15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke hjortetunge hemantus hjemme

Hemantus hjortetunge En beskjeden, men veldig elegant blomst – hemantus “hjortetunge”, passer fantastisk inn i interiøret i et bolig- eller kontorlokale. De kjøttfulle bladene absorberer “villig” karbondioksid og metter plassen med oksygen. I tillegg vil et anlegg som ligger ved siden av en elektronisk enhet muntre deg når du jobber eller bruker fritiden. For å sette pris på all sin sjarm, la oss se på det fra siden

Gemantus “hjortetunge” gjennom øynene til biologer

stueplante hemantus hjortetunge I sitt naturlige miljø finnes blomsten i Sør -Amerika. Den tilhører familien Amaryllidaceae og forener rundt 40 arter. Planten ble beskrevet i 1753 av den berømte biologen C. Linnaeus.delikat blomstring

Hemantus -sorter dyrkes hjemme:

 • Hvitblomstret (plantehøyde ca 30 cm, består av 4 bladplater og blomsterstander);hvitblomstret hemantus hjortetunge
 • Sharlakhovy (peduncles når opptil 25 cm);skarlagen hemantus
 • Katarina (ovoid løvverk med en bølget ramme);hemantus katarina
 • Cinnabar hemantus (har ovalt løvverk, blomstrer midt på våren).cinnabar hemantus
 • Brindle (flekket farge på bladplater).tiger hemantus

Den elegante innendørsblomsten Hemanthus hvitblomstret regnes som en eviggrønn plante. Det mister ikke sin dekorative effekt selv om vinteren, når det er mangel på sollys. I resten av variantene, i den kalde årstiden, er det en lang hvileperiode..

Når du velger en passende blomstersort for interiøret, er det tilrådelig å ta hensyn til dets biologiske sykluser..

HemantuspærerI den underjordiske delen av anlegget er det ovale eller pæreformede pærer. Noen ganger er de litt flate på begge sider. Bladrike tallerkener med en kjøttfull karakter kommer ut av dem. Lengden er omtrent 20 cm. Fra siden ligner bladene belter med avrundede ender. De er malt i dypgrønn farge. Overflaten på platene er glatt eller dekket med fine fibre. Bladene er klissete ved berøring, derfor krever de spesiell forsiktighet..

Hemantus hjortetunge blomstrerI perioden da “hjortetungen” hemantus blomstrer, vises en elegant sfærisk gjeng blant løvet. Den består av mange lyse gule støvdragere, samlet i en paraplyformet blomsterstand. Utenfor er den omgitt av 4 bladblad, som er malt i samme tone som støvdragerne. Som regel skjer blomstring midt på sommeren. I løpet av denne perioden er “reintungen” dekorert med stilige fiskenettballer. Når de avgir en overflod av pollen, avgir de en bestemt lukt..

På senhøsten, i stedet for knopper, dannes miniatyroransje bær, som ser stilige ut på bakgrunn av kjøttfulle løvverk..

Grunnleggende regler for omsorg

omsorgsreglerDen søramerikanske blomsten er slett ikke vanskelig å dyrke innendørs. Det viktigste er å overvåke mikroklimaet, regulere dosen og mengden vanning. I tillegg skal man ikke glemme at planten tilhører kategorien giftige avlinger. Derfor utføres alle prosedyrer med gummihansker. For å ta vare på en hemantusblomst hjemme for å fremme kulturutvikling, bør du følge enkle regler. Hver av dem har sine egne egenskaper som du bør vite..

“La det bli lys!”

belysning for hemantusIngen anlegg kan overleve uten tilstrekkelig solenergi. Den utsøkte søramerikanske “hjortetungen” elsker også en overflod av lys. Derfor er den plassert på vinduer som “ser” mot øst eller vest. I tillegg er det viktig å ta hensyn til at direkte sollys etterlater brannsår på platene. Over tid kan planten dø..

Om sommeren, våren og tidlig høst er det tilrådelig å ta hemantusblomster ut i frisk luft..

Ideelt mikroklima

mikroklima for hemantus“Hjortetunge” utvikler seg fantastisk i romforhold ved en standardtemperatur på +22 til + 30 ° C. Dette mikroklimaet er lett å lage når det er varmt ute. Om vinteren er de fleste varianter av hemantus imidlertid sovende. På dette tidspunktet kaster planten løvverk og ser livløst ut. I denne tilstanden skapes et spesielt mikroklima for ham. Maksimal lufttemperatur må være mellom +10 og + 15 ° C. Takket være dette vil kulturen neste sesong blomstre igjen med åpent ball..

Hvis det ikke er mulig å ta hemantusplanten utenfor, anbefales det å ventilere rommet regelmessig.

Fuktighetsordning

vanningSom du vet, er hjemlandet Hemantus varme breddegrader med mye nedbør. Imidlertid fører rikelig vanning og stillestående vann ofte til døden. Med tanke på dette punktet, blir blomsten fuktet når det midterste laget av jorda i potten tørker..

Hyppigheten av vanning økes hvis bladplatene:

 • begynne å visne;
 • har et hengende utseende;
 • tørre spisser dannes;
 • falle av.

Erfarne blomsteroppdrettere utvikler taktikker som passer for en bestemt art. Som et resultat har planten alltid et elegant utseende. Med vinterens begynnelse blir “reintungen”, som går i “dvalemodus”, praktisk talt ikke fuktet. Bruk vannet vann ved romtemperatur for vanning.

Topp dressing

gjødsel for hemantusUnder innendørs forhold utvikler hemanthus seg fantastisk med regelmessig befruktning av jorda. Første gang stoffene blir introdusert under aktiv vekst. Prosedyren utføres hver tredje uke. Gjødsel eller universalblandinger er egnet for saken. Det viktigste er at de har nok kalium og fosfor. Om ønskelig tilsettes organisk gjødsling til underlaget.

hemantus blomstrer ikkeTil tross for slik kjærlig omsorg, oppstår det noen ganger ekstraordinære situasjoner. For eksempel kaster en plante ikke knopper. Hvordan få hjortetungen til å blomstre på fastsatt tid?

Det viser seg at det er flere måter:

 • kontroller periodene med vanning nøye;
 • gi en overflod av omgivende lys;
 • bruk spesiell fôring.

Hvis alle kravene er oppfylt, og blomsten ikke gledet seg med knopper, gleder de seg over det frodige grøntområdet. Kanskje i neste sesong vil de ettertraktede mønstrede ballene dukke opp på den..

Organisering av vinterhvile

Hemantus hjortetunge om vinterenDe fleste varianter av hemantus begynner å dø gradvis i oktober. Kjøttfulle bladplater blir gule og tørker deretter ut. Så snart disse tegnene vises, blir løvet fullstendig avskåret..

Som regel blir hemantus sjelden vannet i hvileperioden. Det er nok å drysse jorda lett med varmt vann 2 ganger i måneden.

Om vinteren blir potene tatt ut i et mørkt rom, hvor temperaturen holdes fra +10 til + 15 ° C. I februar gjenopptas vanlig vanning og kulturen er utstyrt med en overflod av lys..

Avlsmetoder

reproduksjonNår det er en blomst på vinduskarmen, er den selvfølgelig vakker. Men en miniatyrhage med blomstrende avlinger ser mye mer spektakulær ut..

Den sørafrikanske Hemantus “Deer Tongue” formeres av:

 • barn;
 • blad stiklinger;
 • frø.

Det første alternativet regnes som det enkleste. Unge løker, som har løvverk og røtter, kobles fra moderbusken. De overføres forsiktig til en ny gryte, drysset med jord og vannes rikelig med avgjort vann..

Med løkformet reproduksjon vil hemantus blomstre bare i 3 eller 4 år..

vokser fra bladerFor å få en ung “hjortetunge” fra et bladskjær, velg den nedre kjøttfulle platen. Den er nøye kuttet og drysset med aske eller kull. Bladet får stå et døgn slik at snittet tørker litt..

I en liten gryte tilberedes et underlag av torv og sand. Deretter plantes en løvete skjæring der. Beholderen overføres til et varmt rom hvor det er mye dagslys. Planten vannes regelmessig. Når den roter seg, transplanter den i en ny gryte. De første knoppene dannes om 2-3 år..

reproduksjon av hemantus med frøGemantus formeres også ved bruk av frø. Siden spiringsperioden til avlingen er veldig kort, blir den sådd umiddelbart etter høsting av frøene. En romslig beholder er fylt med løs jord. Fordel frøet på toppen og dekk med folie eller glass. Avlingene fuktes regelmessig. Når spirer vises, fjernes belegget. Forankrede prøver overføres til separate potter. Kulturen vil blomstre om ca 5 år.

Det er ikke vanskelig å dyrke en søt og elegant Deer Tongue Gemantus. Det viktigste er å følge enkle regler som gjelder plasseringen, mikroklimaet i rommet og vanningsopplegget. Kulturen forplantes på tradisjonelle måter. Måtte eksotiske tropiske planter alltid dekorere hjemmene våre.

Husplante Gemantus “Deer Tongue” – video

Previous Post
Pumpe Vannmannen, enhet, modellserie
Next Post
Protecție fiabilă a plantelor împotriva insectelor parazite comprimat Inta-vira