av Phalaenopsis kan ikke åpnes. Det er bedre å ødelegge slike blader for ikke å spre infeksjonen. Nye blader blir rene.

Røtter kan påvirkes av råte, blader ved flekker, antrakose og mugg. Hver sykdom har sine egne symptomer, men primær er fortsatt et brudd på innholdet.

Rot kan ha forskjellige farger – brun, svart, grå, men orkideen kan bevares bare i begynnelsen, ved å kutte og desinfisere alle infiserte områder. Du må ta en ny gryte og et underlag, sterilisere instrumentet. Hvis råten har spredt seg gjennom roten, må planten ødelegges..

Rottet rot fra overdreven fuktighetBladflekk er forårsaket av rikelig vanning og overflødig befruktning. Gråt flekker vises på den kjøttfulle løse tallerkenen – dette er et sted. Det er nødvendig å endre betingelsene for å beholde blomsten og fjerne alle berørte deler av planten. Phalaenopsis lider av denne orkide sykdommen. Som kontrolltiltak blir planten tørket og behandlet med soppdrepende midler..

Antrakose er en annen sykdom som begynner med bladflekker. Små brune flekker vokser, nekrotiske angrep dukker opp. Høy luftfuktighet, stillestående vann på bladene og mangel på ventilasjon er årsakene til sykdommen. Behandlingen er langsiktig. Det er nødvendig å fjerne de berørte delene, etter behandling med soppdrepende middel tre ganger etter 10 dager.

Antraktose av bladerHvis de berørte bladene er dekket med et hvitt belegg på toppen, er dette mugg. Den fuktige fuktige varme luften provoserte utviklingen av sovende sporer. Vil hjelpe en løsning av kolloidalt svovel, Fitosporin og endrede betingelser for internering.

Virussykdommer bestemmes av mosaikkblader, små flekker. De overføres av skadedyr som er vektorer. Slike sykdommer helbredes ikke. Anlegget fjernes.

Hvorfor vises klissete flekker på orkideblader?

OrkidéskjedeBladlus, hvitfluer, melus kan bo i en svekket plante. Med hyppig tørking av arkene med en fuktig klut, vil skadedyr bli funnet raskt, og det vil ikke være vanskelig å bli kvitt dem. Den største skaden på orkideer er forårsaket av skalainsektet, som sitter tett på bladet, lever av juice og skiller ut en klebrig hemmelighet, som en sotet sopp legger seg på. Som et resultat vises klissete flekker på orkidebladene. Du kan fjerne skjoldet med en alkoholoppløsning. Hvis det er mange skadedyr, sparer Fitoverm. Men det er nødvendig å bytte gryte og jord..

Videoer av Orchid Disease

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor