15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Regler for omsorg for dracaena hjemme på bildet og i videoen

Dracaena i det indre av rommet Dracaena regnes som en plante i de fuktige tropene. Kalt en busk, den kan vokse i en tykk stamme opp til 20 meter høy. Blant de mange artene i kulturell avl under uvanlige forhold, hvor mye som brukes. Som du kan se på bildet, vil Dracaena takke vertinnen med en frodig krone for omsorg hjemme..

Dracaena blomst, hvordan å bry seg hjemme

Dracaena Marginata I hjemmeavl brukes ofte flere typer av de mest upretensiøse tropiske plantene, hvorfra det er hentet omtrent 40 varianter:

 1. Dracaena er duftende, planten blomstrer under gunstige forhold, selv i rommet.
 2. Dracaena Gosdef har ovale spraglete blader.
 3. Marginata dracaena, som har blader med en rødaktig kant og en lang bar stilk.

Planter som ligner palmer vokser i romslige rom med stor takhøyde. Dracaena Marginata er mest egnet for disse formålene, som kan nå en høyde på tre meter innendørs..

Dekorativ dracaena slipemaskinDracaena Sander er veldig dekorativ. Den kan plantes i en beholder for flere eksemplarer og lage kunstneriske vev av koffertene..

Imidlertid er det bare friske planter som gleder seg over sin skjønnhet. Hvis tørking eller deformasjon av bladene begynner, blir planten kolonisert av insekter eller den ikke får tilstrekkelig omsorg, det er usannsynlig at en slik prøve vil glede øyet. Før du kjøper en dracaena, må du studere betingelsene for vedlikehold. En upretensiøs dracaena kan kalles i forhold til andre tropiske planter. Hun tolererer noen av ulempene ved innholdet, men det er faktorer som må tas i betraktning. Se også vakre plant tradescantia foto!

Hvordan ta vare på dracaena

Når du tar vare på dracaena, er det nødvendig å observere vanningsregimetDe vanlige betingelsene for å holde en innendørs blomst inkluderer kravene:

 • temperaturforhold;
 • belysning;
 • vannings- og fôringsregime;
 • utkast;
 • funksjoner i omsorgen for dracaena.

Det er lettest å lage de riktige temperaturforholdene for eviggrønne. Sommertemperatur 18-22 grader i et lukket rom skapes naturlig. Mange kontorbygg har klimaanlegg; det er lett å lage riktig temperatur om sommeren. Forresten, om sommeren kan dracaena plasseres i den åpne konturen på en loggia eller balkong.

Vintertemperatur på 150 C er mest gunstig for å holde. Dracaena levedyktighet er i temperaturområdet 5-27 grader.

Dracaena -planten liker ikke for høy temperaturHvordan ta vare på dracaena i en gryte hvis den ikke tåler direkte sollys, men elsker god belysning. Sørvinduet er et tabu for planteplassering. Et spesielt stativ i en og en halv meters avstand fra vinduet på en varm ettermiddag vil beskytte bladene mot brannskader. Brennemerker er synlige som mørke prikker på overflaten av bladene; de ​​forblir hele tiden bladet sitter på stammen. Du kan hjelpe til med å få ønsket lysstrøm ved hjelp av kunstig belysning. Dracaena med variert løvverk trenger mer belysning.

Opprettelsen av et mikroklima av de fuktige tropene rundt blomsten vil være den viktigste oppgaven med å bevare dekorativiteten. Metoder for lading av fuktighet:

 • sprøyting av dracaena blader;
 • plassering av fordampere;
 • vanning.

Dracaena elsker vanlig sprøytingJo høyere romtemperatur, desto mer pleie trenger planten. Du kan øke luftfuktigheten i rommet ved hjelp av forskjellige fordampere. Det kan være bleier på radiatorer, et akvarium i nærheten, en pall med småstein og sphagnummos, når fuktighet gradvis fordamper i luften.

Imidlertid er vanlig sprøyting av planten med mykt, avgjort vann mest effektivt. Med jevne mellomrom må planten dusje..

Så snart det øverste jordlaget i potten tørker i den varme årstiden, er det nødvendig å vanne planten rikelig. Om vinteren, la jorden tørke ut i en uke, siden vinterperioden for vedlikehold er farlig ved å råtne røtter i kald, fuktig jord.

Den gylne regelen for alle stueplanter – det er bedre å tørke enn å helle – det er relevant for dracaena.

Skyllevann må ledes gjennom et kullfilter. Som en siste utvei kan kull kastes i vannet under sedimentering. Gjødsel for dracaena kan brukes universelt, men innholdet av spor av fluor er uakseptabelt. Om sommeren blir planten matet hver uke, om vinteren – en gang i måneden..

Utkast er skadelig for planten. Dracaena elsker frisk luft. Derfor må lufting utføres regelmessig, uten dikkedarer..

Plantefornyelse utføres ved å trimme kronen.Det skjer, med utilstrekkelig belysning, anlegget er strukket ut unødvendig. Kanskje stammen er bar, i arr fra tidligere fallne blader. Dette skjer fordi endringen av blader er naturlig for dracaena. For å forkorte planten og tvinge den til å forgrene seg, må du kutte toppen med en stilk på 10-15 cm lang. Etter det må du sette planten på et mørkt sted og ikke vanne før nye blader dukker opp på den. Det blir en forgreningsblomstoppdatering.

Den avskårne dracaena -stammen brukes til planteformeringDen avskårne delen kan brukes til å forplante dracaena. Åpne kutt er alltid drysset med knust kull eller behandlet med hageplass.

Transplantasjon av en voksen plante i omsorg for dracaena hjemme regnes som hovedbetingelsen for riktig vedlikehold. I dette tilfellet er betingelsen for valg av riktig kapasitet oppfylt. For en plante på 40 cm er det nødvendig med en gryte med en diameter på 15 cm.

Dracaena transplanteres en gang i åretUnge planter transplanteres årlig om våren. Jorden kjøpes som for et palmetre. Et dreneringslag er nødvendig. Vanning av planten etter transplantasjon er nødvendig, du kan bruke gjødsel som stimulerer veksten av røtter.

Dracaena blomstringsforhold hjemme

Underlagt alle betingelser for å holde dracaena blomstre. Duftende dracaena er spesielt duftende. Blomster utvikler seg lenge, mer enn et år i bladets aksel, men så fyller penselen rommet med duft. Bare 12 år senere kan en avgrenset dracaena gi gule blomster og bringe en honningduft inn i rommet..

Med riktig pleie kan dracaena blomstreBlomstring hjemme er sjelden. Oftere må du tenke på bare vakkert sunt løvverk..

Sykdommer og skadedyr av dracaena

Dracaena lar tips tørkeHvordan ta vare på dracaena hjemme hvis spissene på bladene begynner å tørke ut? Dette problemet kommer først. Bladene blir stygge, blomstens dekorativitet krenkes:

 1. Tørr luft får ofte tipsene på arkene til å tørke ut..
 2. Utilstrekkelig vanning fremkaller tørking av bladblader.
 3. Trekk og langvarig vedlikehold ved en lufttemperatur på under 15 grader vil føre til den samme effekten..

Tørr luft om sommeren i varmt vær vil provosere utseendet til en edderkoppmidd. Gule punkteringsmerker vises på bladene, senere smelter de sammen til gulhet. En spindelvev vises på baksiden av planten, der mikroskopiske insekter svermer. Du kan redde blomsten først ved å vaske den under dusjen, senere ved å behandle den med Fitoverm to ganger etter en halv måned.

Utseendet til et insekt på dracaena kan føre til at planten dør.Dracaena er elsket av skalainsektet, som raskt sprer seg langs stilken og bladene og bringer planten til døden. Hvis skadedyrene er enkle, kan de fjernes ved vask, tilsett vodka i såpevæsken. Hvis infeksjonen er sterk, bør du bruke Actellik.

Melkfuglen fjernes ved å vaske planten med såpevann. Men det må huskes at skadedyr angriper en svekket plante. Derfor er det ikke nok å fjerne insekter, du må finne en grunn til at de blir avviklet. Etter å ha ødelagt skadedyrene på planten, er det nødvendig å behandle vinduskarmen og området ved siden av blomsten. Du kan finne ut reglene for omsorg for dracaena hjemme fra videoen.

Dracaena omsorg hjemme i video

Previous Post
82 valmistumiskampausta, joita voit rokkailla tänä vuonna
Next Post
Pământ ușor și slăbit cu rumeguș pentru răsaduri de roșii – caracteristici ale gătitului acasă