15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kobeya lilla er en ideell vintreet som vokser raskt og blomstrer nydelig

Vi bygde et sommerhus lysthus for en hyggelig kveldste. Det er åpent, bare taket, og jeg planlegger å “vokse” veggene fra klatreplanter. På den ene siden har jeg allerede plantet klematis, det gjenstår å ordne inngangen. En nabo roser en slik busk som kobei -lilla. Hun sier at hun utover sommeren fletter hele gjerdet, og til og med blomstrer vakkert. Fortell meg, er dette en flerårig eller må du plante hvert år?

kobei lilla Fans av veving lianer har lenge kjent den lilla kobei. Denne prydbusken vil glede seg ikke bare med lange skudd som raskt fletter støtten. Den får spesiell sjarm under blomstring, når avrundede klokker blomstrer mot bakgrunnen av smaragdblader. Dessuten blomstrer kobeaen hele sommeren, helt til frosten, og vintreet er slett ikke lunefullt i å forlate. Sol, fuktighet, tilstrekkelig støtte og litt ekstra næring – det er alt hun trenger.

Hvordan ser en plante ut

liana kobea Hjemme, i det varme Mexico, er cobea et flerårig vintre og opptar et av de første stedene når det gjelder vekst. Hun vokser virkelig lange vipper veldig raskt, og over sommeren er lengden på skuddene mer enn 6 m. De holder fast støtten med antenner og strekker seg vedvarende og fletter alt som er på vei. Bladene, kuttet i 3 fliker, dekker tett grenene og danner en tett grønn vegg. Antennene selv er på spissene av skuddene, og er modifiserte øvre blader.

Dekorativiteten til kobei manifesteres fullt ut ved ankomst juli, da mange knopper blomstrer blant bladene. Når de er lukket, er de gulgrønne, og når de blomstrer, blir de lilla. Blomstene vokser stort sett en om gangen, i form av en jevnt avrundet bjelle. De utstående gulaktige støvdragerne gir dem spesiell eleganse. Diameteren på hver bjelle er ca 8 cm. På nært hold kan du føle en lett honningaroma som kommer fra dem med en diskret muskuløs tone. Blomstringen varer til frost.

Under våre forhold dyrkes lilla og andre arter av kobei i det åpne feltet som ettårige. De vil ikke overleve vinteren i hagen, så de må så frø årlig. Du kan imidlertid gå den andre veien: om høsten, kutt av luftdelen og transplanter busken i en gryte. Etter overvintring i kjelleren vil kobeaen igjen begynne å vokse skudd om våren.

Kobeya lilla – trekk ved voksende blomstrende slyngplanter

kobei på buenGartnere som bestemmer seg for å plante en vinstokk, planter den oftest ved frø.. Men det er noen nyanser her:

  1. Å samle dine egne frø vil ikke fungere, selv om du allerede har en busk. I vårt klima har de ikke tid til å modnes.
  2. Ikke alle frø vil spire på grunn av det tette skallet.

Dette stopper imidlertid ikke kobei -elskere. Du kan kjøpe frø i hvilken som helst butikk, spesielt på Internett. Og bløtleggingsprosedyren vil bidra til å øke spiringen. Etter et par dager blir skallet slapt og blir til slim. Etter at du har vasket den av, kan du plante frø..

frøplante kobeiDet er bedre å dyrke det ved frøplante -metode, slik at busken blomstrer tidligere. Frø må sås i begynnelsen av mars, det er mulig i en generell beholder. Voksne frøplanter dykker i separate potter for dyrking. Frøplanter kan transplanteres til et permanent sted i begynnelsen av mai, når frost har gått..

Det er en annen måte å avle kobei på. For å gjøre dette må du rotte stiklinger tatt om våren fra en busk som har overvintret innendørs.

I hagen til kobei bør du velge et godt opplyst område; i skyggen vokser det ikke godt. Omsorg består i regelmessig vanning og fôring, noe som bidrar til rask vekst av vinstokker.

Så frø av lilla kobei for frøplanter – video

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring